icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Ja som sa vydala za občana tej krajiny 😁
A definícia ekonomického migranta: cizinec, který svou zemi opustil dobrovolně s cílem zlepšení svého ekonomického postavení.

valeria_h
7. aug 2023

Inak migrant som bola v Anglicku, kde som aj spoznala svojho manžela 🙂

akiana
7. aug 2023

Sranda, ja som presne takto pred rokmi citala o islamizacii Slovenska a pchani sa islamu do zadku. Predtym to bola homoloby a pretlacanie LGBTI. Samozrejme sa nikdy nic realne nestalo a Slovensko nie je ani raj sodomitov, ani novovzniknuty kalifat. Skor mi to prioada, ze Slovensko sa neustale potrebuje citit pod hrozbou nadvlady niekoho ineho. Ked neprebehne ziadna vybajena ukrajinizacia, tak bude o par rokov zas nieco ine. S takymto mindsetom len davame priestor kadejakym exotom v politike, ktori nas prisli “zachranit” pred vymyslenou hrozbou nasej narodnej paranoje, a tak dokola a tak dokola. Preto vela slovakom nehrozi nejaky ohromny rast v obzoroch a vzdelani.

annm81
7. aug 2023

@valeria_h Ostala si (pokojne aj s mužom) na SK? Neostala, opustila si svoju rodnú krajinu a odišla do tej, kde sa žije lepšie. Nemáš divný pocit, že ty si zo svojej krajiny odišla a ani si neutekala pred vojnou, dokonca ani pred hladomorom a teraz sa sťažuješ, že tí, čo prijali teba, tak sa rozhodli pomôcť aj iným? Už nehovoriac o tom, že je v záujme ČR ( o SK ani nehovoriac), aby Ukrajina vo vojne zvíťazila.

julish
7. aug 2023

@akiana presne, a ked este ficala juvenilna justicia - na to si este pamatate? Ked krestanisti a "konzervativne" ladeni ludia strasili a strachovali sa pred unosom deti v Skandinavii, ze ti len tak stat odoberie dieta 🙂

valeria_h
7. aug 2023

@annm81 Nezostala, manžel má v ČR prácu, ktorú opustiť nechcel, takže som sa prispôsobila ja. Nie, vôbec nemám divný pocit, nemám dôvod ho mať.
A poprosím, aby si si nevymýšľala. Pomôcť je jedna vec, byť sfanatizovaný a pomáhať na úkor druhých je vec druhá.

akiana
7. aug 2023

@julish Ano, budu brat deti rodicom a davat ich transkam 🤣🤣

bloger
7. aug 2023

@annm81 Však ona nie je proti Ukrajine. Aký máš s ňou vlastne problém? Ona vie jasne rozlíšiť kto je agresor. Nepáči sa mi ako tu do nej kopete. Ide jej len o to aby sa to nepreháňalo.

dominikamacakova
7. aug 2023

To by som sa nemohla baviť s polovicou známych a rodiny kebyže riešim takéto "blbosti". Nebavím sa o očkovaní, nebavím sa o politike, o lgbt a mám pokoj. Nech má každý názor aký chce. Vo vzťahu sú pre mňa dôležitejšie veci ako toto.

candii
7. aug 2023

Toto sú pre mňa zbytočne témy a vôbec by som ich nerozoberala na rande. Každý má to svoj názor a pohľad na vec ..

annm81
7. aug 2023

@bloger Ja som sa pýtala len na dve veci.
1. Ako sa konkrétne prejavuje tá ukrajinizácia Slovenska, keďže tu padol takýto výrok
2. Či človeku nie je divné, že ako emigrant kritizuje pomoc vojnovým utečencom

valeria_h
7. aug 2023

Ona nie a nie pochopiť, kto je ekonomický migrant 😂 Ja som občan, nie migrant.

bloger
7. aug 2023

@annm81 Ak žiješ na Slovensku tak zrejme vidíš ako sa prejavuje. Však len Zuzany 2 sa tu vyrábajú. A Ukrajina sa tu skloňuje vo všetkých pádoch. A po druhé je veľký rozdiel emigrant a vojnový utečenec. Ona tam má už občianstvo. Tak ju nemôžeš nazývať migrantkou. Pracuje tam a jednoducho tam žije. A okrem toho tí Ukrajinci sa vyjadrujú v zmysle, že nech na Ukrajine bojuje chudoba. Tí čo v českých mestách hajlujú a vykrikujú Sláva Ukrajine. Tak čo mi na to povieš. Chudobnejší tam môžu zomierať? Asi áno lebo tí bohatý zdrhli.

viestta
7. aug 2023

@bloger a to je podla teba ukrajinazacia?

bloger
7. aug 2023

@viestta A nie je? Ako v poriadku potrebujú pomoc. Ale pomoc potrebujú aj Slovenský občania. Mimochodom žijúci pod hranicou chudoby.

valeria_h
7. aug 2023

@bloger Ona ma tak nazýva, lebo nič iné v rukáve nemá, tak aspoň toto používa 😁

viestta
7. aug 2023

@bloger netvrdim, ze kazdy sa ma dobre, tym co maju na to aby sa mali lepsie sa pomaha sa im viac ako je vo svete standardne, na nich sa davaju peniaze, ktore by mohli ist tym, ktori si pomoct nemozu.
Aj ty by si sa mohol zamestnat, babke by si prispel na opatrovatelku, nemusel by si byt odkazany na opatrovtelsky vyplacany statom. Staci sa viac snazit, hnd by boli dvaja ludia ekonomicky cinni a neodkazany na pomoc statu, este by aj platili dane.

bloger
7. aug 2023

@viestta Však to mám ako zamestnanie. Je to veľmi dobré prilepšenie. Teraz sa to zvyšovalo. A opatrovanie nie je o odkázanosti na štát. To by bolo v prípade, že by som robil aktivačné. N toto má nárok každý podľa zákona. Kto sa stará o rodinného príslušníka. A počíta sa mi to aj do dôchodku.

viestta
7. aug 2023

@bloger a kto ti to opatrovateske vyplaca?

bloger
7. aug 2023

@viestta Tak asi štát. Ale som jediný snád?

toskanka
7. aug 2023

@bloger Ja mám napr. opatrovateľský príspevok, ktorý mi vypláca obec (3.75 hod). Ale mám aj TPP na 8 hod, nemôžem si dovoliť žiť len z opatrovateľskeho príspevku, aj keby som mala 8 hodín.

bloger
7. aug 2023

@toskanka Tak jasné každý si pomáha ako vie. Držím ti palce.

toskanka
7. aug 2023

@bloger Hlavne sa bojím, že by som stratila pracovné návyky, neviem, ako dlho bude moja mama ešte žiť, dúfam, že ešte pár rôckov 🙂. Stratila by som niť a mohla by som mať problém sa potom zamestnať vo svojom odbore.

annm81
7. aug 2023

@bloger Len Zuzany? Ja ti neviem, žeby to tvorilo kľúčovú časť nášho HDP? Inak, my máme štátnu pomoc Ukrajincom pekne preplácanú z EÚ. Keď sa k tomu priráta, že viacerým našim zbrojárskym firmám poriadne stúpol kvôli vojne zisk, tak sa dá povedať, že na tom konflikte zarábame. A aj keby sme boli veľmi stratoví, stále platí, že podpora Ukrajiny je investícia do štátnej bezpečnosti Slovenska. Vieš si predstaviť, čo by znamenalo byť susedom Ruska? Toho Ruska, ktoré sa netají svojou snahou o nastolenie veľkého ruského impéria? Toho Ruska, ktorého záujmom je destabilizácia EÚ vrátane Slovenska? (Preto množstva ruských špiónov, preto platenie dezinformačných webov, preto divadielka na štýl Sputnika).

Veľmi dobre viem, aký je rozdiel medzi migrantom a utečencom a ako humanista tvrdím, že utečenci si morálne zaslúžia omnoho väčšiu podporu ako migranti.

ropucha6
7. aug 2023

@candii nechcela by si vediet, aky nazor ma na ne tvoj potencialny partner? Ci doma sa nebavis s muzom na take temy?

kiwi3
7. aug 2023

@annm81 taketo diskusie inak zasadne nevediem, fakt nema zmysel, usetri si cas aj energiu. kazdy mame jasny obraz. ja v takichto pripadoch, ked logika prestava hrat rolu, uz odpovede ani necitam, nech ma kludne oznacuju, kolko chcu.

bloger
7. aug 2023

@annm81 Už ti bolo vysvetlené, že ona nie je migrantka. Hoci sa ti toto slovo evidentne páči. To, že na takom niečom zarábame je veľmi smutné. Hoci z ekonomického pohľadu dobré. A ked už sa nám tak dobre darí, a zarábame ako krajina pýtam sa cítia to aj obyvatelia?

ropucha6
7. aug 2023

@valeria_h samozrejme, ze si emigrant. Ci ako si sa premiestnila zo Slovenska do CR? Ved to je normalny pojem.

valeria_h
7. aug 2023

@ropucha6 Občan nie je emigrant, aj keď máte nejakú nevysvetliteľnú potrebu ma tým obťažovať 😉

ropucha6
7. aug 2023

@valeria_h narodila si sa v CR? Ze mas mozno obcianstvo este nevylucuje, ze si emigrant. Neviem, preco ta to vytaca. Neemigruje sa predsa len z ekonomickych dovodov.