icon

Vzťah s bohatým partnerom - možné nástrahy a skúsenosti

Dnes o 11:53

Ahojte, paci sa mi jeden chlap, zatial je to len v rovine spoznavania ale je velmi pozorny a rozumieme si. Co ma vsak troska matie je to, ze je z velmi bohatej rodiny. Sprava sa vsak uplne rozumne a milo, len s takym niecim nemam skusenost. Ak ste sa niekto dostali do takej rodiny, nepozerali na vas potom inac? Nie som teda chudobna, mam sa dobre ale ani zdaleka to nie si take palky. Sme premierna/trocha nadpriemerna rodina a obavam sa, ci by medzi nami (a nasimi rodinami) neskor neboli privelke rozdiely, ked by doslo k dolezitym veciam. A mozno ci by som sa aj ja necitila “vydrziavane”. Ze chapem ze pre nich by niektore veci boli samozrejmost alebo malickost ale pre mna to bude nieco uplne ine… zaujimaju ma vazne realne skusenosti. Lebo takto ked si premietnem zivot tak mam pocit, ze bohati ludia sa vacsinou daju dokopy s bohatymi

Strana
z2
thereisabear
Dnes o 12:01

A poznáš jeho rodičov? Úplne zbytočne to riešiš vopred, nevieš s istotou akí budú, možno úplne normálni. Keď ti tu niekto napíše zlú skúsenosť, tak sa s ním rozídeš?

anonym_b4cc97
Dnes o 12:08

@anonym_autor mozno to dobre dopadne a vydedia ho... ale vazne... asi by som to neriesil...
1, "z bohatej rodiny" - on je bohaty alebo jeho rodicia su bohati?
2, ak si budete rozumiet a nepocitis, ze ti on dava najavo, ze si menejcenna alebo nieco, tak ostatne ti moze byt ukradnute...

morpheuss
Dnes o 12:15

V akých číslach sa pohybuje, že to vnímaš ako taký priepastný rozdiel?

arek00
Dnes o 12:20

Rozpravky boli vacsinou o princeznach, do ktorych sa zalubili chudobny chlapci, alebo o princoch, čo sa zalubili do chudobnych dievčat.a vzdy bol stastny koniec, ze sa vzali a mali deti. Ak ho mas rada a on teba...neries jeho socialny status. Ak je dobry chlap, ber.

stvura
Dnes o 12:27

tak to zalezi, ale chapem tvoje obavy...ak mas 20-30, tak by som do toho sla...ak mas okolo 40tky tak uz nie, lebo je tam riziko prave toho co pises prilis velke a tiez by ma nenadchla predmanzelska zmluva

autor
Dnes o 12:30
@stvura

tak to zalezi, ale chapem tvoje obavy...ak mas 20-30, tak by som do toho sla...ak mas okolo 40tky tak uz nie, lebo je tam riziko prave toho co pises prilis velke a tiez by ma nenadchla predmanzelska zmluva

@morpheuss no … ak vezmeme nejak celu rodinu a majetky tak v milionoch …

vevesh
Dnes o 12:30

Tieto veci naozaj zalezia rodina od rodiny- niekde to nepocitis, niekde to velmi riesia. Mna by zaujimalo hlavne aky je to chlap pre teba a pripadne problemy by som riesila, ako sa hovori, za jazdy. Mam pary tak pol na pol, kde to v pohode zvladli a pary, kde to nezvladli - a taky jasnovid tu nie je nikto, aby vedel povedat, ci to zvladnete alebo nie.....🙃🙃

letfenixa
Dnes o 12:31
@stvura

@stvura predmanzelska zmluva na Slovensku je len zdrap papiera.

morpheuss
Dnes o 12:34
@anonym_autor

@morpheuss no … ak vezmeme nejak celu rodinu a majetky tak v milionoch …

@anonym_autor no hej, ale čo sú to majetky v miliónoch? má vilu v centre... no a? Je to také isté bývanie ako máš ty. Majú drahé autá... no a? Rovnako ťa odvezie aj lacnejšie... idú na dovolenku 3x ročne? No a? Ty chodíš raz... a do menej vychytenej destinácie. Zážitok z toho máš možno lepší ako oni... takže z čoho to máš vlastne komplexy? Skús byť konkrétnejšia...

stvura
Dnes o 12:35
@letfenixa

@stvura predmanzelska zmluva na Slovensku je len zdrap papiera.

@letfenixa no neviem...v nasej rodine sme mali - aj mame a zatial im to vyslo, ako fakt zalezi ale od neho...mam vela kamosiek co pred 40tkou boli takto "vysankovane" majetnejsim partnerom a skoncili u rodicov fakt s tym kufrom co prisli, takze preto by som do toho uz nesla v tom veku (a to boli vztahy od 3 do 15rokov)

vevesh
Dnes o 12:38
@morpheuss

@anonym_autor no hej, ale čo sú to majetky v miliónoch? má vilu v centre... no a? Je to také isté bývanie ako máš ty. Majú drahé autá... no a? Rovnako ťa odvezie aj lacnejšie... idú na dovolenku 3x ročne? No a? Ty chodíš raz... a do menej vychytenej destinácie. Zážitok z toho máš možno lepší ako oni... takže z čoho to máš vlastne komplexy? Skús byť konkrétnejšia...

@morpheuss taketo nieco nepocitis. Ale ked niekto ma vilu aj v spanielsku, svajciarsku, lyzovacky obtyzden v rakuskych alpach so sukromnym vodicom a saty na ples ti donesu z talianska na lusknutie prstikmi, tak taketo rozdiely pocitis, a velmi ako zena....

marca12
Dnes o 12:40

To ti nikto nepovie. Mame v rodine,kde si chlap zobral zenu z majetnej rodiny. Maju vilu,drahe auta,milionove zisky vo firmach. Ten rozdiel citit,ale zatial su spolu a vyzera,ze im to funguje. Lenze funguje to tak,ze baba je zvyknuta na nejaky standard a kedze jej muz nezarobi tolko,tak ju sponzoruje otec. Ale nic mu nevycitaju,pomaju mu s podnikanim,su radi,ze ich dcera ma slusneho,pracoviteho muza. Druhy pripad moja byvala sefka. Tej ziadna nevesta nebola dost dobra a ani na jednu nemala pekneho slova. Mala styroch synov. Traja rozvedeni a stvrty vkuse striedal frajerky,lebo mu to mamicka u kazdej pokazila a kazda zena s rozumom radsej usla akoby mala mat taku svokru. Takze ty sama musis spoznat jeho rodicov,surodencov,rodinu,aby si videla ako sa spravaju,vyjadruju a ake maju vyzarovanie.

anonym_3b5ea4
Dnes o 12:41

@anonym_autor nie nešla. Na chodenie na kávu a po baroch OK. Ale deti a rodinu nie. Mám v rodine príklad. Zobrala si extra prachatéhi a po svadbe a dvoch deťoch sa mu už zunovala a neposlúcha ako pes na slovo jeho a jeho rodinu. Nemusím písať, že ťahala s igelitkou a pozor BEZ DETI. Milostivy si ich nechal pre novú a podstatne mladšiu partnerku, aby mohli byť rodinka. Prisúdili ich otcovi, lebo známosti na súde a hlavne tá chudera nemala ani byt, ani na nájom v hlavnom meste. Zničil ju parádne. Samozrejme nemôže konkurovať štandardu, ktorý on deťom ponúka. Súkromné školy, extra drahé kružky, športy, lyžovačky, exotické dovolenky. Všetko do času, aj s mužmi je to tak.

anonym_16979e
Dnes o 12:43

@anonym_autor
Svokra byva hlavny problem, chcela " lepsiu partiu,"

anonym_fcc172
Dnes o 12:43

@anonym_autor ja by som sa pri takom cloveku ani necitila dobre. Hladam si seberovnych.

maminkadeticiek
Dnes o 12:44

Tak len sa spoznavate a ty riesis ako budu spolu vychadzat vase rodiny.Ani trosku ti to nepride divne?

anonym_ec1302
Dnes o 12:49

predmanzelska zmluva u nas pravne zakotvena nie je, t. j si s tym mozu vytriet vsetci viete co..
novy OZ uz s touto instituciou rata, ale kedy bude schvaleny a ucinny ani srnka netusi

autor
Dnes o 12:54
@maminkadeticiek

Tak len sa spoznavate a ty riesis ako budu spolu vychadzat vase rodiny.Ani trosku ti to nepride divne?

@maminkadeticiek nie a tu nejde len o rodiny. Preco by som to nemala riesit hned na zaciatku ak nechcem s danym clovekom sa tahat len tak pre zabavu ale budovat naozaj nieco perspektivne ?

anonym_596a96
Dnes o 12:55

Ja pochádzam z majetnejšej rodiny, môj manžel nie. Nikdy som to v začiatkoch neriešila, brala som to tak ako to bolo, láska bola silnejšia než majetky 🙂
Teraz po rokoch vzťahu už budujeme veci spolu a čo sa týka našich rodín, moja rodina mu nikdy nedávala nič pocítiť, sme normálni ľudia… sama som bola vychovávaná v tom, že nie som žiadny nadčlovek len kvôli tomu, že tých peňazí bolo možno viac ako u iných.

anonym_8fd5e5
Dnes o 13:01

@anonym_autor ako tu bolo povedane, uplne zbytocne riesis.. moj muz zaraba velke peniaze, pochadza vsak z normalnej rodiny, ja taktiez a som len jeho manzelka, nas syn sa bude mat dobre a ked si najde zenu tak nebudeme riesit taketo veci.. mame kopu kamaratov co zarabaju normalne a v zivote by nas nenapadlo sa na nich pozerat inak alebo ocakavat ine veci ako oni, vieme ako funguje zivot, riesili sme niekedy rovnake problemy, nepovazujeme sa za niekoho ineho.. ale toto sme my.. na druhej strane mozu byt bohati rodicia, co sa uz narodili bohatymi a tam to moze byt ine.. avsak ak hovoris ze ak zratas dokopy celu rodinu tak sa to pohybuje v milionoch tak to nemusi byt nejake extra bohatstvo.. ved len 4 domy niekde na zapade maju hodnotu cez milion a takyto majtek sa dokopy najde u hocikoho v rodine

maminkadeticiek
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@maminkadeticiek nie a tu nejde len o rodiny. Preco by som to nemala riesit hned na zaciatku ak nechcem s danym clovekom sa tahat len tak pre zabavu ale budovat naozaj nieco perspektivne ?

@anonym_autor Tak v takom pripade nerozvijat vztah s niekym iba preto ze pochadza z majetnej rodiny mi pride ako uplna blbost.Vztahy nerozvijame s alkoholikmi,zavislakmi,mamankami,egomaniakmi,narcismi,ziarlivcami a podobne.Nie s ludmi,ktory si dokazali nahonobit majetky.Co to hovori o jeho charaktere,zivotnych hodnotach...?Blbost.

anonym_c6bbce
Dnes o 13:10

@anonym_autor vôbec na to netreba myslieť si možno len ďalšia v poradí.Chudak chlap len sa spoznávate a ty už riešiš majetky😉mám v okolí veľa fin.nerovnych párov.

anonym_b4cc97
Dnes o 13:20
@anonym_autor

@anonym_autor majetok "sirokej rodiny" ta vobec nemusi zaujimat.
Ale priklanam sa k nazoru, ze "vela penazi" ale v nejakej norme je stale len rozpatie "vyssia stredna vrstva"... Bohati lietaju na private jetoch... ano, tam vyvstavaju otazky
Viem si predstavit, ze ak on nemusi robit a ty ano, vztah bude nerovny a moze robit problemy (on chce ist na dovolenku kedykolvek, ale ty musis pracovat)... Ale to, ze on ma viac penazi, to by ma malo trapilo...

autor
Dnes o 13:20
@anonym_c6bbce

@anonym_autor vôbec na to netreba myslieť si možno len ďalšia v poradí.Chudak chlap len sa spoznávate a ty už riešiš majetky😉mám v okolí veľa fin.nerovnych párov.

@anonym_c6bbce ach paneboze, pisete akoby som ich sla prepisovat na seba pricom o nic z toho vobec nestojim … ale ok ved rypnite si ak mate zly den 🙂 ak nemam co povedat k teme tak radsej obcas mlcim

orisker
Dnes o 13:27

Pred obyčajným domom na predmestí zastane luxusná limuzína. Vyskočí z nej uniformovaný šofér a otvorí dvere mladému, veľmi dobre oblečenému mladíkovi. Ten vkráča dnu a praje si hovoriť s otcom rodiny.
Keď ho ten usadí do kresla, mladík spustí:
"Dovoľte mi oznámiť Vám, pane, že som sa dávnejšie spoznal s Vašou dcérou. Po niekoľkých stretnutiach sme sa aj intímne zblížili a toto naše spojenie nezostalo bez následkov - Vaša dcéra čaká so mnou dieťa. Žiaľ, moja rodina je striktne proti takémuto morganatickému sobášu a moje postavenie v spoločnosti mi nedovoľuje ani len uvažovať o takomto manželskom zväzku s ňou.
Keďže som si vedomý tohto záväzku a chcem aspoň sčasti kompenzovať strasti spojené s tehotenstvom a následnou výchovou dieťaťa, ponúkam Vám nasledovné: v prípade, že Vaša dcéra plod donosí a narodí sa jej chlapec, tak ona dostane do mňa pol milióna na svoj účet, ďalej aipanáž desaťtisíc mesačne do veku dospelosti chlapca a chlapec dostane ako dar po narodení sieť realitných kancelárií, ktoré bude viesť v dospelosti.
Keď sa narodí dievča, Vaša dcéra dostane do mňa takisto pol milióna na svoj účet, spomenutú desaťtisícovú apanáž mesačne a dievčatko dostane po narodení sieť wellness a beauty salónov, ktoré bude v dospelosti viesť.
Keby však vaša dcérka nešťastnou náhodou potratila..."
Vtom mu otec skočí do reči a položí mu ruku na plece:
" No, tak ju nabúchaš druhýkrát, nie je problém...!"

anonym_c6bbce
Dnes o 13:44

@anonym_autor nie iba píšem o tom, že nelam si tým hlavičku.Pises, že v budúcnosti by niektoré veci pre nich mohla byť maličkosť ..nikdy nemáš dve rovnaké rodiny aj finančne môžu byť cca rovnaké, ale každý má iné priority.Poznam podnikateľskú rodinu a neminaju veľa pritom iný človek by žil vo vile pri mori, ak by mal to čo oni

tykat
Dnes o 15:56

@anonym_autor nic sa ty neboj, taka rodina ma peniaze poriadne osetrene, ty k nim ani nepricuchnes.

autor
Dnes o 16:11
@tykat

@anonym_autor nic sa ty neboj, taka rodina ma peniaze poriadne osetrene, ty k nim ani nepricuchnes.

@tykat ja ich peniaze ani nechcem 🙂 sudite asi podla seba. Tento prispevok je pre ludomktori maju skusenosti s partnerom z inej financnej situacie, evidentne nemate a netyka sa vas to ani nemate co do tejto diskusie pridat tym padom. Dovidenia

anonym_30eda3
Dnes o 16:13

Zalezi od toho, ci si budes s nim rozumiet a ci je jeho rodina rozumna, alebo len bohata. Rozumni to neriesia, su dtastni ak je ich dieta syastne. Len bohati, to je hob, alebo trop. Ak do vas nebudu rypat a partner si Ta bude vediet zastat tak ok, ziaden problem.

anonym_3a7d4c
Dnes o 16:31

@anonym_autor Je to o ludoch vzdy vzdy vzdy. Na vyske som s takym typkom chodila, stravili sme spolu 4 roky, fakt z velmi bohatych pomerov, spraval sa ku mne trochu majetncky a casto chcel kontrolovat co robim, po rozchode som zistila, ze ma cely cas podvadzal a ked si po mne nasiel frajerku, ktoru si vzal za manzelku, tak kym ona bola v porodnici, nevadilo mu spavat so mnou. Ale ako vravim, velmi to zalezi od konkretneho jednotlivca. Jeho rodicia boli super, nemali sme nijake problemy v tomto smere.

Strana
z2