icon

Vyhovuje vám bývanie s mužom, keď nemáte deti?

23. okt 2025

Vyhovuje vám bývanie s mužom, keď nemáte deti? Ani ich mať nebudete?
Ak muž nemá motiváciu bývať so ženou... a vlastne ani žena asi nie.
Musia ľudia, čo sa ľúbia zdieľať spoločnú domácnosť?

Strana
z2
kavasmliekom
23. okt 2025

@anonym_autor no v takom prípade, ak nechcú, tak nechcú, načo spoločná domácnosť, keď spoločnú budúcnosť neplánujú?

cyneric
23. okt 2025

Láska k druhému človeku nie je podmienená spoločne zdieľaným priestorom, sú ľudia ktorým vyhovuje ich vlastný priestor a kľud. A taktiež naopak, na spoločné bývanie nie je potrebné hneď (alebo vôbec) plánovať rodinu. Každý nech sa zariadi tak, ako mu to vyhovuje.

anonym_fd1c7b
23. okt 2025

@anonym_autor nie, vôbec nemusia zdieľať spoločnú domácnosť a popri tom môžu mať oveľa krajší vzťah, ako ti, čo spolu bývajú. Možno je jeden z nich workoholik, pracuje dlho do noci, alebo majú opačný biorytmus, alebo len majú radi svoje pohodlie. Kľudne môžu byť spolu počas víkendu, spolu si nakúpiť, spolu navariť, ísť do kina, na turistiku a potom sa vrátiť každý do svojho.

anonym_fd1c7b
23. okt 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor no v takom prípade, ak nechcú, tak nechcú, načo spoločná domácnosť, keď spoločnú budúcnosť neplánujú?

@kavasmliekom deti nemusia plánovať, ale spoločnú budúcnosť áno, no kľudne aj v dvoch bytoch.

janinah
23. okt 2025

Dnes je možné vsetko,ja chcem buď všetko alebo nič.Bývať kazdý inde je pre mňa neprijateľné. Aj v spoločnom byte moze mat kazdý dostatok súkromia.

majka2
23. okt 2025

@anonym_autor a načo chcú byť akože potom spolu ? Viete čo to je partnerstvo alebo mať partnera ak ho nechcem nájdem si kamoša s výhodami boze toto je taká moderná doba hrozne nechám jej

marca12
23. okt 2025

Ak im to vyhovuje. No mne by nevyhovovalo s niekym sa len stretavat. Ja mam rada,ked viem,ze ma doma niekto caka,mam rada teplo domova.

anonym_e36e0d
23. okt 2025

@anonym_autor toto je potom akoze aký vzťah? Jaj, s výhodami predsa. To je teraz in.

marca12
23. okt 2025
@majka2

@anonym_autor a načo chcú byť akože potom spolu ? Viete čo to je partnerstvo alebo mať partnera ak ho nechcem nájdem si kamoša s výhodami boze toto je taká moderná doba hrozne nechám jej

@majka2 Ani ja tomu nerozumiem. Jedine,co viem pochopit vo vyssom veku. Ak clovek strati partnera a cely zivot bol nanho zvyknuty a casom si najde niekoho,ale nechce s nim byvat,tak si to este viem predstavit,ze by som ineho nechcela pustit do domacnosti a prisposobovat sa jeden druhemu.

liusa82
23. okt 2025

veď tieto otázky sú tu skoro každú chvilu.Aj my tak byvame raz tu raz tam.Ja doma a potom idem za polovičkou aj na tyždeň,dva,pretože prácu mam aj doma aj tam.Podla mňa je to fajn lebo si aspoň na chvilku oddychneme od seba nie sme stále nalepení na sebe.A uvidime ako to bude do buducna.Ale deti neplánujeme keby hej,tak sme spolu stále

anonym_fd1c7b
23. okt 2025
@anonym_e36e0d

@anonym_autor toto je potom akoze aký vzťah? Jaj, s výhodami predsa. To je teraz in.

@majka2
@anonym_e36e0d kamarát s výhodami je o niečom inom, tam toho človeka nemusíš mať rád, stačí, ak ti vyhovuje. Neviem si síce až tak veľmi predstaviť takýto vzťah medzi mladými ľudmi do 30 rokov, ale po 40. bez problémov. Každý z páru je už na niečo zvyknutý, nechce sa vzdať svojej nehnuteľnosti, sú spolu často, ale nie stále.

alenka58
23. okt 2025

veď každý nech sa zariadi ako mu je to príjemné, možno v budúcnosti už bude len takéto žitie

domkakvet
23. okt 2025

@anonym_autor ak netuzite byt spolu, tak neviem aky to je vztah.

anonym_de114d
23. okt 2025

Dokonca vítané po rozvode, rozchode po 40-tke.Viem si to predstavit.Neviem si predstavit v takom veku niekoho nového spoznať a zit s nim.Uz by som spolocne spolužitie vo vyššom veku nechcela.Stretnut sa, kavicky, kino, divadlo, večera, prechádzky, šport a kazdy do svojho.Odpadne pranie, žehlenie, varenie pre chlapa, čo je výhoda takeho spolužitia, že kazdy sa stará sám o seba🙂

anonym_fd1c7b
23. okt 2025
@domkakvet

@anonym_autor ak netuzite byt spolu, tak neviem aky to je vztah.

@domkakvet ale túžia byť spolu, ale nie nonstop. Ruku na srdce, ty si nikdy nemala potrebu poslať manžela či priateľa niekedy ako sa povie niekde do čerta? Aspoň na jeden deň? Lebo ja áno a to ho milujem a sme spolu roky. A to nemám doma tĺka, ktorý sa v domácnosti nevie ničoho chytiť. Lebo osamelý muži v určitom veku hľadajú niekoho, kto sa o nich postará, čo sa táka varenia, prania, upratovania a ženy sú väčšinou ochotné väčšinu toho prebrať na seba

anonym_fd1c7b
23. okt 2025
@anonym_de114d

Dokonca vítané po rozvode, rozchode po 40-tke.Viem si to predstavit.Neviem si predstavit v takom veku niekoho nového spoznať a zit s nim.Uz by som spolocne spolužitie vo vyššom veku nechcela.Stretnut sa, kavicky, kino, divadlo, večera, prechádzky, šport a kazdy do svojho.Odpadne pranie, žehlenie, varenie pre chlapa, čo je výhoda takeho spolužitia, že kazdy sa stará sám o seba🙂

@anonym_de114d presne takto mi to opisovala známa. Sú s priateľom spolu 15 rokov, spoznali sa, keď už mali deti veľké, obaja rozvedení. Vyzerajú spokojne, spoločné dovolenky, lyžovačky, výlety, kino, koncerty, výstavy, keď majú chuť, strávia zopár dní u jedného alebo u druhého.

mimi2018
23. okt 2025

@anonym_autor nemusia nič zdieľať. Najlepšie človeku samému..treba mať veľa priateľov a rodinu, ale nikoho si k sebe nepustat, lebo potom sa celý život človek iba prispôsobuje atď..

mimi2018
23. okt 2025
@anonym_de114d

@anonym_de114d totálna pravda, všetky prsty hore 👍👍👍

lucik194
23. okt 2025

nemusia spolu byvat, aj ked sa lubia....

ALE

mam na okoli, jeden taky par..... teda mala som. delilo ich 200 km. obaja super práca, videli sa cez vikendy, x rokov takto fungovali. kazdy z nich byval v inej krajine..... ☹️ no on zomrel

viem z jej okolia, ze kebyze sa dalo, urcite by na toto (zivot kazdy v inej krajine) druhy raz nepristupila

anonym_c0d6c1
24. okt 2025

My spoločné deti nemáme, sme manželia a neviem si to predstaviť žiť oddelene. Možno oddelená spálňa časom bude kvôli chrápaniu, ale zatiaľ ani to. Milujem večery, keď zaspávame spolu ,alebo pozeráme obľúbený film, ráno spoločné raňajky, káva, rozhovor. Keď má poobednú a ostáva do polnoci , chýbame si. Voláme si aspoň pred spaním. Viac krát za rok sa stane, že idú na nejaké školenie viac denné ,tak si aj od seba oddýchneme. Ale tešíme sa na seba. Dovolenky trávime výlučne spolu a pod. Ale tak to máme my a je určite ok, ak sú ľudia, čo žijú oddelene. Asi najdôležitejšie je, aby to vyhovovalo obom . Na názore verejnosti nezáleží vôbec.

anonym_acbfc6
24. okt 2025

Nie nemusia mať spoločnú domácnosť. Mne vyhovuje keď sme každý sám a len sa stretávame, navštívime, prespime u seba ale každý má to svoje. Po rokoch bývania s mužom som zistila ako super mi je samej, aké je to super nebrať stále na niekoho ohľad, neprispôsobivých sa vo všetkom, upratovať len po sebe, nájsť veci tak ako ich nechám. To súkromie teraz cením nadovšetko. Už nemám dávno 20 aby som bez muža nevedela dýchať a chcela ho mať stále pri sebe. Takto od seba mi to vyhovuje o dosť viac. Keď chceme byť spolu sme spolu aj niekoľko dní, ale mať potom priestor a čas len pre seba je úplne super.

anonym_acbfc6
24. okt 2025

...a teda hlavne ľudia s vyšším IQ sú radi osamote, potrebujú svoj priestor, radi rozmýšľajú, chcú kľud na svoje myšlienky nie byť stále v prítomnosti niekoho. Ono aj keď sa povie že aj v spoločnom byte môže mať človek súkromie, nie je to celkom tak. Sú ľudia kt. potrebuju a hľadajú pokoj a istotu po boku partnera a sú ľudia kt. to nepotrebujú.

anonym_e7ea41
24. okt 2025

Aspon dlho vydrzia ,,,ruzove okuliare,,lebo prave to spolocne byvanie ukaze to ci sa naozaj lubia.Blaznive chodenie,prespat raz u jedneho,raz u druheho nie je to iste ako ked spolu ziju.Ten vikend vydrzim sa pretvarovat,potom budem opet sam sebou.

zmrzlinka2021
24. okt 2025

@anonym_autor

Pre mňa aj dvaja sú rodina , takže nie

majka2
24. okt 2025
@anonym_fd1c7b

@majka2
@anonym_e36e0d kamarát s výhodami je o niečom inom, tam toho človeka nemusíš mať rád, stačí, ak ti vyhovuje. Neviem si síce až tak veľmi predstaviť takýto vzťah medzi mladými ľudmi do 30 rokov, ale po 40. bez problémov. Každý z páru je už na niečo zvyknutý, nechce sa vzdať svojej nehnuteľnosti, sú spolu často, ale nie stále.

@anonym_fd1c7b buď mám vzťah a žijeme spolu alebo mám len kamoša

autor
24. okt 2025
@majka2

@anonym_fd1c7b buď mám vzťah a žijeme spolu alebo mám len kamoša

@majka2 vztah je podmieneny spolocnym byvanim? Co ak mas manzela a on je na vojenskej misii alebo pracuje v zahranici? Uz ste iba kamosi?

anonym_5d859c
24. okt 2025

@anonym_autor bývame spolu lebo na spoločnú lásku nám decko netreba ;) dokonca sme zobraty

majka2
24. okt 2025
@anonym_autor

@majka2 vztah je podmieneny spolocnym byvanim? Co ak mas manzela a on je na vojenskej misii alebo pracuje v zahranici? Uz ste iba kamosi?

@anonym_autor to je trošku iné či mať prácu a nemať prácu a aj tak bývať inde ale mne je to ako vážne jedno len nechápem dnešným moderným vzťahom

anonym_82ee3c
24. okt 2025
@anonym_fd1c7b

@anonym_autor nie, vôbec nemusia zdieľať spoločnú domácnosť a popri tom môžu mať oveľa krajší vzťah, ako ti, čo spolu bývajú. Možno je jeden z nich workoholik, pracuje dlho do noci, alebo majú opačný biorytmus, alebo len majú radi svoje pohodlie. Kľudne môžu byť spolu počas víkendu, spolu si nakúpiť, spolu navariť, ísť do kina, na turistiku a potom sa vrátiť každý do svojho.

@anonym_fd1c7b tak žijeme my....mA úplne nám to vyhovuje.....Máme krásny vzťah,ľúbime sa,deti nechceme,lebo máme z predchádzajúcich vzťahov,,,ale bývame každý vo svojom.Mne to vyhovuje,lebo mam smeny ,on nie.Ja chodím spat o polnoci ,on o 9.Ja vstávam neskôr,on veľmi skoro.A tak nikto nemá nervy 😃

danica2711
24. okt 2025

ľudia MUSIA robiť len to, čo im obidvom vyhovuje, čo si o tom myslí ktokoľvek iný, je irelevantné

Strana
z2