icon

Vianoce bez priateľa

26. nov 2025

Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.

Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.

anonym_f9fc53
26. nov 2025

Prepáč, ale ty ešte nie si rodina. Si priateľka ich syna, možno budeš časom viac, možno nie. Tak ja by som ti tiež nehovorila naše problémy.

autor
26. nov 2025
@anonym_108141

@anonym_autor aby vám raz títo úžasní rodičia nerozbili vzťah. Aj keď sama pouvazuj ci to za to stojí

@anonym_108141 prave preto sme tam kde sme, za dva roky sme sa nikde neposunuli a neposunieme sa ani za dalsie dva roky. Nepocita sa so mnou. Este mi aj jeho mama raz povedala, aku zenu by potreboval ich syn. A pytala sa ho, co bude robit, ked tu oni nebudu - nikde ma v jeho buducnosti nevidia. Preto si myslim, ze nema zmysel, aby som u nich bola na stedry vecer. Lebo hrat sa na oko, aby som nebola sama, ze im je to blbe - sorry, toto mi netreba.

pako24
26. nov 2025
@anonym_autor

@pako24 neuvazuju so mnou ako s buducou rodinou, ak by to tak bolo, tak je to ina vec. Som momentalna priatelka ich syna. To je vsetko.

@anonym_autor ok, ak ide o nezáväzný vzťah, tak si môžeš vybrať podľa aktuálnej nálady

autor
26. nov 2025
@pako24

@anonym_autor ok, ak ide o nezáväzný vzťah, tak si môžeš vybrať podľa aktuálnej nálady

@pako24 presne tak, cize nevidim nic zle na tom, ak pozvanie neprijmem. Neviem preco by sa mali urazat. Este mi povedal, ze mama sa urazi ak nepridem. Tak to musi spracovat. Nemame ziadny vazny vztah, ich syn so mnou do buducnosti nepocita, oni tiez so mnou nie, tak na co tam budem chodit?

anonym_c584dc
26. nov 2025
@anonym_autor

@pako24 presne tak, cize nevidim nic zle na tom, ak pozvanie neprijmem. Neviem preco by sa mali urazat. Este mi povedal, ze mama sa urazi ak nepridem. Tak to musi spracovat. Nemame ziadny vazny vztah, ich syn so mnou do buducnosti nepocita, oni tiez so mnou nie, tak na co tam budem chodit?

@anonym_autor Natiska sa otazka: preco sa s nim nerozides? Ved marnis cas.

pako24
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor presne tak, v danej situácii sa nemajú čo urážať, je na tebe, ako si vyberieš, či prijmeš pozvanie, alebo odmietneš

biba_18
26. nov 2025

ja neviem či by som chcela aby moje jediné dieťa trávilo čas s takou osobou ako autorka 😒. keby bol zamilovaný tak by ma to trápilo ...

pralinka25
26. nov 2025

tak ale ja v tom npriklad citam uplne nieco ine.
k pozicanym peniazom. neviem po akej dobe odkedy ste spolu boli sa riesila tato vec ale podla mna ta tym len ochranila. ty si si to vztahovacne vysvetlila po svojom ale teta ma rozum a ty bud len rada. za mna normalka. aj ja by som svojmu synovi radsej dala peniaze ako by si ich mal poziciavat od frajerky a vobec by som to nevnimala tak ze s nou nepocitam alebo ju nechcem v rodine.
darceky. za mna tiez nic cudne. podla mna to myslela tak ze si si nemala robit starosti. ja toto bezne pocujem aj o vlastnych rodicov aj svokrovcov ze nie sme normalni co sme si robili starosti. a vobec to nemyslia tak negativne.
neviem akesu dalsie priklady ale z tych co si uviedla ja nevidim nic hrozne. ste spolu len dva roky to nie je cela vecnost. spoznavate sa. aj oni teba ak si taka vztahovacna tak to je tazko s tebou.
podala si nam tu na zaciatku istu informaciu ale za mna mas problem ty skor ako oni s tebou

biba_18
26. nov 2025

pozvali ťa - ak nechceš, nechoď. ale tie taľafatky okolo si nechaj ...

anonym_8c6fd2
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak potom tu vôbec nejde o Štedrý den, či v iný deň ti nevadí, že nie si súčasťou ich rodiny? Aký je v tom rozdiel? Prečo si s ním? Kolko máte obaja rokov?

pralinka25
26. nov 2025
@biba_18

ja neviem či by som chcela aby moje jediné dieťa trávilo čas s takou osobou ako autorka 😒. keby bol zamilovaný tak by ma to trápilo ...

@biba_18 aj ty to citas tak ako ja?

autor
26. nov 2025
@biba_18

@biba_18 no vidis, a mozno presne takto to citi jeho mama. Netusim. Ale kedze ich syn so mnou nerata do buducnosti, tak tam bude nejaka averzia. Tak nerozumiem, preco sa budeme urazat, ked k nim nepridem. Jednoducho by na Vianoce mali byt spolu ludia, ktorym na sebe zalezi.

pralinka25
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale aj toto je uplne normalna veta cloveka ktory ta pozval lebo chcel nie cloveka co s tebou nepocita. fuha.

sasa1310
26. nov 2025
@pralinka25

@biba_18 aj ty to citas tak ako ja?

@pralinka25 sme tri

sasa1310
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_108141 prave preto sme tam kde sme, za dva roky sme sa nikde neposunuli a neposunieme sa ani za dalsie dva roky. Nepocita sa so mnou. Este mi aj jeho mama raz povedala, aku zenu by potreboval ich syn. A pytala sa ho, co bude robit, ked tu oni nebudu - nikde ma v jeho buducnosti nevidia. Preto si myslim, ze nema zmysel, aby som u nich bola na stedry vecer. Lebo hrat sa na oko, aby som nebola sama, ze im je to blbe - sorry, toto mi netreba.

@anonym_autor mne prídeš strašne zatrpknutá a nasraná na celý svet

pralinka25
26. nov 2025
@sasa1310

@pralinka25 sme tri

@sasa1310 ja som to dokonca citala 2x

autor
26. nov 2025
@sasa1310

@anonym_autor mne prídeš strašne zatrpknutá a nasraná na celý svet

@sasa1310 je to dost mozne, nehovorim, ze nie. Prsten som mala. Ale musela som ho davat dole, ked som isla k nim, aby som neranila jeho mamu. Tak som ho prestala nosit a prsten som mu vratila. Kedze v podstate neplanoval odist od rodicov, ani so mnou byvat, ani planovat buducnost. Nas vztah este nejako doznieva a nepride mi na mieste, aby som k nim chodila.

biba_18
26. nov 2025

@anonym_autor treba okolo teba ako okolo maľovaného vajca, lebo si vzťahovačná a toto ja neprajem nikomu, aby musel pri každej vete rozmýšľať čo kto ako a prečo myslel a nemyslel ...
nechcú odo mňa peniaze tak ma nechcú do rodiny - zoberú odo mňa peniaze a iba ma využívajú? a celkom možné že dnes tak a zajtra inak ...

anonym_e0fbbd
26. nov 2025

Skor by som uvazovala o buducnosti vasho vztahu, lebo toto nie je o Vianociach.

autor
26. nov 2025
@biba_18

@anonym_autor treba okolo teba ako okolo maľovaného vajca, lebo si vzťahovačná a toto ja neprajem nikomu, aby musel pri každej vete rozmýšľať čo kto ako a prečo myslel a nemyslel ...
nechcú odo mňa peniaze tak ma nechcú do rodiny - zoberú odo mňa peniaze a iba ma využívajú? a celkom možné že dnes tak a zajtra inak ...

@biba_18 lenze ja som ich synovi dala nemalu sumu penazi, ale o tom rodicia nesmu vediet, lebo sa hanbi. Ale ked som chcela dat oficialne, tak nesmiem, lebo to je rodinna zalezitost.

autor
26. nov 2025
@anonym_e0fbbd

Skor by som uvazovala o buducnosti vasho vztahu, lebo toto nie je o Vianociach.

@anonym_e0fbbd o buducnosti mam uz jasno. Presne preto mi nepride na mieste k nim chodit na Vianoce. Podla mna je to sviatok, ktory nech stravia rodina spolu. A to teraz nemyslim v zlom. Len tam nepatrim, a ani patrit nebudem.

pralinka25
26. nov 2025
@anonym_autor

@biba_18 lenze ja som ich synovi dala nemalu sumu penazi, ale o tom rodicia nesmu vediet, lebo sa hanbi. Ale ked som chcela dat oficialne, tak nesmiem, lebo to je rodinna zalezitost.

@anonym_autor lenze za mna je toto praveze uplne normalne ze rodicia nechcu aby si ich syn poziciaval peniaze od kohokolvek. tiez by som nechcela hlavne kvoli ochrane toho druheho.

januska12323
26. nov 2025
@anonym_autor

@sasa1310 je to dost mozne, nehovorim, ze nie. Prsten som mala. Ale musela som ho davat dole, ked som isla k nim, aby som neranila jeho mamu. Tak som ho prestala nosit a prsten som mu vratila. Kedze v podstate neplanoval odist od rodicov, ani so mnou byvat, ani planovat buducnost. Nas vztah este nejako doznieva a nepride mi na mieste, aby som k nim chodila.

@anonym_autor daj si prosím ťa darček a rozíď sa s ním. On bude drepieť pri mamičke aj ďalšie roky.

autor
26. nov 2025
@pralinka25

@anonym_autor lenze za mna je toto praveze uplne normalne ze rodicia nechcu aby si ich syn poziciaval peniaze od kohokolvek. tiez by som nechcela hlavne kvoli ochrane toho druheho.

@pralinka25 tak potom nech si ich syn odo mna nepoziciava, nech ho financuju oni. Dala som mu 5000 eur, o tom nevedia. A ani to nesmu vediet, lebo ze jeho mamu by to zabilo. Ale tak preco mu nepomohli ako rodina, ked to potreboval. Preco sa im bal povedat, ze ma problemy a poziadal o pomoc mna? A ked islo o 500 eur / oficialne /, tak sa do toho nemam miesat, ze to nie je moj problem a oni peniaze maju. Vtedy som sa pozrela na priatela a bola som ticho. Cize ja rodinou nebudem, so mnou nidy nebude planovat buducnost, ale peniaze odo mna opyta (vtedy som dedila po rodicoch, tak vedel, ze som prisla k peniazom).

anonym_3e9d09
26. nov 2025

@anonym_autor ja ťa chápem, prečo sa nútiť tráviť večer s cudzou rodinou keď nemáš chuť. Ak sa s priateľom vezmete ešte si ich žiješ. Ja by som nešla. Veľa sviatkov som strávila s manželovou rodinou preto že sa to má a som rada že už nemusím. A to sme nemali žiadne konflikty, boli milí.

olimuc
26. nov 2025

Neviem kolko mas rokov …. ale ja by som sa v tvojom pripade zobrala na hory a nechala si v nejakom hoteli skrabat chrbat. Vyuzila by som cas na zamyslenie, ci ma vztah buducnost a do noveho roka skocila ako single …apokravovala lyzovackou na Silvestra. Ja som egoista … ak sa niekde necitim dobre nejdem tam. Ak mam z chlapa pocit, ze to nikam nevedie, nebudem ho presviedcat. A ak ho este aj financne podporujes .. tak to si fakt mozes najst plateneho spolocnika a pre toho budes za € stred vesmiru … aspon na chvilu. Preco to neukoncis, ked to nema buducnost?

autor
26. nov 2025
@januska12323

@anonym_autor daj si prosím ťa darček a rozíď sa s ním. On bude drepieť pri mamičke aj ďalšie roky.

@januska12323 ak sa s nim rozidem, peniaze uz nikdy neuvidim. Cize momentalne je mojim cielom dostat aspon polovicu penazi spat. A potom uz pojdeme obaja vlastnou cestou.

autor
26. nov 2025
@olimuc

Neviem kolko mas rokov …. ale ja by som sa v tvojom pripade zobrala na hory a nechala si v nejakom hoteli skrabat chrbat. Vyuzila by som cas na zamyslenie, ci ma vztah buducnost a do noveho roka skocila ako single …apokravovala lyzovackou na Silvestra. Ja som egoista … ak sa niekde necitim dobre nejdem tam. Ak mam z chlapa pocit, ze to nikam nevedie, nebudem ho presviedcat. A ak ho este aj financne podporujes .. tak to si fakt mozes najst plateneho spolocnika a pre toho budes za € stred vesmiru … aspon na chvilu. Preco to neukoncis, ked to nema buducnost?

@olimuc presne tak to aj chcem urobit. Mam dve moznosti - ostanem doma, urobim si salat, rybu, kapustnicu, pojdem na cintorin, pomodlim sa a vecer do kostola na polnocnu. Alebo verzia dva - niekam vypadnem a zmenim prostredie. Mam 2t dovolenky. Cize zvazujem moznosti.

doriiis
26. nov 2025

A ty si v tomto vzťahu prečo? Lebo inde a inak sa nedá hrať na obeť?

autor
26. nov 2025
@doriiis

A ty si v tomto vzťahu prečo? Lebo inde a inak sa nedá hrať na obeť?

@doriiis preco som vysvetlila vyssie. Nechcem uplne prist o moje peniaze, aspon polovicu naspat by som chcela dostat. Postupne mi ich splaca mesacne.