icon

Zajtrajšia návšteva

21. okt 2023

Ahojte,
zeny to aj vy mate tak, ze ked planujete oslavu doma, zabijete tym tolko casu?
Zajtra mame oslavu narodenin - manzel so synom oslavuju spolu, pride k nam cca 8 ludi.
A ja som dnes celyyy den upratovala, chystala som cheesecake, boli sme rano na velkom nakupe, teraz si este chystam nejake jedla, ktore su najlepsie, ked cez noc odlezia v chlade a proste cely den prisposobeny tomu zajtrajsku. A zajtra este dalsia praca s jedlom, venovat sa hostom, robit casnikov atd...
Som z toho unavena. A po navsteve bude zasa byt ako po bombe, bude znova treba upratovat.

Ano, viem, ze mi tu budete pisat dve veci.
Ze mam spravit oslavu v restauracii alebo jedlo objednat, ale to je nad nas rozpocet.
A ze teda nemam oslavy robit vobec, ale tak ked sa vam v podstate pozve rodina sama, nechcem ich zasa odbijat a zatvarat pred nimi dvere.

Vlastne...Asi som sa prisla len vyzalovat 😀

Strana
z3
kassandra25
22. okt 2023

Staci urobit len tolko, na kolko sa citis. Ak chce partner viac, nech nachysta, donesie, spravi, nakupi, aj on.

dankanka
22. okt 2023

@danyelia ibaze ona pise, ze nemaju penazi nazvys...

dankanka
22. okt 2023

Tiez to tak mam ale zaroven sa tesim na tych ludi a chvem aby sa mali dobre. Nie je problem zaplatit restiku, ale doma je doma, za pekneho pocasia sa da byt na dvore, terase, zahrat si trebars bedminton, pohojdat sa na hojdacke, pokecat..
Ono vies si to.zjednodusit, upiect dopredu kolac, mozes aj kamaratku poprosit o pomoc, ci sestru..
My chystame k sviatku aj do prace. Isteze, viem kupit, ale mne vsetko pride, ze je drahe, len z lacnych, nekvalitnych surovin a nechuti to dobre. Preto si to radsej pripravim sama

danyelia
22. okt 2023

@dankanka No možno keď si to zráta, vyšla by ju objednávka nejakého jedla z reštiky menej, ako keď bude doma dva dni vyvárať a piecť, nákup všetkých tých surovín a energie, plus ten starený čas a stres. Mne by to za tých pár € navyše stálo...a dá sa nakoniec aj tá pizza objednať 😋

dankanka
22. okt 2023

@danyelia no len ona asi ten stres a cas nerata... U nas by pizza asi nepresla, nie kazdemu chuti.. skor by som sa tej nechuti zbavila, byt autorkou.. ved to nie je kazdy vikend a istotne aj nej dobre padne, ist niekam na navstevu a byt pohostena.

malav
22. okt 2023

Ano, aj u nas je to tak, dva dni zabite s jednou oslavou, nakupit, upratat, nachystat, venovat sa, upratat.
Robime taketo oslavy 3x do roka a viem ta pochopit, ze da to zabrat. Napriklad ja manzela ani nazapajam moc, najradsej si robim sama podla seba, pomocou mi je, ked vezme deti zatial von.
To mas tak, su dva tipy ludi, hostitelia a potom my, co to len dako prezijeme, aj ked sme s tymi ludmi rady.
Vidis tuto @peony13 obskace 15 ludi s prstom v riti lebo to ma v krvi, kdezto schopnost vcitit sa do koze inych uz postrada. Nie kazdy je rovnaky.

danyelia
23. okt 2023

@reddflowerlife Tak to máš úplnú pravdu s tými neohlásenými návštevami, mne sa tak raz dovalila rodina, sestra mi prišla predstaviť nového frajera, ja v tom najväčšom pracovnom ,,švungu,, - nábytok poodťahovaný, vysávač rozložený, handry všade, no veľké upratovanie obývačky som robila...alebo som vo dverách, oblečená, chystám sa s deťmi preč a vo dverách sa stretnem s neohlásenými hosťami. Toto niee, som to zatrhla, ak návšteva, jedine vopred dohodnutá a ohlásená.

reddflowerlife
23. okt 2023

@danyelia a ako si reagovala vtedy ked prisla?

danyelia
24. okt 2023

@reddflowerlife Povedala som im s úsmevom, že neprišli práve vhod, že upratujem, ak by sa ohlásili, mohla som im niečo pripraviť a taak. Oni niečo v tom zmysle, že im to nevadí, že si dajú len kávu 😄 Tak sme posedeli chvíľu, no nebolo to také pohodové...

klarusyk
24. okt 2023

neznasam neohlasene navstevy, aj ked musim povedat, ze mnoho krat nakoniec dopadli lepsie, ako ti neohlasene. no uz som sa naucila, ze ked neviem nemozem nachystat a tak si ani nemam co vycitat

Strana
z3