icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

Strana
z15
akiana
10. aug 2023

@triss83 To si citala u kotlebovcov? Nie, vrah bolo pomylene decko, ktore navyse zanechalo zverejneny manifest, v ktorom opisalo umysel vrazdit gayov a zidov. Preto bola vrazda preklasifikovana na teroristicky utok, nie vrazdu z vasne.

cubo2
10. aug 2023

@akiana kašli na to, my sme plní netolerancie (asi voči
nezmyslom a hlúpostiam). Treba hovoriť len to, čo chcú počuť a čo sa im páči, potom to bude fajn.

akiana
10. aug 2023

@cubo2 Iba ma udivuje, ake domylene su tu niektore. Chapes, liecitelna homosexualita, vrazda z vasne na Zamockej, fantazia

cubo2
10. aug 2023

@akiana mňa to už dávno neudivuje. Mňa udivuje, že na slovensku je ich tak strašne veľa. Toto, čo tu práve prebieha je jedna veľká civilizačná katastrofa. Kto by to bol povedal, že práve slobodný internet dostupný pre široké masy sa stane katalyzátorom tupoty a nenávisti..

katka700
10. aug 2023

Autorka prepáč nemám energiu čítať celú diskusiu zaspamovanu užívateľmi bojujúcimi o iluzornu morálnu nadradenosť.
Keď hľadáš partnera ťažko nájdeš svoj mentálny klon. Ak chlap súhlasí so všetkým čo povieš a má na všetko rovnaký názor ako ty, tak sa pretvaruje.
Na geopolitiku, mRNA vakcíny a témy tohto typu nemusíte mať rovnaký názor. Podstatné je aby ste sa rešpektovali a nesnažili sa jeden druhému nanucovat svoj názor.
Vo vzťahu sú oveľa dôležitejšie témy na ktorých sa treba zhodnúť.

kulumulu123
11. aug 2023

@zmrzlinka2021 zaujimave ako tu vsetky hovorite o hodnotach akceptovania sa navzajom a pritom si idete svoje... Kde ostala ta akceptacia??? Alebo akceptujete nazor inych len do tej miery ak sa aspin na 90% zhoduje s tym vasim???

kulumulu123
11. aug 2023

@katka700 absolutny suhlas 👍

Strana
z15