icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

kvetinka75
9. aug 2023

@pkgirl30 všade, do čoho sa zamotá Amerika, skončí v troskách.

soldi
9. aug 2023

@pkgirl30 vdaka amerike bola ukoncena druha sv vojna a porazene nemecko. Rusi dokazali zvitazit vdaka hojnej pomoci od ameriky.
A to co je blud, ze jedna strana vojnu zacala a druha do nej vklada energiu? Popisala som Ti to na jednoznacnom priklade.
Neexistuje, aby sme vojnu ruska proti ukrajine nechali tak. Civilizovany svet jasne ukazal, ze taketo chovanie nestrpi a prave naopak, mali by sme sa angazovat ovela viac.
Rusko nestoji o mier. Cely zvysny svet ano.

annm81
9. aug 2023

@pkgirl30 Takže chceš, aby druhá strana nevkladala do vojny energiu, teda sa vzdala? Ergo potenciálne nechať voľný priebeh genocíde (Putin sa vyjadril jasne o Ukrajincoch ako o národe; niektoré aspekty vojny, napr. prístup k ukrajinským deťom, plne napĺňajú definíciu genocídy). Tiež potenciálne nechať priestor, aby Rusko využilo zdroje Ukrajiny a vlažný prístup druhej strany na pokračovanie svojej už začatej invázie v Ázii. Aby posilnené nečinnosťou druhej strany napadlo o pár rokov pobaltské krajiny. Aby Maďari začali vznášať rázne námietky, že na juhu Slovenska sú utláčaní a tak idú usporiadať referendum o pripojení k Maďarsku. Obdobne v Rumunsku a krajinách bývalej Juhoslávie. Aby Čine dalo Rusko príklad, že dobyvačné vojny sú dnes akceptovateľné. Uvedomuješ si, že by to znamenalo totálnu zmenu geopolitickej situácie?

Američania majú svoje videnie sveta, kde majú pocit mesiášstva a potrebu pomôcť celému svetu, aby sa mal tak dobre a slobodne ako oni. Môžme sa na tom z nášho európsleho pohľadu uchechtávať a prevracať oči, ale faktom je, že Američania nevedú dobývačné vojny. Že si nezažila, aby pomáhali? Tie obrovské peniaze, ktoré naliali napr. do chudobnej ruskej armády v druhej svetovej vojne, aby bol porazený nacizmus? To nebola pomoc? Ale hlavne, že na Slovensku mnohí ďakujú Rusom za oslobodenie - že nás oslobodili za americké peniaze je už vedľajšie (alebo to ani netušia?) Taktne tiež nespomenú, že II. sv. vojnu nezačali len Nemci, začali ju Nemci a ich spojenec RUSKO. A kým Američania pomocou Marshallovho plánu spravili zo zdevastovanej povojnovej Európy miesto s najvyššou kvalitou zivota na svete, tak Rusi nám peniaze z Marshallovho plánu zakázali prijať a ešte nás v rebríčku životnej úrovne posunuli poriadne dolu (kdeže sme to v medzivojnovom období boli v porovnaní s Finskom, Španielskom, či Rakúskom?) Alebo napr. myslíš, že keď sa Juhokórejčan pozrie na sever, neďakuje Ameičanom, že je jeho kvalita života v úplne inej dimenzii ako jeho príbuzného zo Severu?

cubo2
9. aug 2023

@annm81 ano, samozrejme, ze ona chce aby sa ukrajina vzdala a bol "mier". Ona a jej podobni ludia by uplne vazne chceli rokovat o mieri s niekym, kto na nich mieri samopalom a veria, ze ked nebudu velmi "provokovat" silnejsieho a vzdorovat mu, nejak "dobre bude". Typicky slovenska otrocka mentalita.

pkgirl30
9. aug 2023

Fajn tak poďme bojovať vlastnými telami, vrážajme peniaze ďalší rok a finančne sa zadĺžme ďalšie dve generácie. Ja neviem či ste prepočuli keď som povedala že aj Putin je idiot. Toľko budeme bojovať a stáť za svojou pravdou až to fakt dotiahneme do atomoviek. Presne o Tom hovorím že občania sa hádajú medzi sebou akoby sme my na to mali nejaký vplyv alebo to mohli ovplyvniť. Nemáme to ako zastaviť takže sa budem sústrediť na vlastný život.

cubo2
9. aug 2023

"Toľko budeme bojovať a stáť za svojou pravdou až to fakt dotiahneme do atomoviek." - vy nechapete, ze Putinovi sa neda ustupovat. Zlu sa nesmie ustupovat. Zlo sa musi porazit. Putin musi byt zniceny, porazeny silou, rovnako ako bol Hitler. Tam sa jednoducho neda nic ine robit.

valeria_h
9. aug 2023

@pkgirl30 Ja som len zvedavá, či by títo hrdinovia išli bojovať ak by k tomu došlo. Oni by podporovali Ukrajinu aj za cenu, že zničíme seba samých. Ukrajina nevyhrá, nemá na to. Akurát toto nekonečné plytvanie peňazí vyšťaví celú Eú a ďalších.

annm81
9. aug 2023

@pkgirl30 Samozrejme, že na to máme vplyv. Ukrajina by tak dlho nemohla odolávať bez západnej pomoci. Západná pomoc je závislá na vedení týchto krajín a vedenie závisí od občanov.

A najmä toto nie je o tom, že my sme sa rozhodli bojovať. Keby bolo podľa našich želaní, žiadna vojna nie je. Ty sa vlastne na to dívaš tak, akoby prišli záplavy a ty pozeráš na susedov od vedľa, prečo vynakladajú energiu na nejaké pieskové vrecia a prečo sa s vodou jednoducho nedohodnú, nech ide inam. A ešte k tomu ani nevidíš, že keď sa voda prevalí cez susedovu záhradu, zatopí teba.

pkgirl30
9. aug 2023

@cubo2 Zlo plodí zlo. Myslíte si že Hitler nebol finančne dotovaný od Američanov? Ja chcem aby to celé skončilo, na tom predsa nie je nič zlé. Je mi hrozne ľúto tých nevinných ľudí verte mi.

pkgirl30
9. aug 2023

@annm81 Pletiete jablká s hruškami

zmrzlinka2021
9. aug 2023

@pkgirl30 ale kto ju ničí? Oni sa bránia, tak ako by si sa aj ty bránila, keby chcel napr niekto ublížiť tvojej rodine.

pkgirl30
9. aug 2023

@zmrzlinka2021 presne tak bránila by som svoju rodinu, len ja a neťahala by som do to strýka tetu susedov....

annm81
9. aug 2023

@pkgirl30 Ako konkrétne pletieme hrušky a jablká? Máme schopnosť rozhodovat za Rusov? Nemáme. Je to vec, ktorá sa nám jednoducho udiala, rovnako ako sa udeje záplava. Ak nezastavíme Rusko teraz, bude sa rozťahovať ďalej, presne ako voda.

A argument, že nik nevyzýval na rokovania? Vážne? Ako intenzívne prebiehala komunikácia západu s Ruskom pred vojnou? Vtedy, keď všetkých okolo Putin ubezpečoval, že len cvičí a žiadnu vojnu nechystá. Koľko telefonátov mal trebárs Macron s Putinom? To sa snáď neráta? Koľko krajin ponúkalo, že sprostredkujú mierové rokovania? Snaha o diplomatické riešenie zo západu bola - to Rusi odmietajú ukončiť vojnu a stiahnuť sa domov, kde ich nikto nijako neohrozoval.

maribell
9. aug 2023

@pkgirl30 určite by si ju bránila len ty? Takže keby ku vám vtrhne nejaký chlap so zbraňou v ruke a vyhráža sa, že vám ublíži, tak by si vôbec nevolala o pomoc? Okoloidúcim by si povedala, že nech pokračujú pekne v chôdzi, lebo ty to zvládneš sama? A ja som myslela, že takýto hrdinovia sú len v amerických filmoch. V tom prípade naozaj gratulujem 👍💪.

soldi
9. aug 2023

@maribell to jej nevysvetlis. ona si ide proste stale svoje. bez stipky empatie, ci porozumenia, nedokaze sa pozerat na veci v suvislostiach.

cubo2
9. aug 2023

@pkgirl30 "Ja chcem aby to celé skončilo, na tom predsa nie je nič zlé." nie je. Ja si zelam presne to iste, zomieraju tam nevinni ludia, male deti. A to na oboch stranach.

Rozdiel medzi nami je taky, ze ty si myslis, ze sa to da vyriesit rokovanim o mieri. Ja som presvedceny, ze to nie je mozne, Rusov je potrebne na uzemi Ukrajiny porazit vojensky, lebo oni rozumeju len sile.

soldi
9. aug 2023

@pkgirl30 cize Tvoja predstava je taka, ze dajme putinovi ukrajinu a bude pokoj, ano?
a potom sa rozhodne, ze chce slovensko. tak mu dame aj slovensko. a potom sa rozhodne, ze zeny nemaju volebne pravo a musia kazdy den pracovat 20 hodin. dobre, vsak dajme mu aj to, hadam sa nebudeme branit.
a potom sa rozhodne, ze chce vlastne celu europu. tak nech sa paci. dajme mu vsetko co chce, jednemu cloveku, len aby sme zachovali mier?
to je podla Teba spravna cesta? dat mu ukrajinu a dufat, ze mu to bude stacit?

soldi
9. aug 2023

@cubo2 ja zastavam nazor, ze keby ta pomoc bola od zaciatku jednoznacna a vyrazna v plnom rozsahu, tak sa to mohlo vyvijat pre ukrajinu omnoho priaznivejsie.
bohuzial, ohananie sa atomovkou od niekoho, kto ocividne nie je uplne pricetny, je stale silnym argumentom.

pkgirl30
9. aug 2023

@soldi každý si ide to svoje tak ako aj vy. proste sa názorovo nezhodneme. ja empatická a rozumná som, ale budem sa angažovať a pomáhať len tam kde to dokážem , za tých ostatných sa viem len modliť nič viac

triss83
9. aug 2023

S blížiacimi sa voľbami v USA sa situácia komplikuje. Za všetkým sú prachy, západ a USA už nemá toľko zdrojov, aby mohli neustále financovať tento konflikt. Slovensko tam vyviezlo už všetko, už im tam skutočne, nemáme čo darovať. Netvárme sa, že naša mini krajinka, je schopná sa viac zadlžovať, na úkor svojích občanov. Jednoducho si to nemôžeme ekonomicky dovoliť. Každý konflikt sa raz skončí, k dohode musí dôjsť. Neovplyvní to nikto z nás, rozhodnú o tom politici, zbytočne sa tu budeme hádať.

valeria_h
9. aug 2023

@triss83 Presne, navyše Ukrajina nie je ani v Eú ani v NATO, to takto potom môžeme podporovať kadekoho, ale prečo na náš úkor? Už sme videli čachre s plynom atď...hlupáci si myslia, že závislosť od Ruska sa dá zo dňa na deň zmeniť, tak poďme dať sankcie, čo na tom, že ohrozíme našich ľudí, seniorov a nízkozárobkových ľudí, mali sa predsa viac snažiť a slobodné matky mali vedieť s kým si urobiť deti. Chránia Ukrajinu, pomáhajú Ukrajincom, ale na úkor iného. To je čo za pomoc? Že jednému pomôžem a druhého zničím.

triss83
9. aug 2023

@valeria_h sankcie dopadli najviac na Európu, dopady platí každý jeden z nás vo forme inflácie, ktorá je dôsledkom týchto sankcií. Prepadli sme sa do chudoby, sme najchutnejšia krajina Európy, toto sme chceli? Denne tu píšu ženy o financiách, o úveroch, o neschopnosti vyžiť z platu. Pre politikov sme nič, im je úplne jedno, aká je situácia na Slovensku, oni majú svoje korytá a tých sa nepustia.

valeria_h
9. aug 2023

@triss83 Veď Sláva Ukrajine 😸

porcini
9. aug 2023

Ked su.toto vrcholy nazoroveho sveta tak to je potom doma pekna nuda..a co ty..a on..kto ste vy? A vy spolu?

breznica
9. aug 2023

Ja som ukončila 2 takéto vzťahy v minulosti (10-15 rokov dozadu) kvôli ich inému pohľadu na fungovanie spoločnosti

medea2003
9. aug 2023

@triss83 slovensko pomohlo Ukrajine v prepocte na jedneho obyvatela "az" 11 eur. Skutocne uz niet kam sa posunut. Prajem tejto krajine,ak Rusi prelomia ukrajinsku obranu, rovnaky postoj susednych krajin, jednoducho viac sa neda...

triss83
9. aug 2023

@medea2003 tváriš sa, akoby Slovensku niekto pomáhal. Nemci nám predávajú ruský plyn za európske ceny, Francúzi nám predávajú ruský urán za európske ceny, naša elektrická energia prejde Mníchovskou burzou a kupujeme ju za európske ceny, len platy ostali slovenské. Keď už sme v tej zázračnej eurozóne,tak nech máme aj európske platy. Potom bude skutočne jedno, koľko zaplatím za energie. Tu už neplatí solidarita? Prečo nie sú v Bruseli taký spravodliví a solidárni a nedoplacajú nám do výšky európskych platov?

karolinakr
9. aug 2023

Teda tou inflaciou platime dost, pozitivne naladeni na Ukrajinu sa chcu odstrihnut od lacnej ruskej ropy, lebo radsej si priplatia a nebudu krv bratov podporovat, nevadi, ze dochodca čo ma odrobene 45 rokov ani 1 den nezamestnani, uz mu nezostane na jedlo.Slovensko pomaha dost, ked zacal konflikt, bola som na dotaciu na podnikanie - bolo mi povedane, ze nemam narok, Slovakom sa už rok nevyplaca, ale Ukrajinci, čo tu boli presne 3 tyždne, mali narok na 6000 eur a ani nie su v Unii, a stale tu bude niekto tieto žvasty dristat, aki su všetci sebecki a zavidia Ukrajincom, okrem toho, ze mali vsetko zdarma, kto ich zamestnal dostal mesačne 750eur od štatu za nich + nejakych 300; a takisto kto ich ubytoval.Bolo to na stranke ministerstva všetko vyčislené Bolo to viac než štedré..Ja si pomoc štatu predstavujem tak, ze vytvori podnikatelske prostredie tak, ze minimalka pokryje zakl. životne potreby človeka a skutočne naklady, podnikatelianebudu vačšinu zisku na odvody odvadzat a dôchodca nebude sa v odpadkoch hrabat...čiže momentalne 13eur/ hod a nie 4eur/ hod a dôchodci, čo robili za komunistov, samozrejme maju z slovenskych korun prepočitane dôchodky čiže mizerne, a žiadne motivačne reči, mal si sa viac snažit, viac šetrit, vydat sa za riaditela, nasetrit si na materskej na byt a podobne. Nenávidím zaslepenych ludi čo si nevidia špicku od nosa a to slovo som už asi 20 rokov nepoužila

karolinakr
9. aug 2023

@triss83 haha good point my sme solidarni so všetkymi a s nami si vytru riť

triss83
9. aug 2023

@karolinakr stačí si pozrieť príspevok na bývanie pre Ukrajinca žijúceho na Slovensku, a pre Slováka žijúceho na Slovensku. Nemám slov 🤦.