icon

Vadilo by vám, keby sa vaše dieťa kamaráti s chudobným dieťaťom?

2. júl 2023

Vadilo by vam aby sa vase dieta kamaratilo s chudobnym dietatom?

lauriik
2. júl 2023

Nikdy som neriesila ci rodicia kamaratov mojich deti su chudobni alebo bohati. Moja dcera ma ta kamaratku aj romku a nikdy som sa nad tym nepozastavovala. Zaujima ma ako je dieta vychovane, ci sa chova slusne, ma respekt k ostatnym a podobne.

viestta
2. júl 2023

@beata_k to je taka drobna pomsta, ona ju spomenula v tej debate o nickoch

veronikalubko
2. júl 2023

Neviem ale čo ak sa práve pýta chudobnejsia strana ? 🙂😀 Aj takto treba skúsiť rozmýšľať ,nie hneď hádzať hrach o stenu

zuzinka888
2. júl 2023

Kto je podla teba bohatsi. A, ked ma niekto 10 rocnu oktavku, kupenu za kes a na ucte 5.000€. Alebo B, novy mercedes a na ucte - 100.000 leazing?

nevenka
2. júl 2023

@simca06022011 ani ja veru toto netusim...

vroni
2. júl 2023

To je riadne kretenska otázka. Nie, nevadilo. Deti si nevyberaju kamarátov na základe výpisu z účtu rodičov.

ivik4
2. júl 2023

Akoze si sa nepriamo chcela pochvalit ze ty chudobna niesi 😄 ? Ku*va co na tom moze vadit jednemu rozumnemu dospelemu cloveku ? Normalne mi to vysvetli ,ake mas dovody na tuto otazku lebo nerozumiem

mateson
2. júl 2023

Podľa čoho sa definuje , že je dieťa chudobné?

jajanka31
2. júl 2023

Inak ako uvedomujeme si vsetci ze peniaze su ci nie su.. ten co ma bavoraka ho ma mozno na splatky a v penazenke 5eur a ten co ma auto za 5000 moze mat na ucte 1000000.. ved to ani surodenci medzi sebou presne nevedia kto ma kolko a nie to cudzi ludia a casto je to veeelmi klamlive...

ndrag
2. júl 2023

Ja som mala takeho kamarata v prvom rocniku, dokonca to bol aj rom, chudobna rodina, ale bol to vtedy moj kamarat. Viem, ze nepresiel ani cez prvy rocnik a isiel rovno do pomocnej skoly, potom neviem co s nim bolo. Minule som si ho nasla po rokoch na FB a zije v Dubaji s peknou rodinkou, vsetci pekne obleceny, strasne som sa potesila. Ono nikdy nevies, co z toho chudobneho dietata raz vyrastie, mozno raz bude nakoniec zamestnavat tvoje dieta. 😉

valeria_h
2. júl 2023

To čo je za otázku toto? Radšej materiálne chudobný ako duševne chudobný.

drobcek17
2. júl 2023

Bože neviem autorka ale toto by som neriešila. Moj syn ma veľmi dobrych kamarátov, čo sú fakt bohatý to vidíš ako náhle vojdes k nim do dvora (my sme zlata stredná cesta, s domom bez hypo s autom a fajn platom) ale oni su tak úžasný ľudia. Aj keď majú všetko na čo si zmyslia, vôbec sa netvaria ako niečo viac než my. Ale zato mame aj kamarátov, čo nemajú ani polovicu z toho co mame my a tvária sa ako pupok sveta 🤷‍♀️takže to nebude o bohatstve ale o povahe ľudí

skorpionik30
2. júl 2023

ja som sa dnes vratila z monaka....pojem bohatstvo tu nadobuda uplne iny rozmer ako u nas....tazko povedat co je chudoba a co bohatstvo je to relativne...ale odpoved je nevadilo....preco by malo....aspom by moje dieta videlo a pochopilo ako sa ma relativne dobre

nwnw
2. júl 2023

Deti to nerozlisuju, pokial ich na to nik nenavnadi. Moji sa hraju s kazdym a najradsej s romami. Ale debilna vychova sa naniektorych detoch fakt odraza. Bola som svedkom ako dve deti sa posmievali chlapcovi preco ma bike s ruzovymi riaditkami. Komentare na oblecenie su na beznom poriadku u nas v dedine. Najviac sa takto posmievaju deti ktore nic ine nevedia iba chvalit sa pasikavym oblecenim z vypredaja 😂🤦.
Pevne verim, ze deti vychovam k inym prioritam.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
rorino
2. júl 2023

Čo presne myslíš pod pojmom chudobné?

autor
2. júl 2023

@ivik4 to si zle vydedukovala

jozinzbazin2
2. júl 2023

Ak je to slusne dieta,tak v pohode.No u nas sa stalo,ze sa deti hrali,ze na schovavacku a ratali v kotolni,kde som mala na stoliku polozene peniaze,8ks po 10eur.Pridem tam dcere vravim,aby sa tam nehrali iba na dvore,no 1ks 10tky chybal,pridem do kotolne druhy krat a zase dalsia 10tka chybala.Vysetrovanie doma,deti sa kukali na mna ako na zjavenie.Takze u nas uz take deti,len tak lahko nepustim k nam domov.Max dvor,ci ulicka.

liv1
2. júl 2023

@melanta napadlo ta, ze sa moze pytat mamina z chudobnejsich pomerov? Ako ty vies kto je ona? Aka je ona? Zase vestecka gula? 🤦‍♀️

domkakvet
2. júl 2023

Ak to tebe vadi niesi normalna.

otazka1
2. júl 2023

Ako ste sa pekne do nej pustili,popriali aby bola ona chudobná atd…čo keď ona je ta “chudobná” a jej dieta preto nemá kamosov? Ja som tu otázku pochopila takto

2006_1211
2. júl 2023

Myslím že keby sa moje dieťa baví s chudobným dieťaťom tak by si možno začalo viac vážiť toho co ma

vanilkovazmrzka
2. júl 2023

Co je to za hlupu otazku?

milanemila
2. júl 2023

Tak v prvom rade nase dieta nevie, ci sme bohati alebo chudobni, takze neviem ako by to identifikovalo alebo posudzovalo u inych deti. Vysvetlujeme sice hodnotu penazi a ze kvoli nim musime chodit s tatinom do prace, ale neposudzujeme ostatnych.
Takze nie nevadilo by mi, ak by sa kamaratilo s chudobnym dietatom, resp by som ani nezistovala ci je alebo nie je chudobne 🤷🏼‍♀️
A iba nakoniec poviem, ze naozaj bohati ludia, kt ziskali peniaze vlastnou pracou a maju nieco v hlave, sa nepotrebuju svpjim bohatstvom verejne prezentovat a chvalit alebo sa pretrcat v handrach pocmaranych znackami (nech kazdy vidi). O nas by zrejme tiez nikto nepovedal, kolko zarabame a tak nam to vyhovuje.

sofia1979
2. júl 2023

Jeminenky prečo by to malo vadiť?

filipka250
2. júl 2023

Na nasej ulici sa deti denne hraju....od najchudobnejsich romov po starostovho syna, cez ucitelske deti..Nikto nepozera kto je kto. Ked na tanieri donesieme chleba s maslom, ponukneme vsetky deti. Vdaka bohu za dedinu! 🙏♥️

neznamaznama
3. júl 2023

Baby, ja mám otázku, na základe čoho ste vydedukovali, že autorka je bohatá. Čo ak je ona chudobná a jej dieťa zažíva presne tu situáciu, že bohatšie deti ho vyčleňujú.

A k otázke, nevadilo by mi to, ale priznám sa, že len do momentu, ak by to dieťa bolo slušne vychované. A teraz nehovorím o držaní príboru a pití čaju z porcelánu. Ale o žobronení, žobraní, urážaní a nadávkach.

vroni
3. júl 2023

@neznámaznáma, je uplne fuk, na ktorej strane otázky stojí autorka. Ta otázka je blbá nech je položená z ktorejkoľvek strany. Ak niekto bráni detskému priateľstvo preto, lebo druhé dieťa pochádza z iných majetkových pomerov, je duševný uboziak. A je úplne fuk, ci bohatý ci chudobný uboziak. Dcéra má dvoch kamošov. Jeden ma len matku, študuje na sociálne štipendium a fakt na tenko piskaju, druhého rodicia majú ako víkendový domček 300 izbový zámoček vo Francúzsku. Kamarátia sa od škôlky, evidentne to ani im ani ich rodičom (vrátane nás) nijako nevadí.

apolka77
3. júl 2023

Presne to ma napadlo ze autorka je chudobná a má skúsenosť že sa s jej dieťaťom nechcú hrať.
Len tu klasika sa zas rozprúdila ...
Autorka napíš viac.

vahcaac
3. júl 2023

Možno ona je chudobná a niekomu to vadí a jej deti nemajú kamarátov. Ale nie, nikdy by mi to nevadilo. Keby má moje dieťa takého kamaráta, vždy by som sa mu snažila pomôcť ako najlepšie viem. Napríklad zaplatila výlet zo školy keby naň nemalo. A keby malo moje dieťa v triede chudobnejsieho bez kamarátov, vždy by som sa snažila ho povzbudiť aby si to dieťa viac všímal a kamarátil sa nim. Buďme ľudia a vychovavajme ľudí aj z našich deti ❤️❤️❤️