icon

Vadilo by vám, keby vám muž povie, že ste trdlo?

17. aug 2025

Píšem si s jedným mužom... Plánovala som stretnutie, ale na jednu vec v rámci komunikácie mi povedal, že som trdlo. Teda neviem či som ja precitlivela alebo nám zvláštne očakávania...napr mojej mame oco v živote také niečo nepovedal... Aký máte na to názor?

anonym_a0e866
17. aug 2025

@anonym_autor mne ten môj (ex) nepovedal že som trdlo ale sprostá krava, tupá ako poleno a mnoho ďalších nádherných ľúbozvučných a iných invektív čo len náš materinský jazyk ponúka🤗 trdlo by mi prišlo od neho napríklad ako veľmi milé pomenovanie

autor
17. aug 2025
@anonym_2ba950

@anonym_autor co ti na tom vadi? Preco ti to vadi?

@anonym_2ba950 mne to príde, že mi jemne povie,že som hlúpa. Viem že to tak nemyslel, ale určite keby to ešte povedal,mi poviem že mi to vadí...

autor
17. aug 2025
@anonym_a0e866

@anonym_autor mne ten môj (ex) nepovedal že som trdlo ale sprostá krava, tupá ako poleno a mnoho ďalších nádherných ľúbozvučných a iných invektív čo len náš materinský jazyk ponúka🤗 trdlo by mi prišlo od neho napríklad ako veľmi milé pomenovanie

@anonym_a0e866 reálne by si to brala ako niečo milé?

zmrzlinka2021
17. aug 2025

@anonym_autor ak ti taká komunikácia nevyhovuje, povedz mu to.

Iba ty urcujes, čo si k tebe ľudia dovolia

petamich
17. aug 2025

A v akom kontexte ti to povedal? Kazdopadne ja to aj sama na seva pouzivam a aj manzel to obcas pouzije, kedze som riadny motak.

anonym_2ba950
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2ba950 mne to príde, že mi jemne povie,že som hlúpa. Viem že to tak nemyslel, ale určite keby to ešte povedal,mi poviem že mi to vadí...

@anonym_autor prosim ta prestan vo svojom veku riesit taketo uplne nezmysli....takto ostanes sama...nic zle ti nepovedal.

diewcatqoo
17. aug 2025

To stretnutie zrus... usetris mu pracu.

anonym_eb595b
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka, nerieš to už. Tento muž nie je pre teba. A obávam sa, že ani žiadny iný.

t1nusa
17. aug 2025
@anonym_autor

Tak ja neviem, áno myslel to ako srandu, ale ja som to v živote vo svojom blízkom okolí nepočula, aby to chlap žene povedal hoci v rámci srandy... Mne sa to teda nepáči, to by som mu časom povedala, aj keď viem ze ti asi nie je nič strašné...teda podľa vašich odpovedí..

@anonym_autor mala si to povedať hneď, dokedy to chceš odkladať? ale teda podľa mňa si v tomto dosť divná, prepáč, aby ti takáto drobnosť vadila 🙈 riešiš to ako keby ťa nazval vulgarizmom

aeruginosa
17. aug 2025

Ja som Trdlo odjakziva vnimala ako mile, nevinne a nedehonestujuce oslovenie v situacii, ked nieco domrvis/popleties, ale nesposobis tym ziadnu katastrofu… Toto by som ako urazku nebrala, ale to som ja, ty sa musis sustredit na svije vnimanie situacie a daneho cloveka. Tak ale hadam z kontextu a celkoveho zjavu toho cloveka (aj ked zatial len cez net) snad vies usudit, ako to mohol asi mysliet.

jana_eyre_2
17. aug 2025
larinka552
17. aug 2025

Podla mna to nemysli v zlom ako urazku. Skor mu to pripada ako mile oslovenie 😃 Niektori muzi proste nevedia (zo zaciatku) normalne komunikovat. Moj priatel tiez presne pouzival na zaciatku nasho vztahu na mna vyraz trdlo. A to bol zalubeny po usi 😍😄 Vadilo mi to ale neriesila som 🤷 Potom s tym prestal sam (ked videl, ze trdlo nie som 🤭). Nahradili to krajsie oslovenia 🥰

sense
17. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem za normálne odpovede, možno som precitlivela, keďže som si v živote prešla už všeličím a bojím sa veriť mužovi a možno hľadám na ňom chyby...

@anonym_autor záleží zrejme v akom kontexte....moja babka bežne hovorila ty trdlo makové, mama zas ty si ale trdlo používala to v kontexte keď som niečo poplietla, nikdy to nebolo ale použité s hnevom, skôr s usmevom
A rovnako som to povedala aj mojej dcére že je trdlo

anonym_a0e866
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor reálne áno. Však to je milé. A čo ti ma povedať že ty si taká cukrová vatička ty moja mačička alebo ako? Trdlo sa u nás berie ako milé

kleopatra114
17. aug 2025

Odkedy je trdlo nadávka ? Kiežby to bolo jedine pomenovanie mužov na ženy a svet by bol hneď krajšie miesto .

svetlonos
17. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem za normálne odpovede, možno som precitlivela, keďže som si v živote prešla už všeličím a bojím sa veriť mužovi a možno hľadám na ňom chyby...

@anonym_autor
Prehanas. Raz som si kúpila tričko s nápisom- Fee Katastrofe... Znamená to - vila katastrofa 😁. Boli sme spolu asi rok a vtedy priatel mi povedal ako sa mi to triko hodi. Ja ze mysli farbu, in myslel ten nápis 😆. Zasmiali sme sa aj vybavene. Dodnes mi tak obcas povie - no pod ty moja vila katastrofa. Uz je manžel, takže až tak zle to nebude 😂.
Neber sa tak vážne.

anonym_a0848c
17. aug 2025

@anonym_autor aj ja som to uz povedala viacerym ludom a nemyslela som to zle, naopak, milo.

morpheuss
18. aug 2025

@anonym_autor ja napríklad celkom rozumiem tvojim obavám, tiež toto slovo vnímam trošku pejoratívnejšie ako ostatní a nepoužívam ho... áno, možno je to len hravé doťahovanie sa (a to je samozrejme ok, dokonca celkom sexy).. ale mal by som oči otvorené, lebo to môže byť aj úvod do niečoho horšieho.

autor
18. aug 2025
@morpheuss

@anonym_autor ja napríklad celkom rozumiem tvojim obavám, tiež toto slovo vnímam trošku pejoratívnejšie ako ostatní a nepoužívam ho... áno, možno je to len hravé doťahovanie sa (a to je samozrejme ok, dokonca celkom sexy).. ale mal by som oči otvorené, lebo to môže byť aj úvod do niečoho horšieho.

@morpheuss no presne a teda mne to príde čudné, keďže sme sa ešte ani nevideli naživo... A ja to slovo vôbec nepoužívam, takže neviem no... Ex napr sa tváril úžasný, v živote mi nepovedal trdlo a nakoniec som bola j..nuta...takže človek má obavy...

kristiii
18. aug 2025
@anonym_autor

@morpheuss no presne a teda mne to príde čudné, keďže sme sa ešte ani nevideli naživo... A ja to slovo vôbec nepoužívam, takže neviem no... Ex napr sa tváril úžasný, v živote mi nepovedal trdlo a nakoniec som bola j..nuta...takže človek má obavy...

@anonym_autor preboha, porovnávaš výraz trdlo s jebnutou? To fakt?

zuzubb007
18. aug 2025

Úprimne? Tebe nebude nikdo vyhovovať, preto si asi aj sama, akože trdlo je náhodou milé pomenovanie za toto sa urážať, tak to potom nechcem vedieť čo robíš v ozajstnom vzťahu, keby si počula mňa s mužom ako sa doberáme tak by ťa porazilo, život musí byť aj zábava nie furt strnulý a v kŕči, skus má sebe popracovať a uvidíš, že budeš mať ozajstný vztah

anonym_659620
18. aug 2025

Si precitlivela a prehanas. Mozno je to tak ok, skus najskor poriesit svoju traumu z minulosti a muzov a svoje sebavedomie a potom si hladaj noveho partnera. Hrat sa na slovicka je v dnesnej dobe velmi trendy, ale ciny su to co sa rata... porovnavat nadavky s vyrazom trdlo, ktore sa bezne pouziva hocikde, dokonca pri detoch a urcite 99% ludi to nepovazuje za nadavku (no neviem teda, kde zijes... mozno v nejakej krajine zazrakov, kde sa vsetci pretvaruju a ked uz vybuchnu = tak to stoji za to :D vid ten vyraz od tvojho ex= aj ked sa vobec nedaju tieto dve veci porovnat).
Ked si poriesis svoje veci s doverou, potom hladaj vztah.

sense
18. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prepáč ale porovnávať slovo jebnutá s trdlom je trochu cez, to nie je synonymum.

t1nusa
18. aug 2025

autorka, to tvoje zmýšľanie je fakt na smiech… dúfam, že je toto len ďalší troll a nie reálny príspevok dospelej ženy 🙈

venom19
18. aug 2025

Akoze...naozaj? Zivot prinasa aj horsie situacie ako tu dumat nad tym, ze ti niekto povie trdlo. Nechcem nikoho urazat, ale, ak toto niekto riesi, mozno treba vyhladat pomoc. To nie je hanba.

dagas
20. aug 2025
@anonym_072880

@anonym_autor čo by si robila keby ti povedal,že si drbnuta

@anonym_072880 že: keby som neni drbnuta tak si s tebou nezačnem 🤣🤣

damira90
21. aug 2025

To to je iny masaker...Ze trdlo... asi si nikdy nerobila v herni kuratorku na policii ani v gastre.. tam by si si hranice nadavok a citlivosti prekrocila.

zmrzlinka8
21. aug 2025
@anonym_autor

Tak ja neviem, áno myslel to ako srandu, ale ja som to v živote vo svojom blízkom okolí nepočula, aby to chlap žene povedal hoci v rámci srandy... Mne sa to teda nepáči, to by som mu časom povedala, aj keď viem ze ti asi nie je nič strašné...teda podľa vašich odpovedí..

@anonym_autor ty si serióznej vážnej povahy, potrebuješ rovnako založeného partnera s vážnym slovníkom. každý sme iný, niekomu to nevadí, inému môže.

anonym_929bd4
21. aug 2025

@anonym_autor
🙈🙈🙈🙈

kvetinka_2
21. aug 2025

Nechcem, byť vôbec zlá a necítlivá, a keď sa ťa to dotklo, tak dobre, ale mať tak problémy, tak život gombička. Prečo ľudia riešia, takéto stupidity🤷...