icon

Vzťah s vekovým rozdielom: Máte podobné skúsenosti?

diana7299
26. nov 2024

Ahojte, spoznala som muža, s ktorým sme si veľmi sadli. On má dieťa z predošlého vzťahu, to ako problém nevidím.
Kto to máte podobne, aký je život v takomto vzťahu čo sa týka vekového rozdielu?

Strana
z2
biba_18
26. nov 2024

@lalilla keď budeš mť 50, potom si spomeň ☺️

biba_18
26. nov 2024

@lonely66 vzhľadom na to že viem aké to je mať telo v 50+, 12 rokov je sakra rozdiel. fyzička je jedno, príroda druhé… samozrejme, keď ho miluješ nie je čo riešiť - ale koľko je takých po 30 rokoch manželstva…

biba_18
26. nov 2024

@lonely66 a muži opúštajú aj manželky ktoré im stíhajú…

zuza265
26. nov 2024

To tu znie akoby pary, ktore maju medzi sebou max par rocny rozdiel nemali problemy a dokonca mozno rovnake problemy. Toto zovseobecnovanie keby bolo keby. Niekedy mam pocit, ze ak mas 25 radsej si najdi max 28 rocneho za kazdu cenu, lebo o 30 rokov, aby vladal aspon ako ty. Nevadi, ze si si s 35 rocnym muzom rozumela viac 🙂 za mna - ak si rozumiete, si uzrozumena so vsetkym, vyhovuje ti, chod do toho 🙂 krachnut moze kazdy vztah a rovnako moze prave tento tvoj vyjst.

annamivo
26. nov 2024

@diana7299 joj, presne akoby som seba videla.... Vydržalo to 2,5 r... Aj to iba kôli tomu, že som ten vzťah veľmi chcela. Dnes s mojím rozumom a odžitym, by som to stopla hneď. Zo začiatku, tak prvý rok bolo všetko super,potom sa to začalo kaziť. Zhrniem: ja som chcela výlety on už radšej doma ( nebol vyslovene domased), že oddych po týždni v práci . Nech sa zoznámi s mojimi kamarátmi, on - to sú také mladé ucha, čo si s nimi poviem. Dieťa by som chcela do 30, on- ja už mám a vtedy už budem starý. A teraz keď ho vidím si hovorím , chvalabohu,že nie sme spolu. On má po 50 ja pred 40 a vidieť ten rozdiel hneď. A to nehovorím o zdravotnej stránke. S MM sme rovesníci a zvladame podobné životné tempo - túry, výlety, starostlivosť o deti, práca..... Ex je celý šťastný , že detské obdobie má ,a sebou.

marianarem
26. nov 2024

@lonely66 Suhlasim. Ja sice nemam starsieho muza, ale mam 46 a v kancelarii sedim s tromi 61rocnymi chlapmi. A zda sa mi, ze spomedzi nas styroch mam najmemej energie ja :D Dobre vyzeraju, cestuju po svete, chodia na koncerty, do divadla, venuju sa rodine, v praci toho kopu zvladaju, maju konicky, je s nimi sranda...Naozaj neviem, z coho by som bola nestastna, keby som sa zobudzala vedla takeho 60tnika.

janickacrazy
26. nov 2024

@lonely66 lenže tak ako si ochorela ty, tak môže ochorieť aj muž, napríklad moja sestra má 50 rokov a jej muž 57, ona zdravá, vitálna, on ťažko chorý, energiu nemá žiadnu. Myslím si, že šanca na ochorenie je vyššia u 60-rocneho chlapa ako u 47-rocnej ženy. Veď si len pozri, koľko rokov sa dožívajú ženy a muži.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
biba_18
27. nov 2024

@lonely66 andropauza nastáva u mužov skôr ako menapauza u žien, to len tak mimochodom… nevravím že nie sú aktívni muži, poznám ich pár, ale vačšina čo poznám je to práve naopak, do posilky chodí veľmi málo mojich rovesníkov…

zuza265
27. nov 2024

@biba_18 moj partner ma uz davnejsie po 40 a cvici 5 dni v tyzdni 2x denne a tam som cez neho spoznala mnoho prave takto aktivnych muzov, kt uz maju viac rokov. Asi to zalezi od toho kde sa kto pohybuje

biba_18
27. nov 2024

@zuza265 ja sa pohybujem v našej posilke a mám 54 ☺️ z mojich kolegov necvičí v mojom veku na pravidelnej báze nikto…

damian85
27. nov 2024

@biba_18 1/2 mojich kamarátov do posilky chodí....rozumej 38 - 50 rokov.....a ani jeden nemá problém ženu dvihnúť na ruke , ak zrovna jeho manželka nemá 100 kíl 😂.

zuza265
27. nov 2024

@biba_18 … myslela som to inak. Je taka posila, taka posilka. Take osadenstvo, prilaka ine vekove kategorie. Atd. Hovorim moju skusenost, kedze sa tam pohybujeme neustale. Proste je tam velke mnozstvo muzov 45+. Aj partner ma mnoho takych klientov muzov prave v takom veku. Vobec takto nevnimam muzov - to je moja skusenost. Su to muzi aktivnejsi nez ja v mojom veku

biba_18
27. nov 2024

@zuza265 neviem aká taká a iná posilka - riadna sídlisková posilka, nie nejaká špecializovaná… možno v neonke by si čumela koľko žien chodí cvičiť, aj keď do špeciálnej mužskej ich chodí menej… mám skúsenosť že vačsina ľudí čim je staršia tým menej je aktívna… ale myslím že ženy sú prísnejšie posudzované čo sa týka tela - u mužov ten pupček až tak neodsudzujeme…

lonely66
Odpoveď bola odstránená
biba_18
27. nov 2024

@lonely66 ale posilnovna je jeden príklad- chceš povedať že ženy nechodia behať alebo do hôr? ja nehovorím predsa o tých aktívnych - ale o tých neaktívnych, ktorých je ďaleko viac…

margotka17
27. nov 2024

@diana7299 teraz ti to nevadí, si zamilovaná, máš ružové okuliare a on sa snaží držať sa mlado okolo teba. No príde čas, keď ty budeš stále mladá a svieža, plná energie, ale on už bude chcieť mať svoj pokoj, pohodlie, telku a gauč na podriemkanie. Ty musíš vedieť, či sa mu budeš chcieť prispôsobiť,lebo on sa tebe neskôr už prispôsobovať nebude. A myslienkovo aj nazorovo budete ďaleko od seba. Nehovorím o deťoch. Máme v rodine pár, keď mali dieťa po jeho 40- tké, keď išiel po syna na futbal, chlapci mu skricali, že prišiel po teba dedko 🫣. Vadilo mu, že kamarátov ockovia pobehujú po ihrisku so synmi , jeho ocko čaká na lavičke, lebo sa mu už nechce behať za loptou. Držím ti palceky, nech sa rozhodneš správne 👍

berta100
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuza265
27. nov 2024

@lonely66 z casti suhlasim okrem tvrdenia, ze chodenim do posilovne si niekto nieco dokazuje

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuza265
27. nov 2024

@lonely66 ano ja viem komu to bolo 🤗 to som potvrdila len co pises - ze ludia mozu byt aktivni rozne a nemusia chodit do fitka. Ale teda okrem posledneho tvrdenia, ale uz chapem, ze si to asi (dufam) nemyslela vseobecne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
rorino
27. nov 2024

@lonely66 dobre si to zhrnula.Co sa dieťaťa týka,tak manžel má z predošlého vzťahu,ale chvalabohu,keď sme sa dali dokopy už dospelé a chvalabohu je od nás daaaaleko😂😂😂😂

biba_18
27. nov 2024

dievčatá, veď ja vám vašich aktívnych 60+ o 12 rokov starších partnerov doprajem ☺️

oli18
27. nov 2024

Autorka, ved sa pozri na svojho otca, suseda, kolegu, ci raz ty, mlada 40tnicka budes chciet mat pri sebe porovnatelneho chlapa. Znama ovdovela pred 50tkou, mala muza cez 20r starsieho. Cely zivot jej hovorili cudzi na jej manzela, ze otec. Teraz ma rovesnika, uplne rozkvitla. Dvaja kamosi ovdoveli pred 60tkou, nasli si o 10r mladsie priatelky, no nevydrzali im tempo. V nicom. Jeden ma 66, druhy 63 a su obaja sami. Sesternica mala manzela o 14 rokov starsieho a cely zivot ju podvadzal. Neviem si predstavit moju 43 rocnu dceru, aby mala manzela vo veku mojho muza, jej otca.

breznica
27. nov 2024

Nečítam komentáre, ale takto: môj brat má 39,jeho manželka 26. Sú spolu 6 rokov,začali spolu bývať po 3 mesiacoch. Manželia su 2 a pol roka,majú spolu dvojročné dieťa. Vek vidno na bratovi najmä na tom,že už ho tak nebaví to malé dieťa ako keď som mala ja moje a on mal 25. A myslím, že to bude len horšie. Takže rozhodnutie je na tebe

jana_eyre_2
27. nov 2024

Ja poviem len toľko - nerozumiem naozaj takemu výpočtu, že či sa oplatí ísť do vzťahu s niekým kvôli veku - možno nakoniec som romanticka alebo čo (čo fakt nie som) ale jednoducho keď si s niekým rozumiem, mám ho rada, páči sa mi, vo všetkom si sedíme je mi suma fuk či je medzi nami väčší vekový rozdiel.a ako sa bude pohybovať v 6Otke.. akože čo ja viem či môj muž budúci rok nedostane porážku? Je medzi nami dva roky rozdiel, ale nevyberala som si ho podľa veku, ale podľa toho že to je on konkrétne, ten človek čo mi sedí.. keby mal o 15r viac tak no a?

Ja fakt nerozumiem tomu, že či ženy sú ochotné hľadať a tápať po dokonalom partnerovi po všetkých stránkach a pustia takého čo im sedí, len je starší.. nikto nevie čo ho v živote čaká, tak nechápem prečo by som mala riešiť čo keď raz bude starý ufrflany dedo kým ja ešte nebudem.. taký ufrflanec môže byť aj v 40tke, možno mu po infarkte prepne v hlave..

Jediné čo by som riešila je že či som uzrozumena s tým že jeho dieťa bude vždy na prvom mieste a nebudem na neho žiarliť.. lebo tak to má byť..

klauduska007
28. nov 2024

@diana7299 suhlasim....mam o 10rokov starsieho...a uz 10rokovsme spolu....čím sme starsi tym viac si vsimam ze naozaj jemu sa uz nechce, uz ma prezite iste veci, a ono sa to casom odrzkadli....ak by som to mohla spätne zmeniť, nesla by som do toho vztahu. A nasla si niekoho blizsie k sebe. A cim starsi tym viac sa to bude ukazovat. Vek neoklameme.

sashulla
29. nov 2024

Prosím vás nerobte tu zo 60tnikov úplných dedkov...je plno atraktívnych a aktívnych mužov v tomto veku...

Strana
z2