icon

Vykáte svokrovcom alebo ste si už potykali?

8. feb 2025

Ahojte ja som si síce tak zvykla že už by som to ani nemenila, ale tak som sa zamyslela že prečo vlastne 😃 máme už dve deti, staršia už bude mať 7 rokov. Najprv som myslela že mi navrhnú tykanie po svadbe, potom že po deťoch. Teraz sa ma vlastne už dcéra pýtala prečo vykam babke a dedkovi🤷 som vlastne jediná na rodinných oslavách atď. Muž mojim rodičom týka, dokonca aj svokrin priateľ si so mnou potykal. Nie sú nejak stará škola podľa mňa, tak rozmýšľam či je to taký odstup odo mňa alebo je to pre nich bežné. Raz sama spýtal muž že prečo im vlastne vykam, ja že lebo mi nikdy ani nenavrhli predsa aby som im týkala 😂 ale v podstate má to zaujíma len tak, či to tak majú aj iný alebo len my. V podstate aj keď mi volaju alebo prídeme napríklad mi je to také divné že ja vravím dobrý deň, dobrý večer a tak oficiálne a všetci ostatný
že ahojte 😃

rachel36a
8. feb 2025

Tykam svokrovcom....vykali sme si asi rok od zoznámenia ( vzájomne vykanie) potom mi navrhli aby sme si potykali....moj muz si s mojou mamou potykali na druhom stretnuti

akvi
8. feb 2025

@april171 😂😁😅 ja som z tej kategórie "čudný národ" 😅 lebo presne, netuším, ako mám svokru osloviť. Je mi to vyslovene trápne a nepríjemné. Resp. bolo, už mám v paži a zase, stretávame sa minimálne.

anna_anicka83
8. feb 2025

Tykali sme si od svadby. Môjmu mužovi to tiež bolo navrhnuté do mojej mamy, ale on sa nejak nevedel do toho dostať, ani netuším prečo, lebo on nemá problém týkať aj starším ľuďom. Po dvoch rokoch začal😉Moja mama vykala aj rodičom, my sme im už tykali. Ostatné nevesty (mojej mamy) jej vykajú a volajú ju teta. Ostatné nevesty mojej svokry je týkajú a voláme všetci rovnako. Svokru oslovujem mamka, svokra som volala tatík. Môj muž volá moju mamu, že mamka a krstné meno😉

autor
8. feb 2025

@april171
@akvi presne aj ja toto 😂😂😂 ja ich neoslovujem nejako vlastne 🤦 lebo sami mi žiadne oslovenie nenavrhli, po správnosti pri vydaní by to bolo pani, ale predsa tak nebudem svokru oslovovať. Dopadlo to tak že keď mi volá pozerám chvíľu na mobil že ehm čo mám robiť a zdvihnem so slovami prosím jak debil 🤦😂 presne aj mne je to nejaké trápne, takže konverzáciu točím tak nejak len aby som ich nemusela osloviť lebo neviem ako. Keď posielam deti tak poviem že choď za babkou a popros ju nech ti dá džúsik napriklad

autor
8. feb 2025

@andrejka1974 presne aj ja takto 😃 odchádzame a vo výťahu všetci ahoj babka, dedko, muž že čaute a ja že dovidenia 😂

april171
8. feb 2025

@akvi ono to bolo samozrejme myslené s nadsazkou. Mňa vždy zarazí pri týchto diskusiách, že si mnohé ženy ani nevedia predstaviť tykať svokrovcom. Akoby boli nejaká sviatosť oltárna. 😁 Akoby sa tykanie vylučovalo s úctou.

april171
8. feb 2025

Mnohým to ani nenapadne, mnohí to mali tak isto, takže im to príde normálne. V týchto prípadoch by podľa mňa mal zauradovať manžel a doriešiť oslovovanie s svojimi rodičmi. Tak ale aj mnohí manželia majú rešpekt pred rodičmi 😁 a nechce sa im do toho a nechajú to na ňu.

dennissa16
8. feb 2025

Tak ja zase nevidím problém so svokrou si povedať ahoj a vykať jej.
To sa nejako nevylučuje, či 😅

akvi
8. feb 2025

@april171 ja napríklad vyslovene cítim z ich strany odstup, čo je samozrejme v poriadku, ak to tak cítia. Len fakt stavajú do nepríjemnej situácie mňa, pretože naozaj neviem, ako ich mám oslovovať. Takže sa vlastne vyhýbam interakcii a tým pádom aj tie vzťahy sú chladné. Ale tak asi im to vyhovuje a mne je to už pár rokov jedno. 🤷

akvi
8. feb 2025

Autorka - ani mi nespomínaj telefonovanie 🙈 Ja sa priznám, že som už x-krát nedvihla, pretože som nemala náladu na zdvorilostné okľuky 😂🙈 Pritom moja svokra je v podstate úplne v pohode žena, ja nemám vlastne nič proti nej, len proste cítim medzi nami múr, ktorý možno stačí obísť, len akosi nie je vôľa, už ani z mojej strany, aj keď na začiatku som sa fakt snažila.

asocial
8. feb 2025

vykam. moj muz rodicom tyka. aj mojmu nebohemu dedkovi muz tykal. Mne to nevadi, beriem to ako fakt. Moj ocino dokonca svojej vlastnej mame vyka. Moj stara mama ma 85, niekolko vnukov, vnucat, a aj pravnucat, niektore vnucata vykame, niektore tykaju...

minenkaa
8. feb 2025

Výkam a to ma poznajú od šiestich rokov,môj muž môjmu otcovi tyka ,máme vyká .Preco tykať keď to nechcú

autor
8. feb 2025

@akvi presne ja to tiež neznášam 😂 a moja svokra je tiež v pohode, nemáme ani žiadne konflikty a tak. Ale tiež už keď si mám vybrať tak radšej som buď ticho alebo počkám kým sa okľukou k tomu dostaneme. Napriklad keby sme u nich na návšteve a je v kuchyni a ja v obývačke, nezavolam na ňu že či by mi napr dala mlieko (len príklad) lebo by som ju musela 1.nejako osloviť a neviem ako , 2. Je to také - prosím Vás a dáte mi mliečko ku káve ? 😃 Že aj tá konverzácia mi príde taká tam sa jej moje deti pletú pod nohy, babka toto hento a ja oslovujem jak v škole 😃 tak radšej počkám kým príde aby som sa na ňu mohla pozrieť bez volania na ňu a povedať jej že idem si zobrať troška mlieka alebo vody alebo čo - zoberiem si aj sama keďže sme tam často len to oslovovanie mi je trápne 😂 ....a telefonovanie no to je hrubá fakt už sú to roky a doteraz rozmýšľam s akými slovami by som mala zdvihnúť telefón 😃

7lenka11
8. feb 2025

Tykame si od svadby, aj keď som s tým spočiatku mala problém. Aj môj muž tyka mojim rodičom. Ale napríklad moja svokra už vyše 30 rokov vyká svojmu svokrovi (ako jediná z rodiny). Ale to je asi tým, že to je ešte stará škola 🙂

la_dolce_vita
8. feb 2025

Autorka, za mna čudne. Sama som 50tnicka, syn ma priatelku a tykame si vsetci. Tzn tyka si so mnou, s mojim partnerom aj s ex, otcom syna. Pozname jej rodicov a hned sme si potykali, ved sme rovesnici. Potenc.nevesta nas oslovuje menom. Pochadzam z Ciech, tam je tykanie uplne bezne v rodinach, tu sa zasa stretavam viac s vykanim, dokonca vlastnym rodicom, co mi pride ako prezitok. Ucta moze byt aj pri tykani.

akvi
8. feb 2025

Počuj, nie si ty náhodou ja? 😂😂😂 Mám to do bodky presne tak isto 😁😂😂😂

autor
8. feb 2025

@akvi to podľa mňa nebude jedine v takejto situácii je to ozaj to oslovovanie o to blbšie, že za jedno vieme ako sa oslovuje pri vykani ale pri rodine a po toľkých rokoch je to divné 😂 .... Ešte keď si deti čosi pýtajú tak to sa dá im povedať že choď za babkou a popros ju, ale ja budem radsej smädná kým nenadviazem očný kontakt s ňou 😂

stannuska
8. feb 2025

Vykam 🙂 svokra mi tyka a svokor vyka 🙂 ja to beriem uplne v pohode ani ma nenapadlo tykanie a to sme spolu uz 15r

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
8. feb 2025

Prečo tak túžite tykat svokrovcom , fakt ma to zaujíma

la_dolce_vita
8. feb 2025

@minenkaa mne to pride uplne normalne si v rodine tykat.

minenkaa
8. feb 2025

@la_dolce_vita ale nie v každej rodine to je normálne,skôr ma zaujíma prečo po tom tak túžia

20erika07
8. feb 2025

Tykame si všetci v rodine, sme tak nauceni, aj keď zo začiatku mi to bolo divne keď mi svokrovci hned v zaciatkoch navrhli tykanie, a išlo mi to ťažšie ale človek si zvykne. Ale vôbec by mi nevadilo keby to nikdy nenavrhli, sú starší ako naši a brala by som to normálne, nijak by som sa nad tým nepozastavovala.
Svokru mam super, bývame v jednom meste a mam tu len ju co sa týka rodiny a vlastne aj ona ma len mňa tu zo ženského osadenstva rodiny, sme si blízke.

april171
8. feb 2025

@minenkaa a ako oslovujes svokru?

minenkaa
8. feb 2025

@april171 nijako nestretávame sa a tu predtým teta

april171
8. feb 2025

@minenkaa takže teta. Zaujímavé.

minenkaa
8. feb 2025

@april171 a ako mám oslovovať ,stará pizda

minenkaa
8. feb 2025

@april171 ale tvoja otázka nezodpovedala otázku čo som položila ja,

rachel36a
8. feb 2025

@minenkaa Tu nejde o túžbu...u mňa ide napríklad o beznu slušnosť.kedze nikdy si nevykam s ľuďmi z blízkeho okolia...so svokrovcami si tykame, keby mi to nenavrhli tak si naďalej vykame...obojstranne...nedovolila by som aby mi týkali a ja im vykala..tk u mňa neexistuje takýto vzťah...ale bolo by mi to divne

tom_i
8. feb 2025

Vykam a úprimne nikdy by som svokre nedokázala týkať, ale to je iný príbeh...