Veríte štatistikám o nevere vo vzťahoch?
Iba tak som sa nudkala a počúvala nejaký podcast a v ňom padlo číslo, že 50% ženatých mužov bolo niekedy počas manželstva neverných a cca 35% žien. (CZ)
Ja som človek, čo v podstate verí na dáta, analýzy, výskumy... a teraz sa neviem zmieriť s touto informáciou. Plus ešte verím tomu, že nie každý sa chce takto priznať :D čiže to kľudne môže byť aj viac.
Poďme o tom diskutovať a rozhorčovať sa spoločne!
Z dát uvádzam:
,, 1. Výskumy Petra Weissa a Jaroslava Zvěřinu
V roku 1993 až 1998 sa u ženatých mužov prevažne uvádzalo až 64 %, ktorí mali mimomanželský sex.
U vdaných žien to bolo 46 % až 42 %.
Wikipédia
V neskoršej replikácii — o 10–15 rokov neskôr — sa nevery priznalo 55 % mužov a 34 % žien.
Blesk
2. Štúdia CZECHSEX
Podľa novších dát z roku 2025: 35 % vdaných žien a 55 % ženatých mužov priznalo alebo priznáva nevery počas manželstva. "
@binarypete to je zaujímavý dodatok tie dlhšie vlasy....ja som to vždy vedela,že chlapov viac priťahujú ženy s dlhšími vlasmi...bohuzial vidím všade naokolo, že väčšina žien,ktoré mali krásne dlhe vlasy počas radenia si ich v momente,keď sa vydali,alebo mali dieťa dali ostrihať a to radikálne teda na chlapca. Nerozumiem tomuto trendu vážne.
@vanilka83 kde vidíš tie kratkovlase ženy??? Ja nech rozmýšľam ako chcem,nepoznám ani jednu takú (v kategórii pod 60 rokov)
@vanilka83 kde vidíš tie kratkovlase ženy??? Ja nech rozmýšľam ako chcem,nepoznám ani jednu takú (v kategórii pod 60 rokov)
@breznica ja takých vidím veľa. Nie že úplne na chlapca, ale proste krátke.
Pribraté, neupravené, striedajú trojo legín a štyrmi tričkami...na nohách trekové sandále a ruksak za tri eurá z Decathlone...cena nie je dôležitá, to len ako opis
Podla mna chlapimin 70 percent
Slabé kusy ked sa nevedia najprv rozísť a potom az si za..bat a verím tomu ze toľko ich je aj viac 😅
@anonym_e527ef prečo slabé kusy? Niektorým vyhovuje ze maju doma manželku co sa postará a aj ju ľúbia. Len si proste chcú trosku uzit aj s inou.
@breznica Plha se hlásí!
Ale ja som mala rôznorodé krátke zostrihy už pred tehotenstvom, teraz mám v podstate číro.
Mne sa zas nepáčia dlhé vlasy za každú cenu, s poškodenými končekmi, riedke.
@anonym_autor
Ja som do konca mojich 2 materskych netusila kolko nevery vsade je. Moj vtedajsi manzel mi stale hovoril ako slovaci extremne podvadzaju (je cudzinec) a ja som mala dojem ze ma divnych kolegov.
Zrazu nastup do prace po materskej do firmy (cca 120 ludi) kde mal kazdy nejaku aferu, kazdy druhy rozvedeni atd … ked som zacala tie afery vnimat a vidiet na vlastne oci tak som dostala facku od zivota …
Mnoho zien, na ktore by som to nikdy nepovedLa si uzivali kade tade a doma muz a deti … takze ano zial je to tak
@anonym_autor treba si nájsť chlapa ktorýbdue patriť do tej druhej polky …🙈štatistika je len štatistika..toto riešiť..chcela by som byť sklamaná len zo štatistík 😂
@anonym_c7c503 Napríklad, že ak tomu verím, tak nepôjdem do manželstva lebo načo.
@anonym_autor a😭 keď ťa bude podvádzať frajer, je to pre teba OK?
Jedna vec sú štatistiky, druhá realita
Mám nulovú toleranciu pre žiarlivosť a majetnickost, rovnako nulovú toleranciu pre neveru... životné skúsenosti.
Rovnako môj partner.
Keď sa rozhodne "vyskúšať" inú a ja sa o tom dozviem - končíme.
Ale nič si nebudem zísťovat q po ničom pátrať.
Zo skúsenosti viem, že všetko dôležité aj tak raz praskne...a keď to za prasknutie nestojí, nemá ma to prečo trápiť.
Pribraté, neupravené, striedajú trojo legín a štyrmi tričkami...na nohách trekové sandále a ruksak za tri eurá z Decathlone...cena nie je dôležitá, to len ako opis
@nyusika ja sa musím priznať, že som mala tiež také blbé obdobie depky a s mužom dlhodobo neriesene problémy...teda krízu, nemala som vtedy absolútne na nič vtedy chuť ani som sa o seba vôbec nezaujímala bohužiaľ moje maximum bolo vtedy aby som si dala za deň aspoň sprchu a umyla si zuby raz za čas si umyla vlasy keď z nich už tá masť aj kvapkala 🙈 no na šťastie som to všetko zlé prekonala a potom som sa znovu začala trochu starať viac,to len na okraj,že netreba také ženy úplne hanit, všeličo môže byť za tým...ten nezáujem o seba plynie z toho ze žena proste nie je šťastná a spokojná so svojím životom,vidím to na sebe,keď som fakt spoko oblečiem sa krajšie dokonca si capnem na tvar omietku ale keď prežívam ťažké dní ani na to nepomyslim. Je to všetko o vnútornom prežívaní. Ja osobne veľmi obdivujem ženy,ktoré majú komplet makeup furt umyté vlasy komplet oholene nahodené aj keby motyky padali...ci ma svoje dni,či zlomenú ruku v sadre, či nespala 3 mesiace kvôli bábätku, alebo je prepracovaná to proste obdivujem naozaj v dobrom toto by som ja fakt nedala.
@nyusika ja bývam na dedine a nevidím také, dokonca ani v mestách také nestretavam, preto sa čudujem
@breznica jasne, ze nevidis, ved sa nebudu trci-mrci na namesti.
ja uz mam co-to odzite a take veci som sa podozvedala...ruku dop ohna by som za niektore pary dala a drb - aj tam bola nevera
@nyusika ja sa nepohybujem po námestiach 🤣 žien -matiek poznám fakt neúrekom,ale tvojmu popisu zodpovedá možno jedna z tých stoviek,ktoré som za svoj dospelý život spoznala

@binarypete to je zaujímavý dodatok tie dlhšie vlasy....ja som to vždy vedela,že chlapov viac priťahujú ženy s dlhšími vlasmi...bohuzial vidím všade naokolo, že väčšina žien,ktoré mali krásne dlhe vlasy počas radenia si ich v momente,keď sa vydali,alebo mali dieťa dali ostrihať a to radikálne teda na chlapca. Nerozumiem tomuto trendu vážne.