icon

Vzťah môjho priateľa so svojou "švagrinou"

6. júl 2023

Ahojte žienky, zaujíma ma váš názor na môj problém vo vzťahu. Mám priateľa s ktorým sme spolu 6 mesiacov. Slobodní, nemáme detičky a všetko bolo v poriadku. Môj priateľ má mladšieho brata, ktorý ma priateľku už asi 10 rokov, majú spolu 1 bábo - 11 mesiacov. My žijeme tu na SK, jeho brat s priateľkou v Prahe. Pred mesiacom sa vyskytol problém. Táto "neformálne" priateľova švagriná mu začala čím viac a viac vypisovať správy, posielať fotky a volať. S priateľom som sa v kľude porozprávala, že o čo tu ide, že je to akosi priveľa komunikácie, a to iba ona a on. Povedal mi vtedy, že je to kvôli synovcovi, že zdieľajú info a fotky o ňom, že on je na neho zvedavý, on má maličkého veľmi rád. Ale situácia sa začala zhoršovať. Komunikovali viac a viac. A odrazu som začala počúvať od priateľa zlé reči na svojho brata. Ako priateľku zanedbáva, ako sa jej a malému nevenuje a dorazili ma úplne priateľove slová, že ako toto môže jeho brat, byť taký, že iný by takú ženu na rukách nosil, aká je ona dokonalá, úžasná, ako navarí, poriadi, čo všetko dokáže. Normálne mi vyrazilo dych. Chcela som od neho vysvetlenie, ale zase len kopec rečí a vysvetlenie žiadne, nič z toho. Pred 2 dňami prišla na Slovensko. Bez jeho brata, len s bábom. Jeho brat vraj príde za nimi o mesiac. Týždeň sa chystal na jej príchod, 100 km autom išiel po ňu na stanicu, jej rodičia nemohli ísť, lebo ona si priala nech príde môj priateľ (vraj má lepšie auto). A on si skoro nohy polámal. Normálne som len čumela. Vraj to všetko zase len kvôli malému. Priateľ je podnikateľ, workoholik. Ale to som vedela a rešpektovala, venovala som sa svojej práci. Ale teraz, odrazu má čas, kopec času, teda len pre ňu a to malé. Už mi cez deň nevolá, nenapíše ako predtým. V stredu bol sviatok, boli sme spolu a jemu nonstop pípal mobil, písala mu. Jedna správa za druhou. Ak neodpisoval, tak volala. Stále odbiehal na terasu, že vraj fajčiť. Viem, že to nebola pravda. Boli sme už aj vonku na kofole. Ona, dieťa, ja a môj priateľ. Ja neviem, či preháňam, ale ona išla po mojom partnerovi ako pes po údenom. Vôbec sa mi nepozdravila, nereagovala na mňa, nekomunikovala so mnou. Len oči na mojom priateľovi, pri každej príležitosti sa ho dotýkala, výstrih mala až po pupok, mini šaty, stále sa dotýkala dekoltu, hlúpo sa smiala na všetkom čo povedal a top bolo že každá veta začínala "ty to vieš spraviť lepšie ako tvoj brat, on to nevie, on je neschopný, on to neurobí ... a bla, bla, bla". Kydala na jeho brata nonstop a on sa ešte pridal. Ja ako nechápem, je to vlastne jej švagor, nedávno porodila dieťa jeho bratovi!!! ja nechápem, naozaj nechápem. Čo mám žienky robiť? Nechcem žiarliť či robiť hysterické scény, je to predsa žena jeho brata, ale to čo sa deje nie je normálne. Strácam svojho priateľa a neviem čo urobiť. Priateľ tvrdí, že nič sa nedeje, že robím z komára somára. Ale realita je, že mi posledné dni nedvíha mobil, neodpisuje na správy, chodí domov nad ránom a urobil by pre ňu prvé aj posledné. A mňa prestáva vidieť. Mám sa vzdať? Bez boja? Je vôbec normálne aby medzi nimi niečo bolo?

mk1111111111
7. júl 2023

Skor cele vymyslene, hlavne ta Tvoja citacia o jej vyjadreni na dieta, to dokazuje, aby to zacalo byt aspon trochu zaujimave, nakolko taketo story su ako z bravicka. No, neverim tomu, apon troska si to mohla zasmodrchat, takto je to take lacne

autor
7. júl 2023

@mk1111111111 chýbal mi tu takýto komentár. Žiaľ, je to celé pravda a nemám potrebovať to nikomu dokazovať.

vroni
7. júl 2023

Ze bojovať! 🤣🤣🤣 O čo? O magora, slintajuceho po bratovej lacnej kurve? No to určite, viac by o mne nepočul.

pralinka25
7. júl 2023

no mozno by som si pockala len zo zvedavosti na prichod brata. dala kofoku vo stvorici a keby aj tam na seba hadzali pohlady otocila by som sa k frajerovi povedala mu svoja odisla - nadobro. chlapik je fakt charakter tak ci tak o takehoto chlapa by som ja nestala.

terezka1947
7. júl 2023

Bojovať o muža?
Ste vo fáze,kedy by ste mali byť obaja bláznivo zaľúbení...keď teraz chces o neho bojovať,čo po pár rokoch potom?
Keď chces vedieť,na čom si....pozvú ich opäť na spoločnú Kofolu. A uvidíš ako sa bude tvoj priateľ správať,keď sa k nemu príliš,či naopak,nechaj tomu stretli voľný priebeh. Keď sa naozaj utvrdis vo svojom presvedčení,potom ho nechaj tak. S kľudom z toho vzťahu odíď.

autor
7. júl 2023

ďakujem za reakcie, pre mňa je to celé nepochopiteľné čo sa odohráva. A áno, je mi to aj ľúto, bolí to, veď som zamilovaná. Napríklad v stredu, keď bolo voľno, boli sme spolu doma a on sa rozhodol uvariť nám spoločnú večeru. Bol to od neho krásne gesto, lebo absolútne nevie variť, takže bolo také milé sledovať ako sa snaží. Kuchyňa hore nohami, ale bola zábava, bolo nám dobre, horela sviečka na stole, hudba ... a ... pípanie mobilu, zvonenie. Bola to ona. Keď sa to stupňovalo, občas odbiehal fajčiť na terasu. S mobilom. Doteraz sa priznal, že je to ona, teraz keď vidí, že mi to vadí, už aj zapiera. V tom zmysle myslím ten boj. Je nám dobre a ona nedá a nedá pokoj. Je mi to také zbabelé, sa jej len tak uhnúť z cesty, že však keď ho chceš, páči sa ...

katkami123
7. júl 2023

Však tak keď budete spolu, sa ich priamo opýtaj oboch, čo ma znamenať to neustále vypisovanie. Alebo sa jeho opýtaj, kvôli čomu mu neustále píše celé dni.

pralinka25
7. júl 2023

brat by si celkom zasluzil vediet co ma doma. normalne mi ho je luto. brat debil a zena krava. ten to vyhral. a ty si sa teda tiez ocitla v peknej slamastike. ja by som uhla. ale chapem ta ako to citis. kazdopadne zamilovana mozes byt casom aj do niekoho normalnejsieho

mikadooo
7. júl 2023

Asi by som to s priateľom ukončila. Nech mu chudáčikovi nebránim v jeho šťastí. Akurát jeho bratovi by som napísala, že môj priateľ má bližšie k jeho žene ako ku mne, že mi je to ľúto, ale neviem sa už na to pozerať, možno si len píšu a volajú 100x za deň, neviem, zraňuje ma to, že sedím vedľa neho, so mnou slovka neprerečie a s ňou si vie vymeniť 20 správ za minútu. Alebo obom by som to napísala. A potom by som si zbalila caky páky a čago bago. (Alebo možno predtým, neviem ).

kukuk29
7. júl 2023

ake zbabele od teba 🙊Veď ked uz chcel byt taky romantik ze ti navaril a bol uzasny aj sviecka horela ...tak ked mi niekto vypisuje a vyvolava tak slusne odpisem a potom poslem do teplych krajin....a nie ze chodi fajcit na balkon a snou vola...ved on to s nou ocividne nechce ukoncit...takze ty uz ani nemasza co bojovat v podstate :( on uz bohuje na inej strane...

ankare
7. júl 2023

Fuh, nezávidím Ti to. On je na ňu namotany tiež. Ty tu veľa nezmozes, on by musel chcieť seknut s ňou. A vieš čo? Pokojne jej ho prepusti, evidentne zavela hezoun nestojí. Držím ti palce!

poppy22
7. júl 2023

jasne,pise mu o synovcovi,kks...zbal si osobne veci,ked ten tvoj priatel nebude doma-a odid,ku kamoske,k rodicom,hocikam....a nechaj mu listok na stole-nebudem vam zavadzat...a nedvihaj telefonaty a neodpovedaj na spravy aspon 2-3 dni..ak sa vobec ozve..lebo hned pochopia,co je vo veci..a podla jeho reakcii zistis,co je zac a kde je tvoje miesto...ako postupne bude utocit na teba...hadkou,ani normalnym rozhovorom,alebo stazovanim sa svokre nic nedocielis-naopak,skoncis ako zla furia...ked budes prec,tak skus zavolat jeho bratovi-najskor len tak,ze ako sa ma..a potom mozes povedat aj co-to o prehnanom zaujme tvojho priatela o jeho svagrinu a naopak-ze si kvoli tomu odisla a places....mozno sa dockas zaujimavych reakcii a informacii..viem,ze si zalubena,ale ZIADNY chlap sa nechodi schovavat s telefonom,ked ma v ten den 157-mu spravu ci hovor od svagrinej...

lentak1223
7. júl 2023

@viera Tak asi pracuje. Ja tiež chodím k našim alebo svokrovcom sama s deťmi a muž príde za nami. Nie každý má toľko dovolenky a ona je zjavne na rodičovskej dovolenke. Takže toto pre mňa nič neznamená. Ani to dieťa po 9 rokoch, my sme mali prvé po ôsmich rokoch. Spolu sme začali ešte na výške, práca, nájom, svadba a potom sme dali bábo na prvý šup.😉

klaudulixx
7. júl 2023

“Ona neda a neda pokoj?”
Mam dojem, ze ty vidis svojho priatela ako chudatko, ktoreho svagrina stale otravuje. Keby mu to vadilo, tak uz od zaciatku nastavi hranice. On si uziva jej pozornost. Za mna toto nie je normalne, nie je o co bojovat…

viera
7. júl 2023

“””””Je nám dobre a ona nedá a nedá pokoj””””””””🤣🤣🤣Prepac ale toto nepochopim asi nikdy….On je svojpravny jedinec…On je ten co ma dat stopku…Nie ona…Pretoze tento scenar sa moze zopakovat za par rokov nie s nou ale s nejakou inou…A tiez budes vinit JU?Sorry ale toho debila obvinuj…To je ako ked nejaka vydata zena ma chrapuna,ten chrapun sa vyspi s nejakou pipenou a ona potom obvinuje pipenu,ze zato ona mohla….🤦‍♀️Pritom zato moze len a len on,lebo sa nevie stopnut…

asocial
7. júl 2023

Takto: ste spolu len 6mesiacov, mal by byť momentálne najviac zamilovaný... Evidentne má však v hlave bratovu partnerku, s ktorou zrejme majú vzťah a ak ho nemajú, čoskoro budú. Len ..je to hlúpe voči jeho bratovi... Tento tvoj vztah je už podľa mňa minulosť..

katkami123
7. júl 2023

Keby chcel čas tráviť s tebou, vypne zvuky na mobile, nepozerá ho, neodpisuje, ale venuje sa tebe. Alebo keby mu aj zapípalo, pozriem od koho, pokým to nie je niečo naliehavé z prace, ozvem sa neskôr, aj o niekoľko hodín. Tvoja chyba je, že sa ho nevieš priamo opýtať, čo je take veľmi dôležité, ze musí byt stále nalepený na mobile a či ho môže na niekoľko hodín odložiť a venovať sa iba tebe. Ak nemôže, žiaľ, asi by som jeho bratovi iba oznámila nezdravú komunikáciu medzi nimi a nebolo by ma. Zas maj aj ty svoju hrdost a sebaúctu. Buď mu budeš chýbať, keď sa stiahneš a zabojuje ON, alebo ťa ani neľúbil tak ako ty jeho a celé si to nahovaraš. Ale jedno viem isto, že by ma neskuočne ponižovalo, iba sa prizerať ako chlap lieta stále všade s mobilom a nevenuje sa mi. V tomto prípade ťa skôr obdivujem, že len ticho pozeráš a znášaš, ja by som sa už dávno ozvala. Buď trávite čas spolu, nielen fyzicky, ale aj mysľou, alebo je iba fyzicky pri tebe a mysľou inde, ale také rande asi ani nemá význam, všakže. Prečo sa nevezmeš a nejdes domov, že ho teda nebudeš rušiť, nech si píše smelo ďalej, ale bez teba. Prečo mu neukážeš, že ty si vieš vážiť samú seba a toto nie. A nech ti ukáže o čom takom zaujímavom vypisuje, keď je to zakazdym dôležitejšie ako čas s tebou. Tiež nebuď iba prizerajúca sa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kp7333
7. júl 2023

@viera obaja maju rovnaky podiel viny na tom, ze svojim neuvazenym konanim prave rozbijaju 3 vztahy: ona svoju rodinu, on svoj kratky vztah a co je najhorsie aj vztah s vlastnym bratom, co ho raz bude najviac mrziet.

@autorka : na tvojom mieste by som nebojovala o chlapa, pre ktoreho si vzduch uz po pol roku vztahu. No pri baleni kufrov by som mu pripomenula, ze prave pracuje na skaze svojho vztahu s bratom a pravdepodobne aj s rodicmi, lebo toto mu len tazko odpustia. K tej slaboduchej chudere, co mu vypisuje, je skoda sa vyjadrovat, jej sa to vrati aj s urokmi. Nakoniec skonci ako slobodna matka a bude sa musiet sakra obracat.

nelina1
7. júl 2023

Nečítala som všetky odpovede. Len mi napadlo:
1. To čo je za charakter, keď toto robí bratovi?
2.Minimálne emocionálna nevera tu už prebehla.
3.Tvoj priateľ nie je kvalitný, charakterný človek a je dobre, že si to zistila tak skoro.

ahhola
7. júl 2023

No... Šva si zrátala, o koľko je bohatší ten tvoj oproti tomu jej..
(začala pracovať na starom plane zviesť švagra...)???
A tvrdo ho začala namotavat cez synovca.
On to mal stopnúť v zárodku, nakoľko môže prísť o teba, (ty si cudzia) ale keď ho zavrhne brat, to bude nezvratné a možno fatálne. Ktovie, ci niečo tuší?
Naložil ich do vlaku, zakyval a netušil, ze mu ide opaľovať brata.
Ja neviem, aka reakcia by bola lepšia na kofole😃
Keď ho osahava pred tebou...
1.Vy teraz spolu chodíte, ..... ty sa ideš rozviesť?
2.akoze nemáš hamby liepat sa po cudzom chlapovi???
3.Dovi,dopo dokedy si to s curvou nezrovnas v hlave...

senta_sofia
7. júl 2023

Vies co, asi fajn, ze nemas ty s nim dieta, zbalis sa a odides. Neviem, ci by som za takehoto bojovala, kde by som mala istotu, ze ked to spravil raz, spravi to znova a neviem, ci tu ide o vypomoc “rodine”.

brendaa
7. júl 2023

Jemu sa svagrinna páči, je rád v jej blizkosti, za mňa je to hnus... a choré... Viac sa v tom nejdem vŕtať.... A ešte otázka je ku komu vlastne prišla na dovolenku?...čo na to svokrovci...

aurora33
7. júl 2023

Ináč strašne trápna ženská, že sa takto okato podlizuje inému. Myslím, že priateľ si už vybral. Ja by som ho nechala.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
dkethe
7. júl 2023

No zaujimava story 😱 na roman v paperbacku. Kiezby sme sa dozvedeli rozuzlenie

Inac, to ze ona ide na SK prv a muz az po mesiaci je uplne normalne - za tym by som nic nehladala. Ona je na MD, on ma obmedzeny pocet dovolenkovych dni.

jenny224
7. júl 2023

Ahoj, milá autorka. Myslím si, že to v tej tvojej fáze zamilovanosti, v ktorej mal byť ešte stále aj partner, vidíš trochu pokrivene. Ona nedá pokoj? Zrušiť ju a usmerniť do patričných hraníc, prípadne ignoracia správ na neskôr, ako keď odpisujeme svojim kamarátom,je to najmenej. Bojovať o neho? Bojovať sa má, keď už, tak o vzťah, ktorý je v krachu z rôznych príčin a obaja to ešte chcú zachrániť. Nie keď sa tam vsuva niekto tretí, vtedy sa nebojuje. Vtedy partnera pokojne prenechávame tretej strane, on má vlastnú hlavu a sám sa rozhoduje, s kým chce byť. Možno vám dobre je z tvojho pohľadu, ale chalan si zjavne užíva náklonnosť švagrinej a ešte aj začína zapierať - až tak dobre mu tým pádom asi nie je. Alebo potrebuje mať viacero rozohraných partií, ale to je v konečnom dôsledku jedno, všetko je totiž na odpis. Vykašli sa na neho.

ema22270
7. júl 2023

Ja by som sa s nim narovinu porozpravala a ako sa poznam, ak by som zazila take stretnutie aj s nou na kofole a robila tie veci, co robila... ja by som aj s nou hodila rec. Normalne sa jej bez emocii opytala o co jej ide. Lebo toto je podla mna uplne trafene a este toto robi tvoj priatel svojmu bratovi, ked maju male babo. No kvoli tomu sa mozu aj dozivotne nerozpravat, hlavne ak si spolu nieco zacnu, alebo nebodaj budu spolu.

syslik81
8. júl 2023

Odid od neho,ale neodpustila by som si poznamku,ze snad vie co robi a ze tym pride nielen o brata ale obrati proti sebe celu rodinu..

macatt
8. júl 2023

Bola tu raz podobná téma, kde sa autorka zamilovala do priateľovho brata(nebolo tam však dieta) , väčšina myslím radila, že má ísť za láskou, že žije len raz, že v rodine sa to utrasie.. tiež mám kamoša čo si zobral bývalú švagrinú cez ,,mŕtvoly,, iskrilo to medzi nimi odjakživa, len čakali roky kým sa porozvádzajú.. ak ju takto uprednostňuje pred tebou, asi s tým veľa nenarobíš, iskrí to medzi nimi, je to zvrátené a zakázané a im chuti o to viac..stretli sa dvaja bezchrbťáci a ty môžeš len čakať ako sa to vyvinie.. neviem či by pomohlo keby si sa porozprávala s ňou, že jednoducho sa pri nich cítiš ako piate kolo u voza a že jednoducho máš pocit, že s priateľom flirtuje a nepáči sa ti to a príde ti to zvrátené👩🏼‍🔧