Vianočné sviatky mi komplikujú vzťahové problémy
Ach dievcata som smutna. Vcera som pred nocnou vypekala a poprosila som partnera aby mi nakrajal metrovy kolac tak spustil na mna ze som neschopna a velmi sa ma to dotklo. Aj som si poplakala a ked som isla do prace tak sa "líškal" ale som mu povedala ze nech mi da pokoj. Dnes po nocnej este som nespala riesila som posledne nakupy a treba mi este nejake kolace dokoncit a zase mi vynadal do neschopnych. Je mi z toho tazko. Povedala som mu ze kremes robit nebudem ked som neschopna a on ze viac ludi z jeho okolia hovori ze som mimo pritom jeho okolie je take ze kazdy huli, mama hotel, nepracuju. Pracujem ako zdravotna sestra a minuly rok som bola v praci. Keby som vedela co ma caka doma tak by som zobrala aj tento rok sluzby. 🥺 Len som sa chcela vyrozpravat.
Neschopny vadny kus je jedine on. Posli ho do teplych krajin a uzite si s dietatom spokojne sviatky. Mozno vidi ze si schopnejsia ako on tak ti chce dat pocitit opak.
A teraz si predstav aké krásne sviatky budeš mať budúci rok .. keď takého stroskotanca vykopneš z bytu a zo svojho života 🤞🤷
Vybrala si si nespravneho partnera, kludne ho psti k vode a najdi lepsi model. Tento bude casom len horsi a horsi.
@sleepy_joe ty budes asi rovnakej sorty ako ten hnup, vsak? Co vsetko ma zena "prehltnut" len kvoli tomu aby udrzala rodinu? A co tak chlap, nemel by sa kontrolovat kym hubu otvori?
@niekto2hy a co keby sa zapojil aj pan tvorstva? Ci vsetko ma zena spravit a az ked ma spravene ma pravo oddychovat? (btw: Uz si pracoval ako sestra na nocnej?)
@sleepy_joe pretože to bude exemplár ako ty, buď bude po tvojom alebo radšej si nájdeš inú. Chlap ktorý je neschopný nakrájať jeden koláč nestojí za žiadnu námahu. Mal radšej ostať u rodičov ako ty.
@sense no však som aj ostal, keď snúbenica cúvla zo spoločnej kúpy bytu a preto mám toľko času, že čítam MK a neviem, či sa smiať, alebo plakať nad niektorými príspevkami. Mamička mi zatiaľ navarí obed, dá oprať, uprace a ja neviem, čo od toľkého voľného času robiť! :D
Pockaj a je partner aj otcom tvojho syna? Lebo ak nie povedala by som mu, ze ak to povie este raz, moze ist kludne travit vianoce s niekym schopnym, nie sa vyvalovat v tvojom dome. Ak je otcom dietata pockala by som s touto vetou az po vianociach.
@sleepy_joe Dieťaťu je lepší žiaden otec ako otec ktorí ubližuje matke Śťastné dieťa je to ktoré má milujúcich rodičov ktorí sa doplňajú a pomáhajú si neubližujú si.Som dieťaťom z rozvedenej rodiny a som šťastná,že moja mama podala rozvod z mojím biologickým otcom ktorí nám len ubližoval aj našej matke... Aj do neschopných je ubližovanie na psychike,ktoré určite živiteľovi rodiny nepridá k spokojnosti na duši.mal by ju oceniť,že ho živí a pracuje sestričky to majú dosť ťažké ľudia sú rôzny a toľko ubolených,ľudí a z rôznou psychikov zvládať aj cez noc...vyskúšajte si a uvidíte...a potom aj pochopíte ak sestrička doma nemá podporu a láskavého slova nečakajte v ambulanciách a v nemocniciach usmievavé sestričky a milé...aj ony potrebujú milého slova a lásky aby mohli rozdávať.Zamyslite sa po ťažkej práci a šichte Vám by dobre padlo keby Vám žena vynadala do neschopákov???
@mamutka Je otec mojho dietata a ano dom je moj.
@sleepy_joe Ani sa nečudujem že snúbenica cúvla... a Vaša mamička väčšne žiť nebude,radšej sa vzchopte a naučte sa variť,oprať,žehliť a postarať sa sám o seba...
@miriamzba On len nakrajal kolac nic ine nerobil.
@enmery Jasne ze nema a nema ani rodicov takze by ani nemal kam ist.
Neviem nič viac o tvojom partnerovi než to, čo píšeš. Určite by ma to ranilo. Skús pri podobnych útokoch zachovať pokoj. Možno povedať niečo v zmysle: “Dotklo sa ma, čo si teraz povedal. Ako si to myslel?”
alebo “Nepáči sa mi, že ma oznacujes za neschopnu. Mohol by si mi radšej pomôcť alebo poradiť? Dosť by som to ocenila.” prip. “Zdá sa, že nemáš chuť mi pomôcť. V tom prípade to nabudúce povedz slušne a nehovor, že som neschopná.”
Týmto spôsobom vyjadris to, ako sa cítiš, čo potrebuješ, nastavia si hranice bez toho, aby si eskalovala konflikt.
To, ze takýto výrok stoji za rozchod by som si nedovolila navrhnúť. Ty sama určite lepšie vieš ako sa tvoj partner správa celkovo i v iných situáciách.
@alison11 Presne tak. Platim ucty sama teraz lebo panko je doma kvoli dietatu takze vlastne zivim aj jeho a na oplatku on je s dietatom ked ja som v praci. Nosi ho do skoly, chodi prenho, uci sa s nim ale iba ked ja som v praci. Maly je prvak a aj tak som neschopna samozivitelka s vlastnym domom.
Viem ze su sviatky pokoja a bla bla
Ale toto fakt nepotrebujes a ani tvoj syn
Zavri za nim dvere a neries ze nema kam ist
Toto by som ja nedovolila aby syn videl a vyrastal v tom
Priprav Vianoce pre svojho syna a uzite si ich najlepsie ako sa da ❤️❤️
"na oplatku on je s dietatom ked ja som v praci. Nosi ho do skoly, chodi prenho"
No tak to je neskutocna robota zaviezt a vyzdvihnut dieta v skole. Ked som nedocitala vetu som myslela ze sa jedna o batola a Ty si musela ist do prace tak on je doma. Esteze nema zamestnanie, inak by to nijako nestihla.
Brani mu nieco najst si robotu a zacat pracovat? Roboty je kopec, ze "nevie najst" nie je dovod.
Ale asi je zbytocne nieco pisat, ak sa chces "len vyrozpravat". Sama si asi uvedomujes, co mas doma. Myslim, ze pokazene sviatky budu nic proti pokazenej buducnosti, co vas spolu caka tymto stylom. LENZE Ty tu nie si obetou. To je Tvoja volba. Byt s chrapunom co nepomoze a ma Ta za neschopnu, zivit chlapa doma pupkom hore, nezamestnaneho, a co je horsie, ukazovat svojmu synovi ako vzor takehoto otca a jeho spravanie - ze je to normalne takto zit a k maminke sa spravat.
Mrzi ma to... Naozaj toto nikomu neprajem - ALE je to Tvoja volba.
Takže ty si neschopná, a on nemá robotu, vlastné bývanie, živíš ho....to ozaj? 🤦♀️
Je ti on treba?
@sleepy_joe v tomto s tebou súhlasím. Takze ako riešenie problému: kopnúť ho do zadku, zlikvidovať koláče, odísť na sviatky preč, rozvod… och.
Toto sú rady od dospelých ľudí, navyše väčšinou matiek. Ako potom svojim príkladom vychovavame deti? Ako sa oni naučia zvládanie vlastných emocii, asertivite, zdravému nastaveniu hranic.
Ja sama veľakrát zlyham, niečo škaredé odvrknem, ponadávam si, útočím spať, no viem, že toto nie sú najšťastnejšie reakcie, pracujem na sebe, aby som ich zmenila. A určite takto nebudem radiť druhým.
Teba to nemusí trápiť, že nemáš kam ísť. Keďže on je schopný a ty podľa neho neschopná, nech sa pán schopný zariadi. Inak, asi Ťa takto dáva dole často.
@sleepy_joe veď to....a neviem či je to skôr na zaplakanie alebo na zasmiate...ale chvalabohu ešte sú aj sebestačný muži a schopný sa postarať aj o domácnosť a nielen čakať čo žena pred neho predloží a ešte byť aj ofucany keď to nepredloží ako on očakáva.
Ale ľúto mi je tvojej mami zrejme čakala že sa ťa konečne zbaví len žiaľ priatelka ťa prekukla že miesto chlapa by mala vedľa seba len decko
Prečo je doma kvôli dietatu? Ma nejakú diagnózu alebo prečo? Ako dlho? Nechce ísť pracovať či si nevie niečo nájsť?
Tak keď nemá kam ísť tak mu povedzte ,že ak sa mu s tebou enpáči tam sú dvere.Snáď potom uváži,že to on je neschopný nie ty.
Ved to by ta opatrovatelka vyšla lacnejšie ani nervy by si nemala. Načo ti je taka lemra v TVOJOM DOME ??
To si zase niekto chova svinu kvoli parku ...🙄
Tak odlav so synom krasne Vianoce a zvaz, ci chces Novy rok s takymto tupelom travit
Dieťa chodí do školy minimálne na 5 hodín a on musí byť doma? Čo?
Ako sa podiela na domacich pracach? Ako sa piduela na priprave vianocnych sviatkov vo Vasej domacnosti? Ako plati svoju cast nakladov na byvanie a zivot? Ako sa k Tebe sprava? Odpovedz si pravdivo na tieto otazky a budes vediet co dalej.

Ja sa ti čudujem že popri nočných a všetkom ešte aj vypekas. A nahanas sa. Riešením nie je ďalšia nočná na sviatky obzvlášť keď máš dieťa ale zmeniť postoj. Vianoce budú pokojne len keď si ich pokojnými spravíš. A dúfam že tvoje dieťa nie je aj dieťaťom tvojho priatelia rwsp toho neschopného cuda nakrájať kolac