icon

Vzťah alebo sex za peniaze: Kde robíme chybu?

Včera o 10:20

Čo si myslíte o tejto teórii?

Podľa mňa veľa vzťahov skončí ešte skôr, než sa poriadne začnú, nie preto, že by si tí ľudia nesadli, ale preto, že od začiatku fungujú podľa zlých nastavení. Chlap a žena sa spoznajú, rozumejú si, smejú sa na rovnakých veciach, trávia spolu čas a postupne k sebe niečo začínajú cítiť. Všetko vyzerá dobre, lenže potom nastúpia predstavy, ktoré si veľa ľudí nesie z okolia. Žena často očakáva, že chlap bude platiť výlety, reštaurácie, benzín, vstupenky a celkovo väčšinu spoločných vecí. Chlap to zo začiatku robí rád, lebo je zamilovaný a myslí si, že tak to jednoducho funguje. Lenže časom si začne uvedomovať, že stále viac investuje a nevie, kam to vlastne smeruje. Začne mať pocit, že dáva čas, energiu aj peniaze, ale nedostáva späť rovnakú hodnotu, snahu, alebo blízkosť, akú by chcel. Vtedy sa niečo pokazí. Namiesto toho, aby si užíval vznikajúci vzťah, začne premýšľať nad tým, či sa to vôbec oplatí. A čím viac nad tým premýšľa, tým viac sa z toho stáva obchod. Keď má pocit, že len platí a investuje, ale jeho potreby, alebo sexuálne očakávania sa nenapĺňajú, prichádza frustrácia. Potom sa stiahne, prestane sa snažiť, alebo to celé ukončí. Najhoršie je, že do ďalšieho vzťahu už ide s touto skúsenosťou. Už nie je taký dôverčivý, už nechce všetko financovať a viac si všíma, či sa aj druhá strana snaží rovnako. Preto si myslím, že veľa vzťahov nekončí kvôli nedostatku citov, ale kvôli tomu, že jeden človek má pocit, že stále dáva viac než dostáva, a skôr či neskôr ho to prestane baviť.

anonym_87c69c
Včera o 11:23
@anonym_autor

Ono nie je problém zbaviť sa tej prvej, ktorej platíte a platíte a nič za to nedostanete, alebo dostanete len veľmi málo či nekvalitne. Problém je potom nájsť motiváciu ísť do vzťahu s inou, keď sa už na začiatku opakuje to isté, musíte ju niekam pozvať a opäť máte pocit, že to bude ten istý scenár.. váš čas, vaše peniaze a opäť bez primeranej odozvy.

@anonym_autor Koľko máš rokov? Tak asi si vyberáš zlý typ žien, keď jednej sa zbavíš a ďalšia je rovnaká. Ale zase keď sa vyjadruješ o ženách ako o spotrebnom tovare s odstávkami, tak si ani žiadnu s hlbším záujmom nezaslúžiš. Zjavne aký išiel, takú našiel.

melanta
Včera o 11:25

Ty by si chcel lepšiu ženu, aké si mal doteraz. Ale ty na lepšiu nemáš. Pretože ty len kalkuluješ. Ty len prepočítavaš, koľko peňazí ťa vzťah bude stáť. Ale skutočný vzťah je o niečom inom - o tom, ako sa s tým človekom cítiš, čo ti ten človek dáva po inej ako materiálnej stránke. Pretože to iné sa nedá vážiť peniazmi. Lenže to ty nemôžeš spoznať, ak sa pozeráš na vzťahy len cez peniaze.

anonym_f8b49a
Včera o 11:26
@marci9

@anonym_f8b49a Keď ma chlap pozve na rande na prechádzku, je to pre mňa jasný signál, že je to lakomec a tam môj záujem končí. Nech ide na prechádzku so psom.

@marci9 no lebo ženy nie sú lakome, veď nech pozve a ukáže sa aká je schopná 🙂

marci9
Včera o 11:30
@anonym_2e9e94

@marci9 pre mňa je omnoho lepšie v začiatkoch vzťahu chodiť do prírody a turistiku, ako sedieť v reštike oproti sebe a prežuvať. Ale tak každá je inak nastavená ✌️

@anonym_2e9e94 Výlet do prírody, alebo turistika je v poriadku, samozrejme benzín do auta, aby sme sa dostali za mesto, je v jeho réžii a následná reštika po túre tak isto, ale ja som viackrát zažila, že ma pozval na prvé rande na prechádzku po sídlisku, len aby nemusel nič platiť. A nechcel pristúpiť na žiadny iný návrh, len prechádzka. To je jasný signál, že pánko je lakomec.

marci9
Včera o 11:31
@anonym_f8b49a

@marci9 no lebo ženy nie sú lakome, veď nech pozve a ukáže sa aká je schopná 🙂

@anonym_f8b49a A prečo by to mala robiť? On chce ju, nie ona jeho.

anonym_2e9e94
Včera o 11:36
@marci9

@anonym_2e9e94 Výlet do prírody, alebo turistika je v poriadku, samozrejme benzín do auta, aby sme sa dostali za mesto, je v jeho réžii a následná reštika po túre tak isto, ale ja som viackrát zažila, že ma pozval na prvé rande na prechádzku po sídlisku, len aby nemusel nič platiť. A nechcel pristúpiť na žiadny iný návrh, len prechádzka. To je jasný signál, že pánko je lakomec.

@marci9 jasné, že prechádzka po sídlisku neveští nič dobré 🤣, a ak by druhé navrhované rande bolo zasa sidliskove, tak je to jasné . S takými radšej pokoj

anonym_f8b49a
Včera o 11:42
@marci9

@anonym_f8b49a A prečo by to mala robiť? On chce ju, nie ona jeho.

@marci9 ked žena nemá záujem,tak to je úplne nevhodné ju pozývať na rande

anonym_69afe0
Včera o 11:43

Boze tato epidemia incelov ktori si myslia ze vsetky zeny idu po ich (neexistujucich) peniazoch a chytaju tik do oka ked maju zaplatit predlzeny vikend v Sturove.

Ked budes zdatnejsi v posteli, bude aj zena chciet castejsie. Ked sa bude pri tebe citit bezpecne, porastie aj jej uvolnenost pri sexe a chut experimentovat.

Ale skor ti odporucam preorientovat sa na chlapov. V mene vsetkych zien vopred dakujem.

petronelag
Včera o 11:44

Na vzťah by sa nemalo pozerať takto, iba cez peniaze. Poznám veľa žien, ktoré majú celkom dobrý príjem a muža si hľadajú nie na peniaze, ale nato aby mali niekoho s kým môžu vytvoriť rodinu, kde si budú pomáhať, doplňať sa, rozumieť si. A tie pozvania na kávu, dovolenku zase nestoja tak veľa, to by mohol muž zaplatiť.
Len teraz, keď sa zoznamujú rozvedení partneri, tak sa stáva, že tie ženy akoby hľadali sponzora, ktorí im pomôže vychovať ich deti, hlavne ak ich ex- nič nepomáha. Preto je lepšie hľadať si partnerku bez záväzkov.
A sex môže byť kvalitný, ak sú si príťažlivý, ale to záleží od oboch, aj od muža.

anonym_f8b49a
Včera o 11:45
@anonym_2e9e94

@marci9 jasné, že prechádzka po sídlisku neveští nič dobré 🤣, a ak by druhé navrhované rande bolo zasa sidliskove, tak je to jasné . S takými radšej pokoj

@anonym_2e9e94 niekoho bavi vysedávať na zadku i ked len v reštike a niekoho aktívny relax na prechádzke
A teraz čo veští dobre alebo zlé?😅

anonym_f8b49a
Včera o 11:47
@anonym_f8b49a

@anonym_2e9e94 niekoho bavi vysedávať na zadku i ked len v reštike a niekoho aktívny relax na prechádzke

@anonym_f8b49a alebo hej dobre, zobrať babu do restiky,zaplatit za seba a povedať, keď budeš variť ako oni aj tebe zaplatím 😅

anonym_483607
Včera o 11:49

este aj zvierata, ked sa chcu parit, tak prebieha dvorenie...len nasi chlapi by najradsej po prvom stretnuti skocili na zenu...aby ho to nic nestalo
Dvorenie v prírode je komplexný rituál, ktorého hlavným cieľom je upútať partnera, preukázať svoju genetickú kvalitu a spustiť pripravenosť samice na párenie. Prebieha prostredníctvom štyroch základných prejavov:Vizuálne predstavenie (tance a perie): Samce vtákov, ako napríklad pávy alebo rajky, predvádzajú zložité tance a rozprestierajú pestré perie, ktorými ohurujú samice.Zvukové prejavy (spev a volanie): Vtáčí spev alebo ručanie jeleňov a srncov slúži na vymedzenie teritória a prilákanie samíc zo širokého okolia.Predkladanie darčekov: Mnoho druhov (napríklad niektoré vtáky) nosí samiciam potravu, čím samec dokazuje, že dokáže uživiť budúce potomstvo.Telesné dotyky: U niektorých druhov zahŕňa dvorenie vzájomné oňuchávanie, prečesávanie srsti alebo špecifické rituálne pohyby.

autor
Včera o 11:50
@anonym_87c69c

@anonym_autor Koľko máš rokov? Tak asi si vyberáš zlý typ žien, keď jednej sa zbavíš a ďalšia je rovnaká. Ale zase keď sa vyjadruješ o ženách ako o spotrebnom tovare s odstávkami, tak si ani žiadnu s hlbším záujmom nezaslúžiš. Zjavne aký išiel, takú našiel.

@anonym_87c69c Ty by si chcela chlapa, ktorý by každý štvrtý týždeň nebol k tebe milý, nič by nerobil, alebo by si jednoducho neplnil svoje záväzky, ktoré má vo vzťahu?

anonym_2e9e94
Včera o 11:51
@anonym_f8b49a

@anonym_f8b49a veď áno, ale ked ma baví pohyb, tak nebudem sa prechádzať pomedzi autá na sídlisku,ale zabehnem niekam do prírody predsa. No ak by ten chlap pozýval dokola len po sídlisku, tak asi nie je ochotný dať ani len na benzín alebo lístok na vlak. Ja si nemám problém zaplatiť sama, no s takým sidliskovym prechadzacom by ma to nebavilo. Teba áno???

autor
Včera o 11:53
@marci9

@marci9 Ale o tomto ja píšem. Sklamali sa, vyhodili peniaze, čas... a tak to ďalsie rande je uz iba na sídlisku. Nie lakomosť, ale zlé skúsenosti

anonym_f8b49a
Včera o 11:54

@anonym_483607 prírodu nespominaj ani
Veď to vidíš,ženy polonahé sa núkajú, pestrofarebné ani nie plodne a výnimočné, keď sa chcú starať o svoje vlastné potomstvo
V prírode by hneď zahynuli, ešteže vo svete ľudí aspoň na sex sú 😅co už tiež nieje akt rozmnožovania ale len zábavy

januska12323
Včera o 11:58
@anonym_autor

@anonym_87c69c Ty by si chcela chlapa, ktorý by každý štvrtý týždeň nebol k tebe milý, nič by nerobil, alebo by si jednoducho neplnil svoje záväzky, ktoré má vo vzťahu?

@anonym_autor tebe fakt bez prepáčenia drbe. Ženy nemajú žiadnu povinnosť byť k tebe milé keď majú bolesti, nepohodlie, musia rozmýšľať kde a kedy vtedy môžu ísť aby bol poruke záchod akokeby si to vybrali dobrovoľne. Ostaň pri chlapoch tam ti nič raz za 4 týždne nehrozí.

autor
Včera o 12:00

To, čo píšem, vychádza z reality. Po veľmi dlhom manželstve sme sa rozviedli a začal som hľadať. Hneď prvá žena bola veľmi seriózna a atraktívna, ale dopadlo to tak, ako opisujem vyššie, po 4 mesiacoch sponzorovania jej a jej dvoch detí. Následne sa aj ďalšie dve známosti začínali rovnako. Teraz som pred pokusom číslo 4 a nemám chuť do toho ani ísť.

anonym_e2c6e5
Včera o 12:01
@anonym_autor

@anonym_autor "záväzky, ktoré má vo vzťahu" Chudera, čo sa na teba ulakomila,krče ju krútia každý mesiac a tento chce plniť záväzky a je frustrovaný, že nedostane sex, aj keď ju cez menzes pozval na kávu a aj ju zaplatil. 🤣🤣 . Bože ty si ale, ..., no nič, dostávaš to, čo dávaš, vypočitavý kalkul.

petronelag
Včera o 12:04
@anonym_autor

@anonym_autor Keby mi muž toto povedal, že jeden týždeň si neplnim povinnosti, tak by som si myslela, že je buď natoľko hlúpy, že nechápe prirodzené cykly alebo by si mal miesto ženy obstarať radšej gumennú náhradu. Ostatným mužom to neprekáža.

sense
Včera o 12:12
@anonym_autor

Ono nie je problém zbaviť sa tej prvej, ktorej platíte a platíte a nič za to nedostanete, alebo dostanete len veľmi málo či nekvalitne. Problém je potom nájsť motiváciu ísť do vzťahu s inou, keď sa už na začiatku opakuje to isté, musíte ju niekam pozvať a opäť máte pocit, že to bude ten istý scenár.. váš čas, vaše peniaze a opäť bez primeranej odozvy.

@anonym_autor nepozyvaj na dráhu večeru či dovolenku. Káva ťa nezruinuje, prechádzka v parku alebo turistika či iný šport tiež nie

earlgrey
Včera o 12:16

S takou, a ktorou nemáš kvalitný sex ani nestrácaj čas a ani svoje peniaze...radšej hľadaj ďalej a ak nájdeš takú, ktorá ti po všetkých stránkach vyhovuje a hlavne po tej sexuálnej, lebo si nebudeme klamať - ak nefunguje sex, nefunguje nič! ...tak vtedy kľudne investuj svoj čas a aj peniaze...nebude ťa to štvať...a ver mi, že existujú ženy, ktoré nepotrebujú, aby chlap za nich všetko platil...a nech si myslí kto chce, čo chce...ja s týmto nesúhlasím, že chlap by mal všetko platiť..

anonym_87c69c
Včera o 12:18
@anonym_autor

To, čo píšem, vychádza z reality. Po veľmi dlhom manželstve sme sa rozviedli a začal som hľadať. Hneď prvá žena bola veľmi seriózna a atraktívna, ale dopadlo to tak, ako opisujem vyššie, po 4 mesiacoch sponzorovania jej a jej dvoch detí. Následne sa aj ďalšie dve známosti začínali rovnako. Teraz som pred pokusom číslo 4 a nemám chuť do toho ani ísť.

@anonym_autor Tak do toho nechoď, lebo zase natrafíš na nejakú, čo si nebude plniť záväzky. Zaplať si sexuálnu pracovníčku a aspoň budeš mať istotu, že za svoje peniaze dostávaš presne to, čo požaduješ. Ona na teba bude milá stále a profesionálky to majú zrejme vyriešené aj aby tie odstávky nemali. Win - win situácia.

anonym_00d3ed
Včera o 12:18

Možno,aby páni nemali pocit, že za svoje peniaze nedostávajú kvalitu, mali by sa obrátiť na profesionálky... Ale vážne, vzťah nikdy nebude fungovať,ak obe strany nebudú chcieť radšej dávať, než brať a tu nemyslím na materiálne veci

anonym_0087c7
Včera o 12:19

Vidis, nasiel si tu dobru radu. Pozvi na prechadzku na sidlisko, po meste. Ktorej sa pacis, pojde aj tak, ta ktora sa chcela len zadarmo najest, ti vynada do lakomych debilov. 🙂

anonym_11d907
Včera o 12:19
@anonym_autor

@anonym_autor to ty sa ohanas peniazmi. Ty zacinas vztah peniazmi. Ty cakas, ze zaplatis a bude sex. Podla toho aj hladas. Necuduj sa, ze vzdy skoncis pri takej istej.
Si neschopny pako, co si mysli, ze zaplati a zena mu padne k noham. A este si namysla, aky je maco v posteli. Teba len vyuzit a odhodit, ine si nezasluzis.
Uz vidim ako to s tebou bude v manzelstve - ja nosim prachy, ja to platim, ty pekne suchaj nohami a otrc rit. Si nechutny uz len z toho co si napisal, stretnut ta a uteciem.

biba_18
Včera o 12:24

ja by som partnera ako tuto autor nechcela. jednoducho nechcela 😒 ani keby neviem akú plnú peňaženku by mal (čo ani nemá..)

autor
Včera o 12:30
@biba_18

ja by som partnera ako tuto autor nechcela. jednoducho nechcela 😒 ani keby neviem akú plnú peňaženku by mal (čo ani nemá..)

@biba_18 to je v pohode. Ja i tak preferujem inteligentné ženy.

anonym_b8366c
Včera o 12:33

A ako konkretne si tie zeny financoval a dokonca aj jej deti? Co to konkretne znamena? A preco si to robil, kedze teraz mas problem pozvat na drink. Treba rozumne a s mierou vsetko.

biba_18
Včera o 12:33
@anonym_autor

@biba_18 to je v pohode. Ja i tak preferujem inteligentné ženy.

@anonym_autor tým si ma chcel "vtipne" uraziť? len si sa vyfarbil - môj pocit z teba si len potvrdil ...