Vzťah so štyridsaťročným mužom, ktorý má Aspergerov syndróm
Ahojte. Otázka-išli by ste do vzťahu s 30r mužom ktorý má aspergerov syndróm? Je veľmi milý a nadpriemerne inteligentný. ALE Zamyslela som sa nad genetikou-silná predispozícia že deti budú mat rovnaku diagnozu. Čo poviete, išli by ste do toho?
Ja napr v praci nemam problem, ani som nemala. Na mne to poznat mozno ked nepochopim zart/ dvojzmysel, alebo vezmem vec ako nejaku pravdu. Ale ked mi to niekto vysvetli, tak sa na tom bavim rovnako ako vy. Prave v praci som bola zastupca veducej, cize asi by som nebola na pozicii, keby neviem s ludmi komunikovat. To iste s partnerom, naucili sme sa komunikovat. Ludi a AS mozete prave v tej nasej generacii okolo 30-40 stretnut ako lekarov, pravnikov, proste kadekoho, nenosia to napisane na cele, kopec ludi v IT je tohto druhu, veda ani nehovorim. Ja som prisla na svoju diagnozu vdaka kamoske, co je AS, je lekarka- psychiatricka. Ona robila vyskum este na medicine a vtedy mi o tom dost rozpravala a mne zacali veci zapadat do seba. Ze som po rokoch taky socialny chameleon, co nakopiruje vzorce a zapadne kdekolvek. Samozrejme ten uplny original ma iba moj muz doma, tam sa citim bezpecne a mozem behat z rohu do rohu a nebude sa pohorsovat
@kiki68 zase ber to tak , že nám aspergerom pripadajú ti normálny nenormálne, takže sme si kvit . 😉
Ist do vzťahu a brat sa je iná vec. Môžeš začať vzťah a uvidíš, ako sa správa a či by si to ústala. O deti by som sa nebála.
@miniovecka to ospravedlnenie mi vôbec na nich nesedí😆 , výzor je skôr geneticky si myslím, správanie je otázne. Áno berú veci doslovne
Išla. Keďže mám aspergera a viem čo to obnáša. Je to beh na dlhu trať. Treba si zvážiť všetky pre a proti.
Radšej nie. Jedine, že by si mu veľmi dobre rozumela, poznala, čo to obnáša a vedela s tým pracovať. Každý autista je navyše jedinečný.
30 alebo 40 ročný?
Ale kdeze, ved ludia s AS si ani nezasluzia zit, nie este aby mohli mat sancu na vztah. A prejavy/spravanie vobec nie su individualne, vsetci su rovnaki.
@laurinka27 to myslíš vážne?
@miniovecka ja myslím, že tých prejavov bude veľa. Mám synovca aspergera a je detsky v záujmoch, pritom v škole je dobrý. Teraz ide na vysokú školu. Je taký že niečo nechápe. Lenže aj sestra je kapánček zvláštna. Tiež nechápe niektoré veci. Hlavne také tie emocionálne. Nechápe napríklad rozdiel medzi tým, keď ti zomrie skutočný priateľ a obľúbená popstár. Inak na prvý pohľad by človek nepovedal. Chlapov priťahovala. Jeden si ju aj vzal.
@eliska13 O moje deti sa neboj, sú zdravé a racionálne uvažujú. Čo je na tom, že ich vediem k tomu, že veci majú mať zmysel? Nedovolím im študovať napríklad filozofiu a podobné humanitné pavedy, pretože by to raz oľutovali a považujem to za zbytočné vyhadzovanie peňazí. Navyše, majú rozum na viac, tak nech študujú niečo zmysluplné. Chcem, aby boli v živote úspešné a spokojné. A to sa nedá, keď sa o seba nedokážu postarať.
A to, že je niekto iný, to si snáď človek všimne. Normálna žena nepôjde hneď do postele s mužom, ktorého nepozná, nepozná jeho rodinu, nič o nich nevie... A ak vidí, že ten druhý reaguje zvláštne, vždy má možnosť vzťah skončiť. Rovnako s autistom, ako s niekým, kto má napríklad chorobu, ktorú by nezvládla, či sklon k alkoholu, nevie hospodáriť s peniazmi.... Vzťah je o výbere a kompatibilite, len tu na MK niektoré berú všetko do radu a potom hľadajú odôvodnenia pre svoje omyly. AS som zažila vďaka deťom v škole a nie, nechcela by som to doma, hoci sú určite aj ľahšie formy. Stačí si tu občas prečítať - neverbálni, dlhodobo plienkovaní, nezvládajúci kolektív, agresívni... Občas tu píšu aj učiteľky zo škôl a je to celoživotné trápenie.
@heleninamama strašne vy som chcela jedného muža, ktorý nieje “normálny”. Mám skúsenosť s takým vsťahom. Nebol to asperger, ale bol to zvláštny týpek. Bolo to veľmi obohacujúce. Emocionálne. Nie, nebolo to z praktického hľadiska nič, čo by sa vám páčilo. Bohužiaľ umrel. Teraz po dlhom čase som stretla ďalšieho neštandardného. Zaváhala som a teraz ho hľadám. “Normálni” má nezaujímajú. O dedičné záležitosti nemám strach, deti mať nemôžem. Ide len o subjektivny zážitok.
@miniovecka očividne žije vo svojom svete. Zatiaľ som nezistila o čo presne sa jedná. Ako by niekto povedal, je tak trochu mimo.
Prosim vas, tie co mate aspergera muza, ako mate sex? Iniciiuje ho on? Ako ho k tomu motivujete? Co bozkavanie? Mne to vo vztahu velmi chyba, on nema potrebu.
Nie, mam podozrenie na mojho muza, po tom, co diagnostikovali dceru, lebo je komplet po nom. A teda je to na knihu.
@lenusiatko mame to iste ,tiez dcera zdedila po tatovi su rovnako povaha,a neznesu sa su noze pod chvilku,mozem sa spytat kolko ste z muzom? A jak to uvas funguje? Sex a tak.
Prosim vas, tie co mate aspergera muza, ako mate sex? Iniciiuje ho on? Ako ho k tomu motivujete? Co bozkavanie? Mne to vo vztahu velmi chyba, on nema potrebu.
@anonym_7c5afe mam to iste doma uz sa citim jak stara babka pri priatelovi,tiez sex raz zacas to ale sa mu musi chciet,uz si myslim ze len na silu ,dotyki ziadne bozkavanie tiez..ja uz som na nervy

@laurinka27 čo ti šibe?
@tokio22 myslela to ironicky, mozno si asperger, ked nerozumies ironii 🤭