icon

Vzťah s mladším vdovcom

17. nov 2025

Ahojte, v jednom poste som tu písala o zoznamke a mužoch na nej. Konečne sa objaví muž, čo je aj pri zmysloch, aj je inteligentný, aj vie čítať s porozumením a dokonca dobre vyzerá. Ale...

A teraz mi povedzte, čo si o tom myslíte, či by ste vôbec do toho išli.
Je mladší od váš o 4 roky, má malé dieťa (škôlka), je vdovec - 2r. Stará sa o dieťa sám, s pomocou samozrejme rodičov a svokrovcov. Keď som sa ho pýtala, čo robí rád, samozrejme okrem starostlivosti o dieťa, tak napísal: " Mam psycho robotu, dom, domacnost, syn, kruzky, cez vikend chodim pomahat rodicom. Nemam cas na ziadne ine cinnosti."

Tu som trochu zastala. Po prvé ho chápem. Inak som mu napísala, že nech si predstaví slobodnú matku s deťmi, s viac deťmi dokonca... že to musia zvládať. A mnohé nemajú ani pomoc starých rodičov. Ale ok.

Ale teraz k veci. Nikde tam totiž nevidím priestor pre partnerku, priateľku. Ono to spoznávanie na začiatku potrebuje vlastný priestor. Byť spolu aj iba dvaja, postupne sa oťukávať. Ja som napríklad napísala, že rada mimo iného chodím do kina. On mi napísal, že malý ešte v kine nebol. Chápem...

No každopádne, v tomto momente som urobila to, že som zišla z kratšej cesty.
Napísala som mu, že v prvom rade si myslím, že by potreboval k sebe mladšiu a nie staršiu ženu, s dostatkom energie a podľa možností s aspoň jedným dieťaťom. Prípadne pre túto chvíľu, kým malý nevyrastie - iba kamošku s výhodami.
Popravde - keď som si predstavila starostlivosť o dom, o domácnosť a o neho a jeho syna, povedala som si, že toto je asi nad moje možnosti.

Mimochodom - celý čas rozprával o tom, že má rád čipku na žene, na spodnom prádle, a či by som si čipku kvôli nemu nedala 🙂. Čiže asi takto..

Zišla som z kratšej cesty teda. Vyhodnotila som svoje možnosti. Len sa sama seba pýtam, dobre som spravila? Nenechala som si ujsť šancu spoznať muža a dieťa len preto, že som lenivá? Viete asi ako to myslím 🙂.

tundra
17. nov 2025
@enmery

@anonym_60a18a Čipka je pre ňu no go, nechce sexuálnusex raz za čas na 2 hodiny, aj to povedala, tak o čom tocíš. Tu sa chodia ženy pýtať na všetko možné, to by mohli rovno zrušiť koňa.

@enmery navrhujem zmenu nazvu portalu z Modreho konika na Mudreho konika,alebo Mokreho konika?😂😂😂

autor
17. nov 2025
@dadis

@anonym_autor Lenze ten nemusi vobec prist, treba s tym ratat - vsetko, co si vymenovala mozes robit sama, ci vylet, ci kino, ci cestovanie, tak hor sa zit a nefnukaj. Tiez som po rozvode sama chodila do kina, na bicykel aj vylety. Nevedela som, ci niekoho este stretnem, tak som nesedela smutna doma..

@dadis pozri, mám 40r, nemám 70. Ono hlavne treba s kľudom. Neísť po hlave do vecí. Nie som na tom tak, aby som sa chytala slamky. Jednoducho som už vo veku, kedy si vyberám, koho do svojho života vpustím. Niečo som uzavrela, z nejakých dôvodov, tak nebudem otvárať niečo nové za každú cenu. Ja si počkám a verím, že tam niekde je ešte niekto s kým by to mohlo mať zmysel. Len to nebude na sociálnych sieťach, nedávam tomu šancu.

anonym_85383e
17. nov 2025

Urobila si dobre. Nevyzerá to ako seriózny chlap a ktovie co s toho čo tvrdí je aj pravda. Ja po mojich zazitkoch s ľuďmi by som uvažovala či manželka nie je nažive a on ju takto pochoval virtuálne. Možno zomrela len pre neho. Na zoznamke sa dá toho natarat. A aby to nebol dáky uchylny slobodný otec ktorému každá ušla a dieta si nechal on. Ani sa v tom nevrtaj takýchto indivídui tam ešte stretneš mraky. Kľudne ho blokni nech otravuje inde zoznamka je väčšinou dlhé hrabanie v odpadkoch kým niečo nájdeš

anonym_551d41
17. nov 2025
@anonym_autor

@dadis ďakujem presne takého nudného dedka si chcem násjť. V práci denne cestujem, som v teréne a školím ľudí. Prídem domov večer a naozaj nemám chuť teraz niekomu zohrievať posteľ. Hľadám rovnocenného partnera, s kým sa budem môcť porozprávať, dať si pohár vína, pozrieť si telku, zájsť do kina, cez víkend na výlet. Mám rada spontánnosť, čiže keď sa večer v piatok rozhodneme a kúpime si lístky na vlak, ráno ideme do Prahy.... a toto pri žiadnom otcovi 5r dieťaťa mať nebudem.

@anonym_autor chudák chlap úprimne ti napisal
""Inak som mu napísala, že nech si predstaví slobodnú matku s deťmi, s viac deťmi dokonca... že to musia zvládať. A mnohé nemajú ani pomoc starých rodičov. Ale ok""
a ty si ho hneď zhodila.A ty nemáš žiadne dieťa a mudrujes a ponizujes ho slovne.50 tnik má väčšinou ešte deti v puberte, ak nie menšie.

sova7
17. nov 2025
@anonym_autor

@dadis pozri, mám 40r, nemám 70. Ono hlavne treba s kľudom. Neísť po hlave do vecí. Nie som na tom tak, aby som sa chytala slamky. Jednoducho som už vo veku, kedy si vyberám, koho do svojho života vpustím. Niečo som uzavrela, z nejakých dôvodov, tak nebudem otvárať niečo nové za každú cenu. Ja si počkám a verím, že tam niekde je ešte niekto s kým by to mohlo mať zmysel. Len to nebude na sociálnych sieťach, nedávam tomu šancu.

@anonym_autor uvažujes veľmi rozumne. Opačný postup je riziko že skončíš s dakym psychopatom alebo cudakom ako veľa žien čo sem píšu

sova7
17. nov 2025
@anonym_551d41

""Inak som mu napísala, že nech si predstaví slobodnú matku s deťmi, s viac deťmi dokonca... že to musia zvládať. A mnohé nemajú ani pomoc starých rodičov. Ale ok""
a ty si ho hneď zhodila.A ty nemáš žiadne dieťa a mudrujes a ponizujes ho slovne.50 tnik má väčšinou ešte deti v puberte, ak nie menšie.

@anonym_551d41 nikto ho neponizoval ma pravdu on ma pomoc a jedno dieťa kopa žien samé bez pomoci sa stará aj o viac detí a stíhajú chlap aby sa nezrutil ešte aby ho ofukovala nie? Veci si treba vyjasniť hneď. On na vzťah nemá čas a zaujíma ho akurát cipkove prádlo. Nad tým premýšľať čas má. Asi vieme o co mu ide a na čo by si čas určite našiel. V štýle nebudem chovať kravu stačí mi občas mlieko

autor
17. nov 2025
@anonym_551d41

@anonym_551d41 nie, neviem co je to mat vlastne dieta a preto som mu napisala, ze by potrebobval matku s dietatom alebo viacerymi detmi. Alebo potom opacny pripad kamosku s vyhodami. Ani jedno nie som ja. A preto som nasmerovala jeho pozornost inym smerom.

sova7
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_551d41 nie, neviem co je to mat vlastne dieta a preto som mu napisala, ze by potrebobval matku s dietatom alebo viacerymi detmi. Alebo potom opacny pripad kamosku s vyhodami. Ani jedno nie som ja. A preto som nasmerovala jeho pozornost inym smerom.

@anonym_autor 👍👏

doriiis
17. nov 2025

Nedala si šancu úplne ničomu, lebo si plná predsudkov a zásad. Ani mladší,ani sex,ani vzťah ani nic.Otázka je načo si potom na zoznamke.

klaridka
17. nov 2025

Radšej do toho nechoď. Máš toľko výhovoriek, prečo nie.. zbytočne by si ho zaťažovala. Nech ten čas radšej venuje dieťaťu, pri deťoch je ten čas naozaj drahocenný...

autor
17. nov 2025
@doriiis

Nedala si šancu úplne ničomu, lebo si plná predsudkov a zásad. Ani mladší,ani sex,ani vzťah ani nic.Otázka je načo si potom na zoznamke.

@doriiis starší, bez detí alebo už veľkých deti, vzťah a s tým spojený sex. Sex bez vzťahu nie, mladší nie, nie muž s malým dieťaťom (deťmi), ani keby manželka žila.

doriiis
17. nov 2025
@anonym_autor

@doriiis starší, bez detí alebo už veľkých deti, vzťah a s tým spojený sex. Sex bez vzťahu nie, mladší nie, nie muž s malým dieťaťom (deťmi), ani keby manželka žila.

@anonym_autor ... 😀 Veľa šťastia v hľadaní toho ideálneho.

autor
17. nov 2025
@klaridka

Radšej do toho nechoď. Máš toľko výhovoriek, prečo nie.. zbytočne by si ho zaťažovala. Nech ten čas radšej venuje dieťaťu, pri deťoch je ten čas naozaj drahocenný...

@klaridka aj ja si myslím, svoju pozornosť nech venuje dieťaťu a nie žiadnej žene, ktorá je single a nebodaj potrebuje partnera. V prípade potreby nech si zavolá dievča na telefón, čo ho nebude zaťažovať svojimi myšlienkami a bude tíško držať ústa a krok.

oslo1
17. nov 2025

Som vdova a tak to dam Len jednu radi. Nikdy, ale naozaj nikdy neporovnavaj vdovu, vdovca so slobodnou mstkou.
On Mal funkcny vztah, lubil svoju zenu a ta zomrela. Ty Tu bolest nikdy nepochopis.

Nechaj ho one, mentalne vyzretej zene, kora do jeho zivota vklzne a Bude mi dobra partnerka a matka pre jeho dieta.

To s tou cipkou a podobne, to neries, je to zraneny chlap, ktory Len Tata blboti.

autor
17. nov 2025
@oslo1

Som vdova a tak to dam Len jednu radi. Nikdy, ale naozaj nikdy neporovnavaj vdovu, vdovca so slobodnou mstkou.
On Mal funkcny vztah, lubil svoju zenu a ta zomrela. Ty Tu bolest nikdy nepochopis.

Nechaj ho one, mentalne vyzretej zene, kora do jeho zivota vklzne a Bude mi dobra partnerka a matka pre jeho dieta.

To s tou cipkou a podobne, to neries, je to zraneny chlap, ktory Len Tata blboti.

@oslo1 ja tu bolest pochopim neboj sa. Viem, co je to prist o muza, ktoreho nadovsetko milujes a zaroven o dieta, ktore cakas...

anonym_4de621
17. nov 2025
@anonym_60a18a

@enmery z toho co tu pise nemam vobec pocit ze by vedela co chce. Sorry not sorry

@anonym_60a18a Ona presne vie, čo chce. Chlapa 50+, starého mládenca, bez detí, s kopou voľného času a dostatkom peňazí, ktorý nemá iné životné ciele ako rozmaznávať 40-ročnú ženu, ktorá má najlepšie roky za sebou, nič mimoriadne nedosiahla, žije čisto egoisticky a myslí si, že je stredobodom vesmíru.
Takéto kamarátky mám dve, obe sú dlhodobo samé, už sa blížia k 50-ke, no stále sa vidia ako dievčatká čakajúce na veľké lásky, myslía si, že na všetko majú čas a čakajú ponuky na randenie aké som ja prežívala počas študentských rokov. Neustále riešia zoznamky , samozrejme bezúspešne a pravidelne potrebujú potvrdenie, že všetci muži sú tam nenormálny, uchýlní, hlúpi.
Táto pani je zrejme duševne chorá. Píše tu opakovane, stále sa ľutuje a zasekla sa v minulosti. Dookola píše to isté ako mlyn, pričom stále mení niektoré údaje, ale v kocke - pri nehode jej zomrel snúbenec, ona potratila, mala polámané kosti a poberá ID, ale pritom pracuje, je bohatá a úspešná, no roky sa lieči u psychiatra. Stále jej niekto blízky zomiera - naposledy akýsi kamarát, minule písala, že je sirota, ktorej zomreli obaja rodičia, s čím v tomto vysokom veku nerátala a dnes má zrazu otca... Neverím ani slovo. A nemá cenu radiť. Takýto človek si nedokáže vytvoriť zmysluplný a dlhodobý vzťah - iba ak vo fantázii.

autor
17. nov 2025
@anonym_4de621

@anonym_60a18a Ona presne vie, čo chce. Chlapa 50+, starého mládenca, bez detí, s kopou voľného času a dostatkom peňazí, ktorý nemá iné životné ciele ako rozmaznávať 40-ročnú ženu, ktorá má najlepšie roky za sebou, nič mimoriadne nedosiahla, žije čisto egoisticky a myslí si, že je stredobodom vesmíru.
Takéto kamarátky mám dve, obe sú dlhodobo samé, už sa blížia k 50-ke, no stále sa vidia ako dievčatká čakajúce na veľké lásky, myslía si, že na všetko majú čas a čakajú ponuky na randenie aké som ja prežívala počas študentských rokov. Neustále riešia zoznamky , samozrejme bezúspešne a pravidelne potrebujú potvrdenie, že všetci muži sú tam nenormálny, uchýlní, hlúpi.
Táto pani je zrejme duševne chorá. Píše tu opakovane, stále sa ľutuje a zasekla sa v minulosti. Dookola píše to isté ako mlyn, pričom stále mení niektoré údaje, ale v kocke - pri nehode jej zomrel snúbenec, ona potratila, mala polámané kosti a poberá ID, ale pritom pracuje, je bohatá a úspešná, no roky sa lieči u psychiatra. Stále jej niekto blízky zomiera - naposledy akýsi kamarát, minule písala, že je sirota, ktorej zomreli obaja rodičia, s čím v tomto vysokom veku nerátala a dnes má zrazu otca... Neverím ani slovo. A nemá cenu radiť. Takýto človek si nedokáže vytvoriť zmysluplný a dlhodobý vzťah - iba ak vo fantázii.

@anonym_4de621 prosím? Toto som sa naozaj zasmiala. Otca mám chvalabohu, nepochovávajme ho. Áno mamu nemám, zomrela pred 3 rokmi. A rozvedená som asi 10 týždňov, keď to správne počítam. Áno, môj prvý partner zomrel v mladom veku a ja som prišla následne o naše dieťa. Ale nepoberám ID. Ale zaujímavé čítanie, ďakujem za rozbeh týždňa 🙂.

gab1sol
17. nov 2025

@anonym_autor to, že ti píše o čipke - neviem, asi to nevyplynulo úplne z debaty o počasí… A ak si ako vdovec a otec číta MK (možno hľadá nejaké rady), tak sa drží len rád, že treba byť otvorený hneď od začiatku… 🤷‍♀️
Ale to, čo si mu ty napísala, sa čudujem, že on s tebou ešte komunikuje. On ti nenapísal, že to nezvláda. Neviem, z tej vety nemám pocit, že by sa sťažoval. Napísal ti, ako to je, ale asi to zvláda. Aj s pomocou rodičov. Nie je na tom nič zlé. Možno by som z toho ťažila a snažila sa zistiť, či tam je šanca práve vďaka rodičom vytvoriť si čas a priestor pre novú partnerku.
Ale k veci - ak by som sa ja tvárila, že mám v tom jasno od začiatku, že on je pre mňa zajačik s dieťaťom a chcem staršieho, tak by som vôbec debatu nerozvíjala. Načo? Aby si ho namotala? A či si urobila dobre? Áno. Určite áno. Neviem, či pre seba, ale pre toho chlapa určite. Pre neho by si určite nebola dobrá voľba. On potrebuje inú ženu. Ty hľadaj ďalej, možno čoskoro nájdeš takého, ktorý ti bude vyhovovať. Ale drž sa svojich hodnôt a preferencií, ktoré chceš.

autor
17. nov 2025
@gab1sol

@anonym_autor to, že ti píše o čipke - neviem, asi to nevyplynulo úplne z debaty o počasí… A ak si ako vdovec a otec číta MK (možno hľadá nejaké rady), tak sa drží len rád, že treba byť otvorený hneď od začiatku… 🤷‍♀️
Ale to, čo si mu ty napísala, sa čudujem, že on s tebou ešte komunikuje. On ti nenapísal, že to nezvláda. Neviem, z tej vety nemám pocit, že by sa sťažoval. Napísal ti, ako to je, ale asi to zvláda. Aj s pomocou rodičov. Nie je na tom nič zlé. Možno by som z toho ťažila a snažila sa zistiť, či tam je šanca práve vďaka rodičom vytvoriť si čas a priestor pre novú partnerku.
Ale k veci - ak by som sa ja tvárila, že mám v tom jasno od začiatku, že on je pre mňa zajačik s dieťaťom a chcem staršieho, tak by som vôbec debatu nerozvíjala. Načo? Aby si ho namotala? A či si urobila dobre? Áno. Určite áno. Neviem, či pre seba, ale pre toho chlapa určite. Pre neho by si určite nebola dobrá voľba. On potrebuje inú ženu. Ty hľadaj ďalej, možno čoskoro nájdeš takého, ktorý ti bude vyhovovať. Ale drž sa svojich hodnôt a preferencií, ktoré chceš.

@gab1sol presne to som mu napísala, že obaja hľadáme niečo absolútne odlišné. A ono je to takto absolútne v poriadku. Vraj bol vždy na staršie ženy, že aj jeho manželka bola staršia. Povedala som mu ok, hľadaj si kľudne staršiu, ale aj ona to tak musí cítiť. A musí chcieť byť s mladším. Pre mňa vzťah s mužom s 5r dieťaťom, vdovcom, by bol nad moje sily. A sexuálny vzťah pre mňa nie je riešením.

stanislavicenka
17. nov 2025

@anonym_autor prides mi zvlastna. Skutocne sa tu potrebujes so vsetkym "zdoverovat"?
Citis sa takto lepsie, ked ti to niekto odobri? Lebo iba to v tom vidim

autor
17. nov 2025
@stanislavicenka

@anonym_autor prides mi zvlastna. Skutocne sa tu potrebujes so vsetkym "zdoverovat"?
Citis sa takto lepsie, ked ti to niekto odobri? Lebo iba to v tom vidim

@stanislavicenka áno, cítim sa lepšie a mám hneď o dve kilá menej. Nie vážne, chcela som vedieť, či by iné ženy do toho išli. Lebo za mňa nie. I keď som sa sama seba pýtala, či som zbytočne nebola striktná, ale potom, čo som tu čítala od iných žien, viem, že som urobila dobre. Hlavne pre to dieťa.

stanislavicenka
17. nov 2025
@anonym_autor

@stanislavicenka áno, cítim sa lepšie a mám hneď o dve kilá menej. Nie vážne, chcela som vedieť, či by iné ženy do toho išli. Lebo za mňa nie. I keď som sa sama seba pýtala, či som zbytočne nebola striktná, ale potom, čo som tu čítala od iných žien, viem, že som urobila dobre. Hlavne pre to dieťa.

@anonym_autor fakt na toto potrebujes odobrenienod vzoriek anonymov? 🤦‍♀️

luccija
17. nov 2025

A ja by som mu šancu dala aspoň jedno rande ste z rovnakého mesta, poznáš jeho známych postupne prídeš na to, že nie je ľahké si nájsť chlapa aké más preferencie.Kazdy vo veku 50 r ma niečo za sebou a pozor aj veľké deti vyžadujú čas a starostlivosť.

autor
17. nov 2025
@stanislavicenka

@anonym_autor fakt na toto potrebujes odobrenienod vzoriek anonymov? 🤦‍♀️

@stanislavicenka nie, len som sa uistila v tom, že som urobila dobre. V zásade mi žiadna žena priamo neodpovedala - ja by som do toho išla preto lebo... ja by som do toho nešla za mňa lebo...

autor
17. nov 2025
@luccija

A ja by som mu šancu dala aspoň jedno rande ste z rovnakého mesta, poznáš jeho známych postupne prídeš na to, že nie je ľahké si nájsť chlapa aké más preferencie.Kazdy vo veku 50 r ma niečo za sebou a pozor aj veľké deti vyžadujú čas a starostlivosť.

@luccija ja viem, nakoľko môj už teraz ex manžel mal už v čase keď sme sa zoznámili 15r dieťa, ale bolo v starostlivosti matky. Kým sme sa dali reálne dokopy a zobrali, mala 18r. Bola ale samostatná jednotka a z nás sa stali skôr kamošky. Naozaj však na malé dieťa, ktoré stratilo mamu tragicky sa ja necítim. Možno iná žena to zvládne, ja sa nebudem preceňovať.

dadis
17. nov 2025
@anonym_4de621

@anonym_4de621 Presne! Nad tym som dnes rozmyslala, ci to nie je ona. Teraz zeazu par mesiacov rozvedena a byva u otca. Vzdy to je ta ista osoba, len si povymysla nejaku kktinu, ale je to stale ta ista osoba. Ak by sa rozviedla, tak by nepisala, ze sex by mohla mat s ex, ak by chcela.. co sme rozvedene, tak vieme o com pisem..

heleninamama
17. nov 2025
@anonym_4de621

@anonym_4de621 Jaj, túto pani som tu zachytila vyplakávať aj ja a súhlasím, že nie je psychicky ok. Mala by byť spokojná, že má o ňu u normálny, inteligentný (sama ho tak označila) muž záujem. Chýba mu sex, má dieťa, ktoré je pre neho prioritou, žije v rýchlom rytme, všetko sú to normálne veci. Čo je nenormálne, to je jej postoj - sebeckosť, vzťahovačnosť, akási asexuálnosť a sebaľútosť a zrejme absolútna neistota a stratenosť v živote, keď potrebuje toto riešiť ako anonym a už v druhej diskusii. Takto sa zdravá, úspešná žena nespráva, poznám ich dosť a táto okolo normálu ani nešla.

dadis
17. nov 2025
@heleninamama

@anonym_4de621 Jaj, túto pani som tu zachytila vyplakávať aj ja a súhlasím, že nie je psychicky ok. Mala by byť spokojná, že má o ňu u normálny, inteligentný (sama ho tak označila) muž záujem. Chýba mu sex, má dieťa, ktoré je pre neho prioritou, žije v rýchlom rytme, všetko sú to normálne veci. Čo je nenormálne, to je jej postoj - sebeckosť, vzťahovačnosť, akási asexuálnosť a sebaľútosť a zrejme absolútna neistota a stratenosť v živote, keď potrebuje toto riešiť ako anonym a už v druhej diskusii. Takto sa zdravá, úspešná žena nespráva, poznám ich dosť a táto okolo normálu ani nešla.

@heleninamama 👏👏👏

oslo1
17. nov 2025

Vies co, ked to takto pottebujes pocut, ja by som do toho Isla. Ale ja to miesto v srdci pre normalneho muza a jeho dieta mam.

doriiis
17. nov 2025

Aj ja by som do toho šla. Prinajmenšom by som mu dala šancu pri osobnom stretnutí . Podľa toho, čo vidím okolo seba a čítam tu na MK nájsť chlapa, ktorý sa dokáže postarať o rodinu nie je samozrejmosť.
Ale tak, nečudo, že autorka je na zoznamke a ešte tam nejaký čas aj pobudne veru. Takýmto štýlom možno naveky. 😄