Vadí mi na mužovi všetko. Čo s tým robiť?
Ahojte, som v stave, že mi už vadí čokoľvek, čo muž povie a neskutočne ma to nakopne.
Nepáči sa mi, aké farby nosím. Minule sa nahneval, že som bola v čiernom, lebo sa cíti, že ide ako na pohreb. No tak som zastavila auto a povedala som, tam sú dvere, ak ti to vadí. Vystúpil z auta a išiel 10 min pešo. Včera sa ma pýtal, kde je čokoláda, čo som dostala na narodky. No tak kde by bola, prešiel týždeň tak som ju postupne zjedla. A on, že nemám sa potom diviť, že priberám... inak som za 10r pribrala 2 kg a mám normálnu hmotnosť. Akurát som poznamenala, že musím začať zase cvičiť, lebo som pol roka vysadila silový tréning a cítim na chrbte a rukách, že ich mám slabšie. Išla som od očného lekára a povedal mi, že prichádzam do veku, že jednoducho sa sliznice vysušujú ( syndróm suchého oka) a teda o tom je obdobie perimenopauzy. Volal mi už, povedala som mu, ako to teda je, že to už lepšie nebude a on, že dokelu, to sa môže počas perimenopauzy a menopauzy rovno odsťahovať. Zoberiem si dovolenku týždeň, aby som zistila, že on nedostane dovolenku a tak budem doma. A že si mám robť výlety sama. Jednoducho sa tak toho nejako kopí, že mi neuveriteľne lezie na nervy a v podstate sa už ani nemôžeme baviť, aby sa jeden z nás nenahneval. Ja nemôžem povedať nič, lebo ho kritizujem a všetko obrátim proti nemu. Pritom ho podporujem na maximum vo všetkom a vždy. Jeho rodičia sa tak doťahovali ako pes a mačka, jeho otec bol taký, že stále si robil z mamy srandu. A ja to neznášam. Mám zmysel pre humor, som aj ironická dostatočne, ale keď to poviem ja. A nie, keď to povie on. Jednoducho sme sa komunikačne nejako stratili.
@anonym_autor prepáč, ale podľa tvojho vyjadrovania a popisu tých "katastrofických" situácií ty tiež nebudeš nejaká výhra na spokojné spolužitie. Načo ste vlastne spolu?
@anonym_autor prepáč, ale podľa tvojho vyjadrovania a popisu tých "katastrofických" situácií ty tiež nebudeš nejaká výhra na spokojné spolužitie. Načo ste vlastne spolu?
@danica2711 v čom nebudem výhra? Povedz konkrétne. V tom ako sa starám, pomáham, riešim, vybavujem, zarobím, kúpim, odveziem priveziem?
@danica2711 v čom nebudem výhra? Povedz konkrétne. V tom ako sa starám, pomáham, riešim, vybavujem, zarobím, kúpim, odveziem priveziem?
@anonym_autor to všetko, čo spomínaš, sú len technikálie, nie vzťah. Vieš, čo ma zaujalo? " Mám zmysel pre humor, som aj ironická dostatočne, ale keď to poviem ja. A nie, keď to povie on." - toto nie je človek pre pekný vzťah
@anonym_autor to všetko, čo spomínaš, sú len technikálie, nie vzťah. Vieš, čo ma zaujalo? " Mám zmysel pre humor, som aj ironická dostatočne, ale keď to poviem ja. A nie, keď to povie on." - toto nie je človek pre pekný vzťah
@danica2711 to zaujalo teba. Keby si ma poznala, tak by si vedela. Základná vec, pre ktorú sme si s mužom padli do oka, bola okrem príťažlivosti, zmysel pre humor. Sám mi stále hovorí, že keby som bola brzda, tak by sme spolu nemohli byť. Ale jedna vec je urobiť si srandu a druhá vec, podrývať a znevažovať vkus, obliekanie, jeho postoje apd. To by si musela zažiť. Ja ako som vravela, som mu nikdy nepovedala, toto je strašné, to si neber, v tom vyzeráš hrozne, tu si pribral, tu si schudol, nemáš vlasy, nemáš svaly... nikdy v živote by som si mu nedovolila niečo také povedať. Lebo si ho vážim.
A to začal až teraz robiť? Či celý zivot ta kritizuje? Či teraz mu začal vadit tvoj šatník?
Lebo za tie roky už si mohla poznať ako reaguje a zrejme ti to nevadí až tak keď ste to vydržali toľké roky
Toto znevažovanie človeka, nevhodné poznámky a sarkazmus su narcisticke črty.Pozri si videa na YT od Dvořáka či ho v tom nenájdeš
@anonym_autor citujem:
"Ahojte, som v stave, že mi už vadí čokoľvek, čo muž povie a neskutočne ma to nakopne.
Nepáči sa mi, aké farby nosím."
Ty si si tie šaty obliekla, tebe sa tie farby nepáčia, ale na vine je MUŽ!!
Má zmysel to ďalej čítať? 😅
@sevrin ...tam je preklep - rozumej: nepáči sa MU.....
A to začal až teraz robiť? Či celý zivot ta kritizuje? Či teraz mu začal vadit tvoj šatník?
Lebo za tie roky už si mohla poznať ako reaguje a zrejme ti to nevadí až tak keď ste to vydržali toľké roky
@anonym_d77d49 začalo to posledný rok a pol, maximálne 2 roky. Všetko je zlé. Všetko okolo, všetko mu vadí, na čele so mnou. Teraz som si dávala lak na nechty na nohách a on mi hovorí, že mi to nejde ku vlasom. Pozerám na neho, či mu šibe. Nikdy neriešil lak na nohách. Vždy mi pochválil, že pekný, hlavne, že sa páči mne povedal. Teraz červený nedobrý, modrý nedobrý, ružový nedobrý, žiadny nedobrý. Pýtam sa ho, že prečo teraz riešiš mňa a moje nechty? A potom má také podrývačné vety. Napríklad keď niečo doma robím, ale poviem, tak on má poznámku. : "No keby ťa teraz videl tvoj šéf. To by len pozeral." Alebo keď mm voľnejšie v práci a dovolím si niečo počas pracovnej doby - napríklad ísť do Notina - tak on hneď, že volám šéfovi tvojmu, jak si zaneprádznená. A potom dodá, že samozrejme žartoval. Keď to povie raz, dva krát, tri krát, berieš to zo šartu. Keď to opakuje, nepríde mi to vtipné.
@anonym_d77d49 začalo to posledný rok a pol, maximálne 2 roky. Všetko je zlé. Všetko okolo, všetko mu vadí, na čele so mnou. Teraz som si dávala lak na nechty na nohách a on mi hovorí, že mi to nejde ku vlasom. Pozerám na neho, či mu šibe. Nikdy neriešil lak na nohách. Vždy mi pochválil, že pekný, hlavne, že sa páči mne povedal. Teraz červený nedobrý, modrý nedobrý, ružový nedobrý, žiadny nedobrý. Pýtam sa ho, že prečo teraz riešiš mňa a moje nechty? A potom má také podrývačné vety. Napríklad keď niečo doma robím, ale poviem, tak on má poznámku. : "No keby ťa teraz videl tvoj šéf. To by len pozeral." Alebo keď mm voľnejšie v práci a dovolím si niečo počas pracovnej doby - napríklad ísť do Notina - tak on hneď, že volám šéfovi tvojmu, jak si zaneprádznená. A potom dodá, že samozrejme žartoval. Keď to povie raz, dva krát, tri krát, berieš to zo šartu. Keď to opakuje, nepríde mi to vtipné.
@anonym_autor
Nemôže mať frajerku?
@anonym_autor
Nemôže mať frajerku?
@katkazuz reálne ju nemá kedy mať. Pracuje viac menej z domu, v práci sú samí chlapi. Raz do mesiace ide na kávu s kamošom. Inak nechodí nikde. Úprimne, na milenku by potreboval aj peniaze a to by som videla. A staral by sa o seba. A to u neho nevidím.
@anonym_autor môj otec toto začal hovoriť mame, keď si našiel milenku. Odrazu mama už ani variť nevedela a chudáčik sa musel ísť večer najesť "von".
@katkazuz reálne ju nemá kedy mať. Pracuje viac menej z domu, v práci sú samí chlapi. Raz do mesiace ide na kávu s kamošom. Inak nechodí nikde. Úprimne, na milenku by potreboval aj peniaze a to by som videla. A staral by sa o seba. A to u neho nevidím.
@anonym_autor a ty si s nim stále doma? Vsak ty si v praci. Taka mini kamera a hneď by si bola možno prekvapená co sa doma deje
@anonym_autor a ty si s nim stále doma? Vsak ty si v praci. Taka mini kamera a hneď by si bola možno prekvapená co sa doma deje
@anonym_52340f no doma máme mamu. Čo myslíš, kam by mamu upratal? A okrem toho cez víkendy a cez prázdniny je doma dcéra. Ja robím z domu tiež, alebo idem do officu. Ale 50/50. Lezieme si jednoducho na nervy.
A nechcela si ho opustiť, nepovedala si mu to niekedy? Tak ta začal znevažovať, podkopovat a cielene ničiť tvoje sebavedomie aby si ho nebola schopná opustiť? Proste tak ako to robia narcisti.Aby si svoju obet udržali v svojej moci a na rozchod bola psychicky slabá
@tundra áno, jemu sa nepáči, je to preklep. Ale pozná ma 25 rokov, celý život mám takýchto šatník, od 15tich, a on teraz ide meniť môj šatník? Ja mu nehovorím do toho, čo si má obliecť. On sedel v aute ako chlapec v puberte, nebavil sa so mnou, zdutý, že on nikam nejde. Tak som mu povedala nech sa páči, tam sú dvere. Len pre info, on nemá VP a auto nie je jeho. Kto ak by tu chcel niekto hovoriť, že som ho vyhodila zo spoločného auta. On bol zdutý, tak ak nechce ísť, tak nech nejde.
@anonym_autor on nema auto, nema vp, ty zarabas, ty sa staras, ty riesis, nema svaly, nema vlasy, zije so svokrou, nema konicky, asi ani sex za tychto okolnosti. Jedinu peknu vec si o nom nenapisala. A ak je to objektivne hodnotenie, tak si to pravdepodobne uvedomil aj on a je z toho patricne frustrovany. Neviem, ci nikdy nechcel byt chlapom, alebo si ho k tomu nikdy nepustila, lebo ved ty vies lepsie 🤷♀️ a tu je vysledok - frustrovany chlap a mozno uz aj v andropauze.
Da sa to este napravit? Netusim. Na rovinu by som sa ho spytala, ci je spokojny s vasim vztahom, ci takto chce prezit zvysok zivota s niekym, kto podla neho nie je dost dobry… a lutovat prezite roky? Preco? Ved do nejakeho bodu asi boli pekne. V zivote je potrebne vediet kedy odist - z prace, z party aj zo vztahu.
@anonym_autor no tak toto fakt nie je dobre. Akoze kritika ktora vlstne bola spatne akoze len "zo srandy" a podobne tahy ...neustale znevazovanie....tu nie je ziadna ucta,respekt a zakladna laska k partnerovi.
Je to tazke ale v podstate mas len dve moznosti.
Pozadovat zmenu (ale po rozhovore kde povies co potrebujes a co ti ublizuje) a tiez skusit byt vludnejsia ak sa portner chyti.
Druha je odist ked nedojde k zmene.
Nemyslim ze odchodom stracas roky co si prezila. Tie mas. Stracala by so roky ktore mas pred sebou a ver ze toto vacsina ludi na konci lutuje,ze ostali niekde kde neboli stastni.
Drzim palce.
Je ako jeho otec. Pre neho je to normálne tebe to vadi. Keď ti je bez neho lepsie tak prečo ste spolu? Ono veľmi často pomôže sledovať ako sa mužov otec správa doma k jeho mame v čom vyrastal a je veľmi reálne že tak budete fungovať aj vy dvaja. Starého chlapa už nezmenis ak sám nechce
@anonym_autor no tak toto fakt nie je dobre. Akoze kritika ktora vlstne bola spatne akoze len "zo srandy" a podobne tahy ...neustale znevazovanie....tu nie je ziadna ucta,respekt a zakladna laska k partnerovi.
Je to tazke ale v podstate mas len dve moznosti.
Pozadovat zmenu (ale po rozhovore kde povies co potrebujes a co ti ublizuje) a tiez skusit byt vludnejsia ak sa portner chyti.
Druha je odist ked nedojde k zmene.
Nemyslim ze odchodom stracas roky co si prezila. Tie mas. Stracala by so roky ktore mas pred sebou a ver ze toto vacsina ludi na konci lutuje,ze ostali niekde kde neboli stastni.
Drzim palce.
@efka77 to je skôr pasívna agresivita akože srandičky kritika skryté znevažovanie vrtanie
Mne pride, ze realne problemy nemate. Nemusite nic take riesit, kde by ste sa potrebovali zomknut a tahat za jeden povraz. Riesite nepodstatne malickosti. Spite vobec spolu? Dokazes ho tolerovat v posteli? Ak ano, podla mna mate este sancu. Vzthoveho terapeuta ste skusili?
Mne pride, ze realne problemy nemate. Nemusite nic take riesit, kde by ste sa potrebovali zomknut a tahat za jeden povraz. Riesite nepodstatne malickosti. Spite vobec spolu? Dokazes ho tolerovat v posteli? Ak ano, podla mna mate este sancu. Vzthoveho terapeuta ste skusili?
@anonym_9edd73 máme problémy, finančné problémy a zdravotné problémy, naše aj rodinné. Ja som pochovala oboch rodičov v krátkom čase, on pochoval otca. Vzťahového nie, lebo on ku žiadnemu terapeutovi nepôjde.
Fuha, ty si riadna sekera. zo zaciatku som videla chyby u neho, ale ako pises viac vidno kde je chyba.
Ako mze porieseny majetok? ved pises v uvide ze pizemok je tvoj dom spolocny a on neodide a nema peniaze ba vyplatenie teba.
@anonym_9edd73 máme problémy, finančné problémy a zdravotné problémy, naše aj rodinné. Ja som pochovala oboch rodičov v krátkom čase, on pochoval otca. Vzťahového nie, lebo on ku žiadnemu terapeutovi nepôjde.
@anonym_autor koľko ma rokov?Ty si myslíš, že on nejde do andropauzy?U nas to je dosť podobné v niecom co píšeš sme spolu 23 r to je klasická ponorka my sa vieme ponaťahovať aj kto lepšie naloží riad do umývačky.Inak úplne rovnako to máme aj mu môj pozemok a dom spolocny😉.ale môj sa zase nestará čo mám oblecene, lak, vlasy.Moj najvacsi fegmatik sa zmenil za posledný rok, dva na hystericku zenu a mne tiež netreba veľa🙂Frfle, pribral nič sa mu nechce, alebo začne robiť najnepodstatnejsiu.
vec.Vies čo sa hovorí aj hádka je komunikacia🤣kRD nie je o čom aspoň sa pohadajme🙂)ale my sa nehadame skôr do seba zarypujeme ako malé deti kto z koho niekedy to je na smiech.Chyba je, že robí z domu a potom si to odnesies ty.A nepotesim ťa lepšie to už nebude kamarátka o sú spol tiež 20 r povedala, ze najlepšie je, ked je jeden na dvore druhy vo vnútri.Kritizuj ho aj ty nech skúsi svoju medicínu..
Fuha, ty si riadna sekera. zo zaciatku som videla chyby u neho, ale ako pises viac vidno kde je chyba.
Ako mze porieseny majetok? ved pises v uvide ze pizemok je tvoj dom spolocny a on neodide a nema peniaze ba vyplatenie teba.
@natalka13 počkaj, kde píšem, že pozemok je môj a dom spoločný? Teraz som sa stratila.
@anonym_autor to skôr vypadá, že jemu vadí všetko na tebe...
@tiezjedna no nám obom vadí všetko na nás. Jemu na mne a potom mne jeho reči Toto je perpetuum mobile. Podľa mňa to bude len horšie.
Ja by som od neho odišla .. však tady cesta nevede.. ak ste spolu len zo zvyku odíďte .. nič sa nezmení .. a je jedno koľko rokov ste spolu ..
Ste rovnakí obidvaja do seba rypete.Svojim sposobom to je toxický vzťah kto z koho.Ale aspoň nie si submisivny a bojujes.Asi sa necíti byť chlapom je menejcenny a nedocenený, alebo ty.

@anonym_914e2e už sme sa rozprávali veľakrát, aj som mu povedala, že toto je to, čomu sa v amerike hovorí neprekonateľné rozdiely. Majetok je podelený viac menej, len mi je ľúto, že zahodíme toľké roky spoločného života.
@anonym_autor len je hrozna predstava zahodit tie roky, ktore mas pred sebou.