icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

kvetinka75
7. aug 2023

@valeria_h na Slovensku podobne. Uplne s tebou súhlasím. Vo všetkom.

valeria_h
7. aug 2023

@huxy To nemá zmysel tu komentovať, samé si nevidia na špičku nosa, ale urážať druhého im ide na výbornú.

valeria_h
7. aug 2023

@kvetinka75 Fakt hrozné, nechápem, že to tí ľudia nevidia. Ukrajinizácia krajiny, normálne mi je z toho smutno.
V Prahe tramvaj namaľovali na žlto modro, proste toto už nie je normálne ako sa im pchaju do zadku. Fakt žiadna hrdosť.

annm81
Autor odpoveď zmazal
cubo2
7. aug 2023

@akiana wow, respekt, tak dobre vyargumentovany prispevok v ktorom je vidno vzdelanie a siroky rozhlad, tu nie je casto vidiet..

@valeria_h ako prosim ta chces, aby normalny* clovek respektoval ludi ako ty, ktori tvrdia, ze sa tu deje Ukrajinizacia nasej krajiny? Ze podporou Ukrajiny nasa krajina prichadza o narodnu hrdost? Ved to clovek len kruti hlavou pri takychto myslienkovych pochodoch..

Uz to tu bolo x krat spomenute, nebudem sa opakovat. Ja by som tiez taku partnerku (konspiratorku) nemohol mat. A ti, co vyzyvaju na vzajomnu toleranciu - ano, vo vztahu je tolerancia dolezita, ale ma svoje hranice a v prvom rade partner je o vybere. Mozeme si slobodne vybrat, s kym budeme. Zaryte antivaxerky by nechceli ockovaneho partnera (ved v tejto diskusii to uz aj zaznelo), ved dobre, ja im to neberiem. Ja by som zase nechcel partnerku, ktora si mysli, ze na Ukrajine bojuje Amerika a NATO s Ruskom a Ukrajina Rusko provokovala, lebo chcela vstupit do NATO a ohrozovat tak suverenitu Ruska. No nie, jednoducho tento nazor povazujem za prejav nizkeho vzdelania, neznalosti historie, nedostatocneho rozhladu, chybajuceho kritickeho myslenie a este aj typicky slovensku mentalitu otroka (rusko je velke a silne, neprovokujme ho, musime posluchat, potrebujeme plyn). Vadilo by mi to, lebo tieto hodnoty ja nezdielam.

* clovek co chape, ze Ukrajina je obet a Rusko agresor

valeria_h
7. aug 2023

@cubo2 Podľa Tvojho vysvetlenia som normálny človek 😁 Pretože ja viem, že Rusko je agresor a Ukrajina je obeť. Ja nestojím za Ruskom. Mne len vadí to pchanie sa Ukrajine do zadku. To je všetko. Kto chcel, pochopil.

annm81
7. aug 2023

@valeria_h "Ukrajinizácia krajiny"? Vážne? Už na cudzineckej polícii zvladajú okrem jediného jazyka - slovenčiny aj ukrajinčinu? Vyučuje sa ukrajinčina v školách? Hoc len pre deti Ukrajincov? Či dokonca pre všetkých? Všade, kde je slovenská vlajka, je aj ukrajinská? Či nebodaj je tých druhých viac? Majú Ukrajinci rovnako jednoduchý prístup na pracovný trh ako občania EÚ? Máme vo vysokých štátnych funkciách kopce Ukrajincov? Máme tu ukrajinskú politickú stranu? Stáva sa ukrajinčina bežným komunikačným jazykom? Toleruje sa ako úradný jazyk? Či ako konkrétne sa prejavuje ten proces ukrajinizácie?

Maďari alebo Česi majú u nás splnené niektoré z tých podmienok vyššie - nemali by sme hovoriť aj o maďarizácii a čechizácii krajiny? Nemali by sme sebakriticky priznať, že dochádza k slovakizácii ČR?

cubo2
7. aug 2023

@valeria_h to nie je pchanie sa do zadku Ukrajine. Je to prejav solidarity. Bacha na jazyk. Už sme tu mali maďarizáciu v histórii a to bol naozajstný útlak na slovenské obyvateľstvo. Nedá sa to porovnať s dnešnou podporou Ukrajiny vo vojne, ani náhodou. Pozor na to.

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Ale, ale ty už pletieš jablká a hrušky.
Česko je už Ukrajina, to je proste fakt. To, že to nevidíš je bohužiaľ smutné. Ja tu vidím vlajky všade, dokonca aj tam, kde by mali byť tie české. Áno, na cudzineckej sa hovorí ukrajinsky, všetko sa im prispôsobuje bohužiaľ. Na pracovný trh prístup majú, nepotrebujú vízum ako predtým,bezplatnú lekársku starostlivosť. Česko odsúhlasilo podporu "utečencom" do roku 2025, zaujímavé, ešte nevedia ako bude vojna pokračovať budúci rok, ale už schválili podporu do 2025 😃

valeria_h
7. aug 2023

@cubo2 Solidarita znamená, že bude všetko modro žlté? Toto už nie je solidarita, toto je fanatizmus.

annm81
7. aug 2023

@valeria_h V ČR nežijem, ale padla tu veta, že na SK je to rovnaké, tak ma zaujímalo, kde presne mám vidieť tú ukrajinizáciu. Ty žiješ v ČR? Pochádzaš zo Slovenska, ak smiem vedieť?

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Pochádzam zo Slovenska, ale žijem v ČR.

triss83
7. aug 2023

@annm81 ty tiež nežiješ na Slovensku,tak načo tá pretvárka 😉😂

annm81
7. aug 2023

@triss83 A ty to odkiaľ vieš? Dokonca lepšie ako ja? Ca. tretinu času trávim na SK a mám tu stále osobné aj pracovné väzby.

hladamematku
7. aug 2023

fascinuje ma ako kazdy kto je proti ockovaniu napise ako ona akceptuje iny nazor ale on je proti ockovaniu a samozrejme aj vsetci jeho znami a kolegovia maju problemy....aky paradox ze my vsetci ockovani a poznam ich desiatky sme mali problemy po covide

annm81
7. aug 2023

@valeria_h Takže na prehnanú podporu vojnových utečencov v ČR sa sťažuješ ako ekonomický migrant v ČR, ktorý tam má výhody, o akých sa iným migrantom, dokonca utečencom a dokonca aj v ostatných krajinách sveta môže len snívať, áno?

triss83
7. aug 2023

@annm81 mám dobrú pamäť 😂. Bojíš sa, že ti PS zvýšia dane z nehnuteľností, ktoré vlastníš na Slovensku. Ty nie si ekonomicky migrant?

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Ja som sa vydala za Čecha, idem do kúta sa hanbiť, že som si dovolila zaľúbiť do Čecha 😁 Mimochodom, mám už občianstvo , takže asi toľko k tomu Tvojmu výlevu ekonomického migranta, ale chápem Tvoju potrebu si kopnúť. A predstav si, že žiadne výhody som dovtedy nemala. Je vidno, že vôbec nevieš ako to tu funguje, len plácaš ústami.

triss83
7. aug 2023

@valeria_h ona má američana, aspoň tak písala

annm81
7. aug 2023

@triss83 Je možné, že si ma s niekym pletieš? Keďže takými obavami netrpím. A ako vravím, na SK trávim vcelku dosť času a mám tu okrem rodiny aj pracovné záväzky.

valeria_h
7. aug 2023

@triss83 Ona iba tliacha hubou a potrebuje každého urážať, tak vyťahuje na každého čo sa dá 😁

triss83
7. aug 2023

@annm81 nepletiem 😂

annm81
7. aug 2023

@valeria_h Nezískala si občianstvo narodením, nespadáš do kategórie utečenca, ergo si ekonomický migrant. Je jednoducho smiešne, ak sa Slovák sťažuje na podporu Ukrajjny v ČR. Asi ako nedávna kauza, keď sa Rómovia v ČR dožadovali Ukrajincov, aby sa prispôsobili miestnej kultúre a správali sa slušne.

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Ale no tak, ja som sem neprišla za prácou, ale vydala som sa 😁 Takže je to vlastne moja krajina aj Slovensko aj Česko, som tu DOMA 😉

valeria_h
7. aug 2023

@triss83 Sama je ekonomický migrant a mňa bude napádať 😂 Smiešna žena.

annm81
7. aug 2023

@triss83 Nuž, ja si nie som tak istá. Ale ak mi vieš dodať nejaký môj príspevok, že sa obávam zvyšovania daní...? Alebo mne samej dokázať, že trpím nejakým bludom a práve nie som na Slovensku, tak ako niekoľko ďalších mesiacov v roku?

triss83
7. aug 2023

@annm81 ty už máš zelenú kartu?

annm81
7. aug 2023

@valeria_h Áno, som ekonomický migrant a práve preto by ma v živote nenapadlo sťažovať sa, že krajina, kde žijem sa rozhodla podporovať aj niekoho iného. Nie som totiž pokrytec.

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Čo je na Tom pokrytecké? Je to môj domov, vadí mi, čo sa tu deje 🤯
A trochu si naštuduj, kto je ekonomický migrant.

annm81
7. aug 2023

@valeria_h Pokrytecké je na tom to, že ty si tiež bola v pozícii, keď ťa prijala cudzia krajina a dala ti možnosť v nej ostať, hoci si nebola občanom.