Zachovala som sa nevhodne svojou gratuláciou?
Pekný deň prajem 🙂.
Viem kedy má kamarát narodeniny. Pretože sme rovnaké znamenie, narodili sme sa v rovnakurazeý mesiac, iba iný deň. Bavili sme sa o tom, sám mi to povedal. Boli sme v kontakte často. Písavali sme si. Keď bol deň jeho narodenín poslala som správu, v ktorej som mu zagratulovala. Takú všeobecnú správu, kde som mu len napísala, že mu prajem všetko naj k sviatku. Nič čo by znelo nejako zaväzujúco, alebo prehnane citovo. Odpísal, že ďakuje. Znelo to tak urazene. Keď som sa ho spýtala, že čo sa deje tak mi povedal, ževraj som mu isto klikala na facebook, keď viem, že má sviatok. Že to považuje za oobťažovanie a stalkovanie.
Zarazilo ma to. Teraz už viem, že iniciatíva a slušnosť sa voči niektorím ľuďom nevypláca. Už ho neberiem ani ako kamaráta, ale ako známeho niekde v dialke.
Zachovala som sa svojou gratuláciou nevhodne ?
@andrejka2424 Ako hovoríš, takéto kontakty väčšinou idú do stratena, v istom období môžu byť intenzívne, ale skutočne priateľstva medzi mužom a ženou sa budujú mimo virtuálny svet.
@fauko lenže toto nie je dlhoročné kamarátstvo.3x stretko a písanie si-to kamarátstvo aspoň teda mne moc nepripomína...
@andrejka2424 nechcela od neho pozicat 20 tisic, len mu poblahozelala. Zas nechod do extremov ako on.
@babulkomale jeho reakcia bola trápna.Pochybujem že jeho alergia na ňu sa objavila v momente blahoželania.Mohol ju bloknúť už dávno a netrapošiť so stalkovaním..
@viestta ako aj mne by to stacilo.
Ale zas ak viem, ze mam kamosku, ktora vsetko ovenci smajlikmi, ci sa vzdy rozpise, a zrazu jednoslovne odpovede, bez vsetkeho, tak ma tiez zaujme, co sa deje. Uz len z dovodu, ci sa u nej nieco vazne nestalo. Niekto nebodaj v rodine necakane ochorel, alebo sa rozisla,… Proste daco vazne, preco stratila chut byt taka ako kedysi.
A keby mi zahlasila, ze ju stalkujem, tak mi padne sanka do pivnice a pomyslim si, ze jej nahle preskocilo. Alebo jej niekto nieco o mne nahovoril. Alebo to nepise ona, ale dakto ma jej telefon v rukach. Alebo si asi vypila a zrovna je v tej klesajucej (depresivno-agresivnej) faze.
…
Viem, ze pismena su cca 17% prenosu informacie. Ze rec tela, mimika a ton hlasu davaju ten zvysny, velmi dolezity kontext (preto je tolko nedorozumeni na koniku).
Ale ked niekoho celkom dobre poznas, vycitis, ze cosi nie je s kostolnym poriadkom, ked sa nahle jeho pristup zmeni.
Presne ako to vyciti manzelka na manzelovi, hoci nema jediny doveryhodny dokaz okrem svojho pocitu.
@moonlight1210 jednoslovna odpoved moze znamenat, ze momentalne nema cas. Ale niektori su schopni vyfabulovat dramu aj z nedostatocne kratkeho reakcneho casu.
Divny je svet, kde sa komunikuje cez pismenka a smajliky. Niektore veci v nom (zjavne) nechapem.
@viestta ok
@viestta nehnevaj sa, ale xxx hodin denne travis v tom svete pismeniek a smajlikov, v pre teba udajne divnom svete a to dobrovolne...takze nerozumiem tvojmu udivu.
Ja si myslím, že dôvod tvojho kamaráta je iný ako to vo ti oficiálne odprezentoval
To je blbec,tak on má na sociálnej sieti,zverejnený dátum narodenia a tebe tvrdí,že stalkujes😂😂😂😂.To hovorí za všetko😂😂😂
@autorka Ty si super ako si im to natrela 😁🤗 Myslím to vážne, konečne im dal niekto aspoň takto virtuálne po papuli čo sa tu stále do niekoho navážajú. A sú to stále tie isté osoby. Ja som taká istá, poprajem, pošlem správu a keď mne niekto píše, tak odpíšem aj so smajlíkom. Vážim si, že si niekto spomenie a dám to aj najavo.
K téme: toho somára by som vymazala a ešte predtým poriadne štipľavú správu mu poslala.
Nedávno tu bola téma ohľadom vianočných vinšov, väčšina tu diskutujúcich ich považuje za obťažujúce a dokonca sa ani neobťažujú na ne odpovedať. Normálne som nechápala čo je to za ľudí.
@rorino zatiaĺ som nevydala oficiálny zákaz! ☝
( zapisovat si narodeniny)
@karolinakr 😂😂😂😂ani by ti nepomohol
@simca06022011 veď tak sa to robilo aj robí.. zo slušnosti a v´daky, že si spomenul, poďakuje... Autorka je divná... ako tu už o nej písali...
@moonlight1210 ale oni kamoši v podstate neboli.. pár krát si napísali, raz sa stretli a to bolo všetko. To nemôžeš porovnať s kamoškou, s ktoru sa poznáš dlhšie a debatujete o všeličom a dobre ju poznáš. To je veľký rozdiel.
Ja by som mu napísala poslednú správu v zmysle, nech si nefandí, žeby som ho ja mohla stalkovať... niečo v tom zmysle a vzápatí by som ho úplne odstrihla a viac ho neriešila.

Ja si myslím že mu prídeš otravná.Kamarátsvo na základe 3 stretnutí v kaviarni mi skôr príde ako plán B,lebo iskra nepreskočila a chalani možno súhlasia s tým,že budeme kamaráti-inými slovami,nechcel ťa na šupu odpálkovať...ale ja vás nepoznám.Len je to celkom častý jav,že keď nič z toho nie je,tak prichádza na rad kamarátstvo.Ibaže to býva založené na niečom hlbšom ako 3 stretkách a vypisovačkách..