Vadili by vám partnerove kamarátky?
Odradil by vás vzťah s mužom, ktorý ma kamarátky? Ma blízke kamarátky, s ktorými sa hocikedy stretne. Ja na to z predošlých vzťahov nie som zvyknutá. Bývali muži mali kamarátov, pripadne sa stretli ako partia zmiešaná, muži aj ženy. Ale vyslovene nechodili niekam sami s inou ženou.
On tvrdí, že ich vôbec nevníma sexuálne. Verím mu a pozná ich dlho. Ale aj tak mi to je celé nekomfortne. To, že je s nimi v kontakte neviem ani ako často, alebo keď majú posedenia na bytoch. Dokonca mi v tom čase ani nepíše, čo vo mne ešte viac vyvoláva nepríjemne pocity. Neziarlim na ne ako take, ale skôr sa mi nepáči že neuprednostni mna ako ženu. Neviem si predstaviť, vysedávať u nejakého kamaráta na byte a za cely čas si nespomenúť na partnera, zvlášť v začiatkoch kedy je tam plno vášne a myšlienok na seba. Ja mu napíšem kedykoľvek, aj keď som s niekym. Samozrejme, nie som nonstop na mobile keď som s niekym. Ale, keby som s iným mužom, o to viac by som mala potrebu dať mu najavo, že myslím na neho. Tak neviem, či som divná ja. Alebo je ešte nevyspely v tomto a chce niečo iné, ako ja.
@anonym_fcf359 oni tu boli predomnou preto si nemôžem dovoliť ani nejak vyskakovat. Keby občas zájde na kávu s nimi, rozumejme tak raz za pól roka. Tak ok. Ale ako píšeš, nemáme 18. Muž, ktorý by sa mal pomaly už pripravovať na rodinu tak neviem, budem v pôrodnici a on asi bude oslavovať s kamoškami na byte😃. Nechcem ho uraziť, keby mu to poviem. Žiaľ, nie sme spolu uplne často ( nebývame spolu zatiaľ, vzťah v začiatkoch) , tak ani nemôžem byt pri všetkých jeho voľnočasových aktivitách a to ani nechcem. Len teda, doteraz som toto nepoznala. On mi ich netajil , ale žije asi teda celkom inak ako ja.
@anonym_autor prepáč ale to že tu boli pred tebou neznamená absolútne nič, na takú sa s nikým nikdy nehraj. Ty máš byť pre muža číslo 1 a je jedno, kto tam bol skôr. V dospelosti človek plánuje s tým jedným zostať do konca života nie? Ktorá z tých kamošiek mu ostane v živote dlhšie ako ďalších 5 rokov? Žiadna. Rovnako tak vaša budúca spoločná rodina by bola neskôr ako hentie “kamarátky”, aj to by si argumentovala, že oni tu boli skôr? Asi nie, tak nerob to ani sebe.
@anonym_autor to, že spolu chodíte neznamená, že musíte byť na sebe nalepení stále ani to, že sa každý z vás musí vzdať svojho doterajšieho života a ľudí, čo doň patrili. Fascinuje ma aj to, že keď nie je s tebou, mal by sa ti "hlásiť", aby si vedela, že na teba myslí... Vieš o tom, že kedysi, ani nie tak veľmi dávno, neboli mobilné telefóny a vzťahy fungovali aj bez neustálych telefonátov a správ? Že by vtedy fungovala dôvera a tolerantnosť medi partnermi?
@anonym_autor Tvoja intuícia Ťa neklame. Jeho správanie v poriadku nie je. Muž sa takto vo vzťahu nespráva. Hraje to na viac strán a jeho argumenty sú iba výhovorky. Ukončiť čo najskôr
@anonym_autor toto nieje vzťah pre teba. Nezmení sa to a ty sa budeš stále kvôli tomu trápiť. Tobôž keď si hľadáš partnera na rodinu.....
Mne by to vadilo, lebo viem ako chlapi fungujú a ako berú svoje kamošky (pokiaľ to nieje úplná šeredka).
@anonym_bda876 tiež som myslela na to, že hoci len raz za celé tie roky si s niektorou sex možno predstavil. Kľudne v čase, kedy nikoho nemal. A tu je pre mna ten rozdiel -s kamaratom si to asi nepredstavuje. Jedna vec je dôvera, verím že tak ako hovorí, tak to je že nemal s nimi nič ale druha vec je nechcem, aby môj životný partner trávil čas s osobami, ktoré by ho za nejakých okolnosti mohli sexualne priťahovať. Potom tam vždy budú sympatie a náklonnosť k takej osobe, aj keď kamarátsky. Už len keby niečo potrebuje kamarat a kamarátka, myslím že človek prirodzene viac inklinuje k opačnému pohlaviu a to hovorí za všetko. Jednoducho sme každý uplne iny v tomto
@anonym_autor to, že spolu chodíte neznamená, že musíte byť na sebe nalepení stále ani to, že sa každý z vás musí vzdať svojho doterajšieho života a ľudí, čo doň patrili. Fascinuje ma aj to, že keď nie je s tebou, mal by sa ti "hlásiť", aby si vedela, že na teba myslí... Vieš o tom, že kedysi, ani nie tak veľmi dávno, neboli mobilné telefóny a vzťahy fungovali aj bez neustálych telefonátov a správ? Že by vtedy fungovala dôvera a tolerantnosť medi partnermi?
@danica2711 každý potrebuje inú mieru kontaktu. To že to máš inak, neznamená že to moje je nesprávne. Je pre mna prirodzene, aby mi môj partner oznámil zmenu nejakej situácie. Je v práci tak ako bežne? Okej. Náhodou skončí skôr? Tak napíšem obycko správu, oznámim. To nie sú hlásenia a kontroly ale bežná komunikácia za mna. Neviem, ako teda komunikujú ini, alebo o čom. Takze keď niekam ide, príde mi ok ak napíše, idem ku kamarátke. Pripadne behom vecera, keď sa tam zdrží, sa ma môže spýtať čo robím ja a ako ide večer jemu. Následne keď dorazí domov. Bežná komunikácia a porovnávať to s dobou, kedy neboli mobily? Dnes ľudia ostošesť vypisujú si s hocikým na nete, sme varení pečeni na sociálnych sieťach ale je zle napísať partnerovi, že niekam ideme alebo niekde sme?
@deedol a ty partnera máš? Nemal s týmto nikdy problém? Pripadne, keby áno tak by si upustila od stretavok na byte? On to ma nejak podobne. Niekedy sa s nimi stretne aj spolu s chalanmi čo ma partiu, ale aj sám. Keď je nejaký sviatok trebárs. Tiež si niečo vypijú a taká klasická House party. Ja som žila celkom inak, mám len kamarátky. Nemám kamarátov v zmysle, že by som si s nimi písala a chodievala s nimi niekde.
@anonym_autor ano, mam partnera (manzela) uz skoro 20 rokov a neprekaza mu to, my mame v tomto ohlade dost slobodny vztah. keby ma chcel obmedzovat, asi by sme to rychlo vyriesili este v zaciatkoch vztahu, teda asi by sme spolu neboli.
@danica2711 každý potrebuje inú mieru kontaktu. To že to máš inak, neznamená že to moje je nesprávne. Je pre mna prirodzene, aby mi môj partner oznámil zmenu nejakej situácie. Je v práci tak ako bežne? Okej. Náhodou skončí skôr? Tak napíšem obycko správu, oznámim. To nie sú hlásenia a kontroly ale bežná komunikácia za mna. Neviem, ako teda komunikujú ini, alebo o čom. Takze keď niekam ide, príde mi ok ak napíše, idem ku kamarátke. Pripadne behom vecera, keď sa tam zdrží, sa ma môže spýtať čo robím ja a ako ide večer jemu. Následne keď dorazí domov. Bežná komunikácia a porovnávať to s dobou, kedy neboli mobily? Dnes ľudia ostošesť vypisujú si s hocikým na nete, sme varení pečeni na sociálnych sieťach ale je zle napísať partnerovi, že niekam ideme alebo niekde sme?
@anonym_autor to je az chore - potreba aby ti hlasil kde je v kazdom momente, dokonca ak skoncil skorej v robote 🤦🏽♀️
@anonym_autor
keď som ešte s mužom nebývala, tak sme si určite neoznamovali kto kde ide, kedy atď....
keď sme spolu večer neboli, niekedy sme si napísali, niekedy vôbec.
keď je niečo dôležité napíšem, keď nie nenapíšem.
Mne by nevadil ten fakt, že ma kamarátky, veď všetci mame aj kamarátov/kolegov/kamosky/spolužiačky….vadil by mi ale ten štýl, akým s nimi trávi čas. Že ide s ňou na kavu. On a ona nejako častejšie. Ak idu ako partia, je to iné. Pripadne ostať s nejakou kamoskou sám na byte to je tiež úplne nieco iné. Stretávaš sa aj ty s nimi? Zavolal ta niekedy pridať sa k jeho partii?
Mne by nevadil ten fakt, že ma kamarátky, veď všetci mame aj kamarátov/kolegov/kamosky/spolužiačky….vadil by mi ale ten štýl, akým s nimi trávi čas. Že ide s ňou na kavu. On a ona nejako častejšie. Ak idu ako partia, je to iné. Pripadne ostať s nejakou kamoskou sám na byte to je tiež úplne nieco iné. Stretávaš sa aj ty s nimi? Zavolal ta niekedy pridať sa k jeho partii?
@nikdenikto
autorka sa s nimi nechce zoznámiť.
@anonym_autor este k tomuto napisem, ak mozem. mna by asi porazilo, keby sme si mali stale vypisovat. ano, ked sme napr. dohodnuti, ze ja alebo on prideme o x hodine a jeden z nas sa zdrzi, tak si dame vediet. ale pisat si o skorsich prichodoch by mi ani nenapadlo, ved len pridem skor domov a hotovo, nie? takisto pocas vecera, ked som s niekym vonku. ved sa venujem tym ludom, pre mna by bolo aj neslusne vypisovat niekomu inemu v tej chvili, ze ako ide jeho vecer.
@anonym_autor po precitani dalsich komentarov by som asi zhodnotila, ze sa k sebe v tomto nehodite. a bude to este horsie, ked budete mat dieta. podla mna v tomto by si mali ludia sediet, teda mat podobnu mieru chodenia von, alebo potom velku mieru tolerancie.
Bohvie, či tie jeho kamarátky vôbec vedia, že ťa má. Alebo či si len ďalšia kamarátka, za ktorou chodí na posedenia do bytu. A treba mu dať otázku, či by sa on cítil v pohode, keby to bolo opačne a na posedenia do bytov s kamarátmi by si chodila ty, bez neho. Nechcem byť zlá, ale tento človek má zrejme iné priority, ako si ty.
@anonym_800408 hej no, to isté mi napadlo

@anonym_autor toto nieje vzťah pre teba. Nezmení sa to a ty sa budeš stále kvôli tomu trápiť. Tobôž keď si hľadáš partnera na rodinu.....
Mne by to vadilo, lebo viem ako chlapi fungujú a ako berú svoje kamošky (pokiaľ to nieje úplná šeredka).