Veľká noc plná konfliktov a neúcty
Ahojte. Akú ste vy mali Veľkú noc? Chcem sa podeliť so ženami. Môj takmer dvojročný syn dostal striekaciu pištoľ. Dovolila som mu na Veľkú noc ma s ňou teda trochu ostriekať. Môj chlap na mňa ráno vylial kyblik so studenou vodou. Syn len tak akože ma oblial. Obaja dostali výslužku. Boli sme tu u svokrovcov. Chlap často rád do mňa rype a má vyprovokuje. Keď som robila jedlo v kuchyni, chlap má stále striekal tou pištoľou keď som pracovala a smial sa pri tom. Požiadala som ho, aby s tým prestal, lebo už som vodu utierala, ale on to robil stále a smial sa, veď však vraj je Veľká noc. Bola som v kľude a zase má vyprovokoval. Chcela som sa už obrániť, lebo nerešpektoval. V tom amoku má silno capol po zadku dvakrát za sebou a syn sa tejto reakcie veľmi zľakol. Veľmi plakal...Zobrala som ho roztrasená na ruky a utešovala, objala. Chlap to už raz urobil na mňa. Už som aj ja naňho zvýšila hlas. On sa smial, že je veľká noc a stále sa usmieval. Keď ma prišli obliať jeho otec a brat, tak som vyhŕkla, že toto už presiahol a vynadala mu na plne ústa.Jeho otec sa osopil, že prečo kričím a vraj sa mám ukľudniť. Môj chlap povedal, že som sa zachovala ako p***. Hodil na mňa do tváre ďalší kýbel so studenou vodou a povedal, šťastnu veľkú noc. Mala som chuť hneď zobrať syna a odísť kade ľahšie. Častokrát má provokuje a potom vraví, že mám afekty. Pričom väčšinou mu len nadam a trápim sa vnútri sebe samej. Nezaslúžim si toto už trpieť. Chcela som to len zo seba dostať von a vyrozprávať sa , čo by ostatné robili na mojom mieste. Vraj sa teraz hanbí pred celou jeho rodinou....
Jedna vec je šibačka...druhá že tvoj muž ťa nerešpektuje a správa sa ako malé dieťa. Každý normálny, inteligentný človek chápe slovo nie a nebude robiť druhému niečo čo je mu nepríjemné.
Ženy, začínam konečne prichádzať na výhody single života 🙂
Budúci rok mu to vráť 40 dňovým pôstom.
V rímskokatolíckej cirkvi je obdobie roka liturgicky nazývané pojmom pôstne obdobie umiestnené pred Veľkou nocou a trvá 40 dní – začína sa v Popolcovú stredu a končí sa Piatkom utrpenia Pána. Do pôstnych dní sa v západnom obrade nerátajú nedele.
Aký išiel, takú našiel. Vy ste asi celá rodina buranov...
Chytila by som plný kybel vody a vrátila mu to so slovami veselá veľká noc. Môj muž vie, že ak ma obleje tak aj ja jeho.
A už vonkoncom by som to neutierala. Keď si oblieva nech si utiera sám. Pokojne by som aj podlahu nechala napučať.
@earlgrey no tak nie každá žena zvlhne od šťastia keď ju niekto obleje studenou vodou 🙂🙂🙂
Raz to na mňa skúsil muž aj s jeho kamarátmi a veľmi rýchlo zistili, že je blbý nápad nerešpektovat môj postoj k tejto tradícii
ty sa tiež chováš zvláštne, nielen tvoj manžel...
@misiak7777 nepíšem o tradícii...ale celkovo o humore a srande...
@sulavikova a ty si s tým tradičným hovadom doteraz???
no… ja som za tradície, mňa oliali hneď ráno aj muž, aj syn došiel - a spolu išli za rodinou - ale jak príčetní ľudia, nie idioti… urobiť mi toto muž, tak dnes obed odo mňa veru nedostane, nech si varí sám… a svokor by už neprekročil prah…
@earlgrey Humor, tradície ok, všetko chápem. Ale ju nazval pitxou. To nebol divoký sex, kde sú povolené všelijaké praktiky dokonca aj tam Ťa dominat akceptuje a akceptuje aj Tvoje nie. A ste natom dohodnutí. Tu vôbec nejde o veľkú noc a polievanie. Pointa ich problému vo vzťahu sa týmto zase len manifestovala. A je úplne inde.
@earlgrey ale musím sa priznať, že aby som si bola istá, že nebude vymýšľať s ľadovou vodou, tak som ho včera poslala von s kamošmi na pivo 😃😃😃 ráno teda capoval veľa studenej vody, ale na suchoty 🤣🤣
@earlgrey je úplne v poriadku,že ty dostanes vedro studenej vody v zime do tvare a tebe sa to páči. Proti gustu… no v poriadku je aj to,že autorka nechce vedrom studenej vody do tvare ani v jari. Každý sme nejaký a každý preferuje iny druh srandy a humoru.
Provokater? Toto je jeden primitivny buran, ale tak mas to, co si chcela a s cim si sa rozhodla zit. Lebo takto sa jeden respektujuci partner nechova.
NO toto ja hroza
Vzdy si chcela po svojom boku redarda❓
Po prvom kybli dostal vysluzku. Aky isiel, taku nasiel. Na mna keby niekto vylial kybel studenej vody, tak by ziadnu vysluzku nedostal.
A nie, tento isto nebol ani pred svadbou normalny, to si ho len zle poznala, alebo si pred tym zakryvala oci. Blby vyber, Tvoj vyber😉
Nuž čo ti poviem, si blbá že si s takým chlapom. Si pre neho nič a pre sama pre seba tiež. Nemáš sebaúctu.
Vies co, ja neviem co vysvetlujes, spravate sa divne, mne by capol, tak v tej kuchyni mu taku slahnem a nie roztrasene si beriem dieta, ze sa z toho nespamata a po jednom plechu chytim tu pistol a vyhodim ju z okna. A videl by ten afekt a amok a spravanie ako p*** a jeho otec a rodina, by ma ani poliat neprisla. Proste nech sa idu realizovat inde. A ano, kludne by som sa po tom vystupe zobrala a isla na cely den s dietatom prec.
Ja vidim chybu jedinu a to , ze ty si sa miesto toho aby si si vec vybavila hned s tvojim chlapom, osopila na neho pred navstevou a strapnila sa.
A ak toot robi casto, bud ho das do laty, alebo mu zamavas, lebo je to trapne... neskutocne. Takyto chlapi co neberu zeny vazne, nechapu kedy je dost, by ani nemali mat rodiny.
@sulavikova ty o kom hovoríš, o akých synoch? A kam si sa vrátila z tej dovolenky? Co to len ja nechápem? 🤔
tvojho muža neobhajujem ale myslím si, že na slovesnku na Veľkonočný pondelok tak polovici mužov prepne alebo zatemni sa rozum alebo neviem.. môj muž je relatívne pricetny, no vo Veľkonočný pondelok dokáže vstať aj o 5tej rano a nič iné nepocujem len kedy má obleje (prisaham, že sa asi teší z toho, že má tým straší)… Roky tiež bojujem o to, nech s tým prestane. Dnes prvý krát za celé obdobie to nejako pochopil a z pripraveného pohára má pokvapkal.. No hneď na to som dostala po riti, že namiesto korbáča 🤦🏻♀️ Pre mna je toto nejaký pozostatok “tradícii” alebo nechápem, čo to je.. Najsprostejsia tradícia aká existuje pre mna a je len dúfam, že sa postupne budúce generácie naučia, že NIE je NIE a tradícia to nemení 🙏
Bod jedna- to vážne ti takto vulgárne povedal?.za mňa je toto red flag. Na facku okamžite po tom slove čo ti povedal.
Bod dva- mala som takých trafenych bratrancov čo má ráno o pol siedmej oblievali v posteli kyblami ľadovej vody. Trpela som to do 18 rokov, potom som vždy na veľkonočný pondelok skoro ráno zmizla na výlet s kamarátmi a vrátila som sa neskoro v noci. Keď som sa vydala, normálne som zamkla a nikomu neotvorila. Ak niekto nerešpektuje že si to neželám,nemám sa s ním o čom baviť. Našťastie mám rozumného muža, ten má v tom podporuje.
@subartic dostali po vajciach? Korbacom?
Sorry musela som 🤣🤣
@autorka
...mojou štipkou empatie mi je ťa ľuto žena
Nie som žiaden svätý anjel pod slnkom, ale ked mi partnerka povie "NIE", tak jednoducho nie a bez komentára, jednoducho rešpekt.
Prečo...? Pretože hranice sa dajú posúvať, ale keď sa preskočí hranica "H", tak v sekunde sa zlomí dôvera, rešpekť, chémia a z lásky je ľahostajnosť...
Žarty bokom...
Tvoj manžel to riadne prepískol...
- tou nadávkou p**ča, 🤦🤬. Nech sú partneri ako koľvek na seba nahnevaný, tak i tá hádka je v rámci rešpektu a úcty. Nikdy som si nedovolil takto mrsko partnerke povedať, hoc riadne podrazila, sklamala... Takže otázka čo to máte za vzťah/nevzťah
- to plesknutie po zadku..? Váš vzťah a v poriadku je všetko na čom sa obaja dohodnete, čo si tolerujete. Zase ten rešpekt a hranica...
-to, že sa syn rozplakal... nekomentujem, celé zle hlavne pre manžela v synových očach. Na jeho mieste by som sa veľmi zamyslel...
Záver myšlienky... máte vo vzťahu "mega" problém. Ak sa vo vzťahu stratí úcta a rešpekt... @autorka 🙄, je to na veľkú debatu s troma výkričníkmi, ktorej záverom by bolo tvoje rozhodnutie týkajúce sa vášho vzťahu/nevzťahu...
@autorka neboj sa a nezanevri...
Nechapem aj tie pondelkove reportaze na VN, kde tradicne v krojoch 2ja chalani drzia babu a treti jej chrstne vedro vody do tvare… kazdorocne, rok co rok. V dobe, kedy mizogynia sa tlaci mladym chalanom do hlav aj bez tohto podivneho “zvyku”

@sulavikova chces povedať, že šibači ti zničili zariadenie bytu?