V akom veku sa stáva človek starým mládencom?
V akom veku si predstavíte ženu/muža o ktorom sa dá povedať, že je stará dievka alebo starý mládenec?
@aurelia2000 protirecit ti nebudem, lebo ex vychovava deti proti mne a aj same mi uz povedali, ze sa bavili o tom kolko este asi budem zit a kto co zdedi 😅🤪 ... ale prave preto doklepat chcem starobu so zenou, ktora mi na sklonku zivota poskytne lasku a pocit, ze aspon jej na mne zalezi 😅 ... iba bezcitny clovek a extremny i trovert sa dokaze uspokojit s pocitom, ze ved ma kamaratov a samemu mu je dobre. Takto mudruje kazdy, kto si zit sam dlhodobo neskusil a zdravie mu sluzi. Ked sa vsak toto v zivote zmeni, nastava prebudenie ... ale ty si zi ako chces, ja si tiez budem zit podla svojich predstav a vyslovil som iba racionalny nazor zalozeny aj na EQ. 😉😅
@egonsk ,,Samota je ľahšia než nepochopenie" , povedal nadpriemerne nadaný človek s aspergerovým syndrómom.
Takže ak máš EQ, tak iste pochopíš, že medzi nami žijú aj ľudia, ktorí nie sú úplne neurotypickí a vzťahy sú pre nich nerozlúštiteľný rébus. A ver tomu, že ten človek môže vyzerať úplne normálne, v dave by si ho prehliadol. Takže vyjadrenia o ,,bezcitnosti alebo extrémnej introvercii" svedčia skôr o nedostatku EQ z tvojej strany než o pochopení toho, prečo sa niekto rozhodne žiť sám.
@zuzitko74 dakujem za analyzu aj usudok, asperger a empatia su veci, ktore nemaju voci sebe stanadrtne postavenie, to si akosi pozabudla. Takze ak vynechame par stotin promile existujucich pripadov z celej populacie, tak plati to, co som napisal. Alebo mas pocit, ze minorita ma byt brana ako vzor a podstata pre majoritu?
Ach jaj, nemyslela som to tak, že asperger nemá empatiu, ale tak, že my empatiou obdarení by sme im ju mali prejavovať a rozumieť tomu, prečo je pre nich ťažké žiť vo vzťahoch. Nesnažím sa nikoho dávať za vzor, každý si je, dúfam, vedomý svojich vlastných dôvodov, prečo vo vzťahu nie je.
Okrem toho sú medzi nami aj ľudia, ktorí sú bez partnera nedobrovoľne a svojim spôsobom mi je sympatickejšie, keď sa taký človek zmieri so svojou situáciou a snaží sa spoločensky žiť aspoň s kamarátmi a vzdialenejšou rodinou, než by mal samého seba a svoje bezprostredné okolie týrať vyplakávaním, že je sám a neuroticky loviť potencionálneho partnera kdekoľvek sa objaví.
@martina7578 25 rokov je na Slovensku žiaľ bez partnera, bez detí… zaostalé síce, ale ani 70 ročná slečna/ rsp. mladá pani nie je výnimka. Niekoho poteší, iných odstraší
@zuzitko74 Ono, dehonestujuco to mozno vyznieva prave preto, lebo vela krat to vychadza z realnej skusenosti. Ze tí, ktorí ostali sami, bez pratnera bez detí su casto vo vyššom veku nepríjemní, zatrpknutí, uhundraní, záviśtliví, skratka frustroaní zo svojho osameleho zivota. Čo samozrejme neznamená ze takí nemozu byt aj tí s detmi a partnermi. Ale naozaj aj medzi ucitelkami boli casto najneprijemnejsie tie bez rodin, bez muza a bez detí. Aspon ja mam takuto skusenost.
@egonsk Nuz od fanusika Martinky Simkovicovej a spol. ma tvoje odpoved "byt bez deti a manzela je proti prirode" vobec neprekvapuje. O chvilu nam budu tebe podobni diktovat, kolko deti mame mat a kedy, ci mame nosit nohavice a pod. Vlastne to uz robite. PS: Nie som stare dievka, takze nie preto to pisem
Teraz k teme: Mne je celkovo nanic z takychto otazok a musim to povedat na plnu hubu aj z toho statu. Zacalo to covidom a prakticky sa to z roka na rok horsi. Mam pocit, ze sa prekonavame v hoaxoch, absurditach, medzinarodnej hanbe, nenavisti, nevrazivosti, vsetko sme znicili. Normalne mam pocit totalneho znechutenia z tohto naroda, ktory uz prechadza do apatie, nakolko viem, ze to nikdy nebude ine, len horsie. Je to des, co sa z nas stalo a fakt vobec nie som hrda, ze som Slovenka.
Takato otazka len dokonale vystihuje ubohu malomyselnost a poviem rovno sedlackost tohto naroda.
@silvike Tým chceš povedať, že naozaj nepoznáš žiadneho milého a príjemného človeka vo vyššom veku, ktorý nemá partnera a žije osamelo?
Alebo si si len na základe svojich skúseností so zopár nepríjemnými jednotlivcami z danej skupiny vytvorila predsudok a hodila si ich všetkých do jedného vreca?
Čo by si robila, ak by sa niekto takto vyjadroval o niekom koho máš rada? Ten niekto by toho tvojho známeho ani nepoznal, ale na základe svojich skúseností by usúdil, že vie aký je a akým slovným spojením si zaslúži byť označený. Bolo by to pre teba OK?
@silvike Zbytocna strata casu naopak s tebou aj s tvojimi stredovekymi dedinskymi nazormi. Ja poznam dost ludi, co su sami a su spokojni, vyrovnani, cestuju, maju karieru. Poznam dost aj takych, co su sami nedobrovolne, skratka nemali stastie alebo nebol o nich zaujem. V ziadnom pripade si ale nezasluzia tuto stupidnu nalepku plnu pohrdania a vysmechu.
Moja sesternica je napriklad sama pretoze je cely zivot psychiatricku pacient, ideme sa na tom zabavat?
@martina7578 Prečo mám neblahy pocit že MK infiltrovali Kuffa a spol? Do psej matere prečo sa radšej "kresťansky" pravoverne nepohorsuju nad videoklipom Nicky Minaj 😂
@egonsk Myslím si, že nikto to nepropaguje ako niečo normálne, ani nekladie za vzor. Väčšina prispievajúcich len považuje tie termíny ,,stará dievka a starý mládenec" za dehonestujúce a volajú po troche rešpektu pre ľudí, ktorí sú z akéhokoľvek dôvodu sami.
@zuzitko74 čo je na tom dehonestujúco?
Kedysi boli mládenec a dievka, dievča. Potom sú, keď sú starí, starý mládenec a stará dievka.

Nikdy