Vecne nespokojný manžel. Ako riešiť vzťahové problémy?
Ahojte, chcela by som sa spytat na vas nahlad do situacie... s muzom mame tri deti. Vsetky vekovo velmi pri sebe... . Teraz po tretom dietati je nas vztah na uplne hroznej urovni. Uz od prveho dietata spime oddelene...chcel to tak muz aby sa vyspal do roboty a potom sa to uz nejak zauzivalo....muz sa stale stazuje ze mame malo sexu, ale on si ma cele dni ani nevsimne...obcas sa len tak pristavi a da mi pusu ale to je skutocne tak raz za niekolko dni ak vobec... ak sa v niecom nepohodneme je schopny mi to dat vyzrat, nebavi sa so mnou aj tyzden...a to velakrat v situaciach kde skutocne nie som ani na vine... popri detoch pracujem, samozrejme ked sa vratim z prace tak je uz podrazdeny...velakrat mi vyhadzuje na oci ze je ,,stale,, s detmi....podotykam robim tak dva-trikrat do tyzdna par hodin... on ma odjakziva 2x do tyzdna futbal s kamaratmi o com ja samozrejme len snivam. Co sa tyka penazi... vacsinu samozrejme taha on ale ja pre seba fakt nic nekupujem.... a ak ano tak mi to zvycajne pripomenie stylom ci mi to naozaj treba... to su take blbosti....mam napr. jedny jedine botasky a on sa ma stale pyta na co su mi dalsie...alebo mala som jednu naberacku v kuchyni a chcela som dalsiu a on mi povie ze si mam umyt a nie dalsiu kupovat...to su take drobnosti, nad ktorymi by mozno clovek mavol rukou ale ja to mam servirovane denno denne a uz nevladzem. Mam pocit, ze keby sa roztrhnem tak nikdy nebudem dost... a popravde po stovkach sprostych poznamkach nemam samozrejme ani chut na ten sex s nim... a ano, snazila som sa mu vysvetlit ako to cele vnimam, ale vzdy to skoncilo tym, ze sa odul, a zacal len hovorit , ze on uz bude teda ticho, ze on uz nic nepovie....vobec neviem ako dalej...mame tri male deti a ja som tak neskutocne nestastna. Mam 33 a v hlave sa sama seba pytam ci vobec este niekedy budem milovana a stastna. Bola niektora z vas v podobnej situacii?
@samotarkavusa asi klasicky pripad narcistickeho cyklu zneuzivania. Mne sa dost ulavilo ked som si stanovila plan odchodu. Najvacsia brzda je to byvanie, nebyt toho vyriesis to raz dva. Predpokladam ze okolie si mysli ze je vsetko ok.
1.rozhodni sa ze s nim koncim
2.zisti si moznosti byvania a porataj peniaze, porozpravaj sa niekym kto ta podpori.
3.urob si plan ak si na materskej tak po nej
4.az ked budes mat predchadzajuce veci na dosah zacni s rozvodom kvoli urceniu vyzivneho a styku s detmi
Treba sa pripravit preto podpora niekoho je dolezita.mne to trvalo 5 rokov drzim palce
@samotarkavusa "pobavilo" ma, že ti povedal, že deti chce on. Mám kamošku, ktorá bola v podobnej situácii, ako ty. A muž tiež povedal, že jej "nedá dieťa". No a ona od neho odišla a dieťa mu "nechala". O 2 týždne prišiel za ňou s prosíkom, že nech sa nejako rozumne dohodnú. Ty máš deti tri, tvoj pride po týždni, keď mu všetky tri deti necháš na krku. A potom sa môžete rozumne baviť.
Ono je veľmi ťažké vo vzťahu čokoľvek vyriešiť, pokiaľ jeden z partnerov nechce vidieť realitu toho druhého. V takýchto prípadoch pomôže často "tretia" osoba, nezávislá, ktorá dokáže pretlmocit čo sa vo vzťahu deje. Ideálne nejaký terapeut, kouč a pod. Ale to by ste obaja museli chcieť.
@samotarkavusa no ja sa pytam, co by som spravila, keby som musela s chlapom riesit, kolko mam naberaciek.. :DDD myslim, ze ja by som na jeho kritiku ohladom starostlivosti o deti, a malo sexu.. nuz.. aby dalsie nebolo, kedze nie je schopny sa postarat :DDD a zabezpecit aby som mala dve naberacky :DD ja som dost sarkasticky clovek, dala by som mu to urcite poznamkami najavo.. vztah by to asi nezlepsilo:DD ale zasmilaa by som sa
@samotarkavusa ,nie si v tom sama, ja mám doma to isté a to sme spolu viac, ako 40 rokov.
Je to vyčerpávajúce. Kedysi sa so mnou nebavil aj dva týždne, ani som nevedela prečo.
Po dvoch týždňoch prišiel s úsmevom a anjelskym hlasom mi povedal, že chce sex....
Je to psychické trestanie za nejakú blbosť, ktorú si urobila, alebo povedala.
Keď pôjde na futbal, povedz, že idete všetci s ním..
Ak nebude súhlasiť, zober deti a choďte niekam do parku, na ihrisko, na zmrzlinu a vráť sa o päť minút neskôr, ako on.
(Ja som sa zobrala s deťmi do mesta.
To bolo rečí, že míňame za benzín, kupujem blbosti
a pod.)
Vychváľ váš výlet aj detičkami a užívaj si ich.
Rob to aj keď bude zduty ako balón.
Deti ti budú vďačné a on zistí, že je sám.
Tú povahu ale zmenís iba ťažko.
Keď sa s TÝM nenaučíš žiť, tak sa utrapis a
podlomis svoje zdravie ako ja.
To bola najväčšia chyba v mojom živote, že som s ním hneď v začiatkoch neurobila poriadok a povedať mu odkiaľ -pokial.
Nedokázala som to.
Držím ti palce, aj detičkám.
Pozor, koľko dáš na seba hádzať, toľko si v budúcnosti dovolia aj deti - okopiruju jeho správanie.
Máj sa krásne.
Drz
@samotarkavusa "pobavilo" ma, že ti povedal, že deti chce on. Mám kamošku, ktorá bola v podobnej situácii, ako ty. A muž tiež povedal, že jej "nedá dieťa". No a ona od neho odišla a dieťa mu "nechala". O 2 týždne prišiel za ňou s prosíkom, že nech sa nejako rozumne dohodnú. Ty máš deti tri, tvoj pride po týždni, keď mu všetky tri deti necháš na krku. A potom sa môžete rozumne baviť.
Ono je veľmi ťažké vo vzťahu čokoľvek vyriešiť, pokiaľ jeden z partnerov nechce vidieť realitu toho druhého. V takýchto prípadoch pomôže často "tretia" osoba, nezávislá, ktorá dokáže pretlmocit čo sa vo vzťahu deje. Ideálne nejaký terapeut, kouč a pod. Ale to by ste obaja museli chcieť.
@akvi samozrejme ze by prišiel, mozno uz na druhý deň....3 deti, jasné a 2 krát do týždňa na futbal 😀😀.
Ja by som mu to dopriala, nech si skúsi. Sex by bolo to posledné, co by potreboval....
@akvi samozrejme ze by prišiel, mozno uz na druhý deň....3 deti, jasné a 2 krát do týždňa na futbal 😀😀.
Ja by som mu to dopriala, nech si skúsi. Sex by bolo to posledné, co by potreboval....
@mischy00 tak zase, menej, ako tyzden, by mu "hrdost" nedovolila.. aj ten kamoskin vydrzal 2 tyzdne len preto, ze "hrdost", z toho tyzden supol dieta k jeho rodicom 😅 No proste vela otcov pochopi, az ked narazia na tvrdu realitu.. Ale mozno prave to potrebuje aj autorkin.. Zeny su velmi lahko vydieratelne cez deti a muzi to velmi dobre vedia.. Ale treba sa obcas ozaj len zastavit, v hlave si to usporiadat, dat do toho racio, nie city a vtedy zene dopne, ze su to len silne reci a realita bude ina..
Blbom sa nestal po treťom dieťati ale to hádam vieš. Čo by robil s deťmi týždne keď nevie ani pár hodín zvládnuť? On sa len vyhráža aby mal svoju obeť stále doma. Keď si to uvedomíš môžeš začať riešiť ďalšie kroky.
@samotarkavusa doteraz si ticho šúchala nohami a vysvetľovala, nepomohlo. Začni sa k nemu stavať rázne a pomenúvaj veci pravými menami bez okolkov a aj za cenu tichej domácnosti.
Stažuje sa, že máme málo sexu: povedz mu, že nech si zvyká, lebo ťa nevzrušuje uhundraný lakomý chlap, ktorý žene nedopraje ani naberačku.
Vyhodí ti, že je stále s deťmi? Môj zlatý, nebudem od teba žobroniť pár centov, tak si ich musím ísť zarobiť a ty sa hrdíš ako mi nedáš deti po rozvode, tak si ich užívaj.
Nedovolí ti kúpiť tenisky? Pošli ho na futbal v topánkach, čo chodí do práce.
Pritvrď a nedaruj mu takéto debilné reči.
Sprosty tyran... Naberacka? 2€,kup si 3 z kazdej velkosti, nech ho blba vykoti. Botasky? Ved to su dnes smiesne prachy, 20€ za boty, ked teda nemusis mat Viac pruzkov-viac adidas😅 kedysi stali boty patinu, stvrtinu vyplaty, dnes kupis patoro do stovky a vacsina ma tu tisicku, to obuje aj stonozku... Co je zac jeho rodina, obuj si k nim na navstevu nejake boty pre strasidlo do maku a prehod tam, ze mu lubis v tych rozvalinach... ▪️
@samotarkavusa prosím ťa, prečo s ním tri deti?
@zmrzlinka2021 ked s nim bude mat 12 deti, layno ta po tom!!!
@samotarkavusa prišla som po :nebaví sa so mnou aj týždeň
WTF???????
Prečo si sa vydala za cocota a mala s ním 3 deti????????
@zmrzlinka2021 planovali sme 2 a prislo necakane tretie. Proste zlyhala antikoncepcia...ja moje deti milujem nadovsetko, oni su skutocne uzasne, ale strasne ma mrzi ze denne maju na ociach dvoch rodicov, ktori sa nelubia
😨 prečo s ním máš sex,keď sa neľúbite?? A do tohoto si priviedla ďalšie deti?
@samotarkavusa ja som to dočítala po naberačku... skús ešte štvrté dieťa, určite sa zmení, určite od neho neodídeš lebo nemáš kam samozrejme ale aj keby si mala, nepôjdeš lebo je určite skvelí otec a to deťom neurobíš...ach to sú tí jednoduchí chlapci, čo vedia sekírovať svoje ženy a chváliť sa potom na futbale pri pive podobným chudákom, verím, že ako správna žena im tam chodíš do bufetu obsluhovať na zápasy a akcie....
@anonym_89938e ja by som bola za a niekolkokrat som to navrhla, ale on samozrejme vzdy vysplechne, ze mozem kludne odist, ale deti ostanu jemu. My sme sa vzali ked uz mal svoj byt cize nan nemam narok a tym padom ani nemam kam ist. samozrejme s mojim prijmom sa zatial na nohy nepostavim. Viem, ze musim proste pockat kym deti podrastu, a budem moct zarabat viac a podobne...ale psychicky si to neviem vobec predstavit este napr dalsich 5 rokov takto...
@samotarkavusa a čo by prosím ťa robil sám s tromi deťmi?... toto je argument každého chlapa, veď mu ich nechaj na víkend a uvidíš ako skrotne....
Sice je blbe, ze on ma byt, ale pri rozvode budes mat narok aspon na polovicu splatok hypoteky, co ste pocas manzelstva platili, to by mohlo stacit na najdenie si bytu na prenajom a prve mesiace, k tomu detske pridavky a ak mas do 2 rokov batola, tak aj na peniaze pre Teba mas narok, rodicovska,... Velmi skromne, ale prezijete. Ale kedze uz teraz nemas ani na naberacku, tak ani rozdiel nezbadas, iba o jedneho kokota menej. Pre istotu sa opytaj rodicov, ci by Ti vedeli pomoct financiami /byvanim / postrazenim deti, kym budes v praci... , nech mas nejaku oporu, ak to bude mozne a chod do toho. Naco stracat roky so sebeckym debilom? A aj keby nejakym zazrakom sa predsa len rozhodol pre striedavku, tak ok, za 2 tyzdne v mesiaci bez deti aspon slusne zarobis a budes schopna sa postarat aj bez jeho alimentov. Chod za pravnikom alebo do nejakej poradne, zvaz svoje moznosti a chod do toho.
V prvom rade ďakujem vsetkym za podporu, aj tým ktoré má skôr zhejtili. Popravde, žijeme na druhej strane sveta, cize toto,,postavenie,, na nohy bude naozaj len o mne ale dali ste mi obrovskú nádej, že to proste zvládnem. Keď čítam vaše skúsenosti a príbehy je mi ľahšie na duši. Môj muž skutočne taký nebol aj keď to znie nezvyčajne. Všetko sa zmenilo keď po druhom dieťati prišiel covid a on ostal doma na home Office. Odvtedy je na tom home Office stále a to je tiež pritazkavajuca skutočnosť, že ho mám stále pod nosom. Najlepšie mi je keď je na služobke aspoň na pár dní....každopádne verím, že to zvládnem. Mám 33 tak dúfam, že 35ku oslávim už ako slobodná a šťastná. Držte palce nech sa mi to do 2 rokov podarí.
Vie, ze nemas kam ísť, ani poriadne z čoho žiť. Tak si dovoľuje, co by si nevyskakoval.
Ach ženy, a stále sa to tu omiela dokolecka, majte bokom vždy, za každých okolností ušetrenu rezervu. Nech je Vaš manžel aj zo zlata, aj tak. Nazvite si ju ako chcete ale pre boha živého, majte ju🙏.
A bodaj by ste ju nikdy nemuseli použiť.....
@mischy00 Ja som sem tiež opakovanie písala, že treba mať zadné dvierka, mnoho žien mi napísalo, že keď som taka vypočítava, že sa nemám ani vydávať a keď ratam s rozchodom do budúcnosti, tak tam nie je láska.😀No za mňa dobrá hlúposť. Aspoň niektoré ženy rozmýšľajú hlavou. Tiež nechápem, že môžu ženy žiť ako prvoky, bez financií, bez vizie do budúcnosti, spoliehať sa na cudzieho človeka.
@mischy00 Ja som sem tiež opakovanie písala, že treba mať zadné dvierka, mnoho žien mi napísalo, že keď som taka vypočítava, že sa nemám ani vydávať a keď ratam s rozchodom do budúcnosti, tak tam nie je láska.😀No za mňa dobrá hlúposť. Aspoň niektoré ženy rozmýšľajú hlavou. Tiež nechápem, že môžu ženy žiť ako prvoky, bez financií, bez vizie do budúcnosti, spoliehať sa na cudzieho človeka.
@anonym_d4bfbf tak ja som mala dosť úspor, ale pred pár rokmi sa mi naskytla príležitosť a kúpila som si byt na Slovensku, v ktorom mám momentálne ako podnajomnicku svoju sestru. Nezarabam na tom žiadne majetky, ale mám miesto kam sa raz budem môcť vrátiť keď budú deti dospelé a nebudú má už potrebovať.
@samotarkavusa ja Ti len poradim,že rozmyšľaj postupne ako si pripraviť tu "vatu". Pripravuj si zazemie, nerob veci zbrklo. Pri 3 malych detoch je to fakt na niekolko rokov kym sa zastabilizuješ. A ako žena, ktora to urobila Ti radim nechavat (deti,domacnost,varenie,upratovanie) aj na mužovi. Prečo ? Aby potom vramci striedavky netrpeli deti neschopneho otca lebo si ho obskakovala ako soplave decko. Viem to podla svojich deti: 2x do tyzdna puding, kasa, alebo parky na veceru. Pokievka nula bodov. Dcera ide s mužom do obchodu a on jej povie že jej nekupi parmezan lebo je drahy. Ale pivo si kupi. Nastastie dcera je uz na strednej, tak od hladu neumre. Len ma to mrzí. A to mi pri mojom odchode povedal ako ma prefacka realita. Bohuzial prefackala jeho. Furt šomre ,ze co vsetko musi on zrazu robit (nakupovat, varit, prat detom, zehlit....). Ta moja neviditeľna praca sa mu vratila ako bumerang . O tom ako ma pouražal pred synom ano nehovorim . Tresol pred nim že ma živí! Podotykam ze pocas kazdej celej materskej som pracovala. A tiez som byvala "v jeho byte" takze som mu pekne splacala 20 rokov hypoteku. Keby som si nekupila svoj investičny byt ako Ty po nasej prvej krize, tak možem ist akurat tak do najmu alebo k rodičom.
@samotarkavusa ja Ti len poradim,že rozmyšľaj postupne ako si pripraviť tu "vatu". Pripravuj si zazemie, nerob veci zbrklo. Pri 3 malych detoch je to fakt na niekolko rokov kym sa zastabilizuješ. A ako žena, ktora to urobila Ti radim nechavat (deti,domacnost,varenie,upratovanie) aj na mužovi. Prečo ? Aby potom vramci striedavky netrpeli deti neschopneho otca lebo si ho obskakovala ako soplave decko. Viem to podla svojich deti: 2x do tyzdna puding, kasa, alebo parky na veceru. Pokievka nula bodov. Dcera ide s mužom do obchodu a on jej povie že jej nekupi parmezan lebo je drahy. Ale pivo si kupi. Nastastie dcera je uz na strednej, tak od hladu neumre. Len ma to mrzí. A to mi pri mojom odchode povedal ako ma prefacka realita. Bohuzial prefackala jeho. Furt šomre ,ze co vsetko musi on zrazu robit (nakupovat, varit, prat detom, zehlit....). Ta moja neviditeľna praca sa mu vratila ako bumerang . O tom ako ma pouražal pred synom ano nehovorim . Tresol pred nim že ma živí! Podotykam ze pocas kazdej celej materskej som pracovala. A tiez som byvala "v jeho byte" takze som mu pekne splacala 20 rokov hypoteku. Keby som si nekupila svoj investičny byt ako Ty po nasej prvej krize, tak možem ist akurat tak do najmu alebo k rodičom.
@anonym_2659cf ako si si sama kúpila investičný byt? Bolo to pred manželstvom?
@anonym_d4bfbf tak ja som mala dosť úspor, ale pred pár rokmi sa mi naskytla príležitosť a kúpila som si byt na Slovensku, v ktorom mám momentálne ako podnajomnicku svoju sestru. Nezarabam na tom žiadne majetky, ale mám miesto kam sa raz budem môcť vrátiť keď budú deti dospelé a nebudú má už potrebovať.
@samotarkavusa ja len neviem načo s ním riešiš naberacky alebo botasky 🤔, ved si to normálne chod kúpiť, ani o tom nebude vedieť. Hádam si len môžeš kúpiť to co potrebuješ. Ináč, tvoj muz je debil.
Už nikdy by som neakceptovala vzťah, v ktorom nie som považovaná za dosť dobrú. Ty si cenná, vzácna osoba a zena. Ide to už z tvojich slov, cítiť, že si empatická. Narcisti žiaľ milujú (využívať) empatických ľudí. Muž sa má k tebe správať ako ku kráľovnej, nie ako k handre. Iný by ťa na rukách nosil!!! Ktorý žebrak by nedal žene 2€ na naberačku ale zadarmenko sex to už áno? Sexuálne pracovníčky idú od 50-100 vyššie. A to ich nikto psychicky nedeptá. Milenky? Treba ich obletovať, zahŕňať komplimentami, ofukovať, nakupovať im darčeky, pozývať na kávičky, dovolenky, pobyty, možno aj byty kupovať😃. Za to manželky? Pche… skritizovať, udupať a ešte chcieť sex, lebo papier. Vykrikovať im že ich živia, no nespočítať ich neplatenú NEKONEČNÚ umornú prácu doma, keď už tak všetko riešia cez peniaze. On už ťa spracoval na “svoj obraz”, no dá sa s tým pracovať. Večne nespokojný? TY buď večne nespokojná, kritizuj, vyčítaj😃, neakceptuj marazmus, v ktorom žiješ 😢… Pozoruj jeho správanie. Dokázala by si sa správať ako on? Dokázala by si byť sebecká a necitlivá ako on? Aj nejaký prispiaveteľ-muž ti sem napísal, že by taký vzťah neakceptoval. Ozaj, od zajtra chodíš na “futbal”. A keď ti začne niečo vykrikovať, pekne mu to vráť. Máš nárok na ODDYCH, NIE SI ŽIADEN OTROK zmluvou manželskou. Zo zákona máš nárok na rovnakú životnú úroveň a týka sa to aj financií. To ON sa musí polepšiť.😉
Rozchod a striedava starostlivost, asi to bude chciet dlhsiu pripravu, ale k comu je cele toto trapenie? Muz ocakava od zeny, ze bude k dispozicii 24/7 trom detom a jemu (uz len starat sa o tri deti je extremny vykon) a on nie je schopny zarobit na naberacku a botasky? Caka vlastne nadstandard, ale sam neposkytuje ani zakladne minimum. A vraj zeny maju premrstene naroky. Mat takeho doma, tak uz som v praci a on sa moze snazit v domacnosti (ale chapem, nie kazdy ma zadne dvierka tohto typu).
@samotarkavusa nemas kam ist, mas tri deti, tu nie su takmer ziadne moznosti ako z toho von, iba setrit.
Vie, ze nemas kam ísť, ani poriadne z čoho žiť. Tak si dovoľuje, co by si nevyskakoval.
Ach ženy, a stále sa to tu omiela dokolecka, majte bokom vždy, za každých okolností ušetrenu rezervu. Nech je Vaš manžel aj zo zlata, aj tak. Nazvite si ju ako chcete ale pre boha živého, majte ju🙏.
A bodaj by ste ju nikdy nemuseli použiť.....
@anonym_7a005d To neni klasika na MK čo píšeš, že žiadna nemá kam ísť a nemá nikoho.
Vieš koľko žien ozaj nemá nikoho? Príklad ja nemám súrodencov, mama už nežije a otec alkoholik prepil už rodičovský dom. Kamarátky každá má svoj život. Ku komu by som mala ísť keby som mala problémy v manželstve? Na ulicu? A kopa žien ozaj nemá nikoho na koho by sa mohli spoľahnúť, ku komu by mohli ísť v prípade núdze.
@mischy00 Ušetrená rezerva moc nepomôže, dajme tomu pár stoviek alebo tisíc eur, žena by išla s deťmi do podnájmu a dokedy by tam vedela splácať podnájom? A ešte otázne kde by ju zobrali do nájmu s deťmi, keď čítame že ľudia nechcú nájomníkov ženy s deťmi. Takisto málo žien má svoje bývanie pred svadbou, pomaly ozaj len také komu rodičia kúpili alebo z polovice prispeli.
Takže ja chápem tie ženy že ozaj nemajú také možnosti kam odísť a musia trpieť v nefunkčnom vzťahu.
@anonym_7a005d To neni klasika na MK čo píšeš, že žiadna nemá kam ísť a nemá nikoho.
Vieš koľko žien ozaj nemá nikoho? Príklad ja nemám súrodencov, mama už nežije a otec alkoholik prepil už rodičovský dom. Kamarátky každá má svoj život. Ku komu by som mala ísť keby som mala problémy v manželstve? Na ulicu? A kopa žien ozaj nemá nikoho na koho by sa mohli spoľahnúť, ku komu by mohli ísť v prípade núdze.
@mischy00 Ušetrená rezerva moc nepomôže, dajme tomu pár stoviek alebo tisíc eur, žena by išla s deťmi do podnájmu a dokedy by tam vedela splácať podnájom? A ešte otázne kde by ju zobrali do nájmu s deťmi, keď čítame že ľudia nechcú nájomníkov ženy s deťmi. Takisto málo žien má svoje bývanie pred svadbou, pomaly ozaj len také komu rodičia kúpili alebo z polovice prispeli.
Takže ja chápem tie ženy že ozaj nemajú také možnosti kam odísť a musia trpieť v nefunkčnom vzťahu.
@anonym_5fb5de minimálne ma nejaký základ...a určitý cas vie prežiť, ved plus výživné atď. Keby zenu chlap vyhodí na ulicu, tak co urobí? Musí sa zariadiť.
Ja sama som dlhé roky vo vzťahu a môžem povedať, ze môjmu manželovi neprepne? Alebo mozno aj mne...
A rovnako deti, urobím si len toľko, koľko viem ze zvladnem ak by som zostala sama. Ano, takto ta mám a je mi jedno, ze by nový partner chcel dieťa, ze sa podarilo....ze ze ze. Nie, budem mať len toľko, koľko zvládnem.
Žiaľ, je veľa žien co su jednoduchšie, im stačí ze sa vydali a budú ako tupé slúžiť.
@samotarkavusa
Ahoj, nepochádzas náhodou z Kysúc?
@anonym_5fb5de minimálne ma nejaký základ...a určitý cas vie prežiť, ved plus výživné atď. Keby zenu chlap vyhodí na ulicu, tak co urobí? Musí sa zariadiť.
Ja sama som dlhé roky vo vzťahu a môžem povedať, ze môjmu manželovi neprepne? Alebo mozno aj mne...
A rovnako deti, urobím si len toľko, koľko viem ze zvladnem ak by som zostala sama. Ano, takto ta mám a je mi jedno, ze by nový partner chcel dieťa, ze sa podarilo....ze ze ze. Nie, budem mať len toľko, koľko zvládnem.
Žiaľ, je veľa žien co su jednoduchšie, im stačí ze sa vydali a budú ako tupé slúžiť.
@mischy00 dnešnej dobe by som nezvládla sama ani jedno dieta. S bytom aj bez. Proste priemerný plat podla mna nikdy nebude natoľko dobry aby žena vyžila. Nechapem a obdivujem slobodne/same mamy ako to zvládajú

@citronove_koliesko Hej chlapi dakedy jak Alenka v říši divú...absolutne nechapu niekedy, ze to je uz fakt doma vazne zle, oni jakeby ani nechceli vidiet ze nieci nefunguje...otras. A potom ozeraju jak puci ze zena od nich odchadza. Ale verim tomu ze maloktora odchadza bez snahy rozpravat o probleme, hovorit s muzom a tí su jakeby hluchí nechapaví a potom to takto dopadne ako tvoj kolega. Ten si bude dalej spokojne chodit na bike. Ale zas, zena odchadza lebo si nasla ineho. Mozno keby nemala ineho tak stale zotrvava v tom prazdnom vztahu. A mozno aj koli financiam. Stale je lepsie ked su na majetky a byvanie dvaja ako jeden.
@anonym_89938e hej takto to býva, ja som sa tiez snažila strasne dlho ale manžel nejaví záujem nic riesit. Tak ja som rezignovala a uz len šetrím a rozmyslam, kam pojdem