icon

Vyriešenie konfliktu v manželstve kvôli svokre

24. mar 2025

Baby prosim poradte,s teraz uz mn sme si kupili 3 izb byt, deti zatial nemame, s jeho rodicmi nevychadzam dobre, hlavne neho mama je cudna zena ktora vsetkymi manipuluje ale vzdy som sa snazila byt s nou co najmenej a byt diplomaticka...na rodinnej oslave ked sa rozoberal nas byt zahlasila ze MA konecne vacsi byt a izbu pre seba...opytala som sa jej ako to mysli a ona povedala ze ci ja si myslim ze ona u nas nebude spavat a travit cas kedy ona chce ze dieta nemama a izba je volna jedna a ze to je byt jej syna cize jej...skoro som onemela...hned som ju opravila ze to je mas byt kedze hypo splacam aj ja...a ze nie nepride mi ok ze u nas bude spat kedze byva od nas 1km vo vlastnom byte...samozrejme mn bol ako tlk a zacal sa na tom smiat ze ona to tak nemyslela, velmi sme sa pohadali a ja som si uvedomila ze toto bola velka chyba zivotna

Strana
z2
zuzanita1609
24. mar 2025

@ejbyk tiež pravda 😉

autor
24. mar 2025

@ejbyk ano byt je 50 50

vroni
24. mar 2025

@ejbyk, by ma náramne zaujímalo, ako sa dá v manželstve poriešiť byť 50:50. Pokiaľ viem, môže byť jedného manzelov (a nestačí, aby bol len na jedného napísany) alebo oboch nedielnym dielom. Ale nie 50:50

domkakvet
24. mar 2025

Byt je 50 na 50 a hypoteka je na koho, tiez 50 na 50?

alenka58
24. mar 2025

snáď to svokra myslela len ako vtip

tetapetra
24. mar 2025

@colsami mám pocit,že dnes prepisujú každú jednu tému

autor
24. mar 2025

@vroni ano myslela som to tak je to v bsm

autor
24. mar 2025

@domkakvet ano hypo na polovicu platime

bystrozraky
24. mar 2025

Podľa mňa svokra na teba žiarli a naschvál vyvoláva konflikty. A ty predsa musíš vedieť, že je to hlúposť, že by tam spala, keď býva 1 km odtiaľ. Nehovorím, že máš ustupovať, ale nenechaj sa vyprovokovať. Je inak úplne jedno, kto platí hypotéku... splátky počas manželstva sú predsa vždy na polovicu, či by šlo všetko z tvojho účtu, alebo všetko z jeho účtu. Ja takémuto rozdeľovaniu vôbec nerozumiem... to celý život niečo počítať? To je, akoby ste s tým obaja rátali, že sa budete rozvádzať.
No na takú svokru ťažko... keď budeš na ňu milá, tak asi bude skúšať tvoje hranice, a keď nie, tak to bude ešte horšie. Podľa mňa jediný spôsob, ako toto urovnať, je, keď sa o to postará tvoj manžel. Na tvojom mieste by som vôbec na také reči nereagoval a potom požiadal manžela, nech sa o to postará. Ona je na teba taká, lebo ťa tam proste nechce. Je to absolútne primitívne správanie a ona sama nevie, čo robí. Asi chce, aby bol jej syn slobodný a postaral sa o ňu, keď bude stará. Je on jedináčik, alebo mladší syn?

ejbyk
24. mar 2025

@vroni tak všetko píše tak neurčito. Nie je jasné či kupovali byť za manželstva....

ibatanecnica
24. mar 2025

@pribinak pre tu svokru aj tie 2 nuly by boli malo 😄. Opacny koniec republiky.

tamitamitami
24. mar 2025

Nedovolila by som aby robila takéto veci. Hlavne keď je jasné že to robí naschvál. Buď by muž veľmi rýchlo pochopil že my sme rodina a upratal svoju mamu. Alebo by som s ním žiadnu rodinu nezakladala.
Príde dieťa a bude to ešte horšie....

kandelabra
24. mar 2025

Jasne, teraz na prespatie, a ani nevies ako a budes ju tam mat na stalo. A ten tvoj truhlik bude dalej hust svoju pesnicku, ze co sak mama. To ked nestopnes hned teraz tak to uz bude tvoj byt iba na papieri...

domkakvet
24. mar 2025

Platit hypo mozete na polovicu, ja som to myslela, tak na koho je napisana a to z toho dovodu, ze je velmi dolezite, aby si mala v prvom rade tieto veci na poriadku, pretoze toto nevidim do buducna dobre,ked ze to vyzera, ze tvoj muz bude asi mamickar a tvoja svokra to mozno myslela ako nevydareny vtip, ktorym ta chcela mozno len vytocit, ale podla jej spravania bude chciet byt so synacikom dost casto, no bodaj by to tak nebolo, ale hypo maj na poriadku pre kazdy pripad.

Strana
z2