Vzťah s moslimom. Skúsenosti a reálne príbehy žien
ahojte, je tu nejaka zena ktora ma vztah s moslimom ? hladam realne skusenosti, nie len co si asi myslite … spoznala som muza, velmi si rozumieme, zije na sk 10 rokov, je doktor, sikovny inteligentny vtipny uzasny, velmi sme si padli do oka … samozrejme mam predsudky ako asi kazdy pri islame …sice sme sa o nejakych veciach uz bavili, bavime sa velmi otvorene, pytala som sa aj aky ma nazor na to ze muz ma viac žien, atd .. zatial si velmi sedime.. prosim len zeny ktore maju skusenosti alebo maju blízku osobu s takym mužom
@anonym_autor Dám ti skúsenost z rodiny. Mladá baba, veľmi blízka rodina, sa v zahraničí zabuchla do iránčana. Veľmi to skrátim: Spočiatku to bola super exotika, jedlo pripravovali na zemi (nie že by nemali v byte kuch. linku), s mamou telefonoval asi 3x denne aj niekoľko hodín, priateľov mali len islamských, žiadneho európana.
Po čase zistila, že je to manipulatívny typ, že ju tou starostlivosťou vlastne obmedzuje. Z dlhšieho časového hľadiska sa plánoval vrátiť späť do krajiny pod zámienkou doopatrovať rodičov. Ich rodina pozostávala z desiatok, ak nie stoviek strýkov, sesterníc a bratrancov. Jednoducho - to, čo bolo na začiatku exotika, tak vo vzťahu začalo vadiť. Aj tá príprava stravy na zemi. On nejedol to, čo navarila ona, alebo len zriedka. A hlavne tá manipulatívnosť. Nakoniec sa rozišli, čo s radosťou uvítala celá jej rodina.
Moje postrehy z toho celého:
- pokiaľ ten partner je silne nábožensky založený, tak ti to časom bude prekážať. Či bude alebo nebude mať 2, 3 či viac manželiek, sa nedá povedať. Ani to, či ti bude alebo nebude neverní. To nezáleží od viery, ale od povahy. Ale ak je raz niekto moslimského vyznania, tak sa toho ani počas pobytu v Europe nevzdá. Aj keby bol akokoľvek študovaný - lekár, inžinier a pod.
Keď sme už pri povahe - muži arabského pôvodu majú zakorenené, že ženy sú podradnejšie. Niekto to dáva najavo viac, niekto menej. A tiež rôznym spôsobom. V našom prípade bol jej stále na blízku, boli stále spolu. Ale ako sa ukázalo, nie preto, že by ju mal tak rád, ale z manipulatívnych dôvodov - nesmela sa stýkať s inými ľuďmi, okrem ľudí z jeho okolia. Keď raz boli na dovolenke v zahraničí, tak ona sa na letisku spýtala na cestu zamestnanca letiska, na čo sa on urazil a dal jej jasne najavo, že sa to už nemá opakovať.
Takže ak chceš s takým človekom žiť, musíš si to veľmi rozmyslieť. Kultúrne a nábožensky bude stále citiť rozdiel. Ak k tomu ešte pridáš moslimské názory, tak skôr či neskôr príde k nezhode medi vami. A ak už bude mať dieťa, tak máš smolu. Jeho sa nezbavíš a dieťa si odvedie do svojej krajiny. Aj v našom prípade bolo jasne dané najavo, že ak budú mať deti, tak budú vychovávané v moslimskej viere, nie kresťanskej, alebo nebodaj bez vierovyznania. Našťastie to tak ďaleko nedošlo.
@jamimo
Zda ze pleties temu, Saudska Arabia je daco tak tradicne ako Vatikan Islamu, v Saudskej Arabii bolo minuly rok vyse 350 poprav z toho cast bola verejna odseknutim hlavy, stale cast zlodejov je mozne trestat odseknutim ruky ten clovek vyrastal v krajine kde su stale ine hodnoty .takze Turecko ci Egypt je o inom.
@anonym_8564ee presne tak, verejné popravy sú tam normálna záležitosť, s ktorou tam ľudia žijú ako so štandardom.
@anonym_autor Ešte pred pár rokmi by som ti povedala, že kľudne. Čím viac príbehov poznám osobne, tym viac ti teraz poviem Nie nie a nie
Skusila som
A radim ti
N I E !!!
Vzdy na zaciatku su mili,prisposobivi,zabavni....
Ale ked pride do tuheho,tam vitazi islam.rodinne tradicie.
Na tvrdo
Nebil ma ani nic take,ozaj sme sa velmi lubili.
Ale ked casom prisla tema manzelstva,deti,viery....
Vyjadril sa velmi jasne,ako sa to u nich ocakava.
Nemohol by ma ani predstavit ako krestanku,deti-ak by som nesuhlasila,by mi musel zobrat a proste budu moslimovia,do ineho chramu nevstupil ani ako turista,nechapal vela veci v nasej europskej kulture,hoci uz roky tu zil....
Ocenila som,ze bol uprimny a netahal ma za nos.
Rozchod bol dlhy a tazky....prave koli tomu,ze to bolo ozaj vzajomne...
V tomto pripade vsak ani velka laska hory neprenasa,ver mi.
Tie rozdiely su velmi velke,nazory na zivot i vychovu deti...
A keby sa aj on sam nahodou chcel tebe v niecom prisposobit,rodina a tradicie mu to nedovolia.
Ruky prec,nech by bol akokolvek pritazlivy.
Ja som bola silne veriaca-ano silne,a aj tak ma zlomil.
Ale ta viera mi pomohla prekonat to,spalit mosty....
Stale som to mala pred ocami.
Ze ja verim v uplne nieco ine.
Inak neviem,ci by som to dokazala
@osky
Ďakujem ti za tvoje zdieľanie a úprimnosť .
Mám manžela muslima (z Uzbekistánu) 15 let. Máme spolu 3 děti a manželství na pohodu. Já sama jsem ale kdysi dávno ještě před manželstvím Islám přijala.
Ne, opravdu se nemusíš učit Korán nazpaměť, ani konvertovat (jen pokud bys skutečně věřila, jinak je to k ničemu). Jako ateistka jsi pro něj ale ,,zakázaná". Oženit se může s křesťankou nebo Židovkou. Záleží, jak moc je praktikující. Ze zkušenosti - čím víc praktikující, tím férovější, lepší člověk a víš co od něj očekávat. Nepraktikujícího bych nechtěla
Jinak bych moc nepočítala s tím, že by souhlasil s výchovou dětí v jiné než muslimské víře. S tím bych počítala dopředu.
V manželství s cizincem je vždy důležité umět na obou stranách dělat kompromisy.
Je vidět, že se zde objevilo opět spousta předsudků... Ani to, že je doktor neznamená, že má automaticky víc žen. 🙄 Můj dobrý známý je také lékař a se svojí partnerkou jsou už dlouhé roky. Známe se velmi dobře a jsem si jistá, že on jí nevěrný opravdu není. ☺️
Vždy je to o člověku. Na národnosti, náboženství, ani povolání nezáleží. Všude můžeš poznat dobrého a špatného muže. Proto bych se zaměřila na to, jaký je on. 😊
saudska arabia🤦♀️
len to nie…
@jamimo
Zda ze pleties temu, Saudska Arabia je daco tak tradicne ako Vatikan Islamu, v Saudskej Arabii bolo minuly rok vyse 350 poprav z toho cast bola verejna odseknutim hlavy, stale cast zlodejov je mozne trestat odseknutim ruky ten clovek vyrastal v krajine kde su stale ine hodnoty .takze Turecko ci Egypt je o inom.
@anonym_8564ee téma nie je zadaná konkrétne o Saudoch. Aj tak si myslím, že záleží od človeka, jeho civilizovanosti a aj o šťastí. Je jasné, ak niekto vylezie negramotný a radikalizovaný z chatrče, nemá problém upáliť dcéru na dvore ako v knihe od Souad Upálená zaživa. Normálny, vzdelaný človek v medzinárodných vzťahoch (ako aj kolegovia môjho muža) neupaľujú svoje dcéry, ani nestínajú hlavy. Ich deti študujú v top školách na svete, pracujú v Amerike. Manželky si vysoko vážia a správajú sa úctivo. Áno, je to iný svet z nášho pohľadu, to nepopieram, ale aj tam žijú fajn ľudia. Mala som kolegu aj z Iránu, aj Iraku a dodnes na nich rada spomínam. Sami si klepali na čelo, keď sme sa bavili o primitívnych zvyklostiach a "dedinskom folklóre" v krajinách ich predkov. Korán, nič také neprikazuje. Jednoducho primitívny fanatizmus a extrém. Každý extrém je predsa zlý.
Ináč najviac vysokokvalifikovaných iráncov smeruje do USA a Kanady.
Pozri, slováci si tiež myslia o sebe, že sú milý národ. No veruže nie každý si to o nás myslí. Už som počula rôzne názory. A boli aj opodstatnené a pravdivé. Všade sa nájde čosi...
Mirka z viedne mala tri deti,zabil ju.

@anonym_autor to je vysoko individuálne. Poznala som slovenku ktorá mala za manžela turka, žili a žijú v Británii. Keď sa vydávala, celá rodina plakala, že si berie moslima. Dnes po 25 rokoch hovoria, že najlepší zať. Miluje Slovensko, slovenské vianoce, zimu, manželka nenosí žiadne pokrývky hlavy ani dcéra. On sa pomodlí na svojom koberčeku, ona má bravčovú šunku v chladničke v inej polici. Mier a láska. Suseda má muža z Egypta. Lekár, úplne normálna rodina, slušnejšia ako hociktorá iná slovenská kresťanská rodina. Negatívne prípady osobne nepoznám, napriek tomu, že určite sú a v početnom výskyte.
Napríklad Souheil Ghannam, je palestínčan, moslim, žijúci na Slovensku, a za mňa je to jeden úžasný, vzdelaný, inteligentný chlap. Vychoval slušné deti a spolu s manželkou urobili jeho zásluhou kus práce v prospech sociálno spoločenskej zodpovednosti.
Celkovo si myslím, že vzťah s moslimom je o šťastí, tak ako každý iný vzťah.
@jamimo