Vzťah s partnerom, ktorý má nižšie akademické znalosti
Ahojte, mam taku malu dilemu. Som s partnerom uz nejaky ten cas. Je to uzasny muz: je milujuci, starostlivy, pracovity (aj dobre zarobi), sikovny, slusny, vtipny, dobre vyzerajuci, doma pomaha, proste vsetko, co si zena moze zelat. Vztah klape, vsetko funguje perfektne. Ale... Ja ho nechcem urazit a ani sa povysovat, nemam preco - sama som priemerna - ale on je proste "akademicky hlupy". A tym myslim, ze nevie urcite zakladne veci (napr. hlavne mesta krajin. Nechcem od neho mesta africkych statov, ale on netusi, kde je napr. Edinburgh... nepozna niektore pre vacsinu ludi trivialne slova, ako priklad uvediem "perpetuum mobile" "utopia/dystopia" atd., je toho vela. Co sa gramatiky tyka, tak vobec nevie pouzivat ciarky, ked nieco niekde pise, musim to po nom kontrolovat. Nerozumie ani trochu politike, aky je rozdiel medzi koalicia a opozicia... nema prehlad.
Napriek tomu sa velmi milujeme, ale mam obavy. Bude to v buducnosti problem, ktory by rozbil vztah?
@sidicek to nikdy nevies.
Casto treba len posobit ako kvapkajuca voda. Trochu tu, trochu tam. A pride den, ked sa skala prelomi.
Zrazu sam pociti, ze chce posobit sofistikovanejsie. Lebo uz bude mat v sebe pripravenu podu na to.
Ten moment, ktory ho nakopne, moze byt rozny. Napr. si vypocuje za svojim chrbtom nazor niekoho na seba. Alebo si uvedomi, ze sa chce vyrovnat urovnou niekomu, koho povazuje za vzor/obdivuje ho.
Neznamena, ze zacne sediet v knihach a studovat. Ale sam zacne odpozorovavat vedomosti druhych, pamatat si ich a pouzivat.
@moonlight1210 Keby vedel,že ho autorka rieši na MK ,tak by ju buď poslal kade ľahšie alebo by začal,ako píšeš,nasávať vedomosti iných..Jasné,že by si teraz nesadol nad knižkami a neučil sa to ako blázon..Ale niekto tu spomenul jednu pravdivú vec.Ak by tento človek nadobudol vedomosti navyše,ktoré doteraz mal,je možné,že už by ona mohla ostať "pod jeho úroveň".Nie raz sa stalo,že partneri menili svoje polovičky a tie polovičky sa vschopili,stali sa tými kým chceli partneri a po čase ich tie "nové" osobnosti poslali do prdele..A našli si "kvalitnejšie kusy"..
@karolina196 Mne príde až trápne, že sa neustále oháňaš tými hlavnými mestami. Uviedla tam x príkladov.
@mircalla Dobre,tak ešte politiku spomenula.A čo teraz ako?Chytila som sa iba jednej veci,lebo sa mi to nechce rozpisovať.Ak ma autorka potrebu klábosiť aj o politike,tak potom nepochopím na čo niekto začína vzťah s človekom,s ktorým nemá spoločné témy.. 🙄
Toto predsa v začiatkoch musí vedieť každý človek o druhom,že tudy cesta nevede rozhovorom..Pustíš sa do nejakého vzťahu a potom ho tu budeš "ohovárať" na MK?To takto inteligentný človek ma akože premýšľať?
@mircalla A mimochodom,vôbec nespomenula v akých sférach sú zamestnaní.Všeobecný prehľad nemá,ale ževraj dobre zarobí,tak by ma zaujímalo čo robí,keď v dnešnej dobe,ma slušnú výplatu,pretože veľa ľudí aj s úžasným prehľadom padlo na hubu...
@karolina196 Ano, v takom modernom svete zijeme, ze netreba ani chodit do skoly. Vsetko sa da najst na internete, ze 😀 Niektori chodia na google namiesto toho aby isli k lekarovi. Tak to aj potom vyzera. Ked ti vyhovuje byt s niekym hlupym, pokojne bud, no niektore zeny ocakavaju od partnera viac nez len vediet si zaviazat snurky. A ano, dospely clovek, ktory nepozna rozdiel medzi koaliciou a opoziciou jednoduchou hlupy je.
@bludna a ti hlupejsi používaním AI ešte viac ohlupnu 🙂
nikto nevieme všetko, otázne teda je ako sa stým človekom cítime, a či má ochotu na sebe pracovať ak druhénu niečo vadí, či to zmení nieje až tak dôležité, podstatná je snaha niečo zmeniť a zmena trvá,
@anonym_autor mne by to vadilo. Ved o com potom môžte mat debaty. Ja potrebujem mat taky ten pocit práveže muž má môže niečo nové naučiť. Ale to som ja. Každý to mame inak. Ide o to, či to vadí tebe.
@eludka 🤣😂 Pozri si na facebooku,tiktoku neviem kde kolko tupych ludi riesi politiku. Keby len politiku. Pani upratovacka,alebo ujo skladnik zo Sobraniec,alebo Hnuste je rano expert na hokej o desiatej riesi ockovanie a skodlivost vakcin,na obed je expert na vojnu na ukrajine ,vecer riesi konsolidaciu a pred spanim pridava fotky z lietadla a dokazy ze je zem plocha. Neviem ci este aj tu Donatelovu bustu nevyrobili.
@martin96321 neriesnie je myslene ako nezaujem, urobit si prehlad (dosť veľa si prečíatať)= v mojom ponimani citat doveryhodne zdroje a pouzit kriticke myslenie
@ariannazara . Len aby on nevyskúšal Teba...😁
Ja som asi sprostá, lebo tiež by som na hlavných mestách pohorela.😁.
Inak ženy.Všetky tie,ktoré ste sa pustili do autorkinho muža,že by vám vadilo,že je "sprostý",tak je veľká škoda,že tu niekto z vášho okolia niečo na vás nenapíše.Možno by sme sa na tom rovnako pobavili aké ste neschopné,to už by bola podľa mňa iná káva. 😁
@autor Pošli sem tvojho chlapa,nech nám tu on na teba povie pár pikošiek a rozhodneme kto je ozaj na tom horšie 😅
Perfektná téma.Inak,nedávno bola nejaká show,neviem čo to bolo,len mi vyhodilo video na fb,kde bolo viacero žien a prišla tam mladá baba,ktorá tvrdila aká je inteligentná a že neznesie "sprostých" ľudí,ktorí nič nevedia.Z tej show vyletela ako prvá 😂😂😂
Inak ženy.Všetky tie,ktoré ste sa pustili do autorkinho muža,že by vám vadilo,že je "sprostý",tak je veľká škoda,že tu niekto z vášho okolia niečo na vás nenapíše.Možno by sme sa na tom rovnako pobavili aké ste neschopné,to už by bola podľa mňa iná káva. 😁
@autor Pošli sem tvojho chlapa,nech nám tu on na teba povie pár pikošiek a rozhodneme kto je ozaj na tom horšie 😅
Perfektná téma.Inak,nedávno bola nejaká show,neviem čo to bolo,len mi vyhodilo video na fb,kde bolo viacero žien a prišla tam mladá baba,ktorá tvrdila aká je inteligentná a že neznesie "sprostých" ľudí,ktorí nič nevedia.Z tej show vyletela ako prvá 😂😂😂
@karolina196 Ty mas potrebu vkuse utocit? Sama si napisala, ze by si tie odpovede nevedela a ze to je tazke, nieco v tom zmysle. Tak teraz si sa rozhodla utocit na tych, co sa im to zda ako zakladne znalosti?
Autorka nema ziadny dovod ti daco dokazovat. Tak si si nasla nejake video, aby si sa presvedcila, ze si sikovna. Ok, ak ta to utesi.
@karolina196 Ty mas potrebu vkuse utocit? Sama si napisala, ze by si tie odpovede nevedela a ze to je tazke, nieco v tom zmysle. Tak teraz si sa rozhodla utocit na tych, co sa im to zda ako zakladne znalosti?
Autorka nema ziadny dovod ti daco dokazovat. Tak si si nasla nejake video, aby si sa presvedcila, ze si sikovna. Ok, ak ta to utesi.
@mircalla To si kde vycucala toto?Podľa mňa je to veľmi úbohé rozoberať na MK svojho partnera,že nič nevie.A každá jedna z vás čo sa tu naváža do druhých by skončila zastrčená v nejakej diere,keby tu začali druhí,čo vás poznajú o vás rozprávať.. 🤏
@mircalla To si kde vycucala toto?Podľa mňa je to veľmi úbohé rozoberať na MK svojho partnera,že nič nevie.A každá jedna z vás čo sa tu naváža do druhých by skončila zastrčená v nejakej diere,keby tu začali druhí,čo vás poznajú o vás rozprávať.. 🤏
@karolina196 Ries radsej seba, zjavne mas co.
dievčence kľud, každý neh si rieši čo chce, autorka zazdielala niečo so svojho súkromia, skúsme sa s toho poučiť,
A autorke by som rád pripomenul, všetko sa dá naučiť ak človek chce a pracuje na tom
dievčence kľud, každý neh si rieši čo chce, autorka zazdielala niečo so svojho súkromia, skúsme sa s toho poučiť,
A autorke by som rád pripomenul, všetko sa dá naučiť ak človek chce a pracuje na tom
@mixo2425 Tiez si myslim, ze klud a netreba autorku odsudzovat, pyta sa slusne a nepovysuje sa. No ak sa chce....
@mixo2425 Presne tak.Doučiť sa dá všetko,len je otázne ako to berie autorka.Či chce niečo svojho chlapa doučiť alebo chce mať už chlapa hotového so všeobecným prehľadom..🙂
@mixo2425 Tiez si myslim, ze klud a netreba autorku odsudzovat, pyta sa slusne a nepovysuje sa. No ak sa chce....
@mircalla Ja nemám čo riesiť.V živote sa mi darí.A autorka bola slušná,len podaktoré ste sa začali vy posmievať veciam,ktoré su normálne pre život...
A mimochodom,iba hlupák si myslí,že všeobecný prehľad robí z človeka inteligentným 👋
@mircalla Ja nemám čo riesiť.V živote sa mi darí.A autorka bola slušná,len podaktoré ste sa začali vy posmievať veciam,ktoré su normálne pre život...
A mimochodom,iba hlupák si myslí,že všeobecný prehľad robí z človeka inteligentným 👋
@karolina196 Dobre, uz nespamuj. Zjavne si sa tam nasla, preto 3 strany utocis, iank by ti to tak nevadilo
@martin96321 neriesnie je myslene ako nezaujem, urobit si prehlad (dosť veľa si prečíatať)= v mojom ponimani citat doveryhodne zdroje a pouzit kriticke myslenie
@eludka Prepac,ale zijeme na slovensku. Tu zavladla hlupost,nenavist,zavist. Nevzdelaní ludia sa verejne vysmievaju ,urazaju,dehonestuju vedcov,ucitelov,vzdelanych a slusnych ludi. Pre niekoho nevediet,nesledovat a nemiesat sa do niecoho moze byt forma ako si uchranit svoje dusevne zdravie. Ak mam zenu,deti, staram sa onich vzorne,nenechavam vsetko len na zenu,ale snazim sa aby bola spokojna,tak co jej pre boha chyba aby hladala zbytocne chyby. Nikto niesme dokonaly. Ja nemam ani maturitu,moja zena ma dve vysoke skoly. Ja pozeram dokumenty aj historicke,vyhladam si normalne zdroje pri clankoch,precitam aj tie akoze vedecke......ona pozera telenovely......je tupa,alebo len potrebuje velmi lacny zaner aby sa zabavila???? Ona je spokojna,ja som spokojny,co si mame vycitat?
Prečo som zabil svoju ženu
Sudca: "To je veľmi brutálny čin. Pokiaľ chcete, aby Vám bol trest zmiernený, musíte nám vysvetliť motív svojho činu."
Muž: "Keď ona je tak obmedzená, že som ju jednoducho musel zabiť."
Sudca: "Veď to, čo nám teraz hovoríte, Vám len priťaží. Ak nechcete, aby Vás prísediaci už napred odsúdili, tak nám ešte predložte aspoň jedno poľahčujúce vysvetlenie.
Muž sa rozhovoril: "Odohralo sa to nasledovne. Bývame v paneláku. Na prvom poschodí žije rodina, ktorá má tri deti. Je ovšem strašné, že ich deti zostali od prírody malé - od 80 do 90 cm. Jedného dňa som prišiel domov a moja žena hovorí: "V rodine našich susedov nie je niečo v poriadku. Tie ich deti sú praví Pyrenejovia.
Ja hovorím: "Nie, Ty myslíš asi Pygmejov."
"Nie", hovorí žena "pygmej je látka, ktorú má človek pod kožou a tvoria sa z nej pehy."
Ja hovorím: "To je pigment!"
"Nie" hovorí moja žena "pigment je to, na čo písali starí Rimania."
Ja hovorím: "To je pergamen!"
"Nie", hovorí moja žena "pergamen je, keď básnik začne niečo písať a potom to nedokončí..."
"Pán sudca, musíte oceniť, že som sa ovládol a zamlčal slovo fragment. Sadol som si odovzdane do kresla a začal čítať noviny. Náhle však prišla ku mne žena s vetou, po ktorej som usúdil, že je zrelá do blázinca." Hovorí: "Miláčik, pozri sa, čo tu stojí!"
Otvorí knihu, ukáže na jedno miesto v texte a hovorí:
"Slnečník kabelky bol učiteľkou pasáka 15."
Vzal som knihu a ešte stále kľudne vysvetlil:
"Ale miláčik, to je francúzska kniha a francúzsky text.
Tu stojí: La Marquise de Pompadour est la Maitresse de Louis XV. To znamená: Markíza Pompadour bola milenkou Ľudovíta XV-teho."
"Nie", hovorí moja žena, "to musíš prekladať doslovne:
La Marquise = slnečník, Pompadour = kabelka, la Maitresse = učiteľka, Louis XV = pasák 15 (Pozn.: franc.Lése - čítaj Luis je pasák prostitútok). Ja to musím nakoniec vedieť celkom presne. Zabezpečila som si predsa na učenie francúžštiny vynikajúceho legionára."
Ja hovorím: "Ty myslíš lektora."
"Nie" hovorí moja žena "lektor bol antický grécky hrdina."
Ja hovorím: "To bol Hektor a ten bol z Tróje."
"Nie", hovorí moja žena, hektor je plošná miera".
Ja hovorím: "To je hektár!"
"Nie", hovorí moja žena, "hektár je nápoj bohov."
Ja hovorím: "To je nektár!"
"Nie", hovorí moja žena, "Nektár je rieka v južnom Nemecku."
Ja hovorím: "To je Neckar!"
Moja žena: "Veď predsa poznáš tú krásnu pesničku o Rýne a Nektári, ktorú sme nedávno spievali ako duo."
Ja hovorím: "To sa volá duet."
"Nie", hovorí moja žena, "duet je, keď majú dvaja muži súboj s mečmi."
Ja hovorím: "To je duel!"
"Nie", hovorí moja žena, "duel je diera v kopci, ktorou prechádza vlak."
"A ďalej, pán sudca, ďalej som to už nevydržal. Vzal som kladivo a ženu som zabil."
Nastala chvíľa mlčania. Potom sudca vstal a vyriekol ortieľ:
"Oslobodený! Ja by som ju zabil už pri Hektorovi..."
Som rada že moj manžel ma nepokladá za hlúpu keď mi nejde matika. Samozrejme počítať viem keďže pracujem s peniazmi ale neviem rátať tak rýchlo ako on milimetre cm nemám predstavivosť koľko je 180cm na 60 skrinky .. musím to vidieť … môj dobre neovláda gramatiku a tiež ho nepokladám za hlupáka .
@mixo2425 joooj , ale to je to. Ked chce! Ver, ze nie vsetci hltaju informacie a radi sa ucia a posuvaju vpred.
Bohuzial, je to tak, poznam vela takych, muzov, aj zien a aj to povedia. Naco, oni su spokojni, nepotrebuju to.
Inak, ano, vzdelanie nie je vsetko, mne by chybalo na partnerovi, ako som pisala,pomoze v rozhlade,ale... titul tiez nie je zaruka inteligencie...ved pozrime sa na nasho pana, co spochybnuje vakciny a mnohych dalsich, co napriek VS veria, ze Zem je plocha....
Ono, bol taky citat v AJ, ze mozes mat 2 vysoke skoly a stale byt idiot. Citujem doslovne🤣🤣, lebo to je vystizne , ale v anglictine to znie lepsie.
@karolina196 Dobre, uz nespamuj. Zjavne si sa tam nasla, preto 3 strany utocis, iank by ti to tak nevadilo
@mircalla Ja spamujem?A nie nenašla som tam seba,ale vytáča ma to úplne z iného hľadiska..Základy politického diania poznám,ale telku vôbec nepozerám.Keď chcem niečo nové vedieť,raz za čas sa spýtam chlapa,ale kebyže ty začneš predo mnou hovoriť o politike,tak ťa pošlem do prdele.Čítam knižky a nie,nie sú to romány.Sú to knižky ťažšie na chápanie,psychologický zamerané,plus skutočné príbehy,ale nie s dobrým koncom.A kebyže sa s tebou stretnem a preberieme pár veci,tak ti na konci poviem celú tvoju osobnosť od hlavy až po paty...Dovidenia
@mixo2425 joooj , ale to je to. Ked chce! Ver, ze nie vsetci hltaju informacie a radi sa ucia a posuvaju vpred.
Bohuzial, je to tak, poznam vela takych, muzov, aj zien a aj to povedia. Naco, oni su spokojni, nepotrebuju to.
Inak, ano, vzdelanie nie je vsetko, mne by chybalo na partnerovi, ako som pisala,pomoze v rozhlade,ale... titul tiez nie je zaruka inteligencie...ved pozrime sa na nasho pana, co spochybnuje vakciny a mnohych dalsich, co napriek VS veria, ze Zem je plocha....
Ono, bol taky citat v AJ, ze mozes mat 2 vysoke skoly a stale byt idiot. Citujem doslovne🤣🤣, lebo to je vystizne , ale v anglictine to znie lepsie.
@katrin21 tiez som s tych co na sebe pracuju a ide to pomali, trpezlivost k sebe samemu 😉
@eludka Prepac,ale zijeme na slovensku. Tu zavladla hlupost,nenavist,zavist. Nevzdelaní ludia sa verejne vysmievaju ,urazaju,dehonestuju vedcov,ucitelov,vzdelanych a slusnych ludi. Pre niekoho nevediet,nesledovat a nemiesat sa do niecoho moze byt forma ako si uchranit svoje dusevne zdravie. Ak mam zenu,deti, staram sa onich vzorne,nenechavam vsetko len na zenu,ale snazim sa aby bola spokojna,tak co jej pre boha chyba aby hladala zbytocne chyby. Nikto niesme dokonaly. Ja nemam ani maturitu,moja zena ma dve vysoke skoly. Ja pozeram dokumenty aj historicke,vyhladam si normalne zdroje pri clankoch,precitam aj tie akoze vedecke......ona pozera telenovely......je tupa,alebo len potrebuje velmi lacny zaner aby sa zabavila???? Ona je spokojna,ja som spokojny,co si mame vycitat?
@martin96321 napisane beriete nejako osobnre. Ked si precitam/ vypocujem niekoho nazory, ani o tom nevie, nijako ho predsa neobtazujem. Nevediet, nesledovat, nemiesat sa, mava za nasledok, že si ludia vyberu politikov, ktori im slubia modre z neba a nemyslia na to, ake to bude mat nasledky. Takze udrziavat si prehlad ma zmysel.
@martin96321 napisane beriete nejako osobnre. Ked si precitam/ vypocujem niekoho nazory, ani o tom nevie, nijako ho predsa neobtazujem. Nevediet, nesledovat, nemiesat sa, mava za nasledok, že si ludia vyberu politikov, ktori im slubia modre z neba a nemyslia na to, ake to bude mat nasledky. Takze udrziavat si prehlad ma zmysel.
@eludka Suhlasim . Je to dolezite,alebo minimalne potrebne. Lenze sa to neda ocakavat od kazdeho. Ak sme doma v nejakej spolocnosti a zvrhne sa debata na rusko,na vladu na vsetko naokolo,tak som ten co tu debatu hned ukoncuje,alebo odchadzam. Mam na to svoj nazor a nemienim sa natahovat s niekym,kto splieta jedno cez druhe. Nechcem sa s tymi ludmi pohadat a rozkmotrit. Radsej volim neutralnu temu. V zaujme mojom a hlavne mojej rodiny. Takze asi tak nejak......Tak ako mna nikto nepresvedci o tom o com som skalopevne presvedceny,tak ani im hluposti z hlavy nevybijem bohuzial.
@eludka Osobne beriem iba to,ak niekto ide pretlacat svoj nazor ako ten jediny a pravy. Sme ludia. Kazdy mame svoj pohlad na svet a veci okolo nas. Mozno spravny,mozno pokriveny,ale je náš. Kolko lumdi,tolko nazorov. Nemozme sa k hlupakovi spravat ako k hlupakovi,lebo by to bolo neludske....aj ked by si to zasluzili

@yosi ty si pekný príklad toho ,že mužovi stačí, ze je žena pekná milá, navari...nemusi mat v hlave veľa, aspoň ta môže obdivovať aky si múdry. Žena od muža podvedome ocakava, ze bude intelektovo aspoň na jej úrovni.
@sidicek Ak očakáva, tak som jej to splnil. V čom je teda problém?