Vyspávanie manžela počas dňa: Ako to riešiť?
Ahojte, neviem či som vadná ja alebo on. Ale mój manžel stále iba spí.
Chodí na 3 zmeny, ako chápem snažím sa ho nechať vyspať, ale on nemá problem, isť spať hocikedy počas dňa, alebo večer už o 19 so sliepkami.
V praci sedí vkancelárií, vegetí si, sem tam ide na problém, ak nejaký nastane. Doma? Maximalne umyje riad.
Včera sme mohli mať pekný večer spolu, a on isiel spať o 7 so synom (mimino).
Vadí mi to, vzdy sa koli tomu povadime... ide spať o 7 rano vstane o 10 .. cez deň ešte drieme. Uz som ho posielala doktorke, nech niečo robi s tym, aby tolko nespal .
Vadilo by vám to ? Aby takto stale vyspával?
@anonym_autor kebyze nemame deti, by mi to nevadilo. Pri detoch by mi to velmi vadilo😬
@anonym_5818d6 Mne by to vadilo,aj keby nemame deti. Ved ako sa sprava pred detmi a aky ma zivotny styl,tak sa bude spravat aj ked pridu deti. To len zeny si naivne myslia,ze muz sa zmeni.
Podľa mňa môžu byť problém aj tie tri zmeny. Nevie si režim usporiadať. Aspoň ja keď som tak robila bola som väčne unavená. Ono aj to sedenie v kancli a nič nerobenie unavuje ešte viacej.
Druhá možnosť je, že je len hnilý a ide radšej spať ako by mal niečo robiť.
@anonym_autor
Práca na tri smeny je zahul, ja sa mu vôbec nečudujem. A je jedno že nekmita, aké musí byť v strehu.
Mal by zmeniť prácu.
Praca na 3 zmeny rozhodi cloveku organizmus.
Nikdy to naozaj nedospi,pretoze jednoducho nema pravidelny rezim.
A preto sa citi stale unaveny.
Si myslis,ze kto robi v kancli,v podstate nic nerobi???
Vyskusaj si to....uvidis,aka zataz je to na hlavu....
Riesenie je,zmena prace.
Podla mna 2 zmeny este ujdu,ale 3 je zataz na cloveka.
Robi mu to zle,ja som po nocnej sice idem o chvilu spat,ale o pol 11 som uz hore,potom sa na obedujeme,dame kavu a zase okolo 12tej idem spat do 15tej.Spavam poväcsine do 15tej vkuse a potom som uz hore az kym nejdem zase na nocnu.
Muz ten to ma do obeda tak ako som pisala ale ten spava do 18tej vecer.
@anonym_autor sedí v kancelárii, vegetí si.🙈 To snáď nie. Takže polovica populácie zamestnaná v kancelárii nemá právo byť unavená. Stavím sa, že si nikdy v kancli 12 hodín nerobila. 🥴
@anonym_autor sedí v kancelárii, vegetí si.🙈 To snáď nie. Takže polovica populácie zamestnaná v kancelárii nemá právo byť unavená. Stavím sa, že si nikdy v kancli 12 hodín nerobila. 🥴
@anonym_38ab0d tak ano, pre mňa je vegetenie, keď sedi v kancli a pozerá serialy, alebo sa hrá hry
Chodím spať o 21 🤦♀️ áno priateľovi to vadí. On si myslí že keď som pn cele dni doma len spim tak nechápe ze idem spať tak skoro. Nie nespím. Študujem. Počas vychádzky chodím cvičiť. Alebo sa hoci len prejsť s niekym na kávu. Starám sa o domácnosť a o deti. Nebývame spolu takže mi nepomáha. Naposledy som spala cez deň keď som mala angínu a teploty. Nevidí ale súdi.
Čo sa tvojho muža týka aj práca v kancli strašne sťahuje energiu nevieš akých ma pri sebe ľudí. Ako sa hovorí nesud kým nevyskusas na vlastnej koži
Vadilo lebo tym trpi partnersky zivot. Ziadny cas na seba. Priorita radsej spanie. Nepoviem sem tam
@anonym_autor vadilo. Aj ked chapem, ze praca (akokolvek nenarocna podla teba) na 3 zmeny je pre organizmus zataz a ten spankovy deficit tam proste je a nevie ho vyrovnat, ale trpi tym vas vztah a on nema potrebu to riesit - brala by som to tak, ze jemu na nasom vztahu nezalezi, staci mu mat navarene, oprane, postarane o deti a domacnost a hotovo. Tak ako by niektore zeny nechceli vztah na dialku, alebo muza co robi na turnusy atd, tak pre ine moze byt problem vztah so “spiacou princeznou”. Otazne je, co s tym chces robit, lebo muzovi to zjavne vyhovuje a on problem nema.
mm robí na 3 zmeny už 15r. Mám vážne obavy ako to dotiahne do dôchodku. Má krátko pred 50tkou. Zvláda to ťažko. Máme doma dieťa s Pas ktoré mu nedá spať. Na nočné keď ide spí max. 4 hod. Pracuje za pásom.
Nejde o to čo na tej nočnej robí ale o to že nespí. A jasné že telo je to rozhodené. Áno vadilo by mi na manželovi že nemáme rutinný režim ale tvojho chápem že je rozbitý
Ja pracujem v office a som často unavená, spala by som hocikedy a hocikde. Psychická únava je rovnaká ako fyzická, ba niekedy aj horšia. A keby som pracovala na 3 zmeny, tak si to neviem predstaviť. Chodím spať o 21.00 každý večer a vstávam o 5.30. Môj otec robil na 3 zmeny a spal vždy a všade, ráno, naobed, večer. Zaspal pri sledovaní telky v pohode. Pamätám si, že keď som bola malá, tak mi rozprával rozprávku a stále pri tom on zaspal.
Porazilo by ma … ja som mala frajera ktorý tiež vkuse spal a ani nemusel robiť na zmeny. Proste víkend bol pre neho čas na spanie. Prišla som ku nemu v piatok, ja som v soboty vstavala okolo 7 on sa zobudil o 10 a potom chcel cely deň “ležkať”, obed sme mali o 16:00 a potom už len ľahnúť. Vonku krásne počasie … Po robote to isté išiel si ľahnúť a keď išiel von tak až o 20:00 do obchodu. Mňa to ubíjalo takýto život. Nieje to nič iné ako lenivosť. Ale keď máš deti oto horšie …
@anonym_autor Pre rodinný a manželský život to nie je Ideálne,ak partner potrebuje odpočinok aj počas dňa, ale treba vziať do úvahy, že mixu bytyza tým zdravotné problémy, ale aj to, že telo v noci neodpociva a cez deň je nevykonne unavené.Na to,aby to vedel pochopiť aj ten,kto nepracuje v noci/je úplne jedno, či stojí pri páse, čí behá okolo pacientov, či sedí v kancli.Podstatne je, že miesto odpočinku bdie a vykonava nejakú činnosť alebo je pripravený ju vykonávať/by bolo dobré si to na mesiac vyskúšať.To by už nebolo potrebné vysvetľovať, že aké to je po prebdetej noci náročné/nie po 1-2 nociach,ale keď si už telo prehodí deň s nocou/.V prípade, že je to pre teba neúnosné, čo zjavne je, lebo okrem práce a odpočinku je manžel "použiteľný,, veľmi málo, porozprávajte sa a pouvažujte o tom, že zmení zamestnanie.
Ja pracujem v office a som často unavená, spala by som hocikedy a hocikde. Psychická únava je rovnaká ako fyzická, ba niekedy aj horšia. A keby som pracovala na 3 zmeny, tak si to neviem predstaviť. Chodím spať o 21.00 každý večer a vstávam o 5.30. Môj otec robil na 3 zmeny a spal vždy a všade, ráno, naobed, večer. Zaspal pri sledovaní telky v pohode. Pamätám si, že keď som bola malá, tak mi rozprával rozprávku a stále pri tom on zaspal.
@anonym_9c3c68 Presne toto spomína aj môj syn v súvislosti s tým, keď som mu rozprávala rozprávku a zaspala prv, než som ju dorozpravala.
@anonym_38ab0d tak ano, pre mňa je vegetenie, keď sedi v kancli a pozerá serialy, alebo sa hrá hry
@anonym_autor s rakýmto názorom na kancelársku prácu nebude chyba asi len v mužovi...toľko k tomu.
Nezabudnem, keď som roky dozadu zúfalá písala na modrý koník, že môj muž stále spí... Dostala som tu klasickú hubovú polievku a bola som za najhoršiu manželku, čo chudáka chlapa nenechá ani vyspať sa.
Môj (ex)manžel, ako som zistila, bral piko. Preto tie spavé obdobia. Taká som bola ja hrozná a nechapavá. Nevravím, že je to prípad muža autorky, len sa otvorila stará rana touto diskusiou.
Neexistuje dôvod, ani jeden, aby si jeden z partnerov fungoval ako chce... Čo ak autorka bude spať do 12? Veď ma na to právo, je unavená... Môžu spať obaja. Či nie, vlastne, len chlap môže. Lebo je to asi lev z Afriky, čo leží v chládku a trávi.
@anonym_autor no vyspava, lebo moze. Ake ma doma povinnosti? Mas cas pre seba-ist ku kadernicke, cvicit, vybehnut s kamoskou na pivo ci kavu?
Zmenit pracu.Pracoval som asi 8rokov - 2xdenna a 2xnocna,potom volno. Vo volnom case sa mi chcelo spat,kedykolvek.Presiel som len na ranne.
Zmeniť prácu. 3 zmeny je zabiják. Ako píšu vyššie. Nevieš akých má kolegov. Je to únava. Neverím, že by stále hral hry. Majú tam i kontrolu a to by bolo na "vyhadzov".
Skús pracovať aspoň týždeň na zmeny. Ak človek v noci nespí, cez deň to nedospí. Preto je unavený.
mm robí na 3 zmeny už 15r. Mám vážne obavy ako to dotiahne do dôchodku. Má krátko pred 50tkou. Zvláda to ťažko. Máme doma dieťa s Pas ktoré mu nedá spať. Na nočné keď ide spí max. 4 hod. Pracuje za pásom.
@anonym_8c2a49 mna by drblo,keby 4hod.len spim.Ked mam nocne,muz ma volno.Vzdy berie vsetkych na dvor nech sa vyspim.Muzovi zase deti nevadia,on spi fakt riadne tvrdo.
Tvoj muz drie za pasom,narobi sa riadne,ale zase je zvyknuty.Telo si raz dva zvykne.U nas su najhorsie ranne.
Autorka, absolútne ti rozumiem. Môj manžel celých 17 rokov čo sme spolu, si ,,musí” ľahnúť cez deň, pretože jaksi-taksi ešte nevyrástol z tých detských rokov! U nich žiaľ takto funguje celá rodina a svokor so svokrou chodia pravidelne po obede spať. Dnes sú už síce na dôchodku aj oni, no keď sme ešte len spolu chodili, tak keď prišli z práce, rovná čiara do postele! Obaja! Vždy, každý boží deň, sa u nich chodilo po špičkách, resp. nechodilo sa radšej vôbec, aby sme ich nezobudili. Prišli o 15-15.30, 15.40 už ležali v posteli a spali minimálne do 18-18.30.
Potom vstali, navarili, dali prať, urobili čo bolo treba a o 22.00 išli znovu spať! Mali 3 deti!
Môj muž to mal aj ako vzor z domu a snažil sa tieto spacie praktiky zaviezť aj v našej domácnosti, no narazil na tvrdý odpor.
Ja som bola na prášky z neho, lebo kedykoľvek som prišla z roboty, on jednoducho spal! A potom chcel po nociach zapínať práčku, sušičku, vysávač, atď.
Po príchode detí, sa sitácia vyostrila na toľko, že som reálne uvažovala nad rozvodom a chystala si už nové bývanie. A áno, dôvod bolo jeho denné vyspávanie! On síce doma porobil, ak som niečo potrebovala, ale on si predtým a potom MUSEL! ísť aspoň na 2 hodiny pospať a kľudne to chcel všetko robiť v noci!
Dnes sa už trochu preprogramoval, ale stále to nie je úplne ono. Keď má on voľno, je schopný spať do 11-tej, vstane, naje sa, na hajzli posedí hodinu, potom rýchlo-rýchlo niečo akože urobí, natahne sa pred telku a do minúty spí! Keď prídem, vystrelí z gauča, štýlom akože nič, ja muzikant, ja nespím, akurát že je pokrčený-strapatý, a večer si zapne akože správy a kým skončí záverečná zvučka, on už chrápe.
Na lekársku prehliadku chodia z práce každý rok, je v poriadku, pretože ako náhle sa začne venovať svojmu koníčku, dokáže nespať úplne v pohode aj niekoľko dní-týždňov-mesiacov. Doma to ale nedokáže a chce len spať, spať, spať!
Držím ti palce, a tieto hejty premotivovaných žien, ktoré by dopriali chlapovi všetko aj na svoj vlastný úkor, si vôbec nevšímaj.
Nemajú poňatia, čo je to za život, keď ti chlap stále spí.
Mne to už príde ako závislosť. Niekto je závislý na alkohole, na drogách, na cigaretách, na jedle, na automatoch, a niekto na spánku. A žiť so závislákom je na prd.
Autorka, absolútne ti rozumiem. Môj manžel celých 17 rokov čo sme spolu, si ,,musí” ľahnúť cez deň, pretože jaksi-taksi ešte nevyrástol z tých detských rokov! U nich žiaľ takto funguje celá rodina a svokor so svokrou chodia pravidelne po obede spať. Dnes sú už síce na dôchodku aj oni, no keď sme ešte len spolu chodili, tak keď prišli z práce, rovná čiara do postele! Obaja! Vždy, každý boží deň, sa u nich chodilo po špičkách, resp. nechodilo sa radšej vôbec, aby sme ich nezobudili. Prišli o 15-15.30, 15.40 už ležali v posteli a spali minimálne do 18-18.30.
Potom vstali, navarili, dali prať, urobili čo bolo treba a o 22.00 išli znovu spať! Mali 3 deti!
Môj muž to mal aj ako vzor z domu a snažil sa tieto spacie praktiky zaviezť aj v našej domácnosti, no narazil na tvrdý odpor.
Ja som bola na prášky z neho, lebo kedykoľvek som prišla z roboty, on jednoducho spal! A potom chcel po nociach zapínať práčku, sušičku, vysávač, atď.
Po príchode detí, sa sitácia vyostrila na toľko, že som reálne uvažovala nad rozvodom a chystala si už nové bývanie. A áno, dôvod bolo jeho denné vyspávanie! On síce doma porobil, ak som niečo potrebovala, ale on si predtým a potom MUSEL! ísť aspoň na 2 hodiny pospať a kľudne to chcel všetko robiť v noci!
Dnes sa už trochu preprogramoval, ale stále to nie je úplne ono. Keď má on voľno, je schopný spať do 11-tej, vstane, naje sa, na hajzli posedí hodinu, potom rýchlo-rýchlo niečo akože urobí, natahne sa pred telku a do minúty spí! Keď prídem, vystrelí z gauča, štýlom akože nič, ja muzikant, ja nespím, akurát že je pokrčený-strapatý, a večer si zapne akože správy a kým skončí záverečná zvučka, on už chrápe.
Na lekársku prehliadku chodia z práce každý rok, je v poriadku, pretože ako náhle sa začne venovať svojmu koníčku, dokáže nespať úplne v pohode aj niekoľko dní-týždňov-mesiacov. Doma to ale nedokáže a chce len spať, spať, spať!
Držím ti palce, a tieto hejty premotivovaných žien, ktoré by dopriali chlapovi všetko aj na svoj vlastný úkor, si vôbec nevšímaj.
Nemajú poňatia, čo je to za život, keď ti chlap stále spí.
Mne to už príde ako závislosť. Niekto je závislý na alkohole, na drogách, na cigaretách, na jedle, na automatoch, a niekto na spánku. A žiť so závislákom je na prd.
@anonym_4c668d uz som videla vsetko😅 prepac, ale tak trefne si to opisala. A uplne ri rozumiem, celkom sa cudujem, ze si to ustala tolke roky.
Vadilo by mi to velmi. U nas doma sa cez den, ked ziju deti, nespi. Muz obcas zaspi na gauci, ked je velmi unaveny, popri hre s nimi. Ale spi sa, az ked spia deti😅a vstava sa tiez s detmi, nie ze jeden vyspava a druhy sa stara.
@anonym_autor u nás je to naopak a trochu ina situácia. Ja cestujem za prácou denne 30km tam, 30naspat. Okrem toho chodím do skoly. Cele víkendy presedim nad učivom, v týždni v práci, okolo deti, spať. Môj muž mi to začína všetko vytýkať. Je to veľmi nepríjemné. Miesto pomoci mám výčitky a hádky. Pritom vidí, že cez víkendy chodím spat po polnoci… že cele dni makám na školských povinnostiach. On sa nudí, zazerá a ma blbe poznámky. Je to veľmi nepríjemné, ale nevie to pochopiť. On chce chodiť shoppingovať, na turistiku…
@anonym_autor u nás je to naopak a trochu ina situácia. Ja cestujem za prácou denne 30km tam, 30naspat. Okrem toho chodím do skoly. Cele víkendy presedim nad učivom, v týždni v práci, okolo deti, spať. Môj muž mi to začína všetko vytýkať. Je to veľmi nepríjemné. Miesto pomoci mám výčitky a hádky. Pritom vidí, že cez víkendy chodím spat po polnoci… že cele dni makám na školských povinnostiach. On sa nudí, zazerá a ma blbe poznámky. Je to veľmi nepríjemné, ale nevie to pochopiť. On chce chodiť shoppingovať, na turistiku…
@anonym_eda497 ved nech berie deti a ide
@anonym_eda497 ja sa mu až tak veľmi nedivím, pretože na čo potom si sa vydávala a mala deti, keď na nič nemáš čas? A zrejme si túto otázku kladie aj tvoj muž, že na čo sa on vlastne ženil, keď je aj tak stále sám, že žena, ktorú si vzal, je buď ponorená do kníh, do tabletu, venuje sa škole, alebo len rieši deti a pokiaľ nerobí jedno alebo druhé, tak spí. A jeho požiadavky (shopping, turistika) v tejto domácnosti aj tak nikoho nezaujímajú.
Sa mu nečuduj potom, že ti to vykrikuje a hádate sa. Každý totižto kopete len za seba a tak vznikajú konflikty a nastáva mentálny odchod od partnera.
@anonym_eda497 30 kilometrov nie je zas nejak extremne moc. Zalezi ci stojis pol hodinu z toho v zapche. Preco sa cez vikend nevenujes aj jemu? To nechodite s detmi na vylety?

@anonym_autor kebyze nemame deti, by mi to nevadilo. Pri detoch by mi to velmi vadilo😬