Vzťah s bohatým partnerom - možné nástrahy a skúsenosti
Ahojte, paci sa mi jeden chlap, zatial je to len v rovine spoznavania ale je velmi pozorny a rozumieme si. Co ma vsak troska matie je to, ze je z velmi bohatej rodiny. Sprava sa vsak uplne rozumne a milo, len s takym niecim nemam skusenost. Ak ste sa niekto dostali do takej rodiny, nepozerali na vas potom inac? Nie som teda chudobna, mam sa dobre ale ani zdaleka to nie si take palky. Sme premierna/trocha nadpriemerna rodina a obavam sa, ci by medzi nami (a nasimi rodinami) neskor neboli privelke rozdiely, ked by doslo k dolezitym veciam. A mozno ci by som sa aj ja necitila “vydrziavane”. Ze chapem ze pre nich by niektore veci boli samozrejmost alebo malickost ale pre mna to bude nieco uplne ine… zaujimaju ma vazne realne skusenosti. Lebo takto ked si premietnem zivot tak mam pocit, ze bohati ludia sa vacsinou daju dokopy s bohatymi
@anonym_autor mala som velmi davno takeho frajera z bohatej rodiny, mali rodinnu firmu, darilo sa im a stale dari. Nikdy neriesil kto z kadial pochadzame. Co som tam videla ako rozdiel oproti inym ludom co som dovtedy poznala bol sposob rozmyslania toho cloveka. Uplne inak vnimal vela veci ako bezny clovek zo strednej vrstvy, bol velmi pozitivne naladeny, vedel sa bavit s kazdym, najma ludmi na vyssich poziciach , mal celkovo take dobre zivotne rozpolozenie, bol zamerany na rast a veci sa mu darili, vzdy ho bola plna miestnost ked sme niekam isli. Keby to nebol vysoko funkcny psychopat co videl do ludi, tak by to bol dokonaly clovek :D. Inak je to stale velmi uspesny clovek. Mne ten vztah velmi vela dal a som rada, ze somdo toho isla aj napriek tomu, ze mi cely cas svietila pomyselna kontrolka, ze nieco je zle :D. Ale neviem aky je ten tvoj. Mozno uplne ina osobnost, fakt to je o ludoch.
@anonym_7d2d78 vysoko funkčný psychopat iba hra pozitívne naladenie. Práve preto je psychopat. Keby bol " od prírody" pozitívne naladený, nebol by psychopat.,🥴 Úspešný pravdepodobne bol, šťastný nebol určite, to psychopati nevedia. To, že si sa od neho veľa naučila bol asi vtip. 🫣. Naučiť sa byť psychopatom sa nedá. Možno nejaké triky obchodné, vzťahové si obkukala, ale to je vcelku nanič, keďže ich nevieš ďalej aplikovať, lebo nie si psychopat.
@tykat ja ich peniaze ani nechcem 🙂 sudite asi podla seba. Tento prispevok je pre ludomktori maju skusenosti s partnerom z inej financnej situacie, evidentne nemate a netyka sa vas to ani nemate co do tejto diskusie pridat tym padom. Dovidenia
@anonym_autor ano mam.skusenost, preto pisem.
Kolegyna (tesne po VS) mala priatela z takejto bohatej rodiny. Tam je dolezite aj to ci ma peniaze on alebo jeho rodina. Kolegynin priatel len pochadzal z bohatej rodiny. Svadba bola na spadnutie. Kolegyna behala s nim a jeho rodicmi vyberat pozemok na dom, planovali aky dom budu stavat. A nakoniec si to rozmyslela. Z uplne praktickych dovodov. Totiz vsetko co mali s priatelom mat malo ostat vo vlastnictve rodicov. Mal auto, ale nebolo jeho, mal paradny velky byt v BA v starom meste ale bol jeho rodicov. Mali ist spolocne na dovolenku, ok. Jemu zaplatili rodicia, jej ani cent.. Vsetko mu dali k.dispozicii ale nemal nic. Pracoval v rodinnej firme (stavebnicvo) ale nemal.plat. Topili sa v peniazoch ale on realne nemal nic. Vedel ju pozvat na obed, do kina, poslal kvety do.prace, zobrat autom na vylet, ale to auto ani soferovat nesmela (kvoli rodicom). Ak chceli ist napr.niekam letecky rodicia jemu preplatili letenky, ubytko... ona si.musela platit sama. Tam max platil za oboch utratu za veceru, nejaky vylet... On bol fajn ale uplne priputany k rodine, nic zvlastne v tom nevidel. A rodicia velmi dbali na to aby ich nikto nevyuzival.
Takze preto ti.pisem, to ze su bohati vobec neries, resp.dobre si rozmysli ci sa chces nejako viazat s niekym kto je takto bohaty, oni fakt necakaju na chudobnu popolusku ktora sa na nich nacucne. Na druhej strane mozu byt tieto peniaze a majetky velky problem v buducnosti, ak by ste sa rozisli tak.mozes skoncit s ovela horsim "holym zadkom" ako keby si si zobrala seberovneho chalana.
@anonym_7d2d78 vysoko funkčný psychopat iba hra pozitívne naladenie. Práve preto je psychopat. Keby bol " od prírody" pozitívne naladený, nebol by psychopat.,🥴 Úspešný pravdepodobne bol, šťastný nebol určite, to psychopati nevedia. To, že si sa od neho veľa naučila bol asi vtip. 🫣. Naučiť sa byť psychopatom sa nedá. Možno nejaké triky obchodné, vzťahové si obkukala, ale to je vcelku nanič, keďže ich nevieš ďalej aplikovať, lebo nie si psychopat.
@anonym_3b5ea4 si tam bola tusim tiez ako taky pozorovatel - tretia osoba ako citam :D. Mna kazdy moj minuly vztah nieco v zivote naucil, ci toho bolo menej, alebo viac, vzdy mi to nieco dalo aj ked to skoncilo.
Ono, toto je dosť individuálne. V mojej bubline sú väčšinou bohatí ľudia, niektorí extrémne bohatí. Tak mám dve kamošky z bežných rodín, ktoré sa vydali do tých bohatých. Jedna drží hubu a krok a poslúcha, aby neprišla o všetko, lebo muž s oteckom všetko riadne ošetrili Druhá je spokojná a šťastná a má skvelého muža. Čo ale musím napísať je, že napriek veľkým peniazom a luxusu majú obe veľmi dobré deti (už väčšie, stredoškolákov).
My sme naopak. Ja som z bohatej rodiny, muž nie a celkovo priniesol muž do rodiny oveľa viac peňazí, ako ja. Na rozbeh bol základ od rodiny fajn a pocit, že rodina vie podržať v zlých chvíľach je na nezaplatenie, ale aj tak sa musí človek už potom popasovať so životom sám.
@anonym_autor ano mam.skusenost, preto pisem.
Kolegyna (tesne po VS) mala priatela z takejto bohatej rodiny. Tam je dolezite aj to ci ma peniaze on alebo jeho rodina. Kolegynin priatel len pochadzal z bohatej rodiny. Svadba bola na spadnutie. Kolegyna behala s nim a jeho rodicmi vyberat pozemok na dom, planovali aky dom budu stavat. A nakoniec si to rozmyslela. Z uplne praktickych dovodov. Totiz vsetko co mali s priatelom mat malo ostat vo vlastnictve rodicov. Mal auto, ale nebolo jeho, mal paradny velky byt v BA v starom meste ale bol jeho rodicov. Mali ist spolocne na dovolenku, ok. Jemu zaplatili rodicia, jej ani cent.. Vsetko mu dali k.dispozicii ale nemal nic. Pracoval v rodinnej firme (stavebnicvo) ale nemal.plat. Topili sa v peniazoch ale on realne nemal nic. Vedel ju pozvat na obed, do kina, poslal kvety do.prace, zobrat autom na vylet, ale to auto ani soferovat nesmela (kvoli rodicom). Ak chceli ist napr.niekam letecky rodicia jemu preplatili letenky, ubytko... ona si.musela platit sama. Tam max platil za oboch utratu za veceru, nejaky vylet... On bol fajn ale uplne priputany k rodine, nic zvlastne v tom nevidel. A rodicia velmi dbali na to aby ich nikto nevyuzival.
Takze preto ti.pisem, to ze su bohati vobec neries, resp.dobre si rozmysli ci sa chces nejako viazat s niekym kto je takto bohaty, oni fakt necakaju na chudobnu popolusku ktora sa na nich nacucne. Na druhej strane mozu byt tieto peniaze a majetky velky problem v buducnosti, ak by ste sa rozisli tak.mozes skoncit s ovela horsim "holym zadkom" ako keby si si zobrala seberovneho chalana.
@tykat u nás podobne. Syn dostal auto, dokončuje sa mu byť, ale všetko zostane písané na nás. Neprevediem mu nič, veď zdedí 😅.
Aj keď teda on to odmieta a našiel si nájom a chce si ho platiť sám.
Mam kamaratku, vydala sa do znamej milionarskej rodiny, ale fakt ze milionarskej, top priecky rebricka, nie len ze niekto ma 2 pekne domy a drahsie auto. No a uz su rozvedeni, proste ten zivotny styl bol uplne iny. Mozno to spociatku tiez vyzeralo ze ved my to dame, no nedali… Aj ked vzdy je to o konkretnom cloveku samozrejme, netvrdim, ze vsetci musia byt taki.
@anonym_autor neviem co chces pocut ale uvidis casom. Ale treba ratat s tym ze skoncis ozaj s tou igelitkou ako sa stalo u nas v rodine. Mam starsieho brata a mnohe skoncili smutne ze odisli s tym s cim prisli😉 mne ako zene zo zabezpecenej rodiny sa osvedcilo mat partnera na ako tak podobnej financnej urovni pripade vyssej lebo to neskoncilo nikdy dobre a dotycni muzi to neznasali dobre

@anonym_autor mala som velmi davno takeho frajera z bohatej rodiny, mali rodinnu firmu, darilo sa im a stale dari. Nikdy neriesil kto z kadial pochadzame. Co som tam videla ako rozdiel oproti inym ludom co som dovtedy poznala bol sposob rozmyslania toho cloveka. Uplne inak vnimal vela veci ako bezny clovek zo strednej vrstvy, bol velmi pozitivne naladeny, vedel sa bavit s kazdym, najma ludmi na vyssich poziciach , mal celkovo take dobre zivotne rozpolozenie, bol zamerany na rast a veci sa mu darili, vzdy ho bola plna miestnost ked sme niekam isli. Keby to nebol vysoko funkcny psychopat co videl do ludi, tak by to bol dokonaly clovek :D. Inak je to stale velmi uspesny clovek. Mne ten vztah velmi vela dal a som rada, ze somdo toho isla aj napriek tomu, ze mi cely cas svietila pomyselna kontrolka, ze nieco je zle :D. Ale neviem aky je ten tvoj. Mozno uplne ina osobnost, fakt to je o ludoch.