icon

Vianoce bez priateľa

26. nov 2025

Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.

Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.

anonym_2cb81f
26. nov 2025

a tolko penazi potreboval naco?

autor
26. nov 2025
@pralinka25

@anonym_autor tak je pravdepodobne ze v srackach nebol prvy krat. preto to nevedeli lebo nechcel aby vedeli a dobre vedel preco.
tak ano to s tym MRkom je od neho hnusne

@pralinka25 jeho rodičia nevedia o 90% jeho problémov a nikdy ani nevedeli. Možno je to tak lepšie. A nevedia ani čo sa deje v ich rodine - ich dcéra apd. Tam sa dejú také veci, o ktorých nemajú ani poňatia. Ale ja sa do toho nestarám, to nie je môj problém a ja do rodiny nepatrím a ani patriť nebudem. V našej rodine bola vždy úprimnosť. Tam každý klame každému a zakrývajú to dobrým úmyslom.

zmrzlinka8
26. nov 2025
@pralinka25

tak ale ja v tom npriklad citam uplne nieco ine.
k pozicanym peniazom. neviem po akej dobe odkedy ste spolu boli sa riesila tato vec ale podla mna ta tym len ochranila. ty si si to vztahovacne vysvetlila po svojom ale teta ma rozum a ty bud len rada. za mna normalka. aj ja by som svojmu synovi radsej dala peniaze ako by si ich mal poziciavat od frajerky a vobec by som to nevnimala tak ze s nou nepocitam alebo ju nechcem v rodine.
darceky. za mna tiez nic cudne. podla mna to myslela tak ze si si nemala robit starosti. ja toto bezne pocujem aj o vlastnych rodicov aj svokrovcov ze nie sme normalni co sme si robili starosti. a vobec to nemyslia tak negativne.
neviem akesu dalsie priklady ale z tych co si uviedla ja nevidim nic hrozne. ste spolu len dva roky to nie je cela vecnost. spoznavate sa. aj oni teba ak si taka vztahovacna tak to je tazko s tebou.
podala si nam tu na zaciatku istu informaciu ale za mna mas problem ty skor ako oni s tebou

@pralinka25 súhlasím s tebou

zmrzlinka8
26. nov 2025
@anonym_autor

@pralinka25 jeho rodičia nevedia o 90% jeho problémov a nikdy ani nevedeli. Možno je to tak lepšie. A nevedia ani čo sa deje v ich rodine - ich dcéra apd. Tam sa dejú také veci, o ktorých nemajú ani poňatia. Ale ja sa do toho nestarám, to nie je môj problém a ja do rodiny nepatrím a ani patriť nebudem. V našej rodine bola vždy úprimnosť. Tam každý klame každému a zakrývajú to dobrým úmyslom.

@anonym_autor a co sa s nim nerozides teda?

autor
26. nov 2025
@zmrzlinka8

@anonym_autor a co sa s nim nerozides teda?

@zmrzlinka8 už som to tu vysvetľovala niekoľko krát.

anonym_9f5807
26. nov 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka8 už som to tu vysvetľovala niekoľko krát.

@anonym_autor a ako vzniklo 5000? To sa ta vzdy opytal a ty si pozicala aj ked s nim ako priatelom nie si spokojna ci ma zlaty ud ci ako?

Ved pri 1000 by som uz nedala viac, ani spolu nebyvate

luccys
26. nov 2025
@kitycat

Riadny bizar...

On je uplne na 💩 frajer a ty si mu natlacila 5000 lebo si chudak vypytal a preto sa s nim stretavas aby ti to vratil... a Vianoce su tu len bonus v celom rozpravani... mas tam este dalsiu anekdotu? Mam zly den ale toto mi aspon vylepsilo naladu

@kitycat Ja len zasnem, co sa z tohto vyklubalo😃 btw ja by som s takym nebola, co je stale v nejakych financnych srackach, no ale to som ja...autorka onho ocividne stala.

sisska96
26. nov 2025
@anonym_autor

Keď som im dala darček na vianoce ( kávovár z Tchiba ani nie za 40 eur), tak mi teta povedala, že ja nie som normálna. Doslovne mi povedala toto. Keď som jej dala na narodiny kufor ( ktorý viem, že chceli obaja s ujom), tak som sa dozvedela, ze toto som uz prehnala. A po tych hlaskach cez rok, ako sa nemam starat do rodinnych veci, nie necitim sa ako rodina. A ja viem, co je to pozvat niekoho k sebe na Vianoce. Predtym, ked rodicia zili, som mala priatela, co tu bol sam, lebo rodinu mal v CR a zavolala som ho k nam. Ale teda ta atmosfera u nas bola uplne ina.

@anonym_autor jaaaaaaaj bože mne stále hovoria aby som nerobila starosti a že nemusím kupovať darčeky. Preboha však to sa hovorí. A čo sa týka rodinných veci fakt netreba sa starať. Keď už budete bývať spolu, budete manželia je iné ako randenie

autor
26. nov 2025
@anonym_9f5807

@anonym_autor a ako vzniklo 5000? To sa ta vzdy opytal a ty si pozicala aj ked s nim ako priatelom nie si spokojna ci ma zlaty ud ci ako?

Ved pri 1000 by som uz nedala viac, ani spolu nebyvate

@anonym_9f5807 peniaze isli naraz na splatenie nedoplatkov v SP a ZP.

autor
26. nov 2025
@luccys

@kitycat Ja len zasnem, co sa z tohto vyklubalo😃 btw ja by som s takym nebola, co je stale v nejakych financnych srackach, no ale to som ja...autorka onho ocividne stala.

@luccys tak nebola by si s niekym takym, alebo tu ja bluzim o vianociach? Citujem: Ok, my bad. Ale to ostatne ostava. Citi sa ublizena, ako ju neberie vazne, ale v podstate sa s nim chce rozist a je s nim len kvoli tej pozicke. Neskutocne. Ale bluzni tu o Vianociach atd.

anonym_9f5807
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_9f5807 peniaze isli naraz na splatenie nedoplatkov v SP a ZP.

@anonym_autor a preco si mala pocit, ze ty mu na to musis poziciavat? Vobec to nechapem este ked to nie je pre teba perspektivny vztah

anonym_2cb81f
26. nov 2025

Ja by som ziadneho partnera takto netahala z kase a frajera uz duplom nie, kludne si mohol vybavit splatkovy kalendar v danych instituciach

autor
26. nov 2025
@sisska96

@anonym_autor jaaaaaaaj bože mne stále hovoria aby som nerobila starosti a že nemusím kupovať darčeky. Preboha však to sa hovorí. A čo sa týka rodinných veci fakt netreba sa starať. Keď už budete bývať spolu, budete manželia je iné ako randenie

@sisska96 my dvaja ked budeme byvat spolu? Ty si myslis, ze mame 25 a teraz spolu chodime a teraz spolu budeme byvat?

autor
26. nov 2025
@anonym_2cb81f

Ja by som ziadneho partnera takto netahala z kase a frajera uz duplom nie, kludne si mohol vybavit splatkovy kalendar v danych instituciach

@anonym_2cb81f mohol, ale to by musel pohnut zadkom. Ale to neurobil. Ale hlavne, aby o tom nevedeli jeho rodicia. A to nehovorime o chalanovi co ma 20, ani 30.

anonym_2cb81f
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2cb81f mohol, ale to by musel pohnut zadkom. Ale to neurobil. Ale hlavne, aby o tom nevedeli jeho rodicia. A to nehovorime o chalanovi co ma 20, ani 30.

@anonym_autor mne pride smiesne hovorit o chlapovi co je 30+ chalan....a kludne mohol bez rodicov, takto sa na teba nalepia len chlapi co ta budu vyuzivat, ked mas tendencie takto pomahat

reanda
26. nov 2025

ok, uvedomila si si neskoro, ze si urobila chybu.. tak ju nerob dalej.. ja by som sa asi vy.. aj na tie peniaze, ako byt dalej co i len v blizkosti takeho cloveka.. a nechapem, naco vobec este riesis jeho rodinu, ci take nepodstatnosti, ci sa urazia, ked k nim neprides na vianocnu veceru.. dufam, ze si sa aspon poucila a prestanes zachranovat hajzlov

777januska777
26. nov 2025

V prvom rade ti este pred Vianocami odporúčam najst dobru terapiu. Lebo ty v sebe mas nejaky spasitelsky komplex a ked odíde tento pride druhy podobný.
Ty sa podla tvojich slov stale hneváš, ale najma na jeho rodičov a ano aj na neho, ale nejako podvedome stale obviňuješ najma ich. Pritom skutocnost je taka, ze on rodičom klame, klame každému okolo a tebe priamo do očí povedal, ze po rozchode ti peniaze nevráti. Ja viem, ze jeho miluješ, ale nie su problem jeho rodicia ci jeho rodina, ale on. Nesnaž sa ho zachrániť, ale zachran seba, lebo podla toho co robi, on velmi dobre vie ako na teba, ako na rodicov a na vsetkych okolo neho.

rozculena
26. nov 2025
@anonym_autor

@pako24 presne tak, cize nevidim nic zle na tom, ak pozvanie neprijmem. Neviem preco by sa mali urazat. Este mi povedal, ze mama sa urazi ak nepridem. Tak to musi spracovat. Nemame ziadny vazny vztah, ich syn so mnou do buducnosti nepocita, oni tiez so mnou nie, tak na co tam budem chodit?

@anonym_autor a povedala si im to?
"Nemame ziadny vazny vztah, ich syn so mnou do buducnosti nepocita, oni tiez so mnou nie, tak na co tam budem chodit?"

autor
26. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor a povedala si im to?
"Nemame ziadny vazny vztah, ich syn so mnou do buducnosti nepocita, oni tiez so mnou nie, tak na co tam budem chodit?"

@rozculena co, ze k nim nepridem? Oni ma ani nepozvu sami od seba. On mi to poviem. Mozno ma tam ani jeho rodicia nechcu. Len on povie, ze mama ma pozyva, aby som bola u nich. Nikdy mi to nepovedala ani mama, ani otec. Minuly rok ma tam nanominoval on, to viem, nechcel aby som bola sama.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
anonym_8c6fd2
26. nov 2025
@anonym_autor

@rozculena co, ze k nim nepridem? Oni ma ani nepozvu sami od seba. On mi to poviem. Mozno ma tam ani jeho rodicia nechcu. Len on povie, ze mama ma pozyva, aby som bola u nich. Nikdy mi to nepovedala ani mama, ani otec. Minuly rok ma tam nanominoval on, to viem, nechcel aby som bola sama.

@anonym_autor Tak kolko máte obaja rokov? Ste už po 40? V tomto veku by som už kašlala na neperspektívne vztahy a ani už neuvažovala o spoločnom bývaní. Tahat niekoho od rodičov do spoločného bývania? Fakt máš na toto energiu? Očividne ide o vadný kus.

autor
26. nov 2025
@anonym_8c6fd2

@anonym_autor Tak kolko máte obaja rokov? Ste už po 40? V tomto veku by som už kašlala na neperspektívne vztahy a ani už neuvažovala o spoločnom bývaní. Tahat niekoho od rodičov do spoločného bývania? Fakt máš na toto energiu? Očividne ide o vadný kus.

@anonym_8c6fd2 ja nemám po 40tke.

anonym_8c6fd2
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8c6fd2 ja nemám po 40tke.

@anonym_autor Tak kolko máš?

autor
26. nov 2025
@anonym_8c6fd2

@anonym_autor Tak kolko máš?

@anonym_8c6fd2 to je irelevantné v tejto debate. Otázka stála inak, bolo mi odpísané, rady som dostala.

danica2711
26. nov 2025
@anonym_autor

@pako24 neuvazuju so mnou ako s buducou rodinou, ak by to tak bolo, tak je to ina vec. Som momentalna priatelka ich syna. To je vsetko.

@anonym_autor ak ti jasne dávajú najavo, že s tebou ako s budúcim členom rodiny nepočítajú - a hlavne, ak ti to dáva najavo priateľ! -tak to nemá zmysel. Ani návšteva, ani vzťah

anonym_8c6fd2
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8c6fd2 to je irelevantné v tejto debate. Otázka stála inak, bolo mi odpísané, rady som dostala.

@anonym_autor Informácia o tvojom veku vôbec nie je irelevantna.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
renesance80
26. nov 2025

@anonym_autor kaťdý si má tráviť voľný čas ako chce, a ako to cíti , ja osobne kebyže nemusím hned pred sviatkami a hned po nich do práce, cestujem po svete ,alebo som v nejakej teplej krajine pri mori , mne tieto sviatky idu na nervy je tu nuda ,

beata_k
26. nov 2025

Po precitani celej diskusie by mi ani na sekundu nenapadlo travit vianoce s nimi. To nie je o tom, ze nie ste manzelia. Teba by do rodiny nevzali ani keby si mala 5 prstenov na ruke. Otrasna rodina. Drzim prst nech ti vrati peniaze a hned by isiel do papa.

anonym_ac103c
26. nov 2025

- ty tam ísť nechceš
- oni ťa neberú do rodíny
- váš vzťah nemá budúcnosť
- máš 2 týždne dovolenky
= zaplať si luxusnú dovolenku v Karibiku, nechaj sa tam obsluhovať a kašli na akekolvek Vianoce