Vzťah s mužom, ktorý má anulované manželstvo
Ahojte, viem, že tu už bolo viac takýchto tém, a nenašla som tu veľmi pozitívne komentáre, ale povedala som si, že skúsim, či sa náhodou nenájde aj neaká podpora alebo ani sama neviem.
Spoznala som jedného muža, čo je o 10 rokov starší. Má cirkevne anulované manželstvo a deti vo veku 16 a 18 rokov. Povedal mi o tom hneď na začiatku a ja som to prijala úplne s kľudom, že mi to nevadí, lebo som sa dosť silno zaľúbila. Bolo mi s ním super, aj sa mi páčil, aj rovnaké hodnoty a názory. Keď som to však spomenula doma, mám veľmi prísnu ovládajúcu mamku jej reakcia bola strašná. Vravela, že to hádam nemyslím vážne, že narobím hanbu celej rodine aj na dedine, že pre takého muža nikdy nebudem prvá, vždy ma bude porovnávať so svojou prvou ženou a aj pri návštevách, oslavách, sviatkoch budem 5. koleso u voza. Že ani moje kamošky to nepríjmu a nikto mi nepríde na svadbu, že si zničím život a hádam o takom niečom ani nemôžem vážne uvažovať, keď som jej povedala že o tom nechcem hovoriť, tak začala že ja o tom musím predsa hovoriť a podobne až som jej zložila telefon. Len pre info mám 32 rokov. Po tom telefonáte som bola celkom zdrvená a preplakala celú noc, skúšala som volať aj ocovi ale ten sa so mnou nebavil, lebo vždy je iba na mamkinej strane ako celá rodina. Keď sa pohádam s mamkou, tak nikto z rodiny sa so mnou žiaľ nebaví. Doteraz som to nevidela ako prekážku, ale mám pocit, že som postavená do situácie, že asi stratím úplne moju rodinu, že ma úplne zavrhnú ak si vyberiem tento vzťah a bojím sa, že toto zavrhnutie psychicky neunesiem. Sme taká tradičná katolícka rodina a zrejme by to mama brala ako strašnú hanbu a zlyhanie. Tvrdí, že v kostole sa prisahať 2x nemôže aj keď teda on tú anuláciu má a teda môže mať aj cirkevnú svadbu 2.krát. Chcela som sa v tom všetkom riadiť hlavne svojimi pocitmi, tým, že sa mi páči, je mi s ním fajn. Ale od toho telefonátu prežívam ťažoby, úzkosti, bojím sa ísť domov. Bojím sa, že ten nátlak rodiny nezvládnem a cítim sa v tom celom strašne sama. Aj keď som tu čítala nejaké príspevky o randení s mužmi s deťmi tak som ostala ešte viac zdeptaná. Ja som tiež dosť angažovaná aj v kresťankých kruhoch a mätie ma, ako sa na to celé pozerať, hoci by som chcela veriť, že sa to dá a môže to byť pekné.
@zmrzlinka8 bez druhej osoby nie je anulacia možná. Niektoré tu dávate bájky, že Ezop je amatér.
@oranzovyvevericnik je možná
Mám partnera 10 rokov staršieho, je rozvedený a má dieťa. Sme spolu 7 rokov , máme dcéru, rodina mi na to nikdy nič nepovedala. Dnes je to už úplne bežné.
poznate nejaky pripad, kde jeden z partnerov nema cirkevnu anulaciu (prebieha, resp cirkevny sud uz zacal) ale ma novy vztah?
poznate nejaky pripad, kde jeden z partnerov nema cirkevnu anulaciu (prebieha, resp cirkevny sud uz zacal) ale ma novy vztah?
@martinka150 poznám veru, ono to dlho trvá
tak dôvod anulácie môže byť, že ak boli mladí a podarilo sa im dieťa tak ich rodičia dotlačili do sobáša. Vtedy to nebolo ich slobodné rozhodnutie, ale z donútenia. Ťažko sa to dokazuje, lebo musia svedčiť viacerí svedkovia, ale možné to je... Ako aby mne matka diktovala v tomto veku s kým môžem a s kým nemôžem byť... no určite.
@martinka150 poznám veru, ono to dlho trvá
@janickacrazy a ako ziju? obaja veriaci? nemaju vycitky alebo jeden z nich ze nema anulaciu a zije v novom vztahu? ja ne som veriaca, ale poznam pripad, kedy po skoro roku a pol jeden skoncil novy vztah (zrazu si uvedomil) lebo nema anulaciu. (avsak uz prebieha)
@janickacrazy a ako ziju? obaja veriaci? nemaju vycitky alebo jeden z nich ze nema anulaciu a zije v novom vztahu? ja ne som veriaca, ale poznam pripad, kedy po skoro roku a pol jeden skoncil novy vztah (zrazu si uvedomil) lebo nema anulaciu. (avsak uz prebieha)
@martinka150 no oni už ju majú, ale dlho to vybavovali, normálne žili už s novým partnerom

Dnes je už možné asi všetko.
Môj ex sa druhýkrát oženil v kostole (RK), pritom naše manželstvo bolo len súdne rozvedené. Máme spolu dieťa. Krstené. O žiadnej anulácii manželstva neviem.
@nikaeli tak to snáď ani pravda nieje. Čo oklamal farára?