Zabudnuté výročie svadby: Ako to zvládať?
Ahojte, možno mám len potrebu, sa odľahčiť... S manželom sme spolu už x rokov. Čo sa týka svadby..Mali sme výročie svadby 3r. A on si ide to svoje... To čo robí každý iný deň. Proste ma to mrzí... Máme dve deti obe choré a mám toho veľa tiež, ale toto zažiješ len raz sa život podľa mňa a nedá sa zabudnúť... Som smutná... Ja som mu kúpila i darček ale hlavne napísala pieseň... A on nič. Zatiaľ som mu nič nepovedala ani nedala, lebo to sama spracúvam.... Aj vaši zabúdajú? Som zlá, keď ma to mrzí??
Moj manzel nedrzi v hlave taketo veci, takze ak mam ocakavania vopred ich manazujem - laska aha o dva tyzdne mame vyrocie, laska aha o tyzden mame vyrocie a ano ma to aj v kalendari, viem koho som si zobrala 🙂. Minuly rok nezabudol? Preco to tento rok tak riesis? Nie je to aj preto, ze deti male, chore, mozno si aj jemne dobita materskou/rodicovskou.
Len tak mimochodom bezne mu pises piesne? Len zo zaujimavosti sa pytam.
Moj osobny nazor je, ze si trosku premotivovana a precitlivela, ano tretie vyrocie je iba raz ale vyrocie je kazdy rok, netreba z toho robit zas az taku dramu. Chapem, ze ta to mrzi. Obzvlast ak doteraz nezabudal, normalne mu to povedz, ze ta to mrzi.
Nie si zlá, keď ťa to mrzí, je to úplne prirodzené a ľudské mať takúto emóciu... napríklad môj je na dátumy úplné polepetko a všetko takéto mu treba pripomínať, on by snáď aj na vlastné narodeniny zabudol, viem aký je a tak by som to nebrala vôbec osobne, lásku mi prejavuje dostatočne v každodennom živote inými spôsobmi... ty si musíš poznať toho svojho, či je toto pre neho bežné alebo z veľkých romantických giest sa stalo zrazu toto... za mňa je to vec, ktorá sa môže stať každému, život ide rýchlo, dni plynú... určite by som mu to pripomenula, bez výčitiek a podľa jeho reakcie už uvidíš, či ho to úprimne mrzí a bude mať chuť to napraviť...
ja som zabúdala. normálna vec. niekto nie je na dátumy. ja zabudnem aj mame na meniny napr.
normálne mu to pripomeň. nebuď z toho smutná, ani mu nevyčítaj. pokiaľ sa jeho správanie k tebe nezmenilo, pokiaľ ti stále dokazuje že ťa ľúbi, že vás ľúbi, tak jednoducho ľudsky zabudol…
Ja zabudam aj na vlastne narodeniny, a uz sa mi stalo, ze som musele pozriet sobasny list ci mame okruhle vyrocie sobasa v tom roku alebo az v tom buducom takze pocity ako ty by som ja asi nemala. Ked chces oslavovat necakaj na neho, zacni, on sa iste pripoji a ak zabudol, mozno dostanes aj odskodne
Moj manzel nedrzi v hlave taketo veci, takze ak mam ocakavania vopred ich manazujem - laska aha o dva tyzdne mame vyrocie, laska aha o tyzden mame vyrocie a ano ma to aj v kalendari, viem koho som si zobrala 🙂. Minuly rok nezabudol? Preco to tento rok tak riesis? Nie je to aj preto, ze deti male, chore, mozno si aj jemne dobita materskou/rodicovskou.
Len tak mimochodom bezne mu pises piesne? Len zo zaujimavosti sa pytam.
Moj osobny nazor je, ze si trosku premotivovana a precitlivela, ano tretie vyrocie je iba raz ale vyrocie je kazdy rok, netreba z toho robit zas az taku dramu. Chapem, ze ta to mrzi. Obzvlast ak doteraz nezabudal, normalne mu to povedz, ze ta to mrzi.
@petamich ja píšem celý život básne všetkým na ktorých mi záleží, teraz už sú to piesne a nie nieje to jeho prvá.... A čo mu mám hovoriť, že daj si pripomienku nech nezabudneš? Minulé roky to bolo, že o deň potom čo som mu ja dala niečo tak doniesol on mne. Len nechcem aby to bolo takto nastavené, že sa mu nanutim
Nie si zlá, keď ťa to mrzí, je to úplne prirodzené a ľudské mať takúto emóciu... napríklad môj je na dátumy úplné polepetko a všetko takéto mu treba pripomínať, on by snáď aj na vlastné narodeniny zabudol, viem aký je a tak by som to nebrala vôbec osobne, lásku mi prejavuje dostatočne v každodennom živote inými spôsobmi... ty si musíš poznať toho svojho, či je toto pre neho bežné alebo z veľkých romantických giest sa stalo zrazu toto... za mňa je to vec, ktorá sa môže stať každému, život ide rýchlo, dni plynú... určite by som mu to pripomenula, bez výčitiek a podľa jeho reakcie už uvidíš, či ho to úprimne mrzí a bude mať chuť to napraviť...
@anonym_b2790c tak kedysi si všetko ubedomoval viac aj dátumovo, aj sme sa neraz počas roka rozpravali, že čo sme dali a kedy... No je to ťažké pre mňa..
@petamich ja píšem celý život básne všetkým na ktorých mi záleží, teraz už sú to piesne a nie nieje to jeho prvá.... A čo mu mám hovoriť, že daj si pripomienku nech nezabudneš? Minulé roky to bolo, že o deň potom čo som mu ja dala niečo tak doniesol on mne. Len nechcem aby to bolo takto nastavené, že sa mu nanutim
@anonym_autor ano presne tak 🙂 manazuj ocakavania, ak proste mas doma typ co taketo nedrzi v hlave, tak bud mu to pripomenies alebo budes kazdy rok sklamana 🤷♀️ nevidim nic na tom, ze to manzelovi pripomeniem, on si nikdy nepamata/l takze my to mame taketo
@anonym_b2790c tak kedysi si všetko ubedomoval viac aj dátumovo, aj sme sa neraz počas roka rozpravali, že čo sme dali a kedy... No je to ťažké pre mňa..
@anonym_autor ale zároveň vyššie píšeš, že v tom nikdy nebol iniciatívny a vždy doniesol darček až na ďalší deň... každý má tieto udalosti inde v rebríčku priorít a čo jednému príde ako významný deň, iný môže vnímať úplne inak... niekto oslavuje pomaly každý mesiac, niekto výročie úplne všetkého a niekto vôbec, niekto si dáva dary a má tradície, niekto si dá "len" pusu a popraje si pekný deň... tak isto ako ľudia rôzne prežívajú svoje narodeniny, Vianoce a ďalšie sviatky... vy sa na toto zjavne pozeráte inak, kľudne by som mu povedala, bez prehnaných emócií, že by ťa potešilo, keby ste tento deň viac oslavovali, lebo je to pre teba dôležité... neber to vôbec ako vynucovanie niečoho, ale rozhovor o tvojich pocitoch... chápem, že ťa to zamrzelo a je to v poriadku, ale nezabúdaj, že vzťah trvá 365 dní v roku
@anonym_autor ale zároveň vyššie píšeš, že v tom nikdy nebol iniciatívny a vždy doniesol darček až na ďalší deň... každý má tieto udalosti inde v rebríčku priorít a čo jednému príde ako významný deň, iný môže vnímať úplne inak... niekto oslavuje pomaly každý mesiac, niekto výročie úplne všetkého a niekto vôbec, niekto si dáva dary a má tradície, niekto si dá "len" pusu a popraje si pekný deň... tak isto ako ľudia rôzne prežívajú svoje narodeniny, Vianoce a ďalšie sviatky... vy sa na toto zjavne pozeráte inak, kľudne by som mu povedala, bez prehnaných emócií, že by ťa potešilo, keby ste tento deň viac oslavovali, lebo je to pre teba dôležité... neber to vôbec ako vynucovanie niečoho, ale rozhovor o tvojich pocitoch... chápem, že ťa to zamrzelo a je to v poriadku, ale nezabúdaj, že vzťah trvá 365 dní v roku
@anonym_b2790c však dokazujem mu ro celých 365 dní... Vidím v rodine môj otec i po 40r pomali, stale dokazuje. Bol odcestovaný,poslal kvety z odkazom či výročie, či Valentín alebo tak...moji bratia tiež... Ale asi môj stárne a už nie je tak pozorný...asi si to musím uznat, že to nieje v jeho povahe
Ja si myslím že každá žena menežuje všetko. Kebyže mi nepripomeniem že aha máme výročie, aha bude MDŽ aha je deň matiek, možno by si spomenul ale lepšie to urobiť tak ako mať sklamanie. Prekvapí potom prinesie nádhernú kyticu pekný darček, čo vybral sám ale ja mu to pripomeniem. Nevidím v tom problém, sama občas zabudnem aj dôležité veci pokiaľ nemám och v kalendári😄
Chlapi sú jednoduchí, oni také neriešia. Ja si myslím, že to každý druhý chlap je taký sú áno výnimky. Veľmi to prežívaš. A to nie je dobre lebo ty si ničis psychiku. Aj kebyže mu to povieš neviem či to niečo zmení možno pár krát ale za mňa sa to vráti do koľaji starých.
@anonym_b2790c však dokazujem mu ro celých 365 dní... Vidím v rodine môj otec i po 40r pomali, stale dokazuje. Bol odcestovaný,poslal kvety z odkazom či výročie, či Valentín alebo tak...moji bratia tiež... Ale asi môj stárne a už nie je tak pozorný...asi si to musím uznat, že to nieje v jeho povahe
@anonym_autor myslela som skôr z jeho strany, že ako je v takých tých každodenných maličkostiach, ak to tam chýba dlhodobo a toto je len taká tá pomyslená kvapka, tak jasné, že to na teba doľahlo... možno sú to iné jazyky lásky, možno to naozaj málo prejavuje lebo taký jednoducho je, možno nemal v rodine taký vzor ako tvoji bratia (ja tiež nie) a možno tam je nejaký problém, ktorý nevidíš alebo si tu nepopísala... to už my nevieme, ale určite sa treba porozprávať, jediná istota je, že samé sa to určite nezmení
@anonym_autor nie všetci ľudia to tak cítia,že treba všetko oslavovať ,ja napr musím silno rozmýšľať aby sim sa rozpomenulankedy sme mali svadbu
Prečo mu to teda nepripominas ,keď potrebujes takéto veci a vies,že zabuda
@anonym_autor môj nikdy nezabudol žiaden sviatok, dnes máme 22. výročie prvého stretnutia, pozval ma do reštiky na obed. Čoskoro máme 20 výročie svadby a ideme na predĺžený víkend do zahraničia. Mohla som si vybrať s niekoľkých hotelov/štátov.
Ale to je môj, každý chlap je iný
Nepreháňaš to tak troška? Nikdy neprišiel prvý s darčekom a ty si to práve dnes čakala? Choď za ním, objim ho a pogratuluj.
My sme zabudli aj obaja. Na druhy den som si spomenula, ze sme mali vyrocie. My si teraz po viac ako 20r spominame pocas celeho roku, ze jejda uz sme spolu 20+ rokov. A radim ti ak chces spravit nieco specialne tak zorganizuj. A co ja nepochopim, v dnesnej digi spolocnosti mas moznost zdielania diara a udalosti, tak naprogramuj zasielnie upozorneni a nech muzovi zacne pipat odpocitavanie k vyrociu aj 2 tyzdne pred vyrocim, aby sa mal cas nan pripravit. Proste su ludia co nie su na povinne slavnosti a vyrocia. Skor by som si vazila toho, ze pomaha, ze ta vytiahne na nejaky spolocny obed aj mimo vyrocia, ze je pri tebe vtedy ked treba. Nevystrajala by som, ani by som nebola nestastna preto, ze si nepamata vyrocia. Ako hovorim, pokial pravidelne zabuda na taketo veci a tebe to vadi, tak by som sa na buduce poistila, ze si spomenie a pripravila by som nieco speci ja tento rok
@anonym_autor chapem, ze ti to je luto… vela muzom treba vysielat signaly niekolko dni pred vyrocim, aby nezabudli. No a niekedy zabudne aj niekto, kto inak drzi datumy v hlave. Ja som raz zabudla na manzelove meniny. Boli sme akurat v cudzine, chaos s cestovanim… Pripomenul mi, sli sme si sadnut do pubu a bol spokojny 😀
Záleží ako to máte nastavené od začiatku. My s manželom moc výročia neriešime, max nejakú spoločnú večeru, ale odkedy máme dieťa, dáme si len večer šampanské a sex 😀 materiálne aj tak nič nepotrebujeme a skôr nám ide o strávený čas spolu
A ja som bol v tom, že muž si MUSÍ pamätať dva dátumy: manželkyne narodeniny a výročie svadby, ak sa chce dožiť zajtrajšieho rána.
A ja som bol v tom, že muž si MUSÍ pamätať dva dátumy: manželkyne narodeniny a výročie svadby, ak sa chce dožiť zajtrajšieho rána.
@sevrin tak si bol zle v tom...
Povedala som mu to, ani sa nezdvihol aby ma objal..
@anonym_autor ja mojmu vzdy dopredu poviem ze budeme mat vyrocie a nieco spolu vzdy vymyslime. Nemam 18 aby som cakala ci si spomenie alebo nie a potom zialila 😆.
Mam uzasneho muza, dobreho, obetaveho, ale datumy si nikdy nevie zapamatat 😁
@sevrin 😆😆😆
@anonym_autor dam ti to z pohladu zabudaca.
ja zabudam. vsetkeho je akosi moc. furt vymyslat nejake prekvapenia blbosti na milion sviatkov... nerada dostavam somariny typu cokolada kvety neznasam to. mali sme 20 vyrocie a chvalabohu neriesili sme to.
moj muz to riesil vzdy viac ako ja.
ak ti na tom zalezi skus to ponat inak. zahod ocakavania. vies co mas doma. nekupuj darceky pre neho ale urob nieco pre vas oboch. chodte niekam travte ten den spolu. napriklad ja nerozumiem darcekom na vyrocie. ked tak pochopim nejaku spolocnu aktivtu ale darceky su pre mna zvlastne. dat mu darcek za to ze si ma vzal...
Minule som skoro ja zabudla.. viem kedy máme výročie, aj chlap to vie aj sme si to povedali že presne o mesiac bude, alebo keď sme prechádzali popri reštike kde sme chceli na výročie ísť tak sme si povedali že už sa to blíži keď tu prídeme.. a zrazu "zajtra" malo byť výročie, volala som s mamou a ona sa ma pýta že a aké máš plány na zajtra? A ja rozmýšľam a hovorím si že veď je pondelok a hovorím že no do roboty idem. Že prečo sa pýta 🤣🤣🤣 a ona že veď čo budete robiť na výročie 🤣🤣🤣🤣 a ja že no ozaj!
Stane sa 😎
Minule som skoro ja zabudla.. viem kedy máme výročie, aj chlap to vie aj sme si to povedali že presne o mesiac bude, alebo keď sme prechádzali popri reštike kde sme chceli na výročie ísť tak sme si povedali že už sa to blíži keď tu prídeme.. a zrazu "zajtra" malo byť výročie, volala som s mamou a ona sa ma pýta že a aké máš plány na zajtra? A ja rozmýšľam a hovorím si že veď je pondelok a hovorím že no do roboty idem. Že prečo sa pýta 🤣🤣🤣 a ona že veď čo budete robiť na výročie 🤣🤣🤣🤣 a ja že no ozaj!
Stane sa 😎
@anonym_d5e9b7 😀 presne aj nam svokra raz pripomenula inac by sme zabudli
No tak zabudol, aj mne sa to stava. Poznac do kalendara, nech nemusis byt zase smutna pri dalsej prilezitosti. Zivot je kratky, na co sa trapit pre veci, ktore sa daju jednoducho zariadit. Nie sme kazdy rovnaky, niekto neriesi proste, zabudne, svet sa ale nezruti.
A čo je to 3. Výročie.... Kebyže 30...ani to už človek nerata...podstatné je,ako spolu žijete celý rok ..a keď to chces osláviť,aby boli fotky na siete, tak mu to pripomen
@anonym_autor ty to prezivas inak ako muz, to je cele. Ak je inak vsetko v poriadku tak zabudnute vyrocie by som nebrala ako problem. Naopak ak ocakavas ze aspon na vyrocie ta objime a zagratuluje lebo inak je to bieda tak je to bieda celkovo a nejaka jednorazova gratulacia to nezchrani. Predpokladam ze aj tu piesen k vyrociu kebyze mu zacnes spievat tak to dopadne trapne a bude kukat ako puk ze o com tocis.

Nauč ho používať pripomienky v mobilnom kalendári ktoré sú synchronizované s emailovým účtom aj keď vymení mobil.