Vzťah s matkou a súrodencami: Ako reagovať na konflikty?
Mam 60 rokov a dlhodobo zly vzťah s matkou. Uz od dieťaťa som musela doma pracovat a starat sa o 4 mladších surodencov. Manzela mi vybrala mamka. Muz ma mlatil, ponizoval a nakoniec som sa rozviedla.
Cely zivot som mala pocit ze mamka ma "nemusi". Sestry boli vzdy tie lepsie, sikovnejsie, bohaté....
Moj zivot 20 rokov po boku nasilneho muza nebol nic moc... Deti som vychovala po rozvode sama a 14 rokov som mala 2-3 zamestnania
Posledne 4 roky som mamku na jej ziadost opatrovala a od tej chvile zacalo peklo. Z jej strany urazky, ponizovanie a zosmiesnovanie. Vymýšľanie si a ohovaranie mojej osoby pred rodinou. Surodencci mamke samozrejme uverili.Nakoniec som opatrovanie zrusila pretoze som uz nevladala znasat to deptanie a uplne sa od matky izolovala. Od tejto chvile nastalo peklo. Sestry mi zacali posielat urazlive a vyhrazne sms,mamka ma obvinuje z kradeze a kadecoho. Vrchol je ze sa snazia moje vlastne deti postvat proti mne.Pisu im spravy kde ma ohovaraju,intriguju a snazia sa ich zmanipulovat.
Ako by ste vy reagovali v takejto situacii.
@ludmilahalasova preco do riti ju oslovujes mamKa? 🤢
Preco si ju uz davno neodstrihla? Vybav jej domov dochodcov a aspon po 60tke maj uz konecne pokoj.
Preco zo seba robis dobrovolne obeť?
A na svadbe povedala za teba "ano" tvoja mama, ze😏
To koľko rokov má tvoja matka, že je schopná jednou nohou v hrobe toto svojej dcére robiť? Ani na starobu sa nezmenila?
Odstrihnúť sa od nich úplne . A nieje to žiadna mamka ale potvora jedna hnusná .
Mas 60 a si dospela … mamka to ma za par. Tak jej zapraj dlhy zivot, zmen tc a zablokuj, co sa da. Deti nemas najmladsie … normalne im vysvetli, ze si bola mlada a sprosta a pod vplyvom dedinskej vychovy si ich mala s j… tatom. Teraz si uz dost stara a bez zavazkov, aby si si urobila poriadok v zivote. Stratene roky, kedy si neotvorila usta ti nikto nevrati …. Ale hromadny odkaz nech idu vsetci do teplych krajin napisat zvladnes. Ani tebe neostava tolko, aby si este 10 rokov riesila narcisticku matku. Ma aj ine deti … sa postaraju alebo koniec filmu
@ludmilahalasova no esteze ju neoslovujes mamicka🙄
Ale k veci, precitaj si nieco o narcistickych matkach a urob konecne v zivote veci podla seba.
Moja stará mama je rovnaká striga asi ako tvoja mama. Moju mamu uráža, nadáva jej, vymýšľa si, osočuje ju. Len jej druhá dcéra je dokonalá, úžasná, bezchybná, bohužiaľ dokonalá kópia mojej starej mamy. Ja s nimi už niekoľko rokov absolútne nekomunikujem, mojej mame radim to isté. Lenze presne,.ona sa nevie úplne odstrihnúť, lebo "maminka" ... ďakujem pekne za takúto "matku"...tvoje deti sú hádam slepé a blbe, že nevidia čo sa deje, nechajú so sebou manipulovat a nezastanu si ťa? Mohli by mi čo chcú písať, hovoriť, mám svoj rozum.
@ludmilahalasova reagovala by som tak ze by som sa snazila mat co najlepsi vztah s detmi a vykomunikovala by som si s nimi moj postoj aj preco je taky aky je. Uz su to zreli ludia nie nastrocni pubertaci ktorych ovplyvnit nejaké reci. Ved to zazivali s tebou, maju obraz o tebe a matke-
A deti co na to? Zastanu si ta? Upracu pribuzenstvo?
Ty potrebuješ psychiatra a psychoterapeuta …..ani v zrelom veku nie si schopná urobiť samostatne rozhodnutie
Ešte šťastie že máš tu “mamku” a máš sa na koho vyhovárať
Toto nerypem, nájdi si psychiatra a psychoterapeuta. Potrebuješ ich ako soľ
Uvedomuje si niekto zo zúčastnených,ze osoba 80+ už moze mať psychiske problemy a skreslené videnie reality? Moja zlatá mamka nas bezne obvinovala,ze sme jej nieco zobrali,jesť nedali....
Ži si svoj zivot so svojimi detmi a vnucatami,bez vyčitiek. Ak sa raz nieco nedá,tak sa nedá.Ja som 60+ ,neviem kolko dobrých rokov si este užijem,tak si užívam kazdý deň a neberiem si do hlavy veci,ktore zmenit nemôžem.
S Tvojimi detmi udrziavat dobre vztahy, mozno by som im rozpovedala toto vsetko, ako si vlastne zila. Ak v tom Tvoje decka budu mat jasno, zbytocne ich budu stavt proti Tebe. O ostatok (surodenci, mama) by som sa asi nestarala a uplne to ignorovala. Aj to raz skonci... Drz sa.
To koľko rokov má tvoja matka, že je schopná jednou nohou v hrobe toto svojej dcére robiť? Ani na starobu sa nezmenila?
@anonym_abb8e6 nezmenila. Vždy bola panovačna a a keď nebolo po jej mal si jednoducho smolu. Vždy zasahovala aj do životov iních ľudi.
Moja stará mama je rovnaká striga asi ako tvoja mama. Moju mamu uráža, nadáva jej, vymýšľa si, osočuje ju. Len jej druhá dcéra je dokonalá, úžasná, bezchybná, bohužiaľ dokonalá kópia mojej starej mamy. Ja s nimi už niekoľko rokov absolútne nekomunikujem, mojej mame radim to isté. Lenze presne,.ona sa nevie úplne odstrihnúť, lebo "maminka" ... ďakujem pekne za takúto "matku"...tvoje deti sú hádam slepé a blbe, že nevidia čo sa deje, nechajú so sebou manipulovat a nezastanu si ťa? Mohli by mi čo chcú písať, hovoriť, mám svoj rozum.
@anonym_a3cf5e deti sú na mojej strane a preto ich zvysok rodiny ignoruje.
@ludmilahalasova
Preboha preco si cakala do 60?
@anonym_93f6e6 lebo mama.... Pre niekoho asi nepochopiteľne ( teraz nemyslím Vás). Už som od nej odišla. Už sa s nou ani rodinou nekontaktujem. Moje deti su na mojej strane a tak "rodina" odpisala " aj ich. Stale však nieje pokoj. Mamka dokonca cely svoj " majetok " nedávno darovala súrodencom a vynechala aj mojho brata o ktoreho sa tiez staram a ktori odisiel o mamky tiez a byva u mna. Brat 30 rokov odovzdaval mamke cely svoj dochodok, tiez musel posluchat, bol vlastne jej vazalom. Odisiel od nej ku nam len s igelitovou taškou, topankami a dva zimne kabaty. Z dokladov nam dala len obciansky preukaz aj to len na velke naliehanie. Ostatne doklady ma dodnes. Sice uz neplatne lebo sme vsetko museli zablokovat. Aj z učtu mu vybrala peniaze v case ked uz byval u nas. Celé zle...
@ludmilahalasova zaklad je vztah s detmi, na ostatnych z rodiny by som nebrala ohlad, dost si uz trpela.
Uvedomuje si niekto zo zúčastnených,ze osoba 80+ už moze mať psychiske problemy a skreslené videnie reality? Moja zlatá mamka nas bezne obvinovala,ze sme jej nieco zobrali,jesť nedali....
Ži si svoj zivot so svojimi detmi a vnucatami,bez vyčitiek. Ak sa raz nieco nedá,tak sa nedá.Ja som 60+ ,neviem kolko dobrých rokov si este užijem,tak si užívam kazdý deň a neberiem si do hlavy veci,ktore zmenit nemôžem.
@janinah beriem, že už má začínajúcu demenciu plus povaha. Čo ma trápi je,že súrodenci nevidia, alebo nechcú vidieť ako sa veci majú naozaj.
@ludmilahalasova no tak, v prvom rade ti poviem, že sa veeeeelmi často stáva, že ten, ktorý sa o rodičov staral, ostane ako ten najhorší.Ti, čo nepohli prstom ju anjeli.
Ty sa musíš otriasť a povzniesť nad danou situáciou. V prvom rade si treba nájsť čas nstretnutie s tvojimi deťmi.Iba tak, prísť na kávu.
Keď budete všetci spolu, daj do placu túto tému a vysvetlí deťom, ako to bolo od tvojho detstva a ako sa zachovali tvoje sestry.
Nenadávaj, len argumentuj. Veľa detailov by malo utvrdiť tvoje deti o dôvode konania.
Povedz im, že ti toto jednanie zobrali veľa síl.
Spýtaj sa aj na názory svojich detí.
Pokiaľ ťa pochopia, bude to lepšie.
Svoju Rodinu si chráň láskavým prístupom.
Neotravuj ich telefonátmi o každom probléme, iba ak sa budeš chcieť o niečom poradiť.
To, že si prestala robiť otroka človeku, ktorý si to neváži je dobré.Nech sa teraz zariadia sestry.
Inak, podľa popisu okolností to vyzerá tak, že mamu chytá demencia. Pokiaľ je to tak, tak mi ver, že aj sestry bude ohovárať a bude rozprávať, že jej kradnú veci. Možno až vtedy pochopia, čo všetko si pre mamu urobila.
Píšeš, že 4 roky si sa starala, tak teraz nech sa 4 roky stará druhá a potom 4 roky ďalšia.
Aj ty máš právo si konečne oddýchnuť.
@ludmilahalasova to je super, tak si to chráň!!!!👏
@anonym_93f6e6 lebo mama.... Pre niekoho asi nepochopiteľne ( teraz nemyslím Vás). Už som od nej odišla. Už sa s nou ani rodinou nekontaktujem. Moje deti su na mojej strane a tak "rodina" odpisala " aj ich. Stale však nieje pokoj. Mamka dokonca cely svoj " majetok " nedávno darovala súrodencom a vynechala aj mojho brata o ktoreho sa tiez staram a ktori odisiel o mamky tiez a byva u mna. Brat 30 rokov odovzdaval mamke cely svoj dochodok, tiez musel posluchat, bol vlastne jej vazalom. Odisiel od nej ku nam len s igelitovou taškou, topankami a dva zimne kabaty. Z dokladov nam dala len obciansky preukaz aj to len na velke naliehanie. Ostatne doklady ma dodnes. Sice uz neplatne lebo sme vsetko museli zablokovat. Aj z učtu mu vybrala peniaze v case ked uz byval u nas. Celé zle...
@ludmilahalasova A ty sa trápiš? Po tomto všetkom? Teraz by som ťa mala vyhresit!
Veď ty si urobila to najlepšie, čo si mohla urobiť, keď si prestala s opayrovamim.
Konečne začni žiť pre celú svoju rodinu.
Vyprdni sa im na ich majetok, za peniaze si šťastie nekúpia. Ony nech si teraz užívajú spoločné chvíle s matkou.
Želám ti pokoj na duši.Robila si, čo sa dalo!
@ludmilahalasova nastartuj youtube a pozri Jan Dvorak, Poznejte sveho psychopata. Pozri aj komentare. Alebo Evolucevztahu - narcisticka matka. Je zbytocne sa hajit, nikdy nebudes pre ne dost dobra ked aj budes na 100% vzdy posunie latku dalej. Si silna tie jezibaby nepotrebujes.
@ludmilahalasova preco do riti ju oslovujes mamKa? 🤢
Preco si ju uz davno neodstrihla? Vybav jej domov dochodcov a aspon po 60tke maj uz konecne pokoj.
Preco zo seba robis dobrovolne obeť?
@anonym_5509ac ja si myslím, že autorka už obetovala dosť. Je čas, keď starostlivosť preberú sestry, ktoré dostali aj dedičstvo.
Brata v podstate matka tiež odpísala, keďže sa o neho stará autorka.
Ešte by mala míňať peniaze a energiu o vybavovanie DSS? V žiadnom prípade !!!!!
Prečítaj si všetky komentáre od autorky.
To že je to ,, mama,, neznamená že máš trpieť len preto že rodina
radim ti odstrihni sa od nich
zablokuj detom aj sebe kontakty rodiny a hotovo
ži si svoj život s deťmi
bude ti lepšie a nemaj vyčitky
život máš len jeden a zdravie tiež
Smutne.
Ty ale nedokazes ovplyvnit konanie inych. Zodpovedas len sama za seba. Tak sa tak nastav. Sustred sa na to pekne - vztah s detmi a bratom. Od ostatneho sa uz naozaj oslobod. Vypusti to z hlavy. Mas doat rokov a zasluzis si pokoj a rodost v zivote.
Pokial budes stale zit krivdami,nebudes mat pokoj. Vyskrtni uplne cast rodiny zo svojho zivota a tes sa z peknych veci. Konecne si to dopraj
Som vo veku ako ty, +, a konečne som sa naučila , že si nenechám orat na chrbáte, ani sr.at na hlavu.
Od nikoho. Ani od mami, ani od súrodencov.
Zaslúžis si kľud a pokoj, preto radím - odstrihnúť ich a všetci všade všetkých zablokovat.
Ani ty ani tvoje deti nepotrebujete mať v živote takýchto toxických ľudí. Tvoje deti vedia odkiaľ vietor fúka, ale kľudne im vysvetlí všetko, nech sú v obraze. Veď vidia ako odstavili tvojho brata , ako nejakú špinu, tak pochopia ešte viac. Žite si vo svojej lásky plnej bubline, a na hentie zrudy sa vykašlite. Nech sa hoc aj vyškvaria vo svojej zlobe.
Zaslúžis si kľud, pokoj tak sa neboj si to zariadiť.
Veľa šťastia 🍀🪻🌻🍀🍀
Som vo veku ako ty, +, a konečne som sa naučila , že si nenechám orat na chrbáte, ani sr.at na hlavu.
Od nikoho. Ani od mami, ani od súrodencov.
Zaslúžis si kľud a pokoj, preto radím - odstrihnúť ich a všetci všade všetkých zablokovat.
Ani ty ani tvoje deti nepotrebujete mať v živote takýchto toxických ľudí. Tvoje deti vedia odkiaľ vietor fúka, ale kľudne im vysvetlí všetko, nech sú v obraze. Veď vidia ako odstavili tvojho brata , ako nejakú špinu, tak pochopia ešte viac. Žite si vo svojej lásky plnej bubline, a na hentie zrudy sa vykašlite. Nech sa hoc aj vyškvaria vo svojej zlobe.
Zaslúžis si kľud, pokoj tak sa neboj si to zariadiť.
Veľa šťastia 🍀🪻🌻🍀🍀
@cacianka Ďakujem
Veľa ľudí mi radí presne to iste.
@cacianka Ďakujem
Veľa ľudí mi radí presne to iste.
@ludmilahalasova fuh, normálne sa mi to zle číta co píšeš. 🤦🏻♀️ Tiež mam 60, rodičov už síce nemám, ale toto si neviem predstaviť takéto prežívať. Je mi to fakt ľúto. Ved ty už sama musíš mat pár zdr. problémov, a ešte takéto starosti.... A ešte od mami, to je najhoršie. No nič, musíš sa od nich úplne odstrihnúť, zvládneš to, deti ta podržia. Držím palce ✊🩶
mate 60 cize mama okolo 80+ predpokladam tak uz si pocajte -zachviu to bude mat za sebou .. detom povedzte akos a citite a ze uz ste vo veku,kedy sa nechcete stale obhajovat za nieco co ste nespravili a ze bud vas poznaju a uveria alebo nech vas nechaju dozit v klude a pokoji .... a vy si onecne zacnite uzivat zivot -odstrihnete vsetkych co vam ublizuju-zablokovat nepisat nevolat
mate 60 cize mama okolo 80+ predpokladam tak uz si pocajte -zachviu to bude mat za sebou .. detom povedzte akos a citite a ze uz ste vo veku,kedy sa nechcete stale obhajovat za nieco co ste nespravili a ze bud vas poznaju a uveria alebo nech vas nechaju dozit v klude a pokoji .... a vy si onecne zacnite uzivat zivot -odstrihnete vsetkych co vam ublizuju-zablokovat nepisat nevolat
@anonym_e7dd5b hmm, môže žiť ešte pekných pár rokov a stále huckat svoje deti proti autorke, jej deťoch aj jej bratovi. Takže by som sa nespoliehala že "za pár", ale ani nečakala na jej smrť. Prečo ?!
Ignorovať, odstrihnúť , blokovať. A je mi fuk kedy príde tá chvíľa...

úplne by som sa od takej rodiny odstrihla 😒