icon

Vadilo by vám, keby partner nemá vodičský preukaz?

7. mar 2026

Mám len otázku, vadilo by vám keby váš partner/partnerka nemali vodičák ? Ak by vám partner/partnerka povedal/povedala že vodičák nepotrebuje a by ste ho stále mali vyvážať alebo partnerku vyvážať tak by ste ostali v takom vzťahu ?
Ďakujem za normálne odpovede

kendra73
7. mar 2026

@anonym_autor u nas ma vociak manzel,ja nie.No od zaciatku vztahu i tak auto nemal,takze vpodstate v tych zaciatkoch randenia a chodenia,sme neriesili,nepocitovali,kto ma a nema vodicak.Za nase manzelstvo sme uz mali 3 rozne auta a pamatam si,ze pri prvom sam muz poskakoval,ako ma chce vziat na daleku cestu,lebo si chce uzit soferovanie.Nikdy na to nezabudnem,Bratislava-Skacany,len tak sa previest 😅 este aj snehova zavej nas chytila....Ale teda on miluje soferovanie a ja zas naopak nie som tip,co ho uhana,ze tam ma odvez,hentam ma odvez,to vobec nie.U nas je to skor naopak,ze mne samej vadi,ze nemam vodicak,takze na tom pracujem,aby som ho mala a uprimne lutujem,ze som si ho nespravila v 18stke,ked my ho tatko ponukal,bola som leniva,ze na co,ja mam ine zaujmy a pod.Nevadi,dorobim.

kendra73
7. mar 2026
@kendra73

@anonym_autor u nas ma vociak manzel,ja nie.No od zaciatku vztahu i tak auto nemal,takze vpodstate v tych zaciatkoch randenia a chodenia,sme neriesili,nepocitovali,kto ma a nema vodicak.Za nase manzelstvo sme uz mali 3 rozne auta a pamatam si,ze pri prvom sam muz poskakoval,ako ma chce vziat na daleku cestu,lebo si chce uzit soferovanie.Nikdy na to nezabudnem,Bratislava-Skacany,len tak sa previest 😅 este aj snehova zavej nas chytila....Ale teda on miluje soferovanie a ja zas naopak nie som tip,co ho uhana,ze tam ma odvez,hentam ma odvez,to vobec nie.U nas je to skor naopak,ze mne samej vadi,ze nemam vodicak,takze na tom pracujem,aby som ho mala a uprimne lutujem,ze som si ho nespravila v 18stke,ked my ho tatko ponukal,bola som leniva,ze na co,ja mam ine zaujmy a pod.Nevadi,dorobim.

@kendra73 #mi ho

tomiholjubavi
7. mar 2026

Nevadilo by mi to.
Vadil by mi partner čo:
- si vypije pred jazdou
- jazdí v štýle brzda/plyn (neznášam a hneď mi je z toho na grc)
- jazdí agresívne, neohľaduplne, adrenalínovo - jedna noha v base, druhá v hrobe.
- nedodržiava maximálnu povolenú rýchlosť.

Radšej nešofér, ako šofér na 💩.

anonym_32bdad
7. mar 2026

@anonym_autor necitala som komenty, píšem za mňa, čo jazdím aj zahraničie a jediný problém je pre mňa pozdĺžne parkovanie….podka mňa chlap, čo je posera za volantom je úplný slaboch a neschopak…a taký, čo vodicak nemá, už ani nemám slov…je to tak strašne nemužné…podľa mňa šport a autá patria k chlapom….to je inak podobne, ako keď žena nevie variť …a výhovorky, že žijú vo veľkom meste a vystačia si s mhd a woltom tu nepomôžu

anonym_32bdad
7. mar 2026

A čo sa týka žien bez vodičáku, tiež neschopné fuchtle…sorry 😅

mooonika1975
7. mar 2026
@anonym_10f1f4

Mne by vadilo, keby chlap nemal vodičák, je divné, prečo si ho nespravil. A hlavne, keby mi oznámil, že nemá vzťah k autám. To hovoria všetci, ktorí to skúšali a nešlo im to, tak ani nedokončili AŠ.

@anonym_10f1f4 dúfam, že ty ako ŽENA vieš varit. Keď chlap musí mat vodicak . 😳

olivia1425
7. mar 2026

@anonym_autor ano vadilo, kazdy mame svoje auto a neobmedzujeme sa, ale vidim v blizkej rodine ako otec robi taxikara zene a dcere a myslim ze keby jazdili same velmi by ho to odbremenilo

euka210
8. mar 2026

@anonym_autor vodicak nemusi, ale vyvazat sa tiez nie je ono.
Ja som nesoferovala, kym sme neprisli na dedinu, kde sa to stalo casom nutnostou ako prisli deti, praca atd. Ked sme sa brali, ani auto sme nemali, takze bus, vlak v pohode. V meste ti vodicak a auto tak nechyba, ale na dedine je to uz nutnost.

anonym_10f1f4
8. mar 2026
@mooonika1975

@anonym_10f1f4 dúfam, že ty ako ŽENA vieš varit. Keď chlap musí mat vodicak . 😳

@mooonika1975 no jasné. Varím, pečiem žiarovku vymením, dokonca som si požičala dodávku a dotrepala skrinky veľkej kuchynskej linky aj so vstavanými spotrebičmi (len chladnička nebola) z 250 km vzdialeného mesta. Sama, len naložiť mi pomáhal pôvodný majiteľ. A keď si si ma predstavila ako ženu z ruskej dediny (180cm a 130kg) , tak sa mýliš. Mám 170cm a 56 kg. Proste, ak niečo chcem, tak si za tým idem. Nebudem sa nikoho doprosovať. A to mám s ešte 2 školopovinné deti, o ktoré sa pravdaže starám. Nepovažujem to za žiadny nadľudský výkon, urobiť vodičák a jazdiť. Pre chlapa dupľom.

anonym_686d2b
8. mar 2026

Aj žiadosť o ruku plánuješ?

feri0852
8. mar 2026

@anonym_autor v dnešnej dobe chlap co nemá vodičak a auto je fakt divný, nehnevajte sa na mňa. Na žene sa to skôr dá prehliadnuť

anonym_735cba
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_b210ba s tým súhlasím. Len proste chýba mi niekedy sa previesť vieš. Nemám problém šoférovať ale tak stále to je namne

@anonym_autor smiem vedieť koľko máte rokov?

anonym_735cba
8. mar 2026

@anonym_autor ak by si ju naozaj ľúbil, nevadilo by ti to. Podporil by si ju v tom, aby si ten vodičák urobila, naučil by si ju jazdiť. Ak s ňou plánuješ budúcnosť, časom by ste kúpili ďalšie auto. Ale dnešní chlapi sú takí, že sa im nechce nič obetovať pre partnerku. Čítame to tu každy deň. Vadí Ti ísť po ňu, vadí ti ju odviesť, najlepšie, aby to kompenzovala iným spôsobom, zaplatila večeru, kino, výlet. Tak to vnímajú dnešní chlapi. Na druhej strane, ak by nemal chlap auto a vodičák, nechcela by som ho. Ja som mala vodičak ešte za slobodna, asi 20 rokov som mala, ked som si ho robila. Nepotrebovala som, hoc otec aj brat mali auto. Ja som auto nepotrebovala, do práce som chodila bussom, čo bol vtedy štandard. Aj na diaľkové študium vlakom. Ani môj vtedajší frajer nemal auto. Potom som mala frajera, neskôr manžela a jemu nevadilo, že nesoferujem. Nikdy nepýtal na benzín, ani keď sme šli na dovolenku, hoc som mu núkala... Problém so soferovanim a reálnou potrebou šoférovať u mňa nastal, keď sa narodila dcéra. Už som nebola ochotná s ňou cestovať bussom k lekárke a hoc kam na výlet, k babke, kým bol manžel v práci. Paradox bol, že môjmu manželovi to úplne vyhovovalo. 🙂. Zaplatila som si kondičné jazdy, na čo sa urazil... o rok som sa s ním rozviedla, zaplatila nové kondičné jazdy, kúpila auto a odvtedy šoférujem 🙂. Nerozviedla som sa s ním kôli autu, to bola iba jedna z vecí... 🙂

anonym_a71b7c
8. mar 2026
@anonym_autor

@doriiis páči sa mi tvoj komentár. Taká výstižnosť, úprimnosť v pár riadkov textu 😀

@anonym_autor prečítala som si celú túto telenovelu a osobné keby som bola tvoja frajerka a prečítala by som si túto diskusiu, tak by som sa s tebou rozišla. Nepotrebujem partnera, ktorý tu vyplakava ako veľmi ho obťažuje odviezť niekde partnerku. Ako by sa rád odviezol. Normálny chlap ženu na rande vyzdvihne a odprevadi, lebo chce, lebo je galantný, nie preto, že robí taxikára. Plačko

anonym_2dc9aa
8. mar 2026
@anonym_735cba

@anonym_autor smiem vedieť koľko máte rokov?

@anonym_735cba pisal že majú 24

zuzana76
8. mar 2026

Ja si myslim hlavne, ze ludia si musia najst niekoho, kto zapada do ich zivotneho stylu. Chapem ako dovod nesoferovania zdravotne dovody ako epilepsia a pod. Ale aj ked ide o zdravotny dovod, nechcela by som takeho chlapa. Ale je to pre mna nieco ako bicyklovanie, zakladna zrucnost. Pre niekoho je zakladna zrucnost aj lyzovanie, ja nelyzujem a brala by som uplne v pohode, ak by ma niekto diskvalifikoval kvoli tomuto dovodu. Pretoze sa lyzovat ani nechcem naucit, nebavia ma sporty, bavi ma jedine plavanie, cize more, som morsky clovek. Co by som robila s partnerom, ktory by bol stale v horach a chcel by lyzovat? Ja by som sa nudila zatial v hoteli? Nemali by sme asi nic spolocne.

A v 24 je to este vsetko take dosiahnutelne, ved sa moze kedykolvek naucit soferovat a aj by mala, tiez mi ale znie cudne, ze uz takto skoro vo vztahu mas problem odviezt ju, ved to by si mal byt este velmi zalubeny. My sme uz boli manzelmi, ale auto sme nemali, v 24 sme kupili trojizbovy byt a na auto uz nebolo. Cize logicky sme ani ja, ani manzel nesoferovali, kupili sme nase prve auto - favorita, ked sme mali 26 a 27 rokov a odvtedy manzel soferuje denne. Ja som zacala neskor, az po materskej, ked sme kupili aj druhe auto a tiez odvtedy denne.
@anonym_autor

gerrwie_girl
8. mar 2026

Ano vadilo. Mam vodicak aj auto. Aj priatel ma. Neviem si predstaviť ze v našej rodine by som ho mala iba ja.

anonym_735cba
8. mar 2026
@zuzana76

Ja si myslim hlavne, ze ludia si musia najst niekoho, kto zapada do ich zivotneho stylu. Chapem ako dovod nesoferovania zdravotne dovody ako epilepsia a pod. Ale aj ked ide o zdravotny dovod, nechcela by som takeho chlapa. Ale je to pre mna nieco ako bicyklovanie, zakladna zrucnost. Pre niekoho je zakladna zrucnost aj lyzovanie, ja nelyzujem a brala by som uplne v pohode, ak by ma niekto diskvalifikoval kvoli tomuto dovodu. Pretoze sa lyzovat ani nechcem naucit, nebavia ma sporty, bavi ma jedine plavanie, cize more, som morsky clovek. Co by som robila s partnerom, ktory by bol stale v horach a chcel by lyzovat? Ja by som sa nudila zatial v hoteli? Nemali by sme asi nic spolocne.

A v 24 je to este vsetko take dosiahnutelne, ved sa moze kedykolvek naucit soferovat a aj by mala, tiez mi ale znie cudne, ze uz takto skoro vo vztahu mas problem odviezt ju, ved to by si mal byt este velmi zalubeny. My sme uz boli manzelmi, ale auto sme nemali, v 24 sme kupili trojizbovy byt a na auto uz nebolo. Cize logicky sme ani ja, ani manzel nesoferovali, kupili sme nase prve auto - favorita, ked sme mali 26 a 27 rokov a odvtedy manzel soferuje denne. Ja som zacala neskor, az po materskej, ked sme kupili aj druhe auto a tiez odvtedy denne.
@anonym_autor

@zuzana76 úplne s tebou súhlasím. Keďže majú 24, slečna môže kľudne ešte študovať na VŠ. Nikde nie je napísané, že každý rodič má na to, aby zaplatil vodičák, kúpil auto a financoval ho. Život majú pred sebou. Ja by som si tohto typka za frajera nevybrala aj keď má auto a vodičák. V 24 nie je štandard, že každý má svoje auto a vodičák. 🙂 Veľa mladých je ešte na VŠ.

zuzana76
8. mar 2026
@anonym_735cba

@zuzana76 úplne s tebou súhlasím. Keďže majú 24, slečna môže kľudne ešte študovať na VŠ. Nikde nie je napísané, že každý rodič má na to, aby zaplatil vodičák, kúpil auto a financoval ho. Život majú pred sebou. Ja by som si tohto typka za frajera nevybrala aj keď má auto a vodičák. V 24 nie je štandard, že každý má svoje auto a vodičák. 🙂 Veľa mladých je ešte na VŠ.

@anonym_735cba ano, v tomto pripade to nevidim ako opodstatnenu staznost, pretoze su mladi, som myslela, ze sa stazuje nejaky otec rodiny, kde robi non stop taxikara. Kazda rodina ma ine podmienky a iny zivotny styl. Ja verim, ze su rodiny, kde auto vobec nechyba, necestuju, byvaju v centre mesta, vsetko dostupne atd.... a su rodiny, kde sa bez auta nepohnu. Malokto ma v 24 svoje vlastne auto.

anonym_735cba
8. mar 2026
@zuzana76

@anonym_735cba ano, v tomto pripade to nevidim ako opodstatnenu staznost, pretoze su mladi, som myslela, ze sa stazuje nejaky otec rodiny, kde robi non stop taxikara. Kazda rodina ma ine podmienky a iny zivotny styl. Ja verim, ze su rodiny, kde auto vobec nechyba, necestuju, byvaju v centre mesta, vsetko dostupne atd.... a su rodiny, kde sa bez auta nepohnu. Malokto ma v 24 svoje vlastne auto.

@zuzana76 úplne s tebou súhlasím. 👍

margotka17
8. mar 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 ako hej to chápem. Skôr myslím to že sme z dedín a dosť dlhú diaľku od seba a vieš, cítim sa skôr ako taxikár. Treba niečo riešiť tak beriem auto, idem po partnerku a tak naspäť musím odviesť a ísť domov. Na vlaku a autobusu nechodí lebo nechce. U teba to je iné ak nemáš problém sa dostať k partnerovi tak v pohode

@anonym_autor máme vodičák obaja. No boli časy, že môj už manžel, na začiatku vzťahu nemal auto. Vždy sme sa dohodli, kde sa v meste stretneme, aby som ja nemusela ísť po neho do dediny, v ktorej býval on. Ak niečo nakúpil, čo bolo ťažké či väčších rozmerov, vždy som ho odviezla domov. Je doba, keď už je takmer nevyhnutnosť mať vodičák. Ráno deti rozviesť, poobede pozbierať, veľký nákup, návštevy, výlety....a áno, ak sme na výlete v Martine, cestou sa striedame v šoférovani, potom nikto nie je unavený a výlet si fakt užijeme. Jej rodičia nemajú auto?

veronicka88
8. mar 2026

Ak ideme spolu v 90% šoféruje manžel.ja šoférujem,aktívne,trasy ktoré poznám a kde som si istá.nemam to rada,nevyužívam sa v Tom a je to pre mňa nutné zlo🙈nestriedam ho ani po ceste do HR na dovolenku 🤷

anonym_6aa03a
8. mar 2026
@anonym_735cba

@anonym_735cba teraz už aj 18 ročný majú autá, buď z ukončenej poistky či z brigád si našetria a kúpia si na začiatok ojazdené auto. Vidím to na mladých na ulici a to sú tiež študenti VS. A nie, nepodnikajú ich rodičia, robia bežné práce vo firmách.

anonym_d8bd5d
8. mar 2026

Ako bolo spomenuté - dedina. Sme 12km od mesta a musím sa sama zariadiť, deti, nákupy atď... Mne by to samej vadilo, keby som muža pýtala stále aby ma odviezol do mesta pre každú somarinu, a !! Ved aj on pracuje nema Vzdy cas odviesť niekoho niekam... V meste uz je situácia iná..

pralinka25
8. mar 2026

@anonym_autor tak hlavne teraz pories ako budete riesit teda druhe auto. ma na neho? neodpovedal si. a ked ste teda mladi 24 rocni ludia a budu deti mate peniaze na zivenie dvoch aut? nehovorim o benzine. je to vsetko realne? lebo bude mat jedno auto ktore budes pouzivat ty a ona sa bez praxe ma stat super soferkou ktorej zveris zivot deti ked bude sviatocne soferovat ked sa ty opijes alebo 1360 kilometrov z dovolenky? ci ako presne to mas premyslene? ocakavas ze vsetky prachy teraz vrazi do auta a teda budete financovat hlavne tie?vies materska je mala. mas prachy na tvoju rodinu aj vsetko? si tak zabezpeceny ze zabezpecis dalsich 2 ludi? alebo aj to bude pre teba vycerpvajuce a zataz? ked je pre teba zataz toto tak poviem ti tajomstvo s rodinou pride zataz o akej sa ti ani nesniva

zuzana76
8. mar 2026
@anonym_6aa03a

@anonym_735cba teraz už aj 18 ročný majú autá, buď z ukončenej poistky či z brigád si našetria a kúpia si na začiatok ojazdené auto. Vidím to na mladých na ulici a to sú tiež študenti VS. A nie, nepodnikajú ich rodičia, robia bežné práce vo firmách.

@anonym_6aa03a niektori ano, niektori nie, su taki, co studuju daleko a platia si drahe ubytovanie, tym padom im na auto nezostane, alebo nestuduju a ano, kupia si, alebo si kupia rachotinu za 2-3000 eur. Alebo studuju v mieste bydliska, tym padom beznakladovo. Ano, dnes sa da kupit auto lacno. Ale ak ho student VS nema, enznamena to, ze si ho neskor nekupi.

anonym_6aa03a
8. mar 2026
@zuzana76

@anonym_6aa03a niektori ano, niektori nie, su taki, co studuju daleko a platia si drahe ubytovanie, tym padom im na auto nezostane, alebo nestuduju a ano, kupia si, alebo si kupia rachotinu za 2-3000 eur. Alebo studuju v mieste bydliska, tym padom beznakladovo. Ano, dnes sa da kupit auto lacno. Ale ak ho student VS nema, enznamena to, ze si ho neskor nekupi.

@zuzana76 veď áno, auto si môžu neskôr kúpiť aj spolu. Tu ide hlavne o vodičák, ak ona nechce, neviem si predstaviť fungovanie na dedine rodiny bez auta s 2-3 deťmi. Škola, krúžky, šport...kamoška dáva na hokej tretiaka, čiže ho vozí autom, čaká ho tam. Busom všetko nosiť v rukách sa asi nedá.

anonym_686d2b
8. mar 2026

@anonym_autor rada do budúcna
. Na dovolenku nechod autom.. ;}

anonym_d81576
8. mar 2026
@anonym_10f1f4

Mne by vadilo, keby chlap nemal vodičák, je divné, prečo si ho nespravil. A hlavne, keby mi oznámil, že nemá vzťah k autám. To hovoria všetci, ktorí to skúšali a nešlo im to, tak ani nedokončili AŠ.

@anonym_10f1f4 aha cize radšej nasilu a zmarnit na ceste seba rodinu a pat ďalších aut, ja sa na to necítim a nikdy šoférovať nebudem aj pre tvoje bezpečie, kokos toto sú už len úvahy....

anonym_10f1f4
8. mar 2026
@anonym_d81576

@anonym_10f1f4 aha cize radšej nasilu a zmarnit na ceste seba rodinu a pat ďalších aut, ja sa na to necítim a nikdy šoférovať nebudem aj pre tvoje bezpečie, kokos toto sú už len úvahy....

@anonym_d81576 veď v pohode, nešoféruj. Len otázka je, či by to partnerovi vadilo. Mne rozhodne áno. S takým nemožným chlapom by som nevedela existovať. Väčšinou sú nepraktickí aj v iných bežných veciach.