Vzťah môjho priateľa so svojou "švagrinou"
Ahojte žienky, zaujíma ma váš názor na môj problém vo vzťahu. Mám priateľa s ktorým sme spolu 6 mesiacov. Slobodní, nemáme detičky a všetko bolo v poriadku. Môj priateľ má mladšieho brata, ktorý ma priateľku už asi 10 rokov, majú spolu 1 bábo - 11 mesiacov. My žijeme tu na SK, jeho brat s priateľkou v Prahe. Pred mesiacom sa vyskytol problém. Táto "neformálne" priateľova švagriná mu začala čím viac a viac vypisovať správy, posielať fotky a volať. S priateľom som sa v kľude porozprávala, že o čo tu ide, že je to akosi priveľa komunikácie, a to iba ona a on. Povedal mi vtedy, že je to kvôli synovcovi, že zdieľajú info a fotky o ňom, že on je na neho zvedavý, on má maličkého veľmi rád. Ale situácia sa začala zhoršovať. Komunikovali viac a viac. A odrazu som začala počúvať od priateľa zlé reči na svojho brata. Ako priateľku zanedbáva, ako sa jej a malému nevenuje a dorazili ma úplne priateľove slová, že ako toto môže jeho brat, byť taký, že iný by takú ženu na rukách nosil, aká je ona dokonalá, úžasná, ako navarí, poriadi, čo všetko dokáže. Normálne mi vyrazilo dych. Chcela som od neho vysvetlenie, ale zase len kopec rečí a vysvetlenie žiadne, nič z toho. Pred 2 dňami prišla na Slovensko. Bez jeho brata, len s bábom. Jeho brat vraj príde za nimi o mesiac. Týždeň sa chystal na jej príchod, 100 km autom išiel po ňu na stanicu, jej rodičia nemohli ísť, lebo ona si priala nech príde môj priateľ (vraj má lepšie auto). A on si skoro nohy polámal. Normálne som len čumela. Vraj to všetko zase len kvôli malému. Priateľ je podnikateľ, workoholik. Ale to som vedela a rešpektovala, venovala som sa svojej práci. Ale teraz, odrazu má čas, kopec času, teda len pre ňu a to malé. Už mi cez deň nevolá, nenapíše ako predtým. V stredu bol sviatok, boli sme spolu a jemu nonstop pípal mobil, písala mu. Jedna správa za druhou. Ak neodpisoval, tak volala. Stále odbiehal na terasu, že vraj fajčiť. Viem, že to nebola pravda. Boli sme už aj vonku na kofole. Ona, dieťa, ja a môj priateľ. Ja neviem, či preháňam, ale ona išla po mojom partnerovi ako pes po údenom. Vôbec sa mi nepozdravila, nereagovala na mňa, nekomunikovala so mnou. Len oči na mojom priateľovi, pri každej príležitosti sa ho dotýkala, výstrih mala až po pupok, mini šaty, stále sa dotýkala dekoltu, hlúpo sa smiala na všetkom čo povedal a top bolo že každá veta začínala "ty to vieš spraviť lepšie ako tvoj brat, on to nevie, on je neschopný, on to neurobí ... a bla, bla, bla". Kydala na jeho brata nonstop a on sa ešte pridal. Ja ako nechápem, je to vlastne jej švagor, nedávno porodila dieťa jeho bratovi!!! ja nechápem, naozaj nechápem. Čo mám žienky robiť? Nechcem žiarliť či robiť hysterické scény, je to predsa žena jeho brata, ale to čo sa deje nie je normálne. Strácam svojho priateľa a neviem čo urobiť. Priateľ tvrdí, že nič sa nedeje, že robím z komára somára. Ale realita je, že mi posledné dni nedvíha mobil, neodpisuje na správy, chodí domov nad ránom a urobil by pre ňu prvé aj posledné. A mňa prestáva vidieť. Mám sa vzdať? Bez boja? Je vôbec normálne aby medzi nimi niečo bolo?
Milá autorka, taký ovplyvnitelny chlap ti je úplne na hovno. Jemu nedokapcuje že bratova žena sa chová jak ľompa. Nevadí. Tak to je v živote. Keď je dilino tak ho nechaj tak. Tiež mi napadlo, že píš jeho bratovi, ale radšej sa neznižuje na úroveň ľompy. Ja s mojou povahou sa elegantne otočím na opätku a idem si svoje.
Ja by som s takým človekom nechcela byť, teraz sama vidíš, že ti neodpisuje, nemá nikdy čas pre teba. Ale pre iných hneď si ho nájde. Čo bude potom…
Myslim, ze uz nemozes urobit nic, je mi to luto 😔 ale predsalen, mas kontakt na brata? Poznas ho? Ja by som sa ho spytala uplne narovinu, ze co sa medzi nim a svagrinou stalo, a podla odpovede by som pokracovala s info, ktore by som mu servirovala. Ale to uz len tak, mozno ani ten brat nevie aky je zly manzel 😔 toho tvojho ti to vsak uz aj tak nevrati..
On si zjavne už vybral, kašli na neho
USTUP, toto zavana riadnym pruserom, nechala by som oboch tak, nech si to "uziju" aj s dosledkami. Rodicia tych dvoch bratov vedia nieco? Pisala si, ze nechcela ist ich autom, ale bratovym...
A mozno ju len tesi, ze je stale ziadana, ok, ale buduje si sebavedomie na tom uplne najnevhodnejsom cloveku a tvoj priatel, ze toto nevidi, ze sa mu zatemnil mozog, ok, bud rada, ze to vidis, ktovie kolkokrat sa mu to este stane. Takze ano, nechat tak bez "boja!.
prosim ta naco bojovat o niekoho kto je schopny zapredat vlastneho brata za jednu "lacnu" svagrinu ? ....co sa mu sama podhadzuje ...
Veď ste spolu len pol roka, buď rada, ze za takú krátku dobu vidíš aký je realne.
Ja osobne by som z tohto štvoruholníka vyskočila čo najskôr, lebo toto ešte bude zaujímavé, keď sa to prevalí, brat zráta podraziť. Nech nie len výhovorka “veď mám priateľku”, nič som s nou nemal.
No mám dosť po prečítaní. Švagriná asi nebude veľmi inteligentná keď idete na Kofolu a ona skúša toto na svojho švagra a ešte aj pred jeho frajerkou. Čo sa týka tvojho partnera asi veľa morálky do vienka nedostal keď dokáže toto urobiť vlastnému bratovi. Ja byť na tvojom mieste nebojovala by som , nepísala, nevolala veď ak ťa miluje a záleží my na tebe a hlavne chce byť a tebou tak zabojuje, len neviem ale ja by som už nechcela mať takého partnera ak keby neviem ako sa snažil...
Este ma napadla jedna z veci….Pises ze su spolu 10rokov…A maju 11mes.dieta…V podstate po 9rokoch dieta…To je dost dlha doba na dieta…Cize tam musel byt zjavne problem s otehotnenim alebo proste nieco tam muselo byt ….A zrazu sa to podarilo?…No neviem ci neni otcom tvoj priatel a nie brat…A mozno brat aj nieco tusi uz…Alebo je to skuska…Ze ako sa jeho manzelka vykrystalizuje 🤣a preto ten mesiac…Ze pride o mesiac…To je tiez divne,ze s nou nesiel,ved co by dal zato chlap ked zena mu porodi po 9rokoch dieta?Tu nieco nehraje…
Ste spolu 6 mesiacov
Pred tebou mal niekoho?
Keby som s chlapom len 6 mesiacov ako Ty, tak by isiel kade lahsie. Po 6 mesiacoch ma divne spravanie. Najdi si niekoho, kto po tak kratkej znamosti na Tebe oci necha, ruzove okuliare byvaju rok , rok a pol, max. 2 roky. Tento ich nema pri Tebe uz po pol roku. Necakaj, konaj.
Aj z mojej skusenosti viem, ze prve mesiace, mozno rok aj dva vztahu boli prechadzky ruzovou zahradou. Ty ju nemas po pol roku vztahu.
Autorka: ste spolu iba 6!!!!!!! mesiacov. Este mal byt zamilovany ako pubertiak a mal ta mat plnu hlavu. Bud rada, ze sa vyfarbil po 6 mesiacoch. Ked ti toto robi v obdobi najvacsej zamilovanosti, co by robil po 15-20 rokoch? Co je to za charakter opalovat zenu vlastneho brata??
@viera ja som mala dieta po 13 rokoch vzrahu. Lebo sme to tak chceli a nemali sme problem s otehotnenim. Nie kazdy tuzi hned plodit a hniezdit.
Ahoj, no to mi je ľúto, že je tvoj priateľ taký zaslepený hlupák, ale jedine ako na to môže prísť, je že áno, vzdaš sa tohto "skvostu" bez boja a on nech sa stará o tú hlúpu "švagrinú" príde na to sám čo si to uviazal za slučku na krk.
Určite sa neponizuj nejakým,,bojom,, za neho....je to ponižujúce.dobrovolne ste sa dali dokopy, preto by ste v nej mali aj dobrovoľne zotrvať. Nastav sa tak, že vaša spoločná cesta sa už končí. Držím ti palce
A je tu vôbec o čo bojovať? 🤷O takého by som už ani nezavadila a toto by bol pre mňa jasný signál na ukončenie vztahu. Ešte šťastie že ste spolu tak krátko a bez záväzkov. So vztýčenou hlavou a úplne bez váhania ho pošli do ri*i. 😏
no teda, to je masaker ☹.. Jediné čo môžeš urobiť, je stiahnuť sa... bojovať nemá zmyseľ. Buď mu to dojde, alebo nie, ale niektoré veci bohužiaľ neovplyvníme.
Zahodit 6 mesacny vztah bez zavazkov nie je ziadna tragedia, o par tyzdnov si nanho ani nespomenies 🙂 no je mi vazne luto jeho brata, pretoze on ma dlhorocny vztah s velmi vaznym zavazkom-dietatom. Z takeho vztahu sa odchadza ovela narocnejsie... ja by som ho kontaktovala. Nie je to znizovanie sa na uroven svagrinej, pretoze ty ho balit nejdes. Ktovie, ci chudak vie, co ta jeho vystraja... ci uz ho budes alebo nebudes kontaktovat, v tomto nezmyselnom vztahu nepokracuj... inak chyba mi tu jeden prvok, ktory sa v kazdom vztahu do urcitej miery pretriasa- SVOKRA. teda potencialna, kedze nie ste ani jedna vydata. Vie mamicla, co doraba jej synacik a ako jej nadejna nevesta ocoernuje a zhadzuje druheho syna a prvemu sa doslova podsuva? To by mohla byt tiez vesela debata😅
Podla mna spolu nieco mali a dieta moze byt kludne aj tvojho priatela. Mnohe by tomu nasvedcovalo.
@stanulienkat Ja ti to neberem…Skus ale citat ja pisem o tom,ze po 9rokoch sa muz ak chceli dieta tesit…””Prve dieta””….A on za nou pride po mesiaci….Hm?..Tak asi tu nieco uz nesedi…
Normálne by som mu povedala že buď mi hneď teraz vysvetlí čo sa to tu deje a začne sa správať normálne (bratovu ženu a dieťa prestane riešiť a prenechá to bratovi) alebo odchádzam.....nie toto neni zdravý vzťah ani normálna komunikácia medzi dvoma rodinnými príbuznými.
Zase keby sňou niečo má nerobí to takto okato.
myslím že u nich dvoch je to vzájomné, nechaj ho nech si robí čo chce , viem že to mrzí ale podľa toho všetkého čo si napísala a určite sú aj veci o ktorých ty nevieš, tam už veľa neurobíš. A bojovať o chlapa, čo podrazí vlastného brata , to neviem či je terno😒
Nie, nie si prehnane ziarliva, toto je ozaj cez. Ja by som ten vztah ukoncila, jeho pozornost a city su evidentne uz niekde inde.
@viera no asi nema tolko volna a mozno o ten mesiac maju naplanovany vylet. Mne toto divne nepride. Muzove sesternice tak chodia casto,pridu na Slovensko a ich partneri po nejakom case,ked maju volno
Nechaj jej ho a pri odchode nezabudni napísať bratovi aby vedel čo má doma.
Tiež by som si myslela, že je možné, že dieťa je tvojho priateľa.
@viera dieťa sa narodilo po takom dlhom čase z toho dôvodu, že ona nikdy v živote nechcela deti. Podľa jej slov chcela vždy len veľa psov. Jeho brat chcel dieťa a nielen jedno. Dokonca tvrdí, že pri milovaní to urobil úmyselne tak, že nakoniec otehotnela. Ale ako som mohla počuť od nej, tak povedala a to citujem "nevadí, že mám teraz dieťa, mám ho rada, veď je to predsa úplne rovnaké ako pes ... aspoň teraz keď je malé". Schválne citácia lebo ja sama som neverila vlastným ušiam keď to zo seba vypustila. A presne tak sa aj k malému správa. Ale ja nie som matka, takže nechcem súdiť a do tejto témy zachádzať. No ako pozorovateľ, nepáči sa mi jej správanie voči malému. Je to dosť extrémne.
Tak na toto by som sa uz nedokazala mlcky prizerat (myslim na tej kofole, co si pisala). Ja by som sa normalne postavila a s kludom im povedala, ze ci im nie je blbe a teda hlavne jej, ze sa takto sprava k vlastnemu svagrovi a pred tebou ako jeho priatelkou. Ze sice spolu nie ste dlho ale mas pravo sa ozvat. Mas ho rada a zalezi ti na vasom vztahu. Ze to co ona predvadza, ako sa silene smeje, dotyka sa ho, stazuje sa na vlastneho muza pred nim a jeho vychvaluje do nebies, nie je absolutne v poriadku a skor to vyzera, ze po nom ide ako po udenom (tvoje slova). Jej neustale vypisovanie a vyvolavanie takisto nie je v poriadku. Ani jeho zatajovanie a zlahcovanie situacie, ked si ho s tym uz konfrontovala. Ze nech sa ani nepokusaju to popierat, lebo tak okato maju k sebe blizko a ta naklonnost sa proste neda zamaskovat. Potom by som sa pozrela na priatela a povedala mu, ze nech sa rozmysli, co vlastne chce, lebo ty s nim nebudes stracat cas, pokial to s tebou nemysli tak vazne ako ty a mieni toto predvadzat. A hlavne, nech sa na to pozru aj z moralneho hladiska, ci im toto pride v poriadku. Prepierat svojho muza+brata a ohovarat ho a ona ide oci na tvojom chlapovi nechat. Ze ty zo seba nenechas robit hlupanu! A pekne krasne by som odkracala...

Nechala by som ho ísť svojou cestou. Ste spolu len 6 mesiacov, mali by ste lietať od šťastia, užívať si romantické pobyty, byť zaľúbení po uši. A jeho hneď poblázni nejaká iná, o rok to bude nová kolegyňa, potom suseda. No ďakujem pekne.
A druhá vec, on nemá zjavne žiadne zábrany a morálku. To sa robí bratovi? Rozbíja vzťah a rodinu? Lebo tým, že spolu naňho kydajú, toto robí. Veľa párov si prešlo krízou po narodení dieťaťa, je to zmena, ale tvoj priateľ to len zhoršuje. Ani by som sa nebavila, nepotrebovala by som žiadne vysvetľovačky, nech si robí čo chce a uvoľnila by som jeho miesto niekomu lepšiemu.