icon

Zákernosť a klamstvá manžela

ester177
14. feb 2023

Prosím vás, je tu niekto, kto žije v manželstve bez dôvery, samé klamstvá, ignorácia... môj manžel má depresie, nerozpráva sa so mnou, a keď mi pustia nervy, tak všetko otočí proti mne. Hucká staršieho 15ročného syna proti mne, a dnes som zistila, že si dokonca kúpil diktafón, vyprovokoval hádku, a samozrejme si dával pozor, čo povie, hlavne som zúrila. Plánoval to potom použiť proti mne, aby ma vydieral. Pár krát ma zbil v minulosti, (dokonca ma napadol tehotnú). Samozrejme som mu to odpustila, a odvtedy som si veľa krát užila nadávky (keď bol opitý) ale už nevládzem to znášať... Má v rodine dvoch bratrancov, ktorí mali depresie a týrali svoje ženy. Obaja sa rozviedli. On psychológa odmietal 20 rokov, teraz zasiel prvýkrát, ale lieky nedostal. Aj keď sa mi pred rokom vyhrážal, že ma zabije, a zavolal políciu. Podľa psychologičky je v poriadku, a lieky nepotrebuje. Rozvádzať sa nechce, pretože nechce predať dom, ktorý postavil a zbožňuje ho... Myslíte, že je šanca, keby sa liečil, že by sa mohol zmeniť? Zažíva niekto niečo podobné?

danina09
15. feb 2023

je uplne jedno, kto si co mysli, je to tvoj zivot a hlavne tvoje rozhodnutie , ze si s nim ostavala. podla mna sa nezmeni a ked uz na teba dokazal polozit aj ruku, tak to podla mna ospravedlnenie nema. nic ineho ako vacsina zien tu ti proste neporadim

ester177
autor
15. feb 2023

@ropucha6 Verim, ze nebudem troska. V mojej rodine mame silnu psychiku, brat bol vojak v specialnej jednotke, dedko dôstojnik na fronte, otec sa nikdy neopil, 2x sa stalo ze si dal viac, a to bol smiesny a zabavny.
Sestra môjho otca je podobný prípad ako ja, v 42ke sa rozviedla, 20 rokov žila s arogantným narcisom, ktorý ju ešte aj podvádzal. Pracovala ako zástupkyňa riaditeľa banky, a samozrejme brala antidepresíva, aby fungovala v práci, pretože zo stresu z manžela nemohla spávať.
Stretla skvelého človeka, a ďalších 23 rokov je s ním, a sú šťastní, je to inteligentný chlap, a "nosí ju na rukách", zbožňuje ju. Jej ex mal odvtedy niekoľko známostí, ale nik pri ňom nevydržal, a tak si je pekne sám... Takže nebojím s toho, že ma to položí. Keď som doteraz vydržala bez tabletiek, tak verím, že to dám. Napísala som tu, aby som sa mohla zdôveriť, a vypočuť si názory. Či je niekto aj taký, kde liečba pomohla a dalo sa im manželstvo do poriadku.

leni1977
15. feb 2023

@ester177 toto dúfam nemyslíš vážne, že chceš čakať ešte 10 rokov?

ropucha6
15. feb 2023

@ester177 v poriadku, je to tvoj zivot.

aurora33
15. feb 2023

@ester177 tak silnú psychiku majú u vás asi len muži. Lebo ak sa chystáš trpieť toto ešte minimálne desať rokov tak nie si silná, ale hlúpa.

blondtana
15. feb 2023

@ester177 psychologička mu nedala lieky, lebo možno nemá naozaj depresiu, jeho správanie nemusí byť spôsobené depresiou, iba nespokojnosťou so životom, sebou, tebou, ona ho bude učiť, ako sa vysporiadať so sebou a tými pocitmi, uvidíš či sa jeho správanie zmení do toho času, kým nebudeš schopná sa o seba postarať...a nepodceňuj svojich rodičov, rodičia milujú svoje deti a možno keby vedeli, čo si doma zaživaš, tak prídu a oni ťa odtiaľ zoberú k sebe aj s deťmi
PS: 67 kg pri tvojej výške nie je zlá váha a určite vyzeráš teraz lepšie ako kedykoľvek predtým a ver, že chlapi sa skôr otočia za pevnejšou babou, keď má charizmu, ako za nejakou vychrtlou šedou myškou 😉

lily246
15. feb 2023

@ester177 ty ty ty...a na deti myslíš? Ty si sa sem len prišla posťažovať, lebo ťa včera akurát vytočil, ale nehodláš nič meniť. Každá jedna rada tu bola teda zbytočná.

7miriam77
15. feb 2023

Nezabudni, mame len jeden život, roky utekaju, ty si mu obetovala 20??? Nestaci to? Ved ked doteraz sa nezmenil, uz sa nikdy nezmeni, jedine k horsiemu. Syn je uz veľký, ja by som necakala ani minútu. Konecne si zacni uzivat zivot, bez chlapa, ktory ta terorizuje a skrti😪😪😪.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
keiko33
15. feb 2023

Kamarátka ma presne takého ex. Tiež dlho znášala toho psychopata, len preto, že jej rodičia boli rozvedení a chcela pre deti úplnú rodinu. Vždy sa len ľutoval, aký on je chudáčik, keď nemal robotu a nemali pomaly na jedlo, ale že nemali čo jesť jeho deti, to ho nezaujímalo. Ona vtedy všetko ťahala a pomáhala im finančne jej mama a pritom jej nevie prísť na meno. Dokonca sa chcel obesiť, lebo mal depresie a nemal prácu. Ona mu slučku z krku zvesila a keď to riešili pri rozvode, tak ona si to vymyslela, aj to, že ju občas zbil. Deti sa ho báli a nechceli byť s ním. Vysmieval sa jej, že bez neho po rozvode neprežije, že to neutiahne finančne. No ona to v pohode dáva. Deti sú spokojné, ona má viac menej klub, ale robí jej peklo cez sociálku, ohovára ju kde to ide. Je to hotový rozprávkar, ale on psychiatra nepotrebuje, to ona. Takže rada, nečakaj. Stratila si roky s psychopatom, ber si príklad z tvojej tety. Bež od neho a neobzeraj sa. Dosť dlho si brala ohľad na všetkých naokolo. On sa nezmení a ty len strácaš čas. Deti to možno teraz nebudú chápať, ale pochopia neskôr, že si proste nemala na výber. Šťastná mama, šťastné deti. A s rodičmi by som dala dlhý rozhovor, že ani Boh by nechcel, aby si trpela. Pred rokmi si urobila chybu, ale už dlho si za ňu pykala. Čaká ťa dlhá cesta, ale na konci každého tunela je svetlo.

ckocka
15. feb 2023

@ester177 Liečba môže pomocť tomu kto si chce nechať pomocť, to u nikoho druhého ty nijako neovplyvníš, môžeš to ovplyvniť len u seba. A keď ty nechceš, prečo by mal chcieť on?

babulkomale
15. feb 2023

@ester177 a psycholog lieky nepredpisuje. Ano moze byt v poriadku, len je nasilnik a manipulator. Mne by to stacilo. Nepotrebujem papier.

moonlight1210
15. feb 2023

@ester177 stotoznujem sa s radou vyhladat pomoc ty sama, ako ti dala @katkine_terapie . Moze ti to pomoct sa vediet lepsie postavit k situacii, co mas doma, zvladat muzove spravanie, resp. si ho nepustat tak pod kozu a potom reagovat emotivne.
Vo vseobecnosti obet, ktora reaguje emotivne na (aj ked nevhodne) spravanie partnera je skor odsuzovana a zial menej nepochopena okolim.

Rozhodne necakaj este desat rokov a nedavaj si takyto milnik na rozhodnutie a konanie, pretoze dovtedy mozu byt deti natolko ovplyvnene otcom, ze ich nebudes spoznavat a budes nestastna, ze si ich z toho prostredia nedostala skor.
Chapem, ze beries ohlad na rodicov, ale mozes za to zaplatit celozivotnu cenu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
beronsche
15. feb 2023

@ester177 preco si ostavala s muzom, kt. ta tehotnu skrtil, ktory ta vyfackal tak, ze si bola modra?
Liecenie pomoze v pripade, ze dany clovek si problem uvedomuje a liecit sa chce.

Najhorsie na tom celom je, ze v takomto patologickom prostredi vyrastaju vase deti a zial, ver mi, ze ich to poznaci na cely zivot.
A ty mas mozno psychicku silnu ( aj ked skor nemas, lebo keby si mala, mas aj sebauctu a s takymto chrapunom nezijes tolke roky), ale co oni? Co deti?
Davas im hrozny priklad, ako sa vztahy NEriesia a ako v ziadnom pripade NEmaju vyzerat. A deti takychto rodicov casto potom opakuju ich chyby.. Chces, aby raz zili ako vy dvaja?

Takze si vyber - bud vyhovies rodicom, aby sa nemuseli hanbit (cisto chory pristup, radsej si nechat dceru otlkat a ju aj vnucata nechat trpiet, len aby sme do hanby neprisli), alebo ochranis deti a seba samozrejme.

Mas kam ist? Mas vas ako uzivit? Mas nejake uspory? Ak ano, nevahaj a utekaj hned. Deti si dat zverit do svojej starostlivosti, podat o rozvod.
Ak nie, tiez to urob, ale potrebujes to trochu premysliet...

7miriam77
15. feb 2023

@zoro9836 je ine riesit problem, ked sa dvaja ludia len medzi sebou hadaju a nevedia najst spolocnu rec, odcudzuju sa. No ak chlap dlhodobo zenu tyra a bije...aku pomoc tam chces hladat??? Ved ta zena k tomu človeku uz nemoze cítiť vobec nic, okrem strachu a nenávisti. Keby tvoj otec mlatil a skrtil tvoju matku...posielal by si ich do manzelskej poradne??? Bol by si na strane otca??? A matka strapena s monoklami pod ocami. No podareny syncek

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
beronsche
15. feb 2023

@zoro9836 myslis sa... Zjavne o problematike tyranych zien (aj muzov) nevies nicovate nic.
Obet casto z nasilnikom zostava z roznych dovodov.. od materialnych, cez strach, az po tak znicenu psychiku, ze to proste fyz.nezvladne..
A ano, casto obete zostavaju aj v extremne zlej situacii..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
7miriam77
15. feb 2023

@zoro9836 nie, nie je to vzdy pod vplyvom alkoholu...su ludia, narodeni ako tyrani. Su to manipulatori a ta zena, ze tak zblbnuta, ze si ani neuvedomuje, co jej ten chlap sposobuje. Castokrat taky clovek potrebuje pomoc od inych aby zvládol ujsť. Autorka potrebuje pocut pravdu a nie tvoje bludy. Ked chlap raz udrie zenu, udrie ju aj druhý krát,...tam niet inej pomoci, len odísť od takeho cloveka

beronsche
15. feb 2023

@zoro9836 reagujem na tvoje konkretne tvrdenie:", ak by to bolo až tak extrémne zlé tak sa tu nepýta a rovno hľadá pomoc a uteká", protitvrdenim, ze sa mylis a velmi casto to takto nie je.
Takze, kde presne fabulujem?
Koho a co sa mam presne pytat?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
15. feb 2023

@zoro9836 zaujimave. Vies, zena, co si vazi sama seba, sa menej pravdepodobne do takejto situacie dostane, lebo by zdupkala este pred uzavretim manzelstva. S cim suhlasim je, ze dieta sa tyranom nerodi, ale velmi casto to ma odpozerane z domu, mne je toto na celom pripade najviac luto.

ropucha6
15. feb 2023

@7miriam77 autorka nie je pripravena odist. Je smutne, ze nema v okoli krajsie priklady pekneho manzelstva.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
7miriam77
15. feb 2023

@zoro9836 ano, povahu cloveka len tak nezmenis. Človek sa rodi ako jedinecny človek, ktory ma uz nieco proste dané v génoch. A potom samozrejme aj zalezi v akom prostredí vyrastá. No raz ked to mas v sebe, tak je to jedno.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
15. feb 2023

@zoro9836 lebo ona vnutorne vie, ze to nie je okey. Ako pisala, chce pocut priklady, ze sa to vie zmenit k lepsiemu. Bohuzial kolko je takych? Tak sa upina na nejakych 10 rokov, kedy udajne odide. No, ostava dufat, ze o nej nebudeme pocut v krimi.

7miriam77
15. feb 2023

@zoro9836 ten clovek to nemusi na sebe dat znat v detstve, moze to prepuknut v dospelosti....Je znamych vela pripadov, ze človek z usporiadanej vzornej rodiny zabíjal. Raz keď to je v cloveku, moze prísť situácia, ze vybuchne a to môže mat vychovu na jednotku s hviezdičkou.