Vadilo by vám, keby partner nemá vodičský preukaz?
Mám len otázku, vadilo by vám keby váš partner/partnerka nemali vodičák ? Ak by vám partner/partnerka povedal/povedala že vodičák nepotrebuje a by ste ho stále mali vyvážať alebo partnerku vyvážať tak by ste ostali v takom vzťahu ?
Ďakujem za normálne odpovede
@anonym_autor nevadilo, ale taxikara mu robit nebudem. Takisto nebudem akceptovat “ale tam sa bez auta neda dostat”. A pokial chce ist na dovolenku ci vylet autom, bude sa podielat aj na nakladoch na cestu. Ak pojdeme vlakom ci busom, batozinu bude vlacit on. Nie som ochotna mat nizsi standard vo vztahu ako bez neho.
Pochopim, ak niekto nema vodicak z objektivnych dovodov.
@sissy27 Samozrejme ze by som niesol svoju batozinu. Pre mna je to jedna taska na plece. Len neviem ako by to drela svoje kufre moja polovicka😀 tam je uz toho podstatne viac
@anonym_autor určite by mi to vadilo. Je to obmedzujúce v bežných situáciách života.
Kedysi mi to bolo jedno, ale ked pridu deti, bude potreba rozvozit po kruzkoch, školách, preto som oprášila vodičak, kupila auto, kondicky v autoškole a pilujem to a pilujem kazdu chvilku. Je pravda, že dáva vacsie možnosti
Bývalý chcel robit hodinového manžela, ale vodicsky nemal a robit si nechcel. Cize hendikep to je.
Kedysi mi to bolo jedno, ale ked pridu deti, bude potreba rozvozit po kruzkoch, školách, preto som oprášila vodičak, kupila auto, kondicky v autoškole a pilujem to a pilujem kazdu chvilku. Je pravda, že dáva vacsie možnosti
Bývalý chcel robit hodinového manžela, ale vodicsky nemal a robit si nechcel. Cize hendikep to je.
@sfet bývalý bol asi zručný, ale najostrejšia pastelka v peračníku nebol, že?😂
@anonym_d81576 veď v pohode, nešoféruj. Len otázka je, či by to partnerovi vadilo. Mne rozhodne áno. S takým nemožným chlapom by som nevedela existovať. Väčšinou sú nepraktickí aj v iných bežných veciach.
@anonym_6aa03a
@anonym_10f1f4 Ja teda veľa 18 ročných nepoznám čo si našetrili z brigád, Ani takých čo majú svoje auto v 18. V dcérinej triede majú auto 4 spolužiaci. Všetkym kúpili auto rodičia. . Oficiálne môžu brigádovať od 16. Čiže za 4 mesiace, ťažko zarobia na auto, áno môžu si ho kúpiť z poistky, ale to sú také auta.. 🙂. Nie každý má poistku, že áno. Ako tu už písala niektorá mamička, mladí ďalej študujú, platia si ubytovanie, stravu, dopravu, takže auto nie je štandard v 18, ani v 24.
Nikto tu nepíše o tom, že 18-roční majú vlastniť auto. Ty si proste mimo témy.
Nikto tu nepíše o tom, že 18-roční majú vlastniť auto. Ty si proste mimo témy.
Prepáč písala som príspevok, ale nie adresovaný Tebe. Omylom som ťa označila, tak som to zmazala..
@anonym_autor
Ja by som teraz v mojom veku partnera bez auta nechcela, ja mám svoje, aj vodičák. Pre mňa by to bolo obmedzujúce, aby partner chodil za mnou bussom. Neviem si predstaviť ako by cestoval domov po kine, večeri, rande.. to by som ho rozvážala, alebo by automaticky prespával u mňa? Keď som mala 24 vodičák som mala, auto nie. Nepotrebovala som ho. Keď som ho začala potrebovať, kúpila som si auto. Neviem si predstaviť, kupovať auto , len preto, že môjho frajera obťažuje chodiť za mnou.. 🙂 To by už môj frajer,nebol 😃
ja vodicak nemam (mam na to dovody) ale partnera preferujem aby mal... ist na vylet autom je pohodlnejsie a tiez mi pomaha s nakupom kedze som z velkeho mesta a mnoho x je vsetko na inych koncoch -busom beham cely den ... ale zas niesom mrcha a nevyuzivam ho na vyvazanie mna ... a to iste by som cakala ak by vodicak mala zena a nie chlap- je to v pohode-no pokial si z teba spravi taxi sluzbu tak by som to hned stopla
@svetlonos ahoj, ako není to veľmi podstatné ale ochvilu 24r obaja
@anonym_autor
No jasne. Ste obaja nevyzretí ešte. Čo budeš robiť, keď v živote treba robiť aj to čo nechceš? A slečna bude mať stále otca šoféra? Zdrzim sa komentáru čo tunoe z nás ohľadom samostatnosti robili už v 20tke. Vezmi zodpovednosť za seba, život a zväz, či chceš mať vzťah a aké sú tvoje priority.
Necitala som co ti tu kto pisal, ale udivuje ma, ze ako sa v sucasnosti kalkuluje vo vztahu… asi ako deti na ihrisku, jeden cukrik mne, druhy tebe… A co som tym chcela povedat? Ze teba by som teda za frajera nechcela mat. Skoda, ze ta dotycna nevie o tebe ako ty kalkulujes, ako vsetko ratas na fazulky. Neprajem ti nic zle, ale ak by si si nedajboze zlomil nohu, tak dufam, ze aj tvoja frajerka bude kalkulovat a vyjde jej z toho, ze ona je teda zdrava a o nejakeho mrzacika sa nepotrebuje starat a najde si niekoho kto ma dve zdrave nohy a hlavne zdravy rozum. Ak si myslis, ze nejaka dotycna s vodicakom bude ti lepsia frajerka, tak nevahaj ani minutu a daj tej terajsej zbohom, verim, ze bez teba jej bude lepsie. Ja mam vodicak, 3 auta v garazi, ale nesoferujem, nechcem, a asi to ma tak byt, ale som sebestacna, nepotrebujem ziadneho tajtrlika na odvozy, v mojom vztahu to nastastie funguje inac a o tom to je, nevycitat si, nehladat zbytocne chyby… A tiez zastavam nazor, ze bohuzial nie kazdy je stvoreny na soferovanie, a bohuzial to tak aj na nasich cestach vyzera…
@anonym_autor Záležalo by aj kvôli čomu by ho nechcel.Nie je to úplna priorita,ale je tam veľa otázok prečo,načo,začo..
No kedze ja som aktivna soferka tak nejako ocakavam aj od mojho partnera aby mal vodicak a bol aktivny sofer....a celkovo si myslim ze muzi by mali soferovat to je dnes uz taky standard😁 neviem si predstavit uz existovat bez auta hoci som do 33 ani ja nesoferovala ale potom som oprasila moj vodicak a isla somndo toho😃 inak mam jedneho kamarata 36 rocneho nema vodicak ani ho to netrapi...hoci mi uz parkrat vxslovil ze mu to obcas chyba....ale ma kamosov ktori ho vozia po meste a vyuziva elektrokolobezky😇 ale teba nepekne vyuziva tvoja priatelka....ale ja si uzivam ze som samostatna a nemusim nikoho prosikat ked niekam sa potrebujem odviest😇
Vadilo, ale nie až tak, že pokiaľ by bol môjho srdca šampión, pošlem ho k vode.
Tiež si myslím, že šoférovanie je základná zručnosť...
A ak by este chlap odmietal šoférovať, lebo ma z toho strach, pôsobilo by na mňa dosť odpudivo. Čiže nešlo by mi primárne o vyvazanie, ale taký človek by mi proste nevyhovoval.
Ako ktorý normálny muž sa pride stažovať na mamičkovske forum, že frajerka nemá vodičak, a on chudák je na všetko sám 🤦omg to fakt toto?
@sissy27 Samozrejme ze by som niesol svoju batozinu. Pre mna je to jedna taska na plece. Len neviem ako by to drela svoje kufre moja polovicka😀 tam je uz toho podstatne viac
@martin96321 si sa pomylil a zrazu nie si anonym, trapas. Normalny chlap odnesie batozinu aj svojej partnerke, alebo aspon jej pomoze. Tak uz nech je leto, ona si spravi vodicak a viac ta nebude potrebovat 🤷♀️
Ja teda neviem , ale keď som ja mala 24 rokov, cestovali sme za pár € letecky, kade tade s jednou príručnou batožinou . Kľudne každý víkend iný výlet, keby si mi v tom čase povedal, že ideme autom niekam 12 hodín a mám ťa ešte aj striedať v šoferovaní, veľmi by som si to rozmyslela... Mladosť je radosť a spontánnosť a celé toto kalkulovanie a plánovanie mi evokuje manželov po 30 rokoch manželstva.
mne by to vadilo. Pozeram sa ale na manzelstvo s detmi. Do skolky, zo skoly na kruzok, trening v inom meste. Keby som nešofér, tak moje dieta by nemohlo chodit na kruzky kam chodi, nijakovsky by to bez auta nestihlo. Takze ak muz robi do piatej, a ja by som nemala vodicak, nase dieta by sedelo doma alebo muselo chodit niekam, kde ho to az tak nebaví. Je to obmedzujúce. Otazkou je preco ta tvoja nechce vodicak a ci by bola ochotna chodit za tebou busom. Ale ak si vodičák planuje urobit, tak to je este fajn. Ale ak nie a caka, ze ju drahy bude vsade vozit, treba nad tym urcite pouvazovat, ci ju dokazes milovat aj tak ;)
@anonym_autor Svagrina bola v tako vztahu 20 rokov. Vadilo jej to coraz viac a ked musela sama soferovat na pohrep svojej sestry a neskor mamy tak sa to zaklincovalo.
@martin96321 si sa pomylil a zrazu nie si anonym, trapas. Normalny chlap odnesie batozinu aj svojej partnerke, alebo aspon jej pomoze. Tak uz nech je leto, ona si spravi vodicak a viac ta nebude potrebovat 🤷♀️
Neviem s kym si ma mylis, ale nepisem ako anonym. Ak by moja zena nemala vodicak,tak je mi to jedno. Reagoval som na to,co si napisala Ty. Ze ak by ste sli autobusom,alebo vlakom tak by MUSEL muz vlacit Tvoje kufre........no nemusel. Nikdy by som vlakom ani autobusom nesiel,teda urcite nie na dovolenku. Ak by z nejakeho nepochopitelneho dovodu na tom trvala,tak by sla tym spojom sama a ja autom. Urcite by som nevlacil zbytocne kufre v rukach.
Jasne, že vadilo - jediný akceptovateľný dôvod sú zdravotne problémy - ale vedome vyššom do vzťahu s vážne chorým mužom nešla.
Pokúsi by prišli vážne zdravotne dôvody časom, jasne, že by som muža kvôli tomu neopustila
Ale v súčasnosti a vzhľadom k spôsobu môjho života považujem za úplne samozrejmé, že obaja aktívne jazdíme
@zuzubb007 preboha veď počkáme s rodinou kým si partnerka urobí vodičák. To akože je dačo zle či čo ? Hodili sme spolu debatu a s tým súhlasí ta čo tu riešiš že je to premna životné dôležité. Píšem niekde že to je životne dôležité ? Čítaj správy
Sama tvrdila že keď bude babo ta bude potrebný vodičák aj z jej strany. Čiže všetko v poriadku
@anonym_autor ak je ochotna si spravit vodicak a potom s tebou trenovat, tak by mi to nevadilo, bola by tam aspon ta ochota a vola, skor by mi prekazalo, ak nie je ochotna sadnut na autobus/vlak a prepravit sa obcas aj verejnou dopravou a este by ani nemala ochotu sa naucit jazdit … ale v globale ze este v 24 vodicak nema, mi nepride ako katastrofa, pokial ho ma v plane
@anonym_autor
Po poslednej skúsenosti by som chlapa bez vodičaku a auta nechcela a ešte keď býva na dedine kde nieje ani obchod... NIKDY VIAC!
Vadilo. Poznám takého. Nespraví nič ,všetko necháva na ženu lebo on nešoféruje. A keby aspoň držal hubu keď už. Ale vkuse sa jej stará do šoférovania
@anonym_680c59 a keby sa stále spoliehal/spoliehala na odvoz ? Mne to zo začiatku nevadilo ale teraz už mi to začína vadiť, musím stále vyvážať a cítim sa jak taxikár
@anonym_autor treba si pevno stanovit hranice je to.skusja aj pre teba
Mne by to asi vadilo. "Za mládi" asi nie, ale už keď mame rodinu, tak áno. Napríklad moja kamoška povedala, že si to uvedomila keď bola pred pôrodom. Že obvolávali kamošov, kto ju bude môcť odviezť do pôrodnice.

@zuzana76 veď áno, auto si môžu neskôr kúpiť aj spolu. Tu ide hlavne o vodičák, ak ona nechce, neviem si predstaviť fungovanie na dedine rodiny bez auta s 2-3 deťmi. Škola, krúžky, šport...kamoška dáva na hokej tretiaka, čiže ho vozí autom, čaká ho tam. Busom všetko nosiť v rukách sa asi nedá.
@anonym_6aa03a ved to ani ja, to bjde musiet mlada prehodnotit.