icon

Začali by ste si vzťah s osobou na mizine?

Dnes o 12:51

Čo si myslíte, je dnes bežnejšie, že si žena nájde muža, ktorý je finančne na dne. alebo začína úplne od nuly, podporí ho a spolu sa vypracujú? Alebo je naopak častejší scenár, keď si muž nájde ženu, ktorá je finančne na dne, a popri ňom sa časom postaví na vlastné nohy?

anonym_05b002
Dnes o 12:54

Kdeže, dnes omnoho viac platí ako v minulosti že každá/ý chce len niekoho z lepšej vrstvy.

maria19671967
Odpoveď bola odstránená
anonym_1a909b
Dnes o 13:07

Ale prosím ťa, túto paničky neznesú ani chlapa bez vodičského lebo to pod ich úroveň

anonym_57db80
Dnes o 13:10

Muž bez peňazí nie je muž ale asocial ktorý je pre každú ženu nebezpečný.

januska12323
Dnes o 13:13

Človek, ktorý je finančne na dne by si mal najprv vyriešiť problémy až potom hľadať partnera.

anonym_0ac127
Dnes o 13:14

Preco sa niekto ocitne na mizine? Nema vzdelanie, pracu, ktorou by sa uzivil. Alebo sa k toomu, ze je na mizine zlymi zivotnymi rozhodnutiami. V kazdom pripade je taky clovek rizikovy na dalsie spolunazivanie. Nech sa najprv postavi na nohy, az potom hlada vztah

anonym_bf7e5d
Dnes o 13:33

to som uz zazila so sucasnym partnerom, lebo sme sa spoznali velmi mladi, ani jeden nemal nic, vsetko sme si spolu vybudovali, takto by to malo byt, aby sa nikto necitil vo vztahu podradne, alebo "na koni"
ale zacat si teraz napr. s niekym, kto presiel nejakym bankrotom a pod., to nikdy, to uz je financna negramostnost, alebo naivita

anonym_927e0d
Dnes o 13:35

@anonym_autor nie som charita, pre mna clovek na mizine nie je pritazlivy, doslova neznasam ludi s temnou, komplikovanou alebo nevyriesenou minulostou. Kedysi som mala take spasitelske zmyslanie, cim som starsia prave naopak, heš odomna, mam dost vlastnych starosti
Na druhej strane by som nechcela ani byt ta chudera vo vztahu o ktoru sa musi chlap postarat. Mam rada ak je chlap ambiciozny, dokaze zarobit a dopriat. Ocenujem hlavne stabilitu, nie "rychly prachy" Ale aj ja sa o seba (a o svoje det) postarat viem, stabilne, nadstandardne.
U mna vzdy platilo vrana k vrane sada...

dvadsatosem
Dnes o 13:37

Mne by nevadila žena bez peňazí keby mala pracovné návyky, alebo podnikateľského ducha so zdravým driveom. Či je bežnejšie bohatý muž a chudobná žena, alebo naopak, netuším, ale odhadujem aj z príspevkov tu na Moníku, že bohaté ženy keď nemajú muža, tak (už) žiadneho ani nechcú (myslím do vzťahu) , kdežto bohatý muži chcú, ale väčšinou mladšiu.

anonym_927e0d
Dnes o 13:38
@anonym_bf7e5d

to som uz zazila so sucasnym partnerom, lebo sme sa spoznali velmi mladi, ani jeden nemal nic, vsetko sme si spolu vybudovali, takto by to malo byt, aby sa nikto necitil vo vztahu podradne, alebo "na koni"
ale zacat si teraz napr. s niekym, kto presiel nejakym bankrotom a pod., to nikdy, to uz je financna negramostnost, alebo naivita

@anonym_bf7e5d podobne, studenti VS, spolu od 20tky, uz 33 rokov, zacinali sme od nuly, obidvaja a vypracovali sme sa, vzajomne sa podporovali.

anonym_bf825b
Dnes o 13:42

@anonym_autor alebo je ešte scenár, že muž odíde od ženy s holým zadkom. A stretne ženu, ktorá je tiež v rozvodovom konaní a tiež vyzerá že bude odkázaná sama na seba. A spoločne sa z dna dostanú a majú sa lepšie ako keď mali pri bývalých partneroch peniaze, ale nič iné.
Môj prípad, teraz už manžel doslova ušiel od bývalej, na ubytovňu, aby mal pokoj...a ja som si našla podnájom za 250e v zdieľanom byte. Neskôr sme sa zoznámili. Našli si spoločný podnájom, úplne v inom meste, nové zamestnania. Po 3 rokoch sme sa zobrali , vybavili úver na dom. Žijeme spolu už 17 rokov, máme 14r dcéru a 5r syna, všetci sme zdraví, máme úspory, vlastné bývanie..nič nám nechýba. Len normálne vedenie vo vláde 🫣

anonym_c3c725
Dnes o 13:47

@anonym_autor mladí tesne po skole nech su kludne na mizine a buducnost si mozu vybudovat spolocne. 45 rocni by uz mohli mat aspon ako tak nieco vybudovane, mat nejaku nehnutelnost, prip. auto a uspory.

sissy27
Dnes o 13:56

@anonym_autor ak je to muž tesne po škole, vo veku, kedy ešte nemal reálne šancu zarobiť a vytvoriť nejaký majetok a zázemie, tak by mi to nevadilo. Ak sa bavíme o mužovi, ktorý už má niečo odrobené a mal by teda mať aj zarobené, tak by som asi mala otázky k tomu, prečo je na mizine a veľmi pravdepodobne by to bola pre mňa prekážka vo vzťahu. Ja nechcem chlapa, ktorého mám živiť alebo sa teda prispôsobovať v tom, že pôjdeme tak maximálne na prechádzku a na zmrzlinu, lebo viac si nemôže dovoliť. Na rovinu poviem, že chcem vedľa seba chlapa s podobným životným štandardom ako mám ja. Ak som si ja ako žena a matka dokázala na seba a svoj životný štandard zarobiť, tak nevidím dôvod, prečo nemohol aj on. Ak sa "zle rozviedol", tak je to pre mňa tiež tak trochu varovný prst, že robí zlé finančné rozhodnutia, ktoré majú dôsledky.

anonym_170772
Dnes o 15:00

Klasika, kazda chce bohateho, co jej dopraje. Vsetci, co nie, su neprijatelni. Ked ju potom milacik staru vykopne s igelitkou v ruke, lebo ma uz plne zuby jej leniveho zadku, tak ze aky ha..l sebecky. :D

anonym_57db80
Dnes o 15:08
@anonym_170772

Klasika, kazda chce bohateho, co jej dopraje. Vsetci, co nie, su neprijatelni. Ked ju potom milacik staru vykopne s igelitkou v ruke, lebo ma uz plne zuby jej leniveho zadku, tak ze aky ha..l sebecky. :D

@anonym_170772 hanby sa. Mať peniaze je povinnosťou muža ak ich nemá alebo zarába len premierne nie je chlap .

anonym_1cd5f1
Dnes o 15:18

Záleží koľko ma rokov.Ked je mlady je iné ako keď 40-tnik nič nemá.S takym by som si určite nič nezačala, to radšej ostat sama.Ale aj tu na koniku vidno, že niektore zeny sa držia chlapa zubami nechtami, aj keď im to nefunguje len aby neboli same, a radšej nejaky chlap ako žiaden.

lenja1
Dnes o 15:35

Podľa toho aký to je človek či chce niečo od života alebo len čaká. Možno má len horsie obdobie. Ja sám keď som mal 30 som sa rozišiel s ex všetko som jej nechal a zácal od nuly. Dva mesiace som premýšľal ako začnem. Potom nová práca byt a už 5 rokov bývam vo svojom dome. Skús sa s ním porozprávať a uvidis. Ak len čaká že niekedy sa všetko samo zmeni kašli na neho. Každý mame rovnake možnosti.

rozculena
Dnes o 16:01
@dvadsatosem

Mne by nevadila žena bez peňazí keby mala pracovné návyky, alebo podnikateľského ducha so zdravým driveom. Či je bežnejšie bohatý muž a chudobná žena, alebo naopak, netuším, ale odhadujem aj z príspevkov tu na Moníku, že bohaté ženy keď nemajú muža, tak (už) žiadneho ani nechcú (myslím do vzťahu) , kdežto bohatý muži chcú, ale väčšinou mladšiu.

@dvadsatosem ale to nie je žena na mizine,čo ty spomínaš

strelkyna1
Dnes o 16:34

Zalezalo by na dovodoch, preco je na mizine. Ak by platil drahu liecbu rodinnemu prislusnikovi, s takym by som si v pohode zacala, ale ak by mal problemy s hazardom, tak ani nahodou.

anonym_397159
Dnes o 16:37

Co je na mizine … ma 20 a hlboko do vrecka? Moze sa vypracovat … alebo ma 40 a vsetko rozflakal … pripadne nerobil? V 24-25 by mi to nevadilo, v 50tke ano … ale su aj dovody cez kt by som sa preniesla …

hefo
Dnes o 16:43

Ak ste obaja študenti, tak byť cca. "na mizine" je OK, a záleží, aký je chlap pracovitý, peniaze prídu.
Kto je na mizine v 35-ke, ten je načisto neperspektívny (výnimky existujú, ale netreba riskovať).

anonym_da45f6
Dnes o 17:21
@anonym_1a909b

Ale prosím ťa, túto paničky neznesú ani chlapa bez vodičského lebo to pod ich úroveň

@anonym_1a909b Chlap bez vodíčaku je troska. A to ti píšem ako chlap (s vodičákom 🙂 )

anonym_109bb6
Dnes o 17:46

Vela chlapov poznam co boli na mizine a teraz kopec prachov
A poznam veľa zien čo malo kopec prachov a teraz na mizine
Takže tak

anonym_632f89
Dnes o 18:11

@anonym_autor prečo by mal niekto (a je jedno či muž, či žena) ťahať niekoho z vlastných sr*ciek? Však nech sa sám postaví na nohy a nie parazitovať na inom.