Zachovala som sa nevhodne svojou gratuláciou?
Pekný deň prajem 🙂.
Viem kedy má kamarát narodeniny. Pretože sme rovnaké znamenie, narodili sme sa v rovnakurazeý mesiac, iba iný deň. Bavili sme sa o tom, sám mi to povedal. Boli sme v kontakte často. Písavali sme si. Keď bol deň jeho narodenín poslala som správu, v ktorej som mu zagratulovala. Takú všeobecnú správu, kde som mu len napísala, že mu prajem všetko naj k sviatku. Nič čo by znelo nejako zaväzujúco, alebo prehnane citovo. Odpísal, že ďakuje. Znelo to tak urazene. Keď som sa ho spýtala, že čo sa deje tak mi povedal, ževraj som mu isto klikala na facebook, keď viem, že má sviatok. Že to považuje za oobťažovanie a stalkovanie.
Zarazilo ma to. Teraz už viem, že iniciatíva a slušnosť sa voči niektorím ľuďom nevypláca. Už ho neberiem ani ako kamaráta, ale ako známeho niekde v dialke.
Zachovala som sa svojou gratuláciou nevhodne ?
@viestta “ Keď som sa ho spýtala, že čo sa deje tak mi povedal, ževraj som mu isto klikala na facebook, keď viem, že má sviatok. Že to považuje za oobťažovanie a stalkovanie.”
V tomto pripade by som povedala, ze nejde o pitvanie “dakujem”, ale o fakt, ze az ked sa spytala, priznal, ze jednak ma pravdu, bolo to strohe, a jednak stroho odpovedal preto, ze si mysli, ze mu gratuluje iba preto, ze si na neho vyhladava detaily (stalkuje ho). Ze sa citi tou gratulaciou prenasledovany a obtazovany.
Davno zabudol, ze jej sam o datume narodenin povedal.
Nehladala by som tentoraz chybu u autorky. Iba tu, ze si mohla sama doma povedat, ze je to paranoidny blbec a nepisat o svojom neprijemnom zazitku na konika.
@viestta dobre, pani riaditeľka
A nemá nejakú žiarlivú priateľku, žeby to mohla napísať ona? 🙈 Ja sa prikláňam k tomu čo som písala, ale napadla ma ešte táto možnosť 😅
@moonlight1210 mne by stacilo, ze podakoval a viac by som sa nevypytovala co sa deje. (dokonca aj keby nepodakoval, dalej by som sa v tom nerypala) Ale ja nie som vypisovaci typ. Ja sa s ludmi radsej rozpravam, potom rozoznam aj ich dusevne rozpolozenie a nemusim si domyslat aku maju akurat naladu.
@moonlight1210 Áno, aj to mi napadlo. Že či on sám nestalkuje iných.
A potvrdí sa: podľa seba, súdim teba.
Už by som to v sebe ďalej neanalyzovala, ale niečo tu nesedí. Neviem si predstaviť, že mám s človekom hlboké priateľstvo a zrazu mu vadí aj obyčajná gratulácia. Nestalo sa medzitým niečo, o čom nechceš písať?
@viestta Ty si Ty a ja som ja. Keď teda necítiš takú potrebu rozpitvávať, tak nerozpitvávaj ani moje pocity.
Ale kedže si tu viac krát prispela do tejto diskusie, asi si predsa len potrebovala rozpytvať troška mňa. Choď si sadnúť s kamoškami.
@grof_monte_christo Nie, 100% nie.
@viestta : "ja nie som vypisovací typ"
Tak toto je vtip roka 2024 😂😂😂😂😂😂😂
@babulkomale Asi tak. Na MK každý deň, v skoro každej diskusii. Niekedy poradí dobre, niekedy si honká ego na zhadzovaní iných. Možno nie je vypisovací typ inde, ale tu sa rozhodne činí 😉
Ja ti rozumiem.
Nikdy v zivote som nenapisala na gratulaciu strohe "ďakujem".
Vzdy pridam smajlika alebo aj vetu ze si to cením, hlavne u kamosiek co maju 5 deti,.ze si nasli cas.
Usmievam sa na ludi aj v reale, takze kto ma pozna, vie ze strohe dakujem nie je moj styl.
A to jeho obvinenie je na psychiatra. Hlavne ak ma na FB narodky zverejnene, nemusis nikam klikat, ukaze sa ti to v lište upozorneni.
Mozno ma aj nieco s pamatou alebo zacinajucu paranoju.
@h2 aj ja rozumiem ze myslela kamosky, ale realne - kedy sa s nimi stretava? Pravdepodobne sedi s nimi a pise sem, inak sa to stihnut neda 😂
@babulkomale možno píšu spolu
@babulkomale veď presne tak to vnímam aj ja. A už človeka a jeho štýl rozpoznám. Ďakujem, že si ma pochopila 🙏♥️
@melanta jeho odpoved predsa jasne potvrdila, ze je paranoidny pako, takze autorka mala dobre tusenie ze strohe "dakujem" nebolo ok.
Ale samozrejme, od niekoho tak studeneho, povyseneckeho a nadradeneho ako si ty, necakame pochopenie pre smajliky a srdecnu komunikaciu, ktora niekedy musi nahradit osobne stretnutie.
Dokonca necakame ani pochopenie pre EQ alebo intuiciu.
Ako sorry ale nikdy ma nenapadlo riešiť a zisťovať co sa deje keď mi niekto odpise ďakujem. A zrejme pre teba znamená viac alebo znamenal keď je pre teba obyčajne "ďakujem" urážlivé. Takisto si nenapísala ako si na to ďakujem ta reagovala, pretože aj tvoja otázka co sa deje neznie moc kamarátsky ale skôr urazene. Nemáte si v podstate co vyčítať.
Podľa mňa ste obaja rovnakí. Ako 13r deti.
Ty si dotyčného vymaž, zjavne o to nestojí a dotyčný nech si dá preč dátum narodenia preč a nebudú mu písať "priatelia" zo slusnosti
@babulkomale predstav si, že ja som veselý usmievavý človek. Keď mi niekto pošle gratuláciu, poďakujem, dám smajla, zväčša sa aj opýtam ako sa má. Tu sa bavíme o tom, že dotyčná s dotyčným nie sú žiadni kamaráti. Voľakedy si písali. Písali. A to skončilo. Sme dospelí ľudia. A dospelý človek by mal vedieť, že ak s niekým iba písal a to skončilo, tak obyčajné ďakujem je absolútne postačujúce. Autorka sa zrejme kamarátsky viaže na niekoho, pre koho bola len krátkodobé písanie. Skôr to nie je v poriadku. Pekný deň tebe aj autorke, ak ste tak naivné, že myslíte že niekto, s kým ste si v minulosti iba písali, sa teraz bude rozplývať nad vašou správou. Ako malé deti. Niekoho haniť za to, že k ďakujem nedal smajlíka.
@melanta Ale kde si Ty zobrala, že sme neboli kamaráti. To si si z ktorého prsta vycucala ???A z ktorého ďalšieho, že to písanie bolo krátkodobé ??? Haló ??? Písali sme si 3 roky a často. A nie len voľakedy. Písali sme si dovtedy, dokým to nepokazil tým obvinením zo stalkovania.
@melanta ja si s nikym "iba" nepisem.
Takze mna mozes vynechat zo stada naivnych,.ktori si myslia, ze by sa mal niekto rozplyvat nad mojou spravou.
Niekedy si ludia v pisani "povedia" osobnejsie veci ako osobne. Hlavne ak maju nejake problemy, starosti, lahsie sa zveria pisomne.
A keby aj nie, rozhodne gratulacia nie je nic tak intimne a osobne, aby si ju nemohla napisat komukolvek.
Ved aj sobas je vec verejna a moze sa prist pozriet hocikto a dokonca zagratulovat. Ale to ty by si si asi najala ochranku aby ta nikto ani nevidel.
@melanta Opäť tvoja známa otrepaná fráza, aké sú tu ženy naivné. A to nie je v poriadku zas u teba. Čo teba oprávňuje zhadzovať tu ľudí, na základe tvojho pocitu. Nepoznáš predsa ich životné okolnosti. Veď aj Ťa téma nezaujíma- nezapájaj sa. Už tu jeden tvoj status bol zrušený práve za takého správanie a opakuješ ho tu. A vieš čo zas mne tak troška pripadá ? Že Ty si zrejme niekde riadny outsider a tu si to kompenzuješ.
Urážajú sa tu ostatné ženy medzi sebou ???
Ano zvlast ked ste si pisali, jasne ze rozpoznas.
Ale to niekto nepochopi a este o sebe tvrdi, ze je vesely usmievavy clovek, ked dlhodobo posobi ako kus zuly a jeho odpovede su tradicne studene.
Kazdy sa vidime inak.
Mne povedala 21 rocna kolegyna, ze mam uplne ine myslenie ako jej mama, s ktorou som takmer rovesnicka, ze to sa neda porovnat. Takze ani vek uplne nehovori o vsetkom, ludia sme rozni.
Nechápem, že sa toho slovíčka dakujem tak držíte. Omieľate to tu ako nejakú mantru. Hoci to tu už x krát vysvetlila. To čo sa opýtala bolo v poriadku. Len ona poznala hlbku ich priateľstva. A najmä to akým štýlom spolu komunikovali. To čo sa opýtala bolo v poriadku Jeho reakcia bola úplne mimo.
Vymazat z priatelov
@isis234 no žijem v inom svete ako Ty. To je fakt.
@vanilkovazmrzka ka som muzovmu bratrancovi napisala k narodkam. Rozumeli sme si velmi dobre,akoby bol aj mojim bratrancom. S jeho priatelkou tiez v pohode,dokonca sme spolu boli na dovolenke. Po mojej gratulacii mi jeho frajerka zacala pisat hluposti. Vraj ho chcem pre seba a cez mojho priatela sa k nemu chcem dostat,vraj sa idem vydavat len kvoli nemu a dokonca som ju chcela obrat o jej dceru 🙆 a bolo toho viac. Vraj si vsimla skor,ze po nom pokukujem a toto bola posledna kvapka 🤦
Všetci sa spamätajme..Odteraz, ked nam niekto zagratuluje, dajme mu blok rovno! 😂
mne napr.tento rok nikto nepisal na Vianoce ani Novy rok a dost ma to naštvalo, lebo ked sa ja prva neozvem, tak ostatnym sa nerači..

@taga Neboj sa, už je dávno vymazaný z adresára mojích kontaktov.
A na predošlú otázku : áno, písavali sme si priania. A aj on mne písal. Či už aj k Vianociam, či Veľkej noci.
P.S.: ak by mu aj vadila moja gratulácia, tak mal napísať na rovinu, nech si radšej negratulujeme. Ale nie sa pokrytecky schovávať, za výhovorku údajného stalkovania. Veď to je obvinenie.
Už je dosť veľký na to, aby vedel vysvetľovať veci, či ?