Vykáte svokrovcom alebo ste si už potykali?
Ahojte ja som si síce tak zvykla že už by som to ani nemenila, ale tak som sa zamyslela že prečo vlastne 😃 máme už dve deti, staršia už bude mať 7 rokov. Najprv som myslela že mi navrhnú tykanie po svadbe, potom že po deťoch. Teraz sa ma vlastne už dcéra pýtala prečo vykam babke a dedkovi🤷 som vlastne jediná na rodinných oslavách atď. Muž mojim rodičom týka, dokonca aj svokrin priateľ si so mnou potykal. Nie sú nejak stará škola podľa mňa, tak rozmýšľam či je to taký odstup odo mňa alebo je to pre nich bežné. Raz sama spýtal muž že prečo im vlastne vykam, ja že lebo mi nikdy ani nenavrhli predsa aby som im týkala 😂 ale v podstate má to zaujíma len tak, či to tak majú aj iný alebo len my. V podstate aj keď mi volaju alebo prídeme napríklad mi je to také divné že ja vravím dobrý deň, dobrý večer a tak oficiálne a všetci ostatný
že ahojte 😃
Vykám aj keď môj muž hneď mojim tykal.Vôbec mi to neprekáža, ani to neriešim. Mne by to ani nešlo tykať svokrovcom. Ja neviem tykať ani starším kolegom niekedy. Nemám vôbec problém že mne tykajú ludia a ja vykám 🤦🏽♀️🫣😂
@april171 hej presne mne napríklad nevadí vôbec že mi týkajú ako tu niektorý písali, ani by ma nenapadlo žeby nemali, v podstate aj to vykanie mám za tich 11 rokov už tak vzite žeby sa to ťažko menilo asi teraz už. Len presne mi to príde akoby som bola jediná taká "cudzia" keďže deti týkajú, rodičia vzájomne týkajú, môj muž týka, a keď sme všetci spolu jediná ja vykam 😂 a oslovenie samozrejme, ja som nikdy nehovorila ani teta, teraz by mi bolo divné začať, rovnako aj menom po tich rokoch mi je divné začať hovoriť - a keďže zo začiatku pri randeni s mužom, po svadbe a tak by mi bolo tiež blbé ich začať oslovovať menom bez toho aby mi to navrhli, teraz je to už divné začať 😃 takže ostaneme v nejakom tej divnej konverzácii kde točím vety všelijako len aby som ich nemusela osloviť 😂
@april171 však sa treba opýtať ,môžem Vás oslovovať menom,neviem ako Vás mám oslovovať ,teta sa mi nepáči,mamu už mám ,keď to je také slovenské čakať a keď nie je ako by som chcel je zle,ty to máš fajn ,nechceš si tykat tak sa bude vykať ale z oboch strán,treba len ústa otvoriť a spýtať sa
Autorka ty si sa opýtala či môžešmenom svokru oslovovať
@minenkaa nie nepýtala som sa jej to, pretože mi to príde nevhodné, to by mala navrhnúť asi ona
Tykanie ma ona navrhnúť ,ale opýtať sa máš ty či ju môžeš mením oslovovať keď nevieš ako ,však načo ma to meno
ja vždy poviem dá sa povedal Vy p.ča a aj ty p.ča
Mám len svokru a nikdy mi nenavrhla tykanie. Teda ona mne tyká asi odjakživa, ale ja jej nie. Pritom máme skvelý vzťah, koľkokrát ideme aj samé dve na nákup napríklad. Oslovujem ju mamka. A už sme aj taká vyššia veková kategória, ja mam 50 a ona 70. S manželom si moji rodičia potykali tuším už pred svadbou. Neviem prečo mi to nenavrhla a pýtať sa jej nebudem... ale občas ma to tiež zamrzí ako teba.
Tykam so svokrou a vykam so svokrom. Priateľ týka rodičom.
Ja som.svokrovcom tykala, hoci su o hodne starsi. Svokor uz zomrel. Ale nejak moj muz si s mojimi rodicmi stale vyka, nejak tam to ostalo takto.
Ja som svokrovcom vykala a oni mne tykali. Len ja mám o 14 rokov staršieho chlapa . A s mojimi rodičmi do muž týka. A ja už svokrovcov 7 rokov.
Vykám a to som vydatá už 20 rokov. Aj v mojom okolí drvivá väčšina svokrovcom vyká.
Mne moja nevesta tyka od začiatku, ja som tak chcela. Ale mužovi vykala a hovorila mu ujo. Mňa nevesta vola po mene. Môj syn svokrovcom vyka, hovorí im ujo, teta.
Áno,aj ja vykám.Oni mne týkajú.Vztahy sú s nimi biedne🙄.Aj môj muž s nimi veľmi eee.Radsej povie,poďme na kávu k vašim ako k našim.😐.Žial,je to tak.S mojimi rodičmi si tyka.Ale úprimne....ani by som si s nimi tykat nechcela.😬Za mňa je to ok.
Autorka: ja svokrovcov oslovujem starká, starký, ako moje deti. Nechápem čo riešiš, že kvôli tomu, že si s nimi netykas, nevieš s nimi konverzovať. To je aká hlúposť.
@markaterka čiže keď si začala chodiť s mužom volala si ich starká, starký?
@april171 vtedy nie, vtedy boli teta a ujo a keď sa narodili deti, tak starký a starká.
Ja riešim terajšiu situáciu autorky. Deti má. Ale ona nevie oslovoviť svokru, tak radšej sa s ňou nerozpráva.
Ja svokre vykám, ona mi tyká (a platí to aj o vzťahu manžela a mojej mamy). Syn jednej babke tyká (bývame v jednej domácnosti), druhej babke vyká (mojej svokre), občas tyká (ako kedy). Ja som obom svojim babkám vykala, moji rodičia si so svojimi svokrovcami tiež vykali (a oni im tykali). Za mňa je to úplne normálne a nezamýšľam sa nad tým.

@rachel36a áno beriem,ale čakať že po svadbe ,po deťoch mi navrhnú tykanie a ono nič ,prečo a do svadby,do narodenia deti to bolo ok .Im nevadí že svokrovci týkajú ale ,že musia svokrovcom vykať ,však hneď na začiatku poviem nech mi vykaju a je