Vzťah s trans partnerom
Od augusta (2mesiace) som si písala s chlapcom, všetko sedelo, on bol starostlivý, všetko čo by baba chcela. Boli sme na dlhšiu vzdialenosť, predstavovala som si dlhý vzťah. Jedine, čo som vedela je, že je aj na chlapov, a to mi nevadilo. Postupne sa oboch city prehlbovali, dosť sme si sadli. A včera sa ma začal pýtať otázky typu, že čo si myslím o gay/trans ľuďoch, a všeobecne mi dával nejaké nápovedy. Potom som ho donútila k tomu, aby sa priznal, lebo on začal hovoriť, že by som sa mu už nepáčila keby som vedela, aký reálne je. A tak mi napísal dlhú správu o tom, že je trans. Zo ženy na muža. A že mi to chcel a MAL povedať už na začiatku, keď sme postupne javili záujem o seba, denne sme spolu písali, venovali si čas, posielali sme si fotky seba, všetkého. Aj kvetiny mi posielal, povedal, že už má pre mňa aj darček na narodeniny. Ale že bol sebecký a bolo mu jasné, že odídem zo vzťahu ako takého a že ho nechám tak. Tak to tajil. Chcel mi to povedať každý deň a snažil sa, ale nemohol. A že je mu to veľmi ľúto, že je sebecký idiot a zaslúžim si niekoho lepšieho. Vyslovene mi povedal, že mám ho opustiť, ak viem, že už ma nebude môcť urobiť šťastnou. A že mi klamal a nechcel a takéto veci.
No a ja som na mužov, nejde mi o sex, ten ani nemusím, ale reálne si nedokážem predstaviť byť s niekým, kto má ženské telo a spať s ním v posteli. Pobozkať by som ešte zvládla. Ale neviem..neviem ani ako by to prijala rodina a som kresťanka a vždy som chcela mať svadbu v kostole a vlastné deti. Neviem, či by som dokázala byť takto úprimná voči sebe a Bohu. Čo by ste mi radili na mojom mieste vy?
Poznám trans ľudí dvoch, aj ženu na muža, ktorý to má od detstva na 100% rozhodnuté aj od 18tky legálne vyriešené. A poznám aj opačne z muža na ženu kde je to katastrofa. S tým trans mužom by som si život vedela predstaviť, s tou trans ženou nie. Ak to má človek dobre vysporiadané aj v hlave, sú to úplne fajn ľudia čo len chcú pokojne žiť ako ktokoľvek iný. Keď to ale vysporiadané nemajú, je to skôr o psychických problémoch a proste celé zle. Argument že nesplodí dieťa je pre mňa v dnešnej dobe trochu čudný - veľa cis ľudí tiež nemôže mať deti, mnohí chodia na umelé oplodnenia s darcovskými spermiami/vajíčkami a nie sú o nič menej plnohodnotní rodičia a proste za to nemôžu. Ale ak ty proste s tým nie si na 100% v poriadku kašli na to, len ublížiš ako sebe, tak aj tomu druhému človeku. Spája sa s tým kopa predsudkov od okolia, ak máš ty sama pochybnosti neviem ako ustojíš pochybnosti napríklad celej rodiny, čo by sa kľudne mohlo stať.
@vilma7 áno, ale myslím chémiu v zmysle rovnakého humoru, flirtov atď... Aj to je podstatné než iba fyzická časť. Je dôležité si s niekým sadnúť a cítiť že ťa chápe a tie konverzácie idú ako po masle chápeš 🙂 ale priznávam sa, som skôr ten typ čo sa namota rýchlo, na tom musím popracovať.
@anonym_autor ahoj, pisala som si s jednym fajn chalanom 5 mesiacov, uplne sme si sadli, niekedy cestoval do zahranicia a pisali sme si celu noc, uplny sulad, harmonia, humor na jednej vlne a potom bolo jedno stretko a koniec, vzajomne sme si v realite vobec nevyhovovali.uz som si nikdy s nikym nepisala zbytocne takto dlho
"No a ja som na mužov, nejde mi o sex, ten ani nemusím, ale reálne si nedokážem predstaviť byť s niekým, kto má ženské telo a spať s ním v posteli. Pobozkať by som ešte zvládla. Ale neviem..neviem ani ako by to prijala rodina a som kresťanka a vždy som chcela mať svadbu v kostole a vlastné deti. Neviem, či by som dokázala byť takto úprimná voči sebe a Bohu."
Absolútne nie si vnútorne stotožnená mať takýto vzťah. Ide z teba skôr zúfalstvo. Z neviem akého dôvodu potrebuješ mať rýchlo vzťah a našiel sa zatiaľ len tento tu a je k tebe ešte aj pozorný. Celé zle. Hľadaj ďalej. A nebuď zúfalá. Na zúfalcov sa zväčša pricucnú len ďalší zúfalci.
@anonym_autor uchyl, zablokovat s progresivcami su len problemy
@anonym_autor uchyl, zablokovat s progresivcami su len problemy
@anonym_ef6230 Uf, vypni internety, vďaka progresivcom ho máš ty ťapa.😂
@anonym_ef6230 Uf, vypni internety, vďaka progresivcom ho máš ty ťapa.😂
@enmery nezmysel, internet bol zalozeny mladymi studentami na VS pre preposielanie udajov. Najskor v ramci jednej univerzity neskor dalsimi dvoma. Neskor sa ozenili a mali deti, ziadne progresivne individua co sa prezliekaju za zeny to neboli 😉
Mna by zaujimalo,ze ci jej aj pipik prisuju a naozaj musi zomriet clovek,aby ho asi od takeho cloveka dostal.Fakt si toto predstavit veru ani nedokazem.Ale chlap na zenu,tam to bude asi cele jednoduchsie,tak mu to len odrezu,urobia nejaku akoze dieru a je to akoze vagina,silikonove prsia a je hned zena.
Plánovali sme sa stretnúť neskôr a súhlasil s tým, lebo teraz nám stačila chémia čo sme mali medzi sebou. Proste keď to cvakne tak to cvakne a ja som si nutne hľadala partnera. Vedela som o ňom veci, ktoré by nepovedal inému a aj problémy v rodine. Dovera tam bola.
@anonym_autor CHEMIA?
Ty si uvedomujes co pises?
Chemia moze fungovat pri realnom stretnuti dvoch ludi,rozhodne nie pri pisani🙈
@kvetka22 zmenu zo ženy na muža to nepoznáš, a medzi nohami ma co taka zmenená žena na muža, ja tomu stále nerozumiem...
@anonym_414ca3 na vonok to nevidno, vyzerá ako normálny muž, má mužský hlas, fúzy, atd. Co sa týka intímnych časti, tak to už je na nich ci sa dajú preoperovať. Dá sa vytvoriť úd, ale reálne funkčný, resp tvrdý, nebude. Už existuje možnosť, pomocou operácie a nejakej elektromechanickej pomoci, že sa postaví, ale stále nebude "tvrdý"...
Co sa týka opačnej operácie, tam je to ze vraj ľahšie.. Neviem ci chceš aj detailny popis aké tkanivo sa na čo použije 🙂
Ale pre týchto ľudí je hlavne dôležité, že vyzerajú tak ako sa vnútorne cítia.. Netuším aké percento trans ľudí má urobene operácie spodku, problém je, že to u nás takmer nikto nerobí. A opka v zahraničí, napr Thajsko, to je okolo 15-20 tisíc, ale možno aj viac, tato info o cene je už staršia...
Len pre zaujímavosť, prikladám foto transmuza
Mna by zaujimalo,ze ci jej aj pipik prisuju a naozaj musi zomriet clovek,aby ho asi od takeho cloveka dostal.Fakt si toto predstavit veru ani nedokazem.Ale chlap na zenu,tam to bude asi cele jednoduchsie,tak mu to len odrezu,urobia nejaku akoze dieru a je to akoze vagina,silikonove prsia a je hned zena.
@vladuska20 🙈 Toto si kde počula, preboha.
@vladuska20 🙈 Toto si kde počula, preboha.
@cyneric tak naozaj si to neviem predstavit,tak clovek rozmysla naozaj iba ako laik.Ako transplantacia ruky,nohy,tak jej tam nieco dosiju,aby bola ako ze muz.
@cyneric tak naozaj si to neviem predstavit,tak clovek rozmysla naozaj iba ako laik.Ako transplantacia ruky,nohy,tak jej tam nieco dosiju,aby bola ako ze muz.
@vladuska20 Môžem ťa ubezpečiť, že prišívanie cudzích telesných orgánov nie je súčasťou týchto operácií. 🙈
Spomenula som si na Ellen Page/ teraz Elliot Page
či je teraz šťastný, to neviem, ale videá s ním vyzerali skôr, že mi ho bolo ľúto. však to, že bol/je lesbička, neznamená, že potreboval/a operáciu
@anonym_414ca3 na vonok to nevidno, vyzerá ako normálny muž, má mužský hlas, fúzy, atd. Co sa týka intímnych časti, tak to už je na nich ci sa dajú preoperovať. Dá sa vytvoriť úd, ale reálne funkčný, resp tvrdý, nebude. Už existuje možnosť, pomocou operácie a nejakej elektromechanickej pomoci, že sa postaví, ale stále nebude "tvrdý"...
Co sa týka opačnej operácie, tam je to ze vraj ľahšie.. Neviem ci chceš aj detailny popis aké tkanivo sa na čo použije 🙂
Ale pre týchto ľudí je hlavne dôležité, že vyzerajú tak ako sa vnútorne cítia.. Netuším aké percento trans ľudí má urobene operácie spodku, problém je, že to u nás takmer nikto nerobí. A opka v zahraničí, napr Thajsko, to je okolo 15-20 tisíc, ale možno aj viac, tato info o cene je už staršia...
Len pre zaujímavosť, prikladám foto transmuza
@kvetka22 Nedávno som pozerala reláciu, kde bol muž, ktorý sa preoperoval zo ženy. Mal priateľku, rozoberali tam aj túto tému a jemu normálne vyformovali penis, a bol aj normálne tvrdý, mali spolu normálne sex.
@anonym_f9b039
Eunuchovskí kňazi galli z klasického staroveku boli niektorými vedcami interpretovaní ako transgender alebo tretieho pohlavia. Transfemininné rodové roly kathoey a hijra pretrvávajú v Thajsku a na indickom subkontinente už tisíce rokov. V Arábii khanith (podobne ako skorší mukhannathun) zastávali tretiu rodovú rolu, ktorá je doložená od 7. storočia nášho letopočtu. Tradičné role transgender žien a transgender mužov existovali v mnohých afrických spoločnostiach, pričom niektoré pretrvávajú dodnes. Fluidné role a role tretieho pohlavia severoamerických domorodých obyvateľov, vrátane navažských nádleehi a zunijských lhamana, existujú už od predkoloniálnych čias.
Niektoré stredoveké európske dokumenty boli študované ako možné záznamy o transgender osobách. Kalonymus ben Kalonymusov nárek nad tým, že sa narodil ako muž namiesto ženy, sa považuje za skorý záznam o rodovej dysfórii. John/Eleanor Rykener, Brit s mužským telom zatknutý v roku 1394, keď žil a vykonával sexuálnu prácu oblečený ako žena, bol niektorými súčasnými vedcami interpretovaný ako transgender. V Japonsku siahajú záznamy o transgender ľuďoch až do obdobia Edo. V Indonézii existujú milióny trans-/tretieho pohlavia waria a existujúca predislamská spoločnosť Bugis na Sulawesi uznáva päť rodových rolí.
V Spojených štátoch v roku 1776 bezpohlavný Verejný univerzálny priateľ odmietol rodné meno aj rodové zámená. Transgender americkí muži a ženy sú zdokumentovaní v záznamoch z celého 19. storočia. Prvá známa neformálna organizácia na podporu transgender osôb v Spojených štátoch, Cercle Hermaphroditos, bola založená v roku 1895.
Rané moderné operácie potvrdzujúce rodovú identitu, vrátane transplantácie vaječníkov a maternice, sa vykonávali začiatkom 20. storočia v Inštitúte pre sexuálne vedy v Nemecku, ktorý bol v nacistickom Nemecku vyhnaný a neskôr zničený. Transformácie transgender žien Christine Jorgensen a Coccinelle v 50. rokoch 20. storočia priniesli širšie povedomie o operáciách potvrdzujúcich rodovú identitu do Severnej Ameriky a Európy.
Politický boj za práva transgender osôb v Spojených štátoch viedol k niekoľkým nepokojom proti polícii, vrátane nepokojov v Cooper Donuts v roku 1959, nepokojov v Compton's Cafeteria v roku 1966 a viacdňových nepokojov v Stonewalle v roku 1969. V 70. rokoch 20. storočia sa Lou Sullivan stal prvým verejne sa identifikujúcim ako homosexuálny trans muž a založil prvú organizáciu pre transgender mužov. Zároveň niektoré radikálne feministky namietali proti interpretáciám ženstva, ktoré zahŕňajú aj transrodové ženy, čím vytvorili to, čo sa neskôr stalo známym ako trans-exkluzívny radikálny feminizmus (TERF). V 90. a 2000. rokoch bol v Spojených štátoch ustanovený Deň spomienky na transrodových ľudí a transrodoví politici boli zvolení do rôznych verejných funkcií. V niektorých krajinách začali legislatívne a súdne opatrenia uznávať práva transrodových ľudí, zatiaľ čo niektoré krajiny a spoločnosti tieto práva naďalej obmedzujú.
@malinkajozka nikde nešírim nenávisť, ale netvárme sa, že je to normálne.
@anonym_f9b039 ak chces riesenie, ak chces aby baba nezazila taketo prekvapenie a nedorozumenie, nebolo by lepsie, keby sa dotycny hned od zaciatku vyjadril, ze je trans? a ona by hned vedela, na com je a ci chce pokracovat....? .... a ako dosiahnut aby sa hned v uvode takto vyjadril, "priznal".... - no predsa tak, ze mu nebudeme sposobovat strach, ludia ako ty prestanu voci nemu rozsirovat sudy, predsudky, ohovaranie.... Kam tento svet speje ked tu mate takuto nenavist len za to, ze niekto sa narodil inak ako ty.
@enmery ale sex nie je zmyslom chodenia spolu alebo manželstva:D samozrejme že by nejaký bol, ale zase nie každý deň lebo má "potrebu"
@anonym_autor sex nie je zmyslom chodenia? Ved prave ten je casto pricinou problemov v manzelstve. Teraz mozno mate spolocny humor a bavi vas to, ale vsetko casom ochabne, pridu povinnosti, na zabavu nebude stale chut a cas. Niekedy su v manzelstve obdobia, kedy sa manzelia stretavaju v podstate len vecer pred spanim. A prave vtedy sex dokaze udrzat iskru, lasku, nehu a intimitu. Bez sexu ste kamarati. Ja by som nad takymto vztahom nikdy ani len sekundu nepremyslala. Ukonci to, vysvetli mu, ze s tymto sa nevyrovnas a viac to neries. Nechapem tvoje namotanie z pisania. Na tom pracuj.