Má vzťah s mužom s cystickou fibrózou perspektívu?
Ahojte. Idem sa poradiť. Cez zoznamku som spoznala muža s ktorým si naozaj rozumieme. Po pár stretnutiach mi povedal že má cystickú fibrózu. Neodradilo ma to od neho ale priznám sa že odvtedy nad tým veľa premýšľam.
Sme ešte len na začiatku a práve preto si hovorím či je fér pokračovať keď už teraz mám v hlave strach z toho čo by raz mohlo prísť. Na druhej strane mi príde hrozné zahodiť niečo čo môže byť pekné len kvôli diagnóze.
Asi neviem či sa zbytočne bojím budúcnosti alebo je normálne nad týmto rozmýšľať už teraz.
@anonym_autor ide o to kolko vie byt v remisii a celkovo ako to kompenzuje. Este by som to nezahodila.
vezmi si ho do 50 bude po nom a budes dedit Simply the best
ja by som do takeho vztahu nesla, nakolko CF je dedicne ochorenie, iba ak by som nechcela mat deti
NIE
tak zalezi ako je stary a ako ma kompenzovanu chorobu, dnes sa ludia s CF dozivaju aj dospelosti popr. staroby. nie je to problem, je to skor otazka kvality zivota a ako to ovplyvnuje spolocny rodinny zivot. tiez mam postihnutie (plucne ale ine) fungujem relativne ok, mam 3 deti a az na drobne obmedzenia zivot plynie normalne v manzelstve uz 25 rokov. je to o tom co chces a ako sa vies prispôsobit
Pokial chces dieta tak nie….
Je to kolotoc hospitalizacii, chorob, do buducna mozno transplantacia alebo predcasne umrtie
Baby, ak nie je autorka nositelkou genetickej mutacie, tak dieta budu mat zdrave (cca 1 z 30 ludi je nositelom tejto mutacie). A uz 2 roky je nova liecba, liecia sa nou aj pacienti na SK (po utrapach), tzv cftr modulatory - ktora posobi priamo v bunkach a vyrazne zlepsuje zdravotny stav. Ano, isla by som do toho

Kolko mas rokov. Chces mať deti?