icon

Váš názor na platenie na rande?

4. mar 2024

ahojte prosim Vas isli by ste na dalsie rande s muzom s ktorym ste absolvovali uz dve schodzky alebo rande alebo ako to nazvat a na kazdom vas nechal zaplatit za seba?.ze zaplatil len svoje a vy ste si za seba musela platit sama_?..lebo mne to proste pride divne a asi som aj ja divna lebo ja na dalsie rande s nim ist nechcem..a zeny v mojom okoli mi nadavaju ze som blba ze len koli tomu...

vroni
4. mar 2024

To nemá nič s dobou. Potom tu takéto blbky fnukaju, ako chlap nepomoze nepodporí, majú x deti s priateľom, rozdelene financie, proste chlap je len finančne a časovo náročné domáce zvieratko a treba dávať pozor, aby nezdrhol. A potom sú ženy, ktoré sa netrasu hrozou pri predstave, že chlap zaplatí kávu či večeru, trvajú na tom, že má vo vzťahu aj povinnosti a vôbec sa pri tom necítia ako chudery a nepotrebujú deklarovať svoju "sebestačnosť" Môžeš trikrát hádať, ktoré vzťahy stoja za to a ktoré sú len výmenný obchod či rovno zneužívanie.

simona20201309
4. mar 2024

Tak tuto tému si musím zapamätať, keď sa tu nabudúce bude riešiť to, aké sme si s chlapmi rovnocenné a ze sa nemáme hrať na chudinky a pod...
Škoda ze sa mi nechce hrabať v diskusiách, ale je totu dosť časté... no keď ide o platenie, tak tu už zastaralé spôsoby sú na mieste 🤣🤣🤣👍

Toto by som naozaj posudzovala individuálne, aj keď tebe je nesympaticky aj tak, takže to je už aj tak jedno.
Môj exmanzel za mňa nezaplatil možno prvý pol rok. A ani náhodou nebol drzgros. Dal by mi aj posledné. Skratka mal zlu skúsenosť. Okrem toho mal nízky nástupný plat. Pozýval ma na rande, stretávali sme sa, a nečakala som ze všetko zaplatí. Bol skvelý muž a som rada ze som ho neodsudila hneď na začiatku.
Stále sme sa skladali na polovicu. Boli sme mladí.
Je rozdiel, ak nechá platiť podnikateľ nejakú študentku z vreckového.....
Vôbec to nemusí byť hneď chudák, drzgros a neviem co ešte 🙄

majada35
4. mar 2024

Ísť s niekým na rande a riešiť v sebe otázku či zaplatí, alebo to opäť nechá na mňa, no fuuha. To asi poniektoré chodíte na rande ozaj s kýmkoľvek. 🤣🤣

maminkadeticiek
4. mar 2024

S takym by som nesla ani na druhe rande.Trapak.

sense
4. mar 2024

@lakebabe viac by som sa mu neozvala
A teda ja som jedna z tých ktoré nemajú problém za seba zaplatiť ale toto by už bolo na mňa too much

lakebabe
4. mar 2024

@sense ja som chvalabohu za 40 rokov na takýchto buranov nemala šťastie. Ale mam milión zážitkov od kamarátok, ze sa len za hlavu chytám 😄

maminkadeticiek
4. mar 2024

Tak ak sa tvoja segra a kamoska uspokoja s takymto trapakom tak nech sa im dari.No strasny trapas.Keby ma pozval 3.krat tak by som mu povedala aj preco nepojdes nech chlapec pochopi ze takto sa nesprava do buducnosti ani k inym zenam.Urobis mu velku sluzbu.

reanda
4. mar 2024

@simona20201309 ked sa necham pozvat na obed, som chudinka? hmmm .. minule som pozvala na obed sestru.. nepovazujem ju za to za chudinku .. vam uz niektorym ta emancipacia sadla na mozog 😀

simona20201309
4. mar 2024

@reanda kde píšem že je žena chudinka ak sa nechá pozvať???

pralinka25
4. mar 2024

@simona20201309 ale tu nejde o to ze ona je odkazana na to aby jej to zaplatil. ale skratka nejaka galantnost, snazit sa ukazat v nejakom lepsom svetle. ja tiez ked niekoho niekam pozvem zaplatim aj za toho koho pozyvam.
ja neviem. mna fakt nikdy ziaden chlap na rande nenechal platit. a ani ma nikdy ziadny nenechal odist samu domov. ale zas nikdy som to ani nezneuzivala ani nevyuzivala. nikdy som si neobjednala drahe veci. skor len symbolicky nieco aby bolo pri com travit cas.
moj muz ma dokonca po polrocnej znamosti pozval na dovolenku do tunisu a to bol este student.

heni79
4. mar 2024

Však choď na to tretie „rande". A kým ešte bude žuť, choď na WC. A odíď z podniku. Budete vyrovnaní. 😉

majada35
4. mar 2024

@simona20201309 to nie o tom, aby si žena nevedela za seba zaplatiť (iste, sú aj také, ale tento štýl neriešim). Tu chlap ukazuje svoj postoj, pravidlá, nastavuje pomyselnú latku, potom od takéhoto vypocítaveho typu môžeš cakať čokoľvek...potom akože čím môže ženu na prvom rande očariť?!? Rečami??Keď si ešte aj zaplatiť má sama..(mladých chalanov, študentov nerátam)

h2
4. mar 2024

Tak keď sa opýta, či ťa môže pozvať, tak ja osobne by som to brala tak, že keď pozýva, tak platí. A to rozhodne nie som žena, ktorá má názor, že chlap má vždy všetko platiť len preto, že je chlap.

vanilkovazmrzka
4. mar 2024

Tu predsa vobec nejde o to, ci plati chlap alebo zena - ale ze ked niekto pozyva, znamena to ze plati. Aj ja keby som povedala muzovi, ze pozyvam, tak to automaticky beriem, ze platim za nas oboch 🙂

simona20201309
4. mar 2024

@pralinka25 tak asi mal bohateho tatka keď ta ako student pozval do tunisu. Z brigády by zrejme toľko nezarobil....
Tu sa len snažím zastať chlapov, ktorí takého tatka nemajú, alebo majú hypotéky na byt, ...
Skratka to nie je o peniazoch a o nejakom blbom obede.
Ak si dvaja sadnú, je im spolu dobre, tak sa nepo... lebo mi nezaplatil obed. Z môjho pohľadu je to totálne povrchné.
Ako píšem- všetko závisí od konkrétnej situácie.
My sme ako mladí spolu začínali obaja od nuly, a boli to nádherné časy aj ked sme počítali haliere či nám vyjde na pizzu. Je iné, ak ide o 20r chlapca ktorý má.pred sebou celý život a iné ak na to nemá 40r chlap ktorý ešte býva u mamičky.
Možno by ma zaujimal vek dotyčného drzgrosa

januska12323
4. mar 2024

Daj číslo kamoškám keď sa im tak páči. Chlap, ktorý sa aspoň na začiatku nesnaží zapáčiť žene, bude neskôr ešte horší.

simona20201309
4. mar 2024

@majada35 ja som zas brala do úvahy aj študentov a mladých chalanov.

biglovemom
4. mar 2024

2x povedal ze ta pozyva a 2x si si sama platila?? Nie nesla by som na dalsie rande.

eternity24
4. mar 2024

Tak povedz tvojej segre, že divná je ona. Pokiaľ ta ON POZVAL, tak ma za teba zaplatiť. Ja mám za to, že pokiaľ chlap žene dvori a pozýva a iniciuje schôdzky, ma znášať aj náklady. Keď ste už spolu, a chodievate/ dohodnete sa, ze sa pôjde na večeru/do kina/vylety tam už by som a aj som sa spolupodieľala na nákladoch. A nie, ani ja by som už nešla na ďalšiu schôdzku.

angeli121212
4. mar 2024

Ak sa ta opytal či može pozvať a platila si ty ja by som už nešla veruu

h2
4. mar 2024

@simona20201309 Ja s tebou do istej miery súhlasím. Ale je rozdiel, či sa opýta, či s ním pôjde na obed, na kávu atď. A niečo iné je, keď sa opýta, či ju môže POZVAŤ. A to dokonca 2x. Druhýkrát s ním ani nechcela ísť, ale presvedčil ju, že on pozýva. No tak toto už je čo??? A nejde o vzťah žena - muž. Keď mám napríklad narodeniny a POZVEM kamošky - ženy na drink, alebo na večeru, tak to beriem tak, že ja pozývam = ja platím.

pralinka25
4. mar 2024

@simona20201309 nie nema bohateho tatka. bol si zarobit cez prazky na VS v USA.
ale o to nejde.
aj my sme spolu zacinali. preskakali sme kadeco ale akoze na prvom rande zaplatit jeden obed nemoze dospeleho chlapa zruinovat dokonca ani keby bol student. ved ju nemusel pozyvat do mischelinskej restiky. ona nepise ze su studenti. mohol ju zavolat na pizzu. nemusel to byt zrovna Wagya steak. alebo ju mohol pozvat na kavicku. proste par eur. na tom by kludne zistil ci jej ide o prachy alebo nie. kava kolac uz vazne nezruinuje snad nikoho kto nie je na socialnych davkach. je to skor gesto ako o peniazoch.

lakebabe
4. mar 2024

@pralinka25 len tento typ chlapa by jej nezaplatil ani hotdog a kávu z pumpy

pralinka25
4. mar 2024

@lakebabe vsak ano o to presne ide. nie o hodnotu toho ani o mnozstvo penazi ale o princip, gesto. ked zoberiem dcerinu kamosku s nami do kina tiez nepytam od jej mamy prachy za to.
proste ide o gesto. tak to asi vacsina chapeme.

h2
4. mar 2024

Autorka, ak sa ti ten chalan páči a toto je to jediné, čo by si mu vytkla, tak sa ho možno skús opýtať, či vie, čo znamená, keď niekto niekoho pozve. A že či ešte nikdy predtým nebol so ženou na rande. A povedz mu, že je trápne, keď muž POZVE ženu a potom ju nechá za seba platiť, že to sa nerobí. A už uvidíš podľa reakcie.

simona20201309
4. mar 2024

@h2 áno, len ci aj naozaj tie slova ,,ja pozyvam" odzneli. Stretla som sa pár krát v živote s ľuďmi, ktorí sa nechali pozývať automaticky, keď niekto navrhol pizzu v meste - pôjdeme v piatok na pizzu ? - dotyčná to už brala ako pozvánku.... lebo vždy sa nechala pozvať.
Naozaj sa ho nezastavam, ale ani by som ho tak nekompromisne neodsudzovala.
A pripúšťam, že môže ísť aj o obyčajného drzgrosa.

lenkasarka
4. mar 2024

Už nestracaj čas ani odpisovanim. Rovno by som ho vymazala z tel. zoznamu.

h2
4. mar 2024

@simona20201309 Autorkin príspevok o 16:28, prvá veta a príspevok o 16:38 "zase že pozýva". Tak asi by nepísala, že ju pozval a to dokonca dvakrát, keby to tak nebolo.

zuzubb007
4. mar 2024

To bude strýko drzkgroš, už keby mi povie chlap, že pozýva, to znamená, že platí tak nejdem druhýkrát s ním nikde za mňa je to klamstvo, radšej nepoviem nič ako klamať, takže máš dobrý pocit kašli na neho, nejde o peniaze ale o princip hlavne

pralinka25
4. mar 2024

@simona20201309 inak aby som to teda uviedla este na pravu mieru. 😀 dovolenka to bola v pol penzii a vodu bolo treba kupovat v miestnej samoske ale ako on sam povedal perfektne si ma tym otestoval (co nebol uplne plan ale bol rad ze tento napad vziat ma mal. tam skratka zisitil dost o tom aka som), hlavne ked sme na letisku cestou spat nemohli najst letenky ani pasy. za 9 mesiacov si ma vzal. 😀 (nie nebola som tehotna este dalsich par rokov potom)
tazko takto povedat podla pismen. ano tiez poznam baby co vsetko povazuju za pozvanie. mala som kamosa ktory sa roky nechal vsade pozyvat. az teraz po vyse 20 rokoch sme sa stretli pozval ma na priatelsu kavu a teda zaplatil skor ako som stihla zareagovat.
ak to bolo ozaj planovane rande a padlo slovo pozvat mal zaplatit. ak to bolo len v rovine ze podme na obed tak asi teda fifty fifty ale rande by som to nenazvala.

basulaak
4. mar 2024

Je to od neho maximalne trapne. Ale ak sa ti paci sancu mu mozes dat. Ak si na pochibach uz tak, nie nechod na dalsie rande. Mne by tam takpovediac uz blikala kontrolka 😃😅