Vzťah s mužom, ktorý neovláda základné znalosti
Baby, išli by ste do vzťahu s niekym kto neovlada bezne veci? Mam na mysli fakt take znalosti, co vedia aj ziaci má zakladnej skole. Napriklad veci ako vybrane slová (ked si piseme chalan robi bezne take gramaticke chyby, ze len oci vyvraciam). Cudzi jazyk neovlada, je presvedceny ze mu ho netreba. To iste aj co sa tyka nejakej primitivnej geografie (hlavne mesta, vlajky) a historie (napr. 17.november bol pre neho uplne neznamy dátum). Neviem co si o nom mysliet. Vo vela veciach si rozumieme, ale toto ma zaraza. Inac ja mam 24, on 25.
@anonym_autor Ja síce vysokú školu tiež nemám, ale keď som si ešte “ vypisovala” s mužmi zo Slovenska a niekto urobil gramatickú chybu, tak okamžite ma prestal zaujímať…A detto s hlavnými mestami atď…
Možno by si sa mala sústrediť na to čo vie. Nemusia vedieť vsetci všetko. Ak vie dosť natoľko, aby si ho rešpektovala, potom nemusí ovládať gramatiku ani históriu.
To akoby si pisala o priemernom.anglicanovi 🙂
A nejake prednosti nema?
Moj muz tiez pisala s hrubkami, az kym som my slovensku gramatiku nevysvetlila systemom pre dyslektikov.
Anglictinu SA naucil v UK
Asi by sme nemali spoločne témy a ani by sme neboli na rovnakej vlnovej dĺžke, čiže NIE nebola by som s ním
Keby mal dys poruchu tak by mi gramatika nevadila. Čo sa týka cudzích jazykov poznám veľa ľudí s dobrou robotou a ani im ho netreba. K tým hlavným mestám a vlajkám ani neviem ako si vôbec došla nato, že nevie ani čo sa týka histórie... Okej ten 17.11. Ste mohli riešiť vzhľadom nato, že bol nedávno ale ten zvyšok... Neviem, príde mi to divné... Ja som mala vzťah s 3mužmi a ani s jedným k takým témam ako história, hlavné mestá a vlajky neprišla reč.
Tak ako takú inteligenciu a znalosti nejakých veci by mal mať.Mna také veci dosť odrádzajú keď vidím že tomu človeku chýbajú základné znalosti
Ak je tato jeho uroven dosledkom nizsej inteligencie, myslela by som na dosledky pri zalozeni rodiny a narodeni deti. Takze skumaj ci bol iba lenivy na ucenie alebo skor nechapal. Ani ta lenivost nie je dobra. Takze skor nie.
@anonym_autor ja som “grammar-nazi” takze ano, mala by som s tym trochu problem. Na druhej strane poznam lekarov, strojnych inzinierov a inych skutocne uznavanych odbornikov, ktorym zial gramatika ci jazyky fakt nejdu, ale su skveli v tom, co robia a ak maju publikovat nejaky projekt alebo pracu, tak si mozu dovolit zaplatit jazykovu korekturu.
Takze nad toto by som sa mohla povzniest a pisomny kontakt obmedzit napriklad 😃
Vadil by mi ale clovek, ktory ma nulovy vseobecny rozhlad a este aj nulovy zaujem s tym nieco robit.
@anonym_autor a čo je na tom že to neovláda , ale napr. sa vie obracať v iných sverach toto nepovažujem za dôležité ani ja neovládam cudzí jazyk ani môj manžel a gramatika tiež nie je môjho muža kamarát a zase je skvelý muž manžel je zručný sám zrekonštruoval celý dom všetko vie proste nájdi jeho dobre stránky a na toto sa vykasli nie je to tak dôležité
Moj muz je na gramatiku lavy. Kedysi sa to tak neskumalo, podla mna ma aj nejaku DYS. Ale zase ma vseobecny prehlad, chape suvislosti, je proste inteligentny... A zrucny.
Ale priznam sa, z hlavnych miest som ho nikdy neskusala 😆
@anonym_autor
- vybrane slova neovladam, ale hrubky zasadne nerobim, takze toto by mu trosku vadilo,
- cudzi jazyk nie je nevyhnutnost, takze toto by mi nevadilo (poznam cloveka, co nevie po anglicky a cestuje po celom svete a vzdy sa dorozumie),
- geografia - tiez neovladam hlavne mesta a vlajky, naozaj to je treba?
- nepoznat neznu revoluciu je ozaj hanba, ale udiala sa skor ako sa narodil, takze niekto to tak nepreziva,
- ked to zhodnotim v globale, tak asi celkovo budete na inej intelektovej urovni a casom sa tych veci objavi viac.
@anonym_autor aké má zamestnanie, alebo školu?Moze byť automechanik, barber, stavbár a zase vie veci, ktoré potrebuje k životu.
Je to typ sedliak. Proste jemu to k životu stačí, prežije aj bez toho. Ak to tebe vadí už teraz, tak ho pusť k vode. Časom ti to bude vadiť ešte viac.
a čo vie? a v čom si rozumiete?
Ja mám dislegsiu robím tiež chyby a ani neviem všetky vlajky každého štátu . Ale keby si chcela pokecať o vesmíre, antickej histórii, fyzike, chémii môžme . Myslím že každá žena na úrovni by mala zvládnuť debatu o synteze jadier a možnosti jej použitia za pokojovej teploty . Ak nie, tak by som ju nepovažoval za vhodnú do seriózneho vzťahu 😛
Nie
@anonym_autor ako… tá gramatika môže byt, že je dyslektik… to že nevie cudzí jazyk a tvrdí, že ho ani nepotrebuje je už divne… cestovať asi nechce, pre mňa je to dosť podstatne, toto by už som brala ako podozrivé. Ak by bol všeobecne taký jednoduchší, tak by som ho poslala k vode, aj keby bol milý a mal dobre srdce. Len by sme sa spolu trápili, na čo.
Nie. Pisany prejav je u mna dolezity. Ak robi niekto gramaticke chyby, tak u mna nema sancu. Ani neocakavam, ze bude mat taky clovek nejaky vseobecny rozhlad.
@anonym_autor ja určite nie, a ty sa musíš rozhodnúť sama. Taká, čo potrebuje chlapa len aby nejakého mala, bude rada aj za takého.
@anonym_autor
Ked ti teraz vadi tak neskor ta z toho bude slaktrafovat
NIE
Napíš čo dokáže, čo ovláda, aké má záľuby, ciele v živote.
Vodičský zvládol? Dokáže sám naplánovať výlet pozrieť spoje alebo trasu, zaujímavé miesta, prekvapiť ťa? Kúpil lístky do kina, vybral niečo zaujímavé?
Má snahu sa niečo učiť nové, alebo je spokojný sám zo sebou? Stačí mu k životu sadnúť pred TV a rozprávať sa s tebou, sadnúť do krčmy?
Máte približne spoločné názory na život, budúcnosť?
Je taký kde ho posadíš tam je a muchy zrecte si ma? alebo je v niečom "akčný"?
Ako je na tom s finančnou gramotnosťou?
Chvalabohu ze ma nikto neskusa z vlajok a neposudzuje podla toho. Gramatika prekaza aj mne, ale zas je pravda ze moj dospely brat pise rovnako gramaticky otrasne - ale je dys. Co uz 🤷 nerobi to z neho horsieho cloveka, otca ani pracovnika v jeho specializacii.
Nie. Pisany prejav je u mna dolezity. Ak robi niekto gramaticke chyby, tak u mna nema sancu. Ani neocakavam, ze bude mat taky clovek nejaky vseobecny rozhlad.
@anonym_767dd6 "Ani neocakavam, ze bude mat taky clovek nejaky vseobecny rozhlad."
poznam par vysoko kvalifikovanych a skvelych chlapov ktorych pisomny prejav je naozaj slaby a z hladiska charakteru a kvalifikacie by si na nich nepovedala pol kriveho slova. To len k tomu radikalnemu vyjadreniu.
@anonym_autor ja nie.
vsetko zalezi od teba, kazda zena dava doraz na nieco ine, preto ti v tomto jednohlasne neporadia. Musis sama zvazit, ci to bude vadit alebo nie.
@anonym_autor akože neviem. Podľa mňa dnešná mládež už nevie ani co znamená hakovy kríž atď...robia si z toho srandu.
Pre mňa je to veľké mínus. Keď mi napísal môj prvý manžel že ma "myluje" ok, zasmiala som sa. Ale bol to ináč znalý ostatných veci, vedel perfektne rozprávať o dejinách, ovládal matematiku, bol scestovaný. Vedel o čom rozpráva a vedel sa aj správať, bol slušný, vychovaný.
Čiže jedno "i" hore dole...ale aby nevedel kde žije, základné vedomosti dejín, susediace štáty, atď... Sila. A to len nedávno vyšiel zo školy
@anonym_autor ak si to už teraz uvedomuješ, všímaš tak choď od toho.
@anonym_autor aké má zamestnanie, alebo školu?Moze byť automechanik, barber, stavbár a zase vie veci, ktoré potrebuje k životu.
@anonym_1fa193 Je čašník. A vyštudovanú má hotelovku.
ja mam 2 vysoke skoly a teda gramaticke chyby robim aj ja, kedze mam dysporuchy, vlajky a hlavne mesta statov povazujem za total nedolezitu vec takze ich neviem a kooopu inych veci pre mna nepodstatnych vypustam. v praci to uz beru s humorom ked napisem v maily hrubku... ale to neznamena ze som neschopna v beznych veciach

Nie