icon

Vianočné sviatky mi komplikujú vzťahové problémy

23. dec 2024

Ach dievcata som smutna. Vcera som pred nocnou vypekala a poprosila som partnera aby mi nakrajal metrovy kolac tak spustil na mna ze som neschopna a velmi sa ma to dotklo. Aj som si poplakala a ked som isla do prace tak sa "líškal" ale som mu povedala ze nech mi da pokoj. Dnes po nocnej este som nespala riesila som posledne nakupy a treba mi este nejake kolace dokoncit a zase mi vynadal do neschopnych. Je mi z toho tazko. Povedala som mu ze kremes robit nebudem ked som neschopna a on ze viac ludi z jeho okolia hovori ze som mimo pritom jeho okolie je take ze kazdy huli, mama hotel, nepracuju. Pracujem ako zdravotna sestra a minuly rok som bola v praci. Keby som vedela co ma caka doma tak by som zobrala aj tento rok sluzby. 🥺 Len som sa chcela vyrozpravat.

olimuc
23. dec 2024

Kvoli chvostu beres celu svinu … jedine v com si neschopna je vidiet, ze mas doma parazita, co by Ti mal ruky bozkavat, ze ma kde byvat… ak nezmeni svoj pristup vyhodit. Radsej si zaobstarat niekoho na vypomoc ako zivot blbca, ktory si nevazi co ma

zmrzlinka2021
23. dec 2024

Autorka

Buď sa frajer spamätá alebo nech sa zbalí a už je ex

bielasovicka
23. dec 2024

Nechápem, prečo musí byť doma kvôli synovi ktorý je už školák? Véd škola, družina, zato on doma byt nemusí.

bielasovicka
23. dec 2024

Myslím, že je presne taký, ako to jeho "okolie"

ivanaks
23. dec 2024

Ahoj, Ty si tu už kedysi písala, že Ťa partner neustále ponižuje, nazýva neschopnou, pritom Ty ho živíš vo vlastnom dome, však? Nič sa odvtedy nezmenilo, on nie je ochotný ani kvôli pokojnému prežitiu sviatkov zmeniť svoj postoj k Tebe. Využi teda koniec roka na prehodnotenie svojho postoja k životu a sebe samej. Porozmýšľaj, prečo sa odmietaš odpútať od človeka, čo Ti nič nedáva, len stále berie. Priateľ by Ti mal byť vďačný, že ho u seba živíš. Keď toho nie je schopný, pokojne mu vysvetli, že po 1.1. si má hľadať prácu a prípadne aj nové bývanie. Ty sama si strojkyňou svojho šťastia. Čím dlhšie budeš vo vzťahu s týmto indivíduom, tým skôr uveríš tomu, že si neschopná a on Ťa dostane tam, kde Ťa chce mať a pretvorí Ťa na neschopnú bábku, čo sa mu bude ospravedlňovať ešte aj za to, že Ti dovolil sa oňho starala v Tvojom vlastnom dome...

martinka13
23. dec 2024

Asi by bolo dobre ho trošku upratať. Veď keď si taká neschopná, povedz mu, nech sa odsťahuje a bude mu lepšie, ako mrhať čas s Tebou. A bola by som pri tom viac než rázna.

vikiki29
23. dec 2024

A on prečo vlastne nepracuje? Prečo si sa ho neopýtala či sa mu nezdá, že je neschopný on keď nepracuje, neplatí účty a živí ho priateľka? Aká irónia, veď práve on je prototyp neschopného chlapa. Takto by som mu to šplechla do ksichtu a poslala ho na sviatky k niekomu pre neho schopnejšiemu.

veronika2316
23. dec 2024

Kľud nerieš ja žiaľ počúvam do isté pred chvíľou mi tu tiež hučal aká som k ničomu a neschopná nenechaj si kaziť sviatky niekým kto za to nestojí. Máte deti? Keď tak si výmen službu aspoň urobíš nejakej kolegyni radosť

huxy
23. dec 2024

@veronika2316 a to si necháš? 🤔

veronika2316
23. dec 2024

@huxy to tu riešiť nechcem ja už som si nejako zvykla na začiatku mi to ubližovali teraz už to ignorujem nezmení sa ale ja nemám dostatok financií riešiť túto situáciu ale to tu rozoberať nechcem

huxy
23. dec 2024

@veronika2316 tak to ma mrzí

veronika2316
23. dec 2024

@huxy ďakujem čo už aj horšie veci sa stávajú 🙂

huxy
23. dec 2024

@veronika2316 viem že stávajú. Ale život by sme mali žiť (čo najlepšie a najkrajšie) a nie len prežívať 🤷🏼‍♀️😞

mikadooo
23. dec 2024

Zlatinko, to ma mrzí. Možno pri takomto človeku sa netreba nejako extra namáhať a vypekať 🤷. Evidentne je schopnejší, bude musieť napiecť on, a prosím ťa 🙏 na veľkú noc si toto prečítaj a žiadne vypekanie, dobre? Normálne potraviny, švacni do košíka balík nejakého lineckého za 2e a keď bude kukať, tak mu povedz, že si to proste vzdala, všetku tú námahu, máš z toho iba nervy a on namiesto pomoci ti pred vianocami x krát vynadal do neschopných. Tak snáď tesco pekárne sú "schopnejšie" a vy budete mať pokojnejśiu veľkú noc bez nervov...

sara07
23. dec 2024

@sleepy_joe čiže má mu robit služku , paneček nemusí nič a ešte nechat zo seba robit handur
ok, vážne si mysliš že tu pomôže manželská poradna ? ale ked mu niekto dohovorí že sa ako zmení ...
bud to máš v sebe alebo nie
to že sa mi nechce, neviem, sa dá povedať aj inak

janinah
23. dec 2024

Tak on je doma a ty po nočnej nakupujes? Žena.važ si samu seba.tie nedospate nočné sa raz podpisu na tvojom zdraví.Hned po vianociach papier a pero do ruky a spísať deľbu práce.Ak chce milosť pán doma sedieť a nechať sa živiť ( dokedy vlastne?) tak v domácnosti bude musieť toho urobiť oveľa viac ako stráviť s dieťaťom cca 2 hod.cisteho času.

gribka1
23. dec 2024

Jednoducho si urob Vianoce so synom, jeho ignoruj, po vianociach ho pošli hľadať schopnejší ženušku. Ak by to akože naoko oľutoval a liškal sa, zmeniť vaše fungovanie. Ináč to s ním veľmi význam nemá, jedine že nemáš riešenie kvôli svojej práci.

viestta
23. dec 2024

@niekto2hy vies co? Ja pri svojej povahe by som "zapichla vidly do hnoja" v tom momente, ked by mi ten druhy zacal vykladat, ze som nemozna. Ja sa netrepem spravit vsetko, ked su tu ludia, ktori to vedia lepsie ako ja nemozna. Ja by som s kludom Anglicana nechala priestor na realizaciu tomu co nie je nemozny a isla odpocivat bez ohladu na to ci kolace su alebo nie su dokoncene.

autor
23. dec 2024

@tiika Nemame nikoho kto by nam ho nosil do skoly a vyberal zo skoly.

mamutka
23. dec 2024

Porozmydkaj prečo a pre koho si robila ten metrový koláč. Ty ani syn to cele nezjete, že? Ani ostatné veci. Nahanas sa aby nejakér lenivé hebedo čo ta len uráža mohlo prezrat sviatky. V akej ilúzii to žiješ? Koláč ti sviatky neurobí. Držis si v dome nepriateľa ktorý ta nemá za nič 😟

zuzanita1609
23. dec 2024

A to ste sa takto dohodli,že on bude doma s dieťaťom a ty sa budeš realizovať? Vedela/videla si uz v začiatkoch,že sa tak správa? Ak sa nemenil,bol taký vždy, prečo si si sama "uviazla guľu na nohu" a ešte aj do vlastného obydlia? ...ľudia sa tak rýchlo nemenia,musela si to vidieť ešte pred dieťaťom,teda,ak si nechodila slepo zaľúbená 😏 .

maminkadeticiek
23. dec 2024

Najvyssi cas na okamzity rozchod.

tiika
23. dec 2024

Prepáč, ale to ma teraz zaskočilo. Nestretla som sa s tým, že kvôli tomuto by sa niekto vzdal zamestnania, druhého príjmu a všetko by ostalo na jednom človeku.
V každom prípade ma fakt štve, že tvoj partner si neváži toho, čo pre vás všetkých robíš.
Jemu to takto doma vyhovuje, čo okrem vodenia do školy (keby škôlky!) robí? Aspoň by ta mohol, čo najviac odbremeniť od domácich povinnosti, pokial ty musis cely prijem ťahať sama.
Akože sorry, sadnite si, spíšte si, čo všetko je potrebné doma robiť a on nech si povie, ktoré aspoň 2/3 z toho budú jeho. Ak nebude ochotný viac pomáhať alebo nejako financne prispievať (skráteným úväzkom, brigádou, fuskami), vymedzila by som starostlivosť o neho (pranie, žehlenie, varenie, stravu, a žiadne koláče) na minimum (aj to docasne na určitý čas) a potom nech si ide. Zatiaľ popremýšľaj, ako by sa to dalo urobit s dietatom a školou.
Ty jeho príživníctvo týmto tolerantným spôsobom iba podporujes a spolupodielas sa na ňom.

mamutka
23. dec 2024

Autorka, akože nemáte nikoho, ved aj ini ľudia pracujú a deti odvedú do školy. Vazne si ty zabezpečila dom, zarábaš na život, doma všetko robis a on ta uráža? Ty si vymyslená, alebo prečo žiješ s takým kretenom zbytočným? Normálne s ním máš aj sex? Pretože to už musí byt mega ponižujúce 😠

janinah
23. dec 2024

Práve rozmýšľam ako sme my a ostatní pracujúci rodičia zvládli mať doma prváka? Ráno do družiny.potom do roboty a po práci po dieťa do družiny.Teda milosť pán kľudne môže robiť jednosmerky.aj ty si v prípade nutnosti môžeš nájsť robotu od do a padla.

lussyl5
23. dec 2024

Na nosenie a vyberanie zo školy sa iba vyhováraš.Alebo je to fakt vymyslená téma alebo si vážne mimo realitu.To vážne sa nechávaš takto využívať?

oli18
23. dec 2024

Ja mimo temy, ale dat krajat kolac s cokoladovou polevou chlapovi? To nikdy. Ja sama mam problem krajat kolace, mocim noz v horucej vode, utieram ho po kazdom reze.... To potom chlapsku robotu robis ty?

gribka1
23. dec 2024

@oli18 Ale no, rezať koláč je ženská robota a chlapská je akože ktorá? Čo sme v minulom storočí?

momoftwo
23. dec 2024

Takze ty ho v podstate zivis, na sviatky lietas chystas vypekas po nocnych, on si lehni v tvojom dome a este ta aj ponizuje. Tak ten by letel ze by ani ten mastny kremes po nom neostal. A odhliadnuc od toho aj keby si ho nezivila, nenavidim muzov co ponizuju svoje partnerky len zato ze maju nizke ego lebo su to neschopni hlupaci. Ja by som sa ho velmi rychlo zbavila na tvojom mieste

mamaaja82
23. dec 2024

Ja ta lutovat nebudem,zasluzis si co mas ked nie si schopna sa ho zbavit.Zeny odisli zo vztahu aj v horsich situaciach a mimochodm dieta ti do skoly odvedie hocikto za par eur.