Vzťah s mužom, ktorý neovláda základné znalosti
Baby, išli by ste do vzťahu s niekym kto neovlada bezne veci? Mam na mysli fakt take znalosti, co vedia aj ziaci má zakladnej skole. Napriklad veci ako vybrane slová (ked si piseme chalan robi bezne take gramaticke chyby, ze len oci vyvraciam). Cudzi jazyk neovlada, je presvedceny ze mu ho netreba. To iste aj co sa tyka nejakej primitivnej geografie (hlavne mesta, vlajky) a historie (napr. 17.november bol pre neho uplne neznamy dátum). Neviem co si o nom mysliet. Vo vela veciach si rozumieme, ale toto ma zaraza. Inac ja mam 24, on 25.
@anonym_1fa193 Je čašník. A vyštudovanú má hotelovku.
@anonym_autor ako čašník z hotelovkou by mal ovládať cudzí jazyk, aspoň základy, ako by chcel obsluhovať zahraničných hostí?
Bača sedí na salaši, príde k nemu cudzinec a začne sa ho pýtať:
„Do you speak English?“ Bača: „Nie.“
„Parlez-vous français?“ Bača: „Nie.“
„Sprechen Sie Deutsch?“ Bača: „Nie.“
„Parla italiano?“ Bača: „Nie.“
Cudzinec sa nahnevane otočí a odíde. Bača si len zamrmle: „No vidíš… a vedel toľko jazykov, a ani tak sa nedohovoril.“
@anonym_autor mám doma takého a predstav si zarobí viac ako nejaký s vysokými školami. A vieš prečo? Lebo v hlave čo to má (aj keď gramatika to nieje a vlajky tiež) a je veľmi šikovný.
@anonym_d3e2f0 hej, aj ja poznam par takych. Ale je to skor vynimka, nez pravidlo. Ak by mi napisal "mylujem ta naivac, sy moja laska", tak apriori nemam o takom cloveku vysoku mienku a okamzite ho na zaklade takeho prejavu zaskatulkujem ako cloveka, od ktoreho neocakavam ziaden rozhlad, bohuzial. To ale neznamena, ze sa s nim nebudem dalej vobec bavit. Ked sa nakoniec z neho vykluje clovek, ktory ten prehlad ma a ktory nie je iq tykve, tak je to prijemne prekvapenie. Ale mojim manzelom by byt nemohol, proste moja grammar nazi dusa by to nezvladla. Maximalne kamarat
Ak si s ním rozumiem toto je posledné čo ma zaujíma
Dyslektikov je v spoločnosti minimum. Neovládanie gramatiky rodnej reči je úbohé a je to vidieť väčšinou u menej vzdelaných. Zarážajúce je, že im to je jedno. Väčšinou to vidíš u hlúpych komentárov na FB. Tam aj profilovka veľa napovie. Také, že 17.november sa učilo v škole a je to na každom kroku, v správach, novinách, na nete. Na človeka sa také informácie musia nalepiť, aj keď nechce. Tiež neovládam hlavné mestá a vlajky afrických krajín, ale nerozlíšiť Španielsko a Japonsko je blbé. O čom sa budeš baviť s človekom bez všeobecného prehľadu? Asi čo budete jesť alebo čo dávajú v telke.
Môj brat má tiež problém s vybranými slovami, myslím si že tiez neovláda všetky štáty, hlavne mestá a vlajky a v živote sa nestratil, pracuje , napriek týmto nedokonalostiam zarába dobre.
Bože, to čo už je?
Feromóny nefungujú, že ho skúšaš vybrané slová, mestá a vlajky?
Nepísala si už?
Lebo fakt už tu boli témy, kde žena sa sťažovala, že chlap neovláda nejaké vedomostné veci.
Stretávala by som sa. Možno si len nepotrpí, ani môj muž si nepotrpel. Písal hrozne! :D 11 rokov po tom sme stále spolu. Gramaticky píše lepšie. Je sčítaný. Aj keď už nečíta. Ma radšej manuálnu prácu. Proste ma interest inde… radšej postaví pivnicu ako prečíta knihu. ;D
ak nevie vlajky, kasli nanho...😍
ja by som s takym clovekom nebola, nech je sikovny ako chce... lebo ja sa chcem po robote s muzom porozpravat aj o geopolitike, aj knihach, aj cestovat a spoznavat cudzie kultury a s takym si to neviem predstavit
Vlajky alebo zástavy?
A čo o ňom myslieť? že ho to nezaujíma ale zaujímajú ho iné veci
Normálka
Keď nemáte spoločnú reč,tak na čo zvazujes vzťah?
uz teraz na ňom hľadáš chyby,nehaj ho babe čo ma hlbšie hodnoty
@anonym_autor mala som vzťah, kde sme sa úplne v názoroch rozchadzali, nemali nič spoločné, on sám o sebe vždy tvrdil že je jednoduchý chlapec z dediny. Nefungovalo to, aj keď som ho ľúbila. Radšej rozchod.
@anonym_autor keby len robil gramaticke chyby a v inom by vynikal, tak by mi to nevadilo. Ked mu ale chyba vseobecny prehlad a ani mu to nevadi, s tym by som mala problem
@anonym_autor asi by som sa nevydala,ak by ma môj muž hodnotil podľa toho,že jeho obľúbená história a politika neviem čo je u mňa na bode 0.Ja som otvárala oči,aké on mal znalosti.Dokonca aj gramatiku ovláda.Ale tú našťastie ovládam aj ja.Zato on je úplne mimo čo sa týka nejakých vecí,ako opraviť niečo a tak.
Ja som tolerantná a viem spravit kade tade kompromis. Ja osobne by som bola aj z chlapov so slabšich pomerov, ak by bol šikovný a pracovitý. Aj keby nieje ako taký pekný by som zvládla ak to inde kompenzuje. Ale s hlupákom a nevzdelanym clovekom vobec. A tu sa nebavime o nejakych tazkych veciach ale elementarne veci.
@anonym_autor tito muzi co nevedia ani Y/i casom zacnu zeny urazat, opovrhovat nimi a su celkovo neprijemni lebo si myslia ze vsetkemu rozumeju ale su len jadnoducho hlupi. To nechces.
@anonym_autor Ahoj autorka, nenapisala si,ze v com je dobry, prip. zaujimavy, lebo to kludne moze prevysovat, tento pre teba kvazi nedostatok. Kazdy je sikovny v niecom inom, on moze byt dobry v tom, co ty nemas ani paru a myslis,ze sa pyta na fore alebo kamosov, ci si pre neho, ked to nevies?🤷♀️ Ani ja neovladam vsetky vlajky sveta, inak nechapem ako ste sa k takej teme dostali ako hlavne mesta a vlajky- si ho skusala z geografie? To,ze robi chyby v gramatike, to robi vela chlapov, poznam takych co tak pisu a pritom su po ludskej stranke skvelí ludia a profesne su sikovní. Takze pokial sa k tebe chova pekne a mate sa o com bavit, ked ste spolu (mimo geografie a skusania CJ od A1 po C2), tak nevidim dovod, preco by si tomu nemohla dat sancu.
@anonym_autor no takto, kebyze som pes na gramatiku tak dnes nie som uz viac ako 30rokov s uzasnym rozhladenym uspesnym muzom a otcom nasich deti ktoreho milujem najviac na svete.
Takze za mna sa gramatika precenuje 😃
@anonym_autor nešla. Bavíme sa doma o všeličom a keby mám mužovi vysvetľovať takéto základy asi by mi došla trpezlivosť. Nevedela by som byť vo vzťahu s niekým o kom by som si myslela že je hlúpy.

Nie každý vie všetko a vyniká vo všetkom.....takže nie, mne by to nevadilo ak by inak bol normálny a šikovný.....podstatné predsa je aký je to človek a či je sebestačný a vie aj uživiť rodinu......