icon

Vznikne z priateľstva s výhodami vážny vzťah?

Včera o 11:24

Ahojte.
Vaše názory na priateľstvo s výhodami. Môže z tohto vzniknúť aj vážny, plnohodnotný vzťah?
Aby som bola konkrétnejšia. Mala som dlhodobý vzťah, ktorý sa skončil sklamaním a rozchodom. Po nejakom čase som stretla jedného muža,s ktorým som sa cítila fajn,prišla som na iné myšlienky,ale necítila som sa na začatie nového vážneho vzťahu-sklamanie, frustrácia a priznám sa,chýbala mi aj intímna stránka-sex. Tak som navrhla kamarátstvo s výhodami. Neprotestoval,ale naznačil mi,že by si vedel so mnou predstaviť aj niečo viac. Vnímam ho ako rozumného, šarmantného, spoľahlivého muža. Stretávame sa snáď už vyše roka,nie je to len o sexe, máme aj spoločné koníčky, priateľov, známych. Dnes ráno,keď sme išli každý do svojej práce,po noci strávenej spolu sa ma opýtal,že či môže po práci po mňa prísť a ja som mu zo srandy odpovedala,že či má nemá ešte plné zuby,tolko času netrávil ani s bývalou,že sme už ako normálny pár,tak mi odpovedal,no a?, aký je v tom rozdiel? že ma má rád viac ako iba kamarátku a chce byť so mnou ako často sa len bude dať. Otázka.

anonym_a302c4
Včera o 15:07
@anonym_autor

Je to veľký trapas,nepopieram. Pred chvíľou sme dotelefonovali. Keď som mu povedala,že sa musíme porozprávať,ostal zaskočený. V tom zmysle,že čo sa deje? Začal sa mi ospravedlňovať,že to asi ráno prestrelil. My sme sa asi nepochopili,čo znamená pre každého jedného z nás,kamarátstvo s výhodami. Začal mi vysvetľovať, že ma nikdy nebral len na uspokojenie,nemal nikdy potrebu utekať hneď po sexe. Rád so mnou trávi čas aj mimo sexuálnych aktivít. Že ak potrebujem čas,tak mi ho dá, koľko budem chcieť a potrebovať. Ale,ak to chcem pre to ráno ukončiť,tak sa bude aj naďalej tváriť,že len spolu sexujeme. Vraj, každý okolo nás vníma ako pár,iba ty si nevieš,alebo nechceš priznať. Keď po mňa príde, nerobí mu problém ísť len na večeru, porozprávať sa a dovezie ma domov, bez sexu. Tiež,že by mu prekážalo, kebyže sa stretávam aj s niekým iným. Celé sme to kamarátstvo s výhodami nepochopili. V čom to bude iné,keď mi po sexe povie,že ma má rád? V čom je teda ten rozdiel kamarátstvo s výhodami a vzťahom? Kamarátka a milenka? Kamarátka a partnerka?Milenka a žena lacných mravov? A tak ďalej.Mala som vždy len vážne vzťahy,tam boli určené hranice,tu si to zdá sa mi, určuje každý ako si to sám vyloží.

@anonym_autor zásadná otázka - máš ho rada? Chýba ti, ak nie ste pár dní spolu? Či ti chýba on, nie sex s ním. Myslíš na neho aj v aj v súvislosti s iným ako je sex?

tiezjedna
Včera o 15:13

ja by som to nechala pozvoľna plynúť...

autor
Včera o 15:16
@anonym_a302c4

@anonym_autor zásadná otázka - máš ho rada? Chýba ti, ak nie ste pár dní spolu? Či ti chýba on, nie sex s ním. Myslíš na neho aj v aj v súvislosti s iným ako je sex?

@anonym_a302c4 Teším sa,keď sa máme stretnúť,dokonca keď ho vidím, cítim červeň na lícach a srdce zrýchli. Nevravím,že tam nie sú city aj z mojej strany,veď ináč by som s ním nespávala. Nie je to cudzí človek pre mňa,len ho stále vidím len v tom lepšom svetle. Neviem,ako sa správa v kritickej situácii,pri problémoch,pri hneve,pri smútku. Zatial sme sa stretávali iba pri tých prísnejších chvíľach. A možno aj preto mi to vyhovuje viac.

anonym_e9f7c5
Včera o 15:17

@anonym_autor Som uz 10 rokov vydata za mojho kamarata s vyhodami. Sice sme sa na tom vyslovene nedohodli, ale s nikym inym sme nespavali a travili sme spolu aj cas, vela casu. Bolo to take uplne prirodzene.

enmery
Včera o 15:19
@anonym_autor

@anonym_a302c4 Teším sa,keď sa máme stretnúť,dokonca keď ho vidím, cítim červeň na lícach a srdce zrýchli. Nevravím,že tam nie sú city aj z mojej strany,veď ináč by som s ním nespávala. Nie je to cudzí človek pre mňa,len ho stále vidím len v tom lepšom svetle. Neviem,ako sa správa v kritickej situácii,pri problémoch,pri hneve,pri smútku. Zatial sme sa stretávali iba pri tých prísnejších chvíľach. A možno aj preto mi to vyhovuje viac.

@anonym_autor Prepáč moju blbú otázku, ale o ostatných partneroch si hneď vedela po prvom stretnutí ako sa správajú v kritickej situácii? To vsetko spoznávanie slúži práve na toto...prestavam chápať.

autor
Včera o 15:19

*príjemnejších

anonym_a302c4
Včera o 15:21
@anonym_autor

@anonym_autor veď si ho nejdeš v sobotu brať, daj všetkému čas a uvidíš

autor
Včera o 15:25
@enmery

@anonym_autor Prepáč moju blbú otázku, ale o ostatných partneroch si hneď vedela po prvom stretnutí ako sa správajú v kritickej situácii? To vsetko spoznávanie slúži práve na toto...prestavam chápať.

@enmery práveže nie a práve preto som si vybrala priateľstvo s výhodami a nie hneď vážny vzťah. Tráviť čas s niekým,s kým chcem tráviť iba tie príjemné chvíle. A to ostatné neriešiť. Asi to je podstata priateľstva s výhodami.

enmery
Včera o 15:28
@anonym_autor

@enmery práveže nie a práve preto som si vybrala priateľstvo s výhodami a nie hneď vážny vzťah. Tráviť čas s niekým,s kým chcem tráviť iba tie príjemné chvíle. A to ostatné neriešiť. Asi to je podstata priateľstva s výhodami.

@anonym_autor Takže so všetkými partnermi si mala najprv vztah s výhodami? Pretože sa fakt strácam co je tvoj problém.

sova7
Včera o 15:28
@anonym_autor

@anonym_d4687d V tomto máš pravdu. Neviem to popísať. To,že keď je "iba" kamarát, neriešim s kým sa stretáva. No ak by mal byť partner, chytá ma panika opäť riešiť, rozmýšľať nad tým,či ma niekde nepodvádza. Cítim sa byť zraniteľnejšia v oficiálnom vzťahu,ako v tomto nevztahu. Prirovnala by som to k stavu,vypne srdce,zapne hlavu. Taký obranný mechanizmus. No viac si tým škodím,ako sa snažím chrániť. Posledný vzťah ma dostal doslova na kolená a zaprisahala som sa,že už mi žiadny muž nesmie tak ublížiť. Vie o tom, pozná ho,preto prijal priateľstvo s výhodami a chápal,že nemám chuť riešiť vzťahy. Ako mladej žene mi sex chýbal. Možno povrchné a vypočítavé,si povyberať len to,čo mi vyhovuje. A priveľa zbytočne riešim. Nechám to voľne plynúť. Lichotí mi,že mi vyjadril city, určite sa s ním nechcem zahrávať. Je to dobrý muž,tiež sklamaný, poznačený. Potrebovala som sa len s niekým o tom porozprávať a možno poradiť. Vďaka.

@anonym_autor či tomu človeku budeš hovoriť kamarát priatel s výhodami partner vzťah tam je. Vždy nejaký druh vzťahu a blízkosti vznikne. Vždy ta môže niekto oklamať podviest ublížiť ti. Vždy je vo vzťahu s ľuďmi nejaké riziko. Ale to ako sa zachovajú k tebe nehovori nič o tom že ty si zly človek alebo menej hodnotný ale o tom aký má ten druhý človek charakter. A bola by škoda dať tomu človeku čo ti ublížil až takú moc nad svojim životom že teraz prestanes žiť a budeš sa vyhýbať vzťahom. Nechaj to plynúť užívaj si co je sleduj situáciu. Jedno či kamarát s výhodami alebo partner to sú len nálepky. Dôležité ako sa k tebe správa či si ťa váži a je ti s ním dobre. Dal ti cas a šancu aj keď sám ako píšeš sa už sklamal. Uvidíš.

sova7
Včera o 15:36
@enmery

@anonym_autor Takže so všetkými partnermi si mala najprv vztah s výhodami? Pretože sa fakt strácam co je tvoj problém.

@enmery ja to chapem tak že ju partner podviedol tak si povedala že bude mať vzťah s výhodami lebo jej chýbal sex ale nebude tomu človeku hovorit partner ani nič cítiť ani to nebude žiadny oficiálny vzťah aby to nebolo také zle keby ju zase podviedol taký obranny mechanizmus pred bolesťou že veď nič sa nedeje veď to ani nebol môj priateľ len chlap s ktorým si užívam

enmery
Včera o 15:38
@sova7

@enmery ja to chapem tak že ju partner podviedol tak si povedala že bude mať vzťah s výhodami lebo jej chýbal sex ale nebude tomu človeku hovorit partner ani nič cítiť ani to nebude žiadny oficiálny vzťah aby to nebolo také zle keby ju zase podviedol taký obranny mechanizmus pred bolesťou že veď nič sa nedeje veď to ani nebol môj priateľ len chlap s ktorým si užívam

@sova7 Neskoro, o a už city ma a založila tu o ňom diskusiu...ak je sklame skutkom, prosím, ukonci to, ako každý z nás vo vzťahu. Teraz mi to už trochu nepríde fér k tomu chlapovi, vyzerá, že ma skutočne city a proste nikdy nevieš, aký ten človek je v stresujúce situáciách, pokiaľ nenastane...

autor
Včera o 15:40
@enmery

@enmery môj jediný problém je ten opäť začať dôverovať a prijať fakt,že môže byť niekto ku mne úprimný a milý bez toho,aby odomna očakával dvojnásobok. Možno budem znieť ako hnusná žena,ale týmto vzťahom,teda skôr nevztahom,som vo výhode teraz ja. (Aj keď v skutočnosti nie som,dostala som sa do kúta a neviem,či je lepší útek, útok,alebo prijatie).

enmery
Včera o 15:45
@anonym_autor

@enmery môj jediný problém je ten opäť začať dôverovať a prijať fakt,že môže byť niekto ku mne úprimný a milý bez toho,aby odomna očakával dvojnásobok. Možno budem znieť ako hnusná žena,ale týmto vzťahom,teda skôr nevztahom,som vo výhode teraz ja. (Aj keď v skutočnosti nie som,dostala som sa do kúta a neviem,či je lepší útek, útok,alebo prijatie).

@anonym_autor spomeň si, keď bolo tebe ubližene...bolo to príjemné?Neublížuj jemu preto, ze nejaký chuj pred ním ti poublizoval. Radšej mu to otvorene povedz a ukonci, lebo potom nie si o nič lepšia ako tí, čo zlomili Teba...

autor
Včera o 15:54
@enmery

@anonym_autor spomeň si, keď bolo tebe ubližene...bolo to príjemné?Neublížuj jemu preto, ze nejaký chuj pred ním ti poublizoval. Radšej mu to otvorene povedz a ukonci, lebo potom nie si o nič lepšia ako tí, čo zlomili Teba...

@enmery Ale on to vie,vedel už od začiatku a sám do toho išiel,prijal fakt,že z mojej strany to bude ťažšie po citovej stránke. Cítil to vždy,keď si chcel pokecať a ja som ho otočila do sexuálnej roviny.

greywolf
Včera o 16:00

@anonym_autor Chod do toho. 🙂🙂

anonym_34a62a
Včera o 16:05

Na co sa tu hras? Si davno namotana, len robis chrumkavu. Z popisov je to jasne.

anonym_802cc5
Včera o 16:58

Poradím ti len jedno..prestaň analyzovať a príliš riešiť. Muzi to nemaju radi. Aby si o neho neprišla a potom budes lutovat

anonym_ea9574
Včera o 17:21

Tak veľmi vo výhode nie si, lebo si do sexuálneho vzťahu zapojila aj svoje city a to sa.pri sexuálnom veru nerobi. Partner s výhodami chápem stretávať sa za účelom sexuálneho, ponechať atď ale žiadne city. A to ty nespĺňaš.
A odpovedať ma tvoju otázku neviem keďže také vzťahy som nikdy nepestovala.

autor
Včera o 17:36
@anonym_34a62a

Na co sa tu hras? Si davno namotana, len robis chrumkavu. Z popisov je to jasne.

@anonym_34a62a Tak najskôr som tá, ktorá ho namotáva a využíva a teraz som už sama namotaná. Určite som zo všetkého pomotaná,ale namotaná nie.

janka_23
Včera o 18:26
@anonym_autor

@anonym_34a62a Tak najskôr som tá, ktorá ho namotáva a využíva a teraz som už sama namotaná. Určite som zo všetkého pomotaná,ale namotaná nie.

@anonym_autor ked nie si namotana a nechces s nim mat vztah (po ktorom on evidentne tuzi) tak ho nechaj ist. Nech si najde partnerku, ktora mu da to co ty nie si schopná

monulka205
Včera o 18:28
@anonym_autor

Môže to fungovať, keďže povedzme si úprimne, stretávanie je iba za účelom sexu, možno aj ten pokec. Dal sa niekto dokopy natrvalo a fungovalo to? Niekedy mám pocit,že my sme už pár,ale nikto to nikdy nepomenoval a neotvoril. Ďakujem.

@anonym_autor tak podľa mňa už ste pár ako píšeš, len to nikto nepomenoval. Možno len otázka, či ty k nemu cítiš aj niečo viac, ako lásku, alebo ho stále berieš ako niekoho s kým sa len rada "pritulis" a porozprávaš...? Či si vieš predstaviť život, možno rodinu ..? Nepíšeš nikde ako to vnímaš celé ty. Ja som sa stretávala tak isto ako ty, akurát sa namotala druhá strana a ja nie, ťažko to niesol, tak možno ak to tak necítis, by bolo dobré povedať mu narovinu ako to máš a nech si hľadá partnerku, ktorá chce to čo on.

anonym_2f7c2a
Včera o 18:41

@anonym_autor ty a ten tvoj amant ani sami neviete čo chcete a kde ste a ako sa to vlastne volá. Ste mimo. Hlavne, že sa dnes ľudia hrajú na " kamarátov s výhodami". Choré tieto kamarátstva.

autor
Včera o 18:54

Pýtala som sa,či môže vzniknúť vzťah aj keď niečo začne len sexom? A viac ma posunú tie kritické názory,než tie milé. Ale ďakujem za všetky . Podobne,ako keď s priatelstva bez sexu,romantiky môže tiež vzniknúť vzťah. Čakala som aj výsmech,ale ak je priamy,beriem aj ten. Sme ľudia a vzťahy máme všetci medzi sebou rôzne.

anonym_802cc5
Včera o 18:58
@anonym_autor

Pýtala som sa,či môže vzniknúť vzťah aj keď niečo začne len sexom? A viac ma posunú tie kritické názory,než tie milé. Ale ďakujem za všetky . Podobne,ako keď s priatelstva bez sexu,romantiky môže tiež vzniknúť vzťah. Čakala som aj výsmech,ale ak je priamy,beriem aj ten. Sme ľudia a vzťahy máme všetci medzi sebou rôzne.

@anonym_autor a preco by nemohol? Akurát ty mi neprídeš nastavená na vzťah

anonym_ab0c4a
Včera o 19:14
@anonym_autor

Môže to fungovať, keďže povedzme si úprimne, stretávanie je iba za účelom sexu, možno aj ten pokec. Dal sa niekto dokopy natrvalo a fungovalo to? Niekedy mám pocit,že my sme už pár,ale nikto to nikdy nepomenoval a neotvoril. Ďakujem.

@anonym_autor nam to zatial funguje 15 rokov, zobrali sme sa a mame dve deti

muchotrafka298
Včera o 19:40

Ja som taky vztah mala ako mlada baba. Bol to kamosov kolega, parkrat sme sa v partii stretli a zacali bavit. Obaja sme boli slobodny a nezadani. Dohodli sme sa, ako budeme fungovat a tiez na tom, ze akonahle sa niekto ini objavili, s kym by sme chceli vztah, tak to ukoncime. My sme nikam spolu nechodili, ziadne vecere, dovolenky a pod. Ked bola chut, napisali sme si. A med nam to vyhovovalo stretli sme sa. Ziadne vykecavacky, drzanie sa za rucicky, kino, spolocny cas. Vztah som ukoncila potom, ako mi v opitosti vykrical nejake hnusne veci, ked ma nechal u seba doma, ze on sa ide bavit von. Viac som ho nekontaktovala a nikdy viac ani nestretla.

marca12
Včera o 19:52
@anonym_autor

@anonym_e609c2 On má kde bývať, každý máme svoje,aj bývanie,aj prácu aj životy. Stretávali sme sa iba za účelom povyrazenia si, odreagovania.

@anonym_autor Rozumiete si aj mimo postele,tak sa tomu nebran. Ved vy uz mate vztah. Otazka je,ci ho lubis,ci si vies predstavit zivot bez neho. Zaklad vztahu aspon u mna je,aby sme boli dobri priatelia,rozumeli si,radi spolu travili cas.

anonym_c87d47
Včera o 21:44

Odpoveď je jednoduchá a to sú tvoje city
Tak zbytočne kalkulujes,vyloz karty na stôl pred ním
Z jeho strany vieš ako to je a z tvojej strany tak isto
Vieš čo máš urobiť

enmery
Včera o 21:48

Ty sa sama bojíš zranenia, pritom si sama pripravená zraniť a ťahať za nos, stratila si moje sympatie...