icon

Vzťah s výrazne starším mužom

katka996
16. feb 2026

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na váš názor mám 29 a stretávam sa s 60 ročným..ja viem je to strašný rozdiel ale je udržiavaný , že aj na svoj vek dobre vyzerá a má charizmu...len sa cítim trošku trápne v spoločnosti... myslíte, že by som si mala skôr nájsť seberovnejšieho?

Strana
z4
anonym_b3a318
16. feb 2026

@katka996 spytaj sa svojho otca co na to hovori

crazy_cat_lady
16. feb 2026

Za mna fakt obrovsky rozdiel..., vidis to aj do buducna? O desat, patnast rokov, ked ty budes mat 40 a on bude uz na dochodku a ty budes este v produktivnom veku?

janinah
16. feb 2026

Ty vo svojom veku nechceš muža ,s ktorým si zaližiš rodinu? Lebo ani tona charizmy nezakryje fakt,ze je pre teba starý. Ty si hladaj rovesnika a jeho nechaj zrelej 55+

anonym_b17122
16. feb 2026

Uzite si par mesiacov a najdi si potom niekoho, s kym to ma naozaj buducnost.

martinmmartin
16. feb 2026

Ty budes chciet v 45 opatrovat dedka s diagnozamibconuz nevyriesi? Co robil on ked mal 45? To iste? Toto obetujes?

a0
16. feb 2026

@katka996 sa nečudujem, že ti je trápne 🙈. Ale teda, s niekým, s kým chceš žiť, ti nemá byť trápne a keby to bola extra láska, tak by si sa nepýtala, či to skončiť, takže chlap ponúka nejaké extra benefity, ktoré sa ti páčia ale to je všetko 🙂. Odpoveď, čo s ním, určite poznáš. Prajem peknú dovolenku 😂 (joke)

januska12323
16. feb 2026

Keby si ho naozaj ľúbila nebolo by ti trápne. Nechaj ho inej.

anonym_776240
16. feb 2026

@katka996 Ak si na kratke vztahy tak do toho. Ale pocitaj s tym, ze ked budes mat 49 on bude mat nat 80. Nehovoriac o tom, ze mam pocit z tvojho popisu, ze mozno je tak trocha suknickar

anonym_f577fd
16. feb 2026

to si všetci v spoločnosti myslia že si min. s otcom.
ale skús sa ho opýtať na dedičstvo - že či sa ti niečo ujde keď už bude hore zipsom.

anonym_93055b
16. feb 2026

@katka996 keby sa mi chcelo písať dlhý príbehy o manželstve mojej sesternice..ale nechce. Už v 35 mala milenca a bola rada že vypadne z domu od dedušks, ale ten milenec u za ženu nechcel potom si našla iného fakt sa jej nechcelo vyterať zadok a davkovať lieky dedkovi namiesto toho aby mala normálny život. Rozviedli keď mala 40

anonym_e72ae0
16. feb 2026

Choré

sissy27
16. feb 2026

@katka996 poznám viac takých párov osobne, a z médií všetci poznáme ďalšie. Ak to vyhovuje vám dvom, tak v poriadku, ja a ani nikto iný to nemusíme ani chápať, ani schvaľovať a náš názor je úplne irelevantný.

lentakyterapeut
16. feb 2026

Chore su tu len tieto rady 😃
@katka996 ty sa riad tym co citis. Pokial ti je s nim dobre neries.

anonym_121f8c
16. feb 2026

@lentakyterapeut keby to bolo ok, necíti sa s ním trápne.

anonym_121f8c
16. feb 2026

@lentakyterapeut keby to bolo ok, necíti sa s ním trápne.

anonym_da3a91
16. feb 2026

@katka996 Ahoj Katka, tvoj pocit 'trápnosti' v spoločnosti nie je len nejaká malichernosť – je to tvoj vnútorný kompas, ktorý ti hovorí, že tu niečo neladí.

Skús sa na to pozrieť bez emócií a ružových okuliarov:

Čo si v tom vzťahu kupujete? Priznajme si to úprimne – on si pri tebe kupuje pocit, že je stále vitálny a atraktívny muž. Ty si preňho niečo ako 'živá voda'. A ty? Možno v jeho charizme a veku hľadáš istotu, stabilitu alebo pozornosť, ktorú si možno kedysi nedostala od otca. Je to skôr psychologická náplasť než partnerstvo dvoch seberovných ľudí.

Biologické hodiny a realita: Ty máš 29, si v najlepšom veku. O desať rokov budeš mať 39 a on 70. Kým ty budeš chcieť žiť, cestovať alebo riešiť rodinu, on bude riešiť úplne iné, starecké témy. Ten rozdiel sa nebude zmenšovať, bude sa drasticky zväčšovať.

Nádoba, ktorú plníš: Ako hovorí jedna múdra kniha o túžbach, muž potrebuje cítiť obdiv a mať atraktívnu partnerku. Ty mu tie jeho 'nádoby' plníš vrchovato. Ale spýtaj sa sama seba: Plní on tie tvoje? Máš pri ňom pocit, že môžeš rásť ako žena, alebo si len pekným doplnkom jeho charizmy?

Strach z rovesníkov: Niekedy sa mladé ženy uchyľujú k starším mužom, lebo sa boja konfliktov a nárokov mužov v ich veku. Pri 60-ročnom máš 'navrch', on si ťa bude hýčkať, lebo sa bojí, že ťa stratí. Ale je to skutočný vzťah, alebo len zlatá klietka?

Môj názor? Si mladá žena a zaslúžiš si vzťah, kde sa nebudeš cítiť trápne, keď vojdeš do miestnosti. Zaslúžiš si niekoho, s kým budeš svet objavovať, nie mu len robiť opatrovateľku alebo ozdobu. Skús hľadať príčinu, prečo ťa to ťahá k 'otcovským' typom, skôr než do toho investuješ svoje najlepšie roky. Drž sa a počúvaj ten svoj vnútorný hlas, ten sa mýli málokedy.“

minenkaa
16. feb 2026

@katka996 zabava ano ešte možno tak na dva roky,na zivot už určite nie s takýmto rozdielom

mmia96
16. feb 2026

Chceš mať dvoch otcov? Je to extrém, takýto vzťah nemá budúcnosť, možno tak na rok, dva. Ja si ale ani to neviem predstaviť 🫣

anonym_169057
16. feb 2026

@katka996 podľa mňa na veku nezáleží. Keď s ním chceš byť, buď a názor druhých Ťa nemusí trápiť.

anonym_e998c4
16. feb 2026

@katka996 co od toho vzťahu očakávaš? Deti nie, sex, o tom by sme mohli polemizovať nakoľko bude pre teba dostačujúci, držanie tvojho životného tempa celkovo tiež nie, záujmy už budú iné, je to predsa rozdiel 1 generácia, názory okolia nečakaj pozitívne. Jediné čo ti môže ponúknuť sú peniaze, ak ich má a nie je držgroš. Takže ak toto je ono, budeš šťastná 🤷 😃

yoginka231
16. feb 2026

Fúha 60tka to je riadny dedo. Ale realisticky asi to nebude jeden z tých mála bohatých a inteligentných 60-tnikov. Pravdepodobne to bude nejaký ded, čo sa relatívne o seba stará ale zase nič extra. Pozri sa ak je to jeden z miliona, ich je tu zopár takých tak choď do toho. Ale pravdepodobne to nieje ono. Kašli nato. Nechaj dakej inej.

katka996
autor
16. feb 2026
@anonym_da3a91

@katka996 Ahoj Katka, tvoj pocit 'trápnosti' v spoločnosti nie je len nejaká malichernosť – je to tvoj vnútorný kompas, ktorý ti hovorí, že tu niečo neladí.

Skús sa na to pozrieť bez emócií a ružových okuliarov:

Čo si v tom vzťahu kupujete? Priznajme si to úprimne – on si pri tebe kupuje pocit, že je stále vitálny a atraktívny muž. Ty si preňho niečo ako 'živá voda'. A ty? Možno v jeho charizme a veku hľadáš istotu, stabilitu alebo pozornosť, ktorú si možno kedysi nedostala od otca. Je to skôr psychologická náplasť než partnerstvo dvoch seberovných ľudí.

Biologické hodiny a realita: Ty máš 29, si v najlepšom veku. O desať rokov budeš mať 39 a on 70. Kým ty budeš chcieť žiť, cestovať alebo riešiť rodinu, on bude riešiť úplne iné, starecké témy. Ten rozdiel sa nebude zmenšovať, bude sa drasticky zväčšovať.

Nádoba, ktorú plníš: Ako hovorí jedna múdra kniha o túžbach, muž potrebuje cítiť obdiv a mať atraktívnu partnerku. Ty mu tie jeho 'nádoby' plníš vrchovato. Ale spýtaj sa sama seba: Plní on tie tvoje? Máš pri ňom pocit, že môžeš rásť ako žena, alebo si len pekným doplnkom jeho charizmy?

Strach z rovesníkov: Niekedy sa mladé ženy uchyľujú k starším mužom, lebo sa boja konfliktov a nárokov mužov v ich veku. Pri 60-ročnom máš 'navrch', on si ťa bude hýčkať, lebo sa bojí, že ťa stratí. Ale je to skutočný vzťah, alebo len zlatá klietka?

Môj názor? Si mladá žena a zaslúžiš si vzťah, kde sa nebudeš cítiť trápne, keď vojdeš do miestnosti. Zaslúžiš si niekoho, s kým budeš svet objavovať, nie mu len robiť opatrovateľku alebo ozdobu. Skús hľadať príčinu, prečo ťa to ťahá k 'otcovským' typom, skôr než do toho investuješ svoje najlepšie roky. Drž sa a počúvaj ten svoj vnútorný hlas, ten sa mýli málokedy.“

Už mi to povedalo veľa ľudí.. že asi som mala problém s otcom keďže som vždy mala trošku väčší vekový rozdiel..mala som 16 mala som 20 ročného a tak vždy starších ..neberiem to ako navždy vzťah ale bola som dlho sama a nikto neprichádzal tak sme sa dali dokopy z dlhej chvíle ...beriem to tak na rok dva kým sa neobjaví niekto nový ..primeranejsi môjmu veku

anonym_ef39ca
16. feb 2026

@katka996 Máte dve možnosti:1.Zit pre prítomnosť bez nejakého plánovania budúcnosti.V tom prípade si nelámte hlavu nad tým,ze čo bude o 15-20 rokov....2.V prípade, že si svoju budúcnosť predstavujete tak, že budete mať deti o ktoré sa budete starať obaja,tak to by mohol byť problém vzhľadom na vek Vášho partnera

klotildabazarik
16. feb 2026

@katka996 pokial ti to vyhovuje, nam to mozw byt jedno

anonym_e88a58
16. feb 2026

@katka996 Mam 50 a mne pride stary uz pre mna, nieto etse pre teba 😂😂😂. Ale vraj na veku nezalezi...tak neviem ....

anonym_bfe977
16. feb 2026

@katka996 hľadáš tatinka alebo co? Ci chceš dediť? Lebo nič iné ma nenapadá. Inak koľko viagry potrebuje?

simca06022011
16. feb 2026

Ano mala by si si zacat s mladsim, ak samozrejme nechces len stracat cas.. a zaroven sa citit trapne.

katka996
autor
16. feb 2026
@anonym_bfe977

@katka996 hľadáš tatinka alebo co? Ci chceš dediť? Lebo nič iné ma nenapadá. Inak koľko viagry potrebuje?

@anonym_bfe977 ver, či nie zatiaľ viagru nepotrebuje🙂

anonym_8a42ac
16. feb 2026
@anonym_e88a58

@katka996 Mam 50 a mne pride stary uz pre mna, nieto etse pre teba 😂😂😂. Ale vraj na veku nezalezi...tak neviem ....

@anonym_e88a58 ja mam za chvilu 43, ale tak max. 50, ale aj to je na mna moc. Moji stari rodicia mali rozdiel 10 rokov, ale vzali sa, ked starka mala 18 a starky 28 a prezili spolu cely zivot. To je nieco ine, ako tento mega generacny rozdiel.
Manzelovi starki mali rozdiel 9 rokov a babicka po jeho smrti zila este 12 rokov, nebolo dna, keby ho nespominala, a ako jej je smutno. Mala okolo seba stale ludi, chodievala s nami na chalupu, na vylety, na kupko, kym ju neskolila rakovina, este ako 82 rocna bola s nami a pravnucatami na kupalisku. Kavicka, klobuk a pod slnecnikom. Nalakovane nechty, nalicena. No dama to bola. Ale citila sa aj tak osamelo. Ja si neviem predstavit, ze by som zila so 70 rocnym, moj otec ma 72, no a to je uz dedko ako sa patri. A tych diagnoz...a svokor ma 65, ani to uz nie. Brr.
Spolu zostarnut od mladosti, je nieco uplne ine.

anonym_3ddc95
16. feb 2026

Tak si predstav situáciu: Tvoje kamošky, spolužiačky sa vydali, maju rodinu deti, plánuju dovolenku pri mori, alebo lyžovačku, zavolali by vas dvoch nech idete s nimi... Bolo by v pohode? keby si išla so svojim 60+ partnerom?

Strana
z4