icon

Vzťahy v dnešnej dobe

miki1102
31. jan 2022

Ja len chcem povedať toľko že čo v poslednej dobe sledujem je že každý sa buď rozvádza alebo rozchádza, proste dvaja kedysi zamilovaní ľudia idú od seba. Popravde ani ja nie som výnimka. Po dvoch rokoch vzťahu sme museli ísť bohužiaľ od seba kvôli jej rodičom ale o tom iný príbeh...

Chcel som len povedať že občas keď chodím autobusom či vlakom do mesta alebo keď sedím u lekára dosť často vidím starší pár cca po 60,70 ako sú stále do seba zamilovaný. Je to naozaj pekné že tak dlho sú spolu a že všetky prekážky ktoré určite mali zvládli a stále ich to nerozdelilo.

Bohužiaľ dnešná doba je taká že skoro každé druhé manželstvo alebo vzťah sa ukončuje na základe drobných chýb ( nehovorím o nevere, podvádzaní , ubližovali a podobne)
V dnešnej dobe sa dosť často chytá za slovíčka a to spôsobuje rozpad všetkého na čom si dvaja ľudia zakladali. Mala hádka ktorá skončí fiaskom alebo vzájomná podpora a chápenie jeden druhého.

Samozrejme nikoho neobvyňujem a na nikoho neukazujem prstom, každý by si mal sám uvedomiť aké chyby spravil a čo sa dajú ešte napraviť.

Nech máte na toto akýkoľvek názor , akékoľvek zmýšľanie pochopte že vždy sa dá nájsť cesta...
Ďakujem za prečítanie a prajem každému nech to vydrží.

0silvia0
3. feb 2022

@cippi sranda, aj ja si robím čo chcem, idem si kam chcem a žiadne otázky ma doma nečakajú, že kto to bol a komu si písala, a to som už pekne dlho vydatá. Čiže aj v manželstve/partnerstve sa človek môže cítiť slobodne a spokojne. Prezradím ti tajomstvo, treba si správne vybrať.

ladycat2021
3. feb 2022

@cippi vela krat som pisala tu na fore moj pribeh s alkoholikom a tyranom zaroven .. nebude to tu znovu pisat .. bol to moj druhy vztah .. som stastna, ze s nim nezijem, ze som nasla odvahu ho kopnut do zadku .. teraz mam dalsieho priatela .. co sa tyka iniciativy na svadbu - tak to musim povedat, ze to je skor z jeho strany ako z mojej .. ja som svadbu nikdy nechcela, ak nepocitam moj prvy "vztah", ktory trval 8 rokov ... takze nie vzdy zena tlaci do svadby .. a k tym tvojim odpovediam na jednotlive otazky od @viestta .. tak nieco ti k tomu napisem .. moj pohlad:
bod 1: pretoze mu to slubila pred bohom .. to ako vazne ? z alkoholika sa lahko moze stat tyran a manipulator - vid moj ex. Cize radsej ma trpiet ako by sa mala rozviest ? Vies co to obnasa zivot s alkoholikom ? Podla mna nevies.. nezazil si to. To uz sme sa dostali zaroven aj na bod 3.
Bod 2: Moj priatel casto pracuje dlhsie, pretoze tam nikdy clovek nevie kedy bude koniec a navyse je sefom. Takze musi zostat dlhsie a porobit papiere. Ale ak ma partner pracu, kde je pevny casovy rozvrh kedy konci, tak potom nerozumiem preco by mal meskat domov. Ibaze by sa po ceste domov stavil niekde v obchode, ale to by mal zavolat, ze pride neskor lebo to a to sa stalo.
Bod 3: to iste co aj bod 1. Kazdy muz netyra zeny, ale predsa je ich vela. Ja by som s takym clovek vo vztahu neostala. Vies ake to je ked ti niekto struhne po papuli len tak ? Alebo to co mne sa stalo ... nebudem to tu teraz rozpisovat .. nechce sa mi momentalne. Len tolko k tomu napisem, ze som skoncila s rozbitym nosom a on v base na 20 dni. Precitaj si na nete je kopec pribehov tyranych zien a fotky k tomu.
K bodu 4 si sa nevyjadril alebo aspon som si to nevsimla..
Bod 5.. moj ex mi sice nekontroloval mobil, ale ziarlil ak som si pisala s nejakym mojim kamaratom.. jemu vadilo aj to ak som sa rozpravala s kolegami na dome, kde sme byvali. Hned ma obvinil, ze som sa s nimi vyspala... proste magor, ktory mal paranoidne sklony. To je v poriadku podla teba ? Ja si myslim, ze nie.
Bod 6: to ma byt akoze ospravedlnenie, ze muzi chcu viac zien, tak je to v poriadku ak si najde bokovku ?? Zenu nemusi boliet hlava.. moze mat ine problemy naprikald gynekologickeho povodu.. A to sa lieci dost dlho .. Len ja som sa z mykozy liecila 4 mesiace, pretoze sa mi to neustale vracalo.. Teraz tiez, ale nastastie to nie je take strasne ako to bolo predtym.. mozu byt unavene kvoli starostlivosti o male babatko. Mozu mat depresie, stresy z prace alebo ak ziju s tyranom, alkoholikom a pod, ze co bude zase doma ake peklo. Co si zase vymysli alebo najde nejaku chybu len preto aby mohli pomasirovat svoje ego a dokazat si tak, ze on je muz a zena ho musi posluchat.. . a vtedy je sex to posledne na to by mysleli... Ak opominieme nasilie, tak muzi by mali mat pochopenie ak zena nema chut na sex. Proste treba najst pricinu preco je to tak a nie hladat si milenku ..

marisoul
3. feb 2022

@cippi čo sa nastavení vo vzťahu týka, sme na tom podobne, tiež nemám potrebu držať niekoho na reťazi rovnako, ako nedovolim, aby som bola na reťazi držana ja. Medzi nami je však veľký rozdiel. Za chyby vo vzťahoch neobviňujem len jedno pohlavie a nedehonestujem ho. Skus si toto v sebe zrovnať. Žijeme v 21. storočí, nie v patriarchate kde my ženy, musíme stále dokazovať svoju hodnotu. Nastav sa na 21. storočie a vezmi tam aj svoje ego.

cippi
3. feb 2022

@ladycat2021 Toto je tvrdenie proti tvrdenieu, totomozem aj muz napisat opacne to iste, druha vec je taka ze muz nepotrebuje stale mat zenu na drate a hovorit jej ci ptide o 5 min neskor, alebo kolko nie je male dieta napriklad, ver tomu ze muzi toto neznasaju, ked ich zeny kontroluju prilis, muzovi staci zavolat zene raz denne a pre neho je to v pohodke 🙂. Viem ze zeny potrebuju uistovanie o laske ak nezavola raz denne napr nema ma rad, nevenuje sa mi, toto su zenske ocakavania zasa, tore su opakom muza 🙂. Uz tu moze vzniknut zadrhel nejaky a hadka napr.

No toto zeny sa ohanaju casto tym ze ci je to ospravedlnenie, ze ja predsa to dam tak aj muz by to mal, ty si nebola muzom asi este nikdy ze 🙂. Niekto moze mat take chutky ze mesiac ked nema uz steny skriabe 🙂. Niekto nie samozrejme, Ja tiez som mohol mat viac zien ako som realne mal v zivote, boli moznosti, ale niekedy som bol stelesnenie nevinnosti, tj do velkej miery sa viem kontrolovat v urcitych situaciach 🙂. Musis vsak vziat do uvahy ze zvacsa muz chce ten sex a je to pre neho taka dolezita vec podstatne, ako pre zenu emocie napr. Vsak tez vidis urcite ked zena nedostava emocie od muza dlhsie uz je ohen na streche aj tu je vela takych pripadov v diskusiach ). Takze muz moze tie mat pravo sa postazovat minimalne na toto. Zeny to tak robia, ked uz ide o rovnocennost 🙂, Tu som tiez videl take, ze muz nechce sex napr v diskusii a niektore zeny riesenie kopni do riti alebo si najdi milenku napr 🙂. Zeny nie su o nic lepsie ako muzi castokrat.

cippi
3. feb 2022

@marisoul Tu nejde o dehonestovanie, tu ide o princip, ze zeny sa chcu rozchadzat casto rychlejsie, bez rozmyslu, kvoli somarinam, toto bola hlavna tema a to vidim stale dookola, to nie je jedna zena sem tam. Predstav si ze zena nechce sex muz by sa okamzite by rozisiel, zena nechce varit, muz sa okamzite rozide, zena frfle doma muz bude zvazovat rozchod . Takto mi pride ze zeny pristupuju k problemom, ktore sa im z nejakeho dovodu nepacia. Tu ide o pristup zien k vztahu a muza 🙂. Zena ako samica, ked pride zle alebo ma taky pocit berie caky paky dieta a ide prec uteka 🙂. Pretoze dieta je pre nu naj a jeho buducnost. Preto zena uteka zvacsa. Toto mam z mudrych knih a nieco na tom bude 🙂. Mam uz taky obraz o zenach a vela veci je spravne popisanych a naozaj to tak je. Vsetko to zapada do seba, vlastne napr toto forum, mi to casto potvrdzuje 🙂. Vlastne sa mi to aj teraz dost potvrdilo )

marisoul
3. feb 2022

@cippi a povedz mi,m prečo by sa mal muž chcieť rozvádzať? Doma navarené, opraté, upratané o deti postarané, príde z roboty, vyvali sa na gauč, douraza svoju ženu, nakriči na deti a pekný deň za ním. O toto sa ma pripraviť?! Prosím ta...

marisoul
3. feb 2022

@cippi prosím, povedz mi viac o tých múdrych knihách, nech sa pobavim

cippi
3. feb 2022

@marisoul Noo teraz si napisala, ale nepriamo ako ze co muzovi staci 🙂). Ale ked mu zena lezie prilis na nervy, ver tomu ze nebude spokojny aj ked bude mat oprate, tam to nestaci, ale muz sa vacsinou nerozvedie, to je fakt nema to v sebe ako zeny, je spokojnejsi, staci mu ze ma nejaku zenu 🙂. U zien je to opak 🙂. Som nespokojna v niecom pochybujem, v druhom este viac a planujem utek 🙂

cippi
3. feb 2022

@marisoul Napisem ti do sukromnej spravy

ladycat2021
3. feb 2022

@cippi mne priatel vzdy napise "idem domov" alebo "musim zaviest kolegu do prace a po praci. " vzdy mi oznami ... ja ho nekontrolujem, pretoze mu doverujem ...co sa tyka sexu .. ja som oproti mojmu partnerovi nymfomanka .. on je ten, ktory ,,place", ze zase sex ? 😂 pre mna je sice sex dolezity, ale vedela by som bez toho zit.. najdlhsie bez sexu som bola cca 1,5 roka a prezila som bez ujmy na zdravi 🙂 Clovek sa musi ovladat a nie podvadzat svojho partnera, len preto, ze nie je sex. Tam treba hladat pricinu a najst riesenie. Nevera nie je vychodisko.

cippi
3. feb 2022

@ladycat2021 Nie je ako ja netvrdim, ze by sa to malo tak riesit, ale neiekdy ta zena sa zasekne a ten chlap uz vazne nevie co ma robit 🙂). V mudrych knihach sa pise fakt, ze ak zena ma vacsiu potrebu, muz ma problem, ze je to uplne dobre, ze chlap by mal mat ako radsej vacsiu 🙂. Lebo potom bude plakat, ze nebude zvladat 🙂. Na druhu stranu, ze zena potom tazsie muza moze spracovat, pretoze niektore vyuzivaju sex na to aby muz cosi urobil 🙂. Takze mas nevyhodu v tomto, teraz, nemozes povedat bude sex vtedy ked utries riad, lebo ho chces viac ako on. No to uz je na zvazenie 🙂

ladycat2021
3. feb 2022

@cippi nikdy som priatelovi nepovedala, ze ak nieco neurobi, tak nebude sex .. toto je vydieranie a to nie je moj styl.. ak chcem aby mi pomohol, tak ho poprosim a vzdy mi pomoze.

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
cippi
3. feb 2022

@viestta Ani ja som neocakaval, ze ustupis popravde, tiez si bola zacyklena vo svojom, takze mi to je jedno 🙂. Ja som vzdy doplnil o svoje postrehy, ale na to mi nik neodpovedal tiez zo zenskeho osadenstva moc aj tak, takze tiez to bolo zbytocne. Ja som stale vesely aj tak 🙂

ladycat2021
3. feb 2022

@viestta jemu uz nic nepomoze .. skoda komentovat .. ja som mu napisala s akym chujom som zila a nie len ja ale aj tisice dasich zien a on stale len svoje .. idem ja radsej do kuchyne lebo "tam patrim" 😂

emalka
3. feb 2022

@marisoul preposli mi ich potom prosim, tiez sa chcem pobavit

ladycat2021
3. feb 2022

@marisoul ja tiez poprosim 🙏

cippi
3. feb 2022

@viestta O tom ty urcite nerozhodujes ako to bude 🙂. A ver tomu ze aj priatelka s vyhodami bola a a dlho ziaden mesiac 🙂. Ale bol som jej „verny“ paradoxne : ) Chudatka zeny urazene niektore 🙂. Same nevedia podat odpoved, len slepo haja svoju stranu 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
cippi
3. feb 2022

@viestta Ja som neverny nebol nikdy paradoxne este, ale na toto upozornujem preco sa davaju nerealne sluby, som proti tomu, ludia su nestali ,nestabilni, menia sa, dokazu sa rozhadat pre somariny, ako ja mozem slubit ze vies budem tu o sto rokov s tebou 🙂. Toto neviem kto vymyslel ale dufam, ze v buducnosti to odide, lebo minimalne polovica ludi sluby nesplni a to minimalne. Sluby druha vece tieto sluby ludia casto hovoria lebo to tak ma byt proste je to ritual, druha vec myslia ich naozaj vazne, alebo sa to patri 🙂?. Ver tomu ze vela ludi vie ze tie sluby su nerealne ale slubuju ich 🙂. Tieto sluby casto robia zo vztahov peklo casom. Treba si uvedomit co si zeny neuvedomuju casto myslia, ze muz je ako ja ako zena, ale muz je iny. Keby bola zena majetkom pre mna muza netuszim po volnejsich vztahoch 🙂. Ja som sa nikdy nespraval majetnicky k zene a robil sceny, ale to aj cakam spat 🙂. Velmi zaujimave bolo tuna vo vidu to popisane. Ludia su natolko nestabilni, ze sluby takehoto kalibru su tazko dodrzatelne, pekne je to tu povedane. O tych sluboch a ludoch

https://www.youtube.com/watch?v=pz584ojSajk
viestta
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
3. feb 2022

@miki1102 mám kamošku, čo pri mužovi trpí, je psychicky týraná. Lenže ona s ním ostane do smrti, lebo je silná kresťanka. Čo na tom že má dodrbaný život... Asi ona našla tú správnu cestu... 🤷

cippi
3. feb 2022

@viestta Kde som pisal ze nevera je v pohode vidno ako si vymyslas a krutis odpoved podla seba, ako poviem ti narovinu, emocie ta riadia teraz nie racio. Poviem narovinu teba za zenu by som nechcel urcite to si pis 🙂. Nemam chut riesit zenske vrctochy proste a hladat, kde som napisal, ze nevera je ako porusenie slubu je v pohode. Poviem to tak ako som uz hovoril polovica manzelstiev sa rozchadza okolo 70 percent rozchodov iniciuju zeny a nie je to vzdy lebo nevera, lebo nasilie, casto su to uplne blbosti a nedivim sa muzom ze ich chut vydavat sa bude casom klesat este viac a myslim, ze to tak ma byt aby sa aj zeny uvedomili konecne. Lebo chcu sa vydavat a potom nieco im nesadndlha praca, alebo neviem co nebavime sa o nevere a nasili teraz a proste utekaju prec 🙂. Nedivim sa ze chlapi prestavaju verit v manzelstvo nova generacia, lebo to bije do oci.

cippi
3. feb 2022

@mikadooo Toto hovorim sluby zrusit nerealne aj tak vela ludi to hovori, len tak v opare svadby, alebo preto ze sa to patri. Nepoviem predsa pred knazom, toto nemozem slubit, tak to je casto. Jednoducho sobase musia rpejst casom premenou a to sa stane asi aj. Nie je mozne polovicna rozvodovost a z toho mozno ti co su spolu este stvrtina su spolu lebo nejako to dobojujeme.

marisoul
3. feb 2022

@ladycat2021
@emalka
Nech sa páči

viestta
Odpoveď bola odstránená
cippi
3. feb 2022

@viestta To je aj dobre myslim 🙂. Nebudem plakat teraz svet sa mi nezruti ver tomu 🙂. Moja nalada je stale konstantna, teda dobra, takze v pohode 🙂

emalka
3. feb 2022

@cippi Mas naroky a a predstavy o tom aka by mala byt zena ako manzelka, co vsetko by mala splnat. Ale ty sam nevies co to znamena byt manzelom a partnerom. Nieco nefunguje? Moze za to zena. Urobil som chybu a ublizil som svojej zene? Nie, zena si za to moze sama. Opustila ma, asi som niekde zlyhal? Nie, to len ona zabudla ake ma miesto v spolocnosti a domacnosti a zjavne si ma dostatocne nevazila ked to ukoncila.

Z celej tejto debaty smrdi krehka a pozicana muznost - z nejakeho dovodu si nedokazes budovat sebavedomie sam ale potrebujes zenu ako stupienok ako si to sebavedomie vylepsit. Ak na tomto stoji tvoja muznost, tak si nikdy nebol chlap 🙂

Ked mas uz urobeny ten obraz o zenach ako pises, naco si sem prisiel? Diskusiu nehladas, pretoze na konstruktivnu debatu musis byt otvorený aj nazorom druhej strany, co niesi. Prisiel si sem s nadejou ze si uvedomime svoje chyby ked nam vysvetlis kde je nasa hodnota ako zeny? Alebo si si prisiel ucelovo potvrdit to co si si napocuval v podcastoch a nacital v tych tvojich mudrych knizkach? Pytam sa to s uprimnou zvedavostou.

viestta
Odpoveď bola odstránená