icon

Vykáte svokrovcom alebo ste si už potykali?

8. feb 2025

Ahojte ja som si síce tak zvykla že už by som to ani nemenila, ale tak som sa zamyslela že prečo vlastne 😃 máme už dve deti, staršia už bude mať 7 rokov. Najprv som myslela že mi navrhnú tykanie po svadbe, potom že po deťoch. Teraz sa ma vlastne už dcéra pýtala prečo vykam babke a dedkovi🤷 som vlastne jediná na rodinných oslavách atď. Muž mojim rodičom týka, dokonca aj svokrin priateľ si so mnou potykal. Nie sú nejak stará škola podľa mňa, tak rozmýšľam či je to taký odstup odo mňa alebo je to pre nich bežné. Raz sama spýtal muž že prečo im vlastne vykam, ja že lebo mi nikdy ani nenavrhli predsa aby som im týkala 😂 ale v podstate má to zaujíma len tak, či to tak majú aj iný alebo len my. V podstate aj keď mi volaju alebo prídeme napríklad mi je to také divné že ja vravím dobrý deň, dobrý večer a tak oficiálne a všetci ostatný
že ahojte 😃

Strana
z3
glade22
8. feb 2025

Áno vykam svojim svokrovcom. Im vykaju aj ich vlastné deti. Ale aj keby im nevykali, neviem si predstaviť im tykať.
Naše deti tiež vykaju starým rodičom na oboch stranách.

autor
8. feb 2025

@glade22 tak zrejme je to také prirodzenejšie u vás 🙂 u nás všetci všetkým týkajú krížom krazom okrem mňa 😃 ale hovorím že som zvyknutá, len som sa nad tím tak zamyslela keď sa ma nato dcéra pýtala.

sarapastrnakova
8. feb 2025

Ja si so svojimi svokrovcami vykam a tiez mi to pride divne , moj muz si s mojimi rodicmi tyka 😁

pe_mi
8. feb 2025

Ahoj,aj ja vykam,oni si neželajú tykanie.su tak naučeni.tiez majú okolo 60, nie sú starí.
A mne to vyhovuje.
Nakoľko je tam stále zachovaná taká tá slušnosť
Ja to mám rada a nevadí mi to.
Aj v práci som najradšej ,keď si vykame s kolegami,šefovcami.

liliblacky
8. feb 2025

u nás to bolo rovnaké, každý si týkal a ja jediná svokrovcom som vykala.. muž to X krát návrhol, aby sme si potykali a svokra sa tvárila, že je hlucha v tej chvíli 😀 potom sa už muž nasral a povedal, že keď je teda taká stará, že jej musí nevesta vykať (v tom čase som mala 35 rokov, takze žiadna 20tka), že on jej bude onikat 😀 vydržalo to asi 1/2 dňa a potom svokra, že dobre, potykajme si.. 🙈😀 ale som rada, že to mame za sebou, dnes už je to podľa mna normálne, svokra nemá ešte ani 60tku a deti jej vykať isto nebudu

janinah
8. feb 2025

Preco anonymne? Hanbis sa za svoj nazor?

matkahelka
8. feb 2025

Vykam. som ich nevestou 17 rokov, vztahy mame vyborne a neviem si predstavit im tykat, nepreslo by mi to cez usta. v mojom sirom okoli nikto svokrovcom netyka.

thereisabear
8. feb 2025

Vykám a úplne mi to tak vyhovuje.

eva_176
8. feb 2025

vykam, aj ked svokra navrhla tykanie, mne to neide

akvi
8. feb 2025

Ja ti rozumiem, tiež som úplne jediná z celej rodiny, kto svokrovcom vyká. Všetci naprieč rodinou si tykajú, aj môj muž mojim rodičom, moji rodičia s mojími svokrovcami, proste všetci. Mne svokrovci tykajú, ani im nenapadlo nikdy mi vykať, mala som cca 21, keď sme sa spoznali. Tiež som čakala, že po svadbe sa to zmení, ale nie. Keď som bola mladšia, tak ma to štvalo, dnes mi je to už úplne jedno.

n3la
8. feb 2025

Ahoj, ja mám so svokrou výborný vzťah je to moja druha mama, kamoška, ale vykám jej, svokrovi vykam tiež. Najskôr ma to mrzelo, ale potom mi došlo že veď vzťah mám výborný, vždy ma vyobjímaju, vybozkavajú, volajú mi, svokra sa zaujíma ako sa muž chová, robí si srandu že ak zle, stále je jej dieťa a dostane varechou😁. Viem že oni tiež vykali svokrovcom a je to celkovo taký zvyk u nich, obaja sú mladí majú 52, zavisi aky máte vzťah pomimo, či celkovo taký odstup alebo len toto vykanie.

ina2405
8. feb 2025

Vykám, oni mne tykajú od začiatku. Ja mám vykanie rada. Môj muž takisto vyká mojej mame, ona jemu tyká.

leuska0910
8. feb 2025

Pridavam sa do klubu - tiez jedina vykam, nikdy mi nenavrhli tykanie.. priatelka muzovho brata tyka, muzovi kamarati im tykaju, dokonca aj moj brat.. pritom sa tvari, ze ma ma rada 🤷‍♀️ nikdy sme konflikt nemali, dokonca ma poznala skor ako moj muz..

autor
8. feb 2025

@sarapastrnakova no presne aj mne je to troška divné, lebo nie sú nejaká stará škola, môj muž mojim rodičom týka, a vlastne aj na oslavách si všetci krizom krazom týkajú okrem mňa 😂 ešte divnejsie mi bolo keď mi navrhol tykanie jej nový priateľ a teraz jemu na návšteve tykam, svokre vykam

andrejka1974
8. feb 2025

Mne svokra navrhla tykanie až vtedy keď som mala trideti povedala mi máš už tri deti ako ja môžeš mi týkať neviem ako by to bolo keby , že mame len dve . Môj muž týkal mojim rodičom hneď po svadbe

autor
8. feb 2025

@leuska0910 mne tiež príde z emame dobré vzťahy, aspoň sme nikdy nejak problém nemali 🙂 nie zas také žeby som tam sama šla len tak , ale s deťmi zas bez muza úplne bežné.

ina2405
8. feb 2025

Tykanie by malo vychádzať vždy dobrovoľne od obidvoch strán. Ty sa na to cítiš, oni nie. U mňa si vynútili starší kolegovia tykanie, lebo v kolektívoch v zdravotníctve sa časty medzi sebou tyká, mne sa to nepáči takto paušálne. Lebo je veľa kolegov, u ktorých by som radšej vykala a zas sú takí, kde som od začiatku pocítila akúsi rovnorodosť a tykanie bolo v poriadku.
Rešpektuj to, nič iné ti nezostáva. Môžu ťa mať radi a vážiť si ťa aj s vykaním. Ja to tak mám s veľa luďmi, kde sa mi tykanie akosi nehodí.

autor
8. feb 2025

@akvi ďakujem, ja to nemyslím zle žeby má to nejak urážalo, po pravde po tich rokoch by mi už asi ani to tykanie nešlo😂 čakala som najprv keď svadba, potom deti, ale teraz je to už aj tak trocha pase. Len mi to trocha príde také zvláštne že ozaj aj keď sa oslavuje všetci týkajú, môj muž mojim rodičom, naši rodičia navzájom, deti samozrejme tiež, to by mi bolo viac divné keby vykaju. Len ja jediná teda vykam 😂 aj mi prišlo že sa tak zatvárali raz keď počuli prvý krát že môj muž týka mojim rodičom ale nič nepovedali. Pritom mi tiež nepríde žeby sme mali zlé vzťahy, taký neutrál možno, s deťmi chodím často. Tak ma len tak napadlo čím to je vlastne. A hlavne keď sme teraz dcéru učili ako musí vykať pani učiteľke už v škole, a ona že ale prečo vlastne mama vyka babke, veď tato nevyka nikomu 😃

autor
8. feb 2025

@andrejka1974 natom som sa normálne zasmiala 😂 zlaté že už keď máš 3 deti 😃

autor
8. feb 2025

@ina2405 áno chápem, tiež robím v zdravotníctve a denne sme teda v styku s toľkými rôznymi kolegyňami sestričky, opatrovateľky, fyzio...s niekým si tykam v pohode niekde by som to ani nechcela. Ale jasné veď ja to teraz už ani meniť nechcem. Ani by som to sama nenavrhovala, ani to pred mužom naschvál nespomínam lebo je hcem aby im povedal nech si so mnou potýkajú, k čomu by to bolo takto vynútené. Len tak som sa nad tím zamyslela že prečo vlastne, či je to len taký nejaký odstup odo mňa že má akoze tolerujú už keď som v rodine ale extra ma nemusia 😃 alebo či je to tak bežne. Lebo neprídu mi ako stará škola, ani nemajú veľa rokov.

januska12323
8. feb 2025

Povedz dcére, že nevieš prečo babka ešte nenavrhla tykanie nech sa opýta jej.
Ja vydatá nie som ale podľa mňa je to bežné v okolí.

sima234
8. feb 2025

Ja svokrovcom vykám, aj môj muž mojim rodičom vyká a tak nám to vyhovuje. Tykať by som im ani nechcela.

deti95060810
8. feb 2025

vykám...

ivik4
8. feb 2025

Vykám , neviem si tykanie ani predstavit hoci vztahy mame velmi dobre

vieronika14
8. feb 2025

Ahoj ja vykam aj ked mi vraveli, ze mam tykat

markaterka
8. feb 2025

Vykám, aj môj muž mojim rodičom vyká. A nemenila by som to. Takto to máme zaužívané a mne to takto vyhovuje..a to so svokrou máme dobrý vzťah, má ma radšej ako svoju dcéru. A aj moji rodičia berú môjho muža za ďalšieho syna. A aj tak vykame.

tehula2016
8. feb 2025

Ja uz svokre tykam, ale trvalo jej to 12 rokov 😁..potykala si so mnou vtedy, ked ja uz som o to ani nestala..moja mama si s mojim manzelom tyka od svadby, cize vyse 10 rokov..inak co si tak vsimam, ludia z mesta si skor potykaju s “mladymi” ako malomestiaci a dedincania..

dennissa16
8. feb 2025

Moja svokra je zase iny prípad, aj po rokoch sa ma vie opýtať” prečo mi zrazu vykáš” 😅😅
Vzdy len odpoviem, že som jej nikdy netykala 🫣

april171
8. feb 2025

Vykanie nie je problém, skôr oslovenie. Pri vykani by to malo byť po správnosti pán/pani a priezvisko. Alebo ich voláte babka/dedko? Niektoré dokonca volajú ujo/teta. A potom sú také, ktoré desaťročia svokrovcov priamo neoslovia, lebo nevedia ako. Čudný tento náš národ.

andrejka1974
8. feb 2025

Hej aj mne to vtedy pripadalo smiešne mne pripadalo smiešne už keď som od nich vždy odchádzala a mala dve deti a tie povedali ahoj baba a ja že dovidenia

Strana
z3